FOX News: Soros legalább 253 globális médiaprojektet finanszíroz vagy áll azokkal kapcsolatban

FOX News: Soros legalább 253 globális médiaprojektet finanszíroz vagy áll azokkal kapcsolatban

Soros György legalább 253 szervezethez fűződő kapcsolatával befolyásolhatja a globális médiát - derül ki egy tanulmányból, tudósít a FOX.

A liberális milliárdos Soros György elképesztő, legalább 253 médiaszervezethez kötődik világszerte - derül ki az MRC Business új tanulmányából. 

A konzervatív Media Research Centerhez tartozó MRC Business megállapította, hogy Soros a jótékonysági szervezeteit használja arra, hogy kapcsolatokat építsen ki hírügynökségekkel és "aktivista média" szervezetekkel. 

"A Soros által támogatott újságíró csoportok gyakorlatilag minden kontinensen és számos nyelven képesek formálni a közvéleményt. Emellett elszigetelik őt a vizsgálatoktól, mert a riporterek szövetségesnek tekintik, nem pedig a vizsgálat célpontjának" - írták Joseph Vazquez és Daniel Schneider, az MRC üzleti elemzői.

"A 92 éves filantróp több millió dolláros erőfeszítései, amelyekkel a bizarr "nyitott társadalom" programját népszerűsíti, a legradikálisabb baloldali elképzeléseket foglalják magukban az abortusz, a marxista gazdaságtan, az Amerika-ellenesség, a rendőrség leépítése, a környezetvédelmi szélsőségek és az LMBT-fanatizmus terén" - folytatták. "Az Egyesült Államokban Soros arról ismert, hogy masszívan támogatja a liberális politikát és politikusokat. A 2016-os választások óta legalább 200 millió dollárt költött politikai jelöltek támogatására, amelyből 29 millió dollárt helyi ügyészeknek és kerületi ügyészeknek adott".

Soros volt a demokraták legnagyobb adományozója a félidős választások során, de az MRC Business szerint ez "csak csepp a tengerben ahhoz képest, hogy 1984 óta több mint 32 milliárd dollárt pumpált a Nyílt Társadalom Alapítványaiba (OSF), hogy globális szinten kedvére alakítsa a politikát".

Soros kapcsolatban áll a The Marshall Projecttel, a Biden-kormányzat azóta megszüntetett Disinformation Governance Board-jával, a Project Syndicate-tel, az openDemocracyval (székhelye az Egyesült Királyságban van), a Poynter Institute's International Fact-Checking Networkkel, az NPR-rel, a ProPublicával, a Free Press-szel, a "baloldali aktivista csoportok litániájával" és még rengeteg más szervezettel.

A Soros által finanszírozott kiadványok közül sok olyan van, amelyre a Big Tech és más újságírók információforrásként támaszkodnak, míg mások egyszerűen csak a baloldali beszédtémákat visszhangozzák.

A Soros által finanszírozott kiadványok közül sok nem közismert, de jelentős befolyással bíró, mint például a Project Syndicate, amelynek az MRC szerint 156 országban, 66 nyelven vannak olvasói.

"Könnyű Soros politikáját kritizálni. De ő egy hozzáértő befektető - akár pénzt akar keresni, akár arra használja, hogy a napirendjét keresztülvigye" - írta Vazquez és Schneider. "Évtizedek óta terjed az a fajta baloldali utópia, amely a propaganda alapját képezi, amelyet a médiaszervezetek Soros pénzéből táplálnak".

Az MRC úgy véli, hogy Soros a "nyitott társadalom" ismérvei közé tartozik a globális kormányzás, a nyitott határok, a politikai nyugtalanság, és rendszeresen nagy összegű adományokat juttat olyan csoportoknak, amelyek az amerikai kivételesség és a kapitalizmus "szétzúzását" tűzték ki célul. 

"Igen, egy olyan ember, aki több tízmilliárd dollárt keresett a kapitalizmusból, fenyegetésnek tartja azt" - írta Vazquez és Schneider.

A Media Research Center alapítója, Brent Bozell hétfőn a "Fox News @ Night" című műsorban jelent meg, hogy megvitassa a Soros médiakapcsolatainak mélyreható vizsgálatát. 

"Az információs korszakban vagyunk, a baloldal rájött erre... csak Sorost néztük meg, az elmúlt három évben, ha jól tudom, 253 médiaszervezetet támogatott világszerte" - mondta Bozell. "Bárhová nézünk... ha megnézzük a Poynter Intézetet, egy nagy tényellenőrző intézetet, azt Soros György finanszírozza. Hányan tudják, hogy ha a Google-on rákeresünk valamire, azonnal a Wikipédiát kapjuk, amelyet Soros György finanszíroz?".

Bozell úgy véli, hogy Soros "veszélyes ember", de minden joga megvan ahhoz, hogy a pénzét arra költse, amire jónak látja.

"Ennyire ambiciózus ez az ember" - mondta Bozell. "A nyugati civilizáció alapjait akarja lerombolni, és erre fordítja a 36 milliárd dollárt, amit erre költ. Ez az ember komolyan gondolja, küldetése van".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-09-10 | 12:13
"Karácsony-hatás": esik az ellenzék a budapesti agglomerációban

"Karácsony-hatás": esik az ellenzék a budapesti agglomerációban

 • A dugókat senki sem szereti.
 • A DRÓT elemezte a Republikon adatait, és a baloldal szabadesésbe válott Dunakeszin.
 • Korábban a BENNFENTES is olyan információkat hallott jobboldali kutatóintézetektől, hogy az agglomerácóban beesett az ellenzék népszerűsége.
 • Az ok: Karácsony elhibázott, áterőltetett biciklisávjai által okozott dugók a Fővárosban.
 • Nagy kérdés, hogy az esélyes baloldali jelöltek mikor fordulnak szembe Karácsonnyal az agglomerációban, mert veszíteni senki sem szeret.
Sztori 2021-05-09 | 21:59
Egyre több választókerületben van előre lezsírozva az ellenzéki előválasztás

Egyre több választókerületben van előre lezsírozva az ellenzéki előválasztás

 • Az összefogott ellenzék nagy újításként tálalta korábban az előválasztás intézményét: az volt az ígéret, "füstös szobák" helyett a helyi választók dönthetnek a legalkalmasabb, akár civil jelöltekről.
 • Mostanra ezt az ígéretüket sem tartják az ellenzéki pártok: egyre több választókerületben jelentik be, hogy egymás jelöltjeit támogatják a választásokon, vagyis nem indítanak egymásra jelölteket. Ennek értelmében helyben választani sem lehet majd a különböző pártjelöltek között.
 • Ennek oka az is, hogy bár nem beszélnek róla, de az ellenzéki pártok vidéken rendkívül gyengék, országos hálózattal, szervezeti beágyazottsággal alig-alig rendelkeznek. A Jobbik volt korábban a legerősebb vidéken az ellenzéki pártok közül, de 2018-at követően komplett régiókban is szétzilálódott a párt.
 • Egyedül a Mometum és a Demokratikus Koalíció ragaszkodik ahhoz, hogy mindenhol indít jelölteket, és a Momentum "rástartolt" biztos balos körzetre is. Ezzel kihúzták a gyufát az összefogáson belül.
 • A többiek különalkukat kötnek egymással, egymás háta mögött, sokszor pont a Momentum kárára.
 • Mivel a Momentumnak jelenleg minden vicc új, ebből komikus helyzetek is adódnak: Szolnokon azt a Kármán Irént indítják az előválasztáson, aki előbb Pető Iván SZDSZ-es politikus, majd Portik Tamás, a '90-es évek rettegett alvilági alakjának szeretője volt.
 • A tét az, akár ellenzékben, akár kormányon, de kinek lesz a legnagyobb frakciója. Aki a legnagyobb frakcióval rendelkezik, az fog diktálni. A DK pontosan tudja ezt.
 • Ám közben a pártok között arról is vita van, legyen-e online lehetőség az előválasztásra, vagy csak a személyes megjelenést fogadják el.
Sztori 2021-10-27 | 08:51
A Budapesti Városháza közpénzből fizeti Karácsony propagandavideóját

A Budapesti Városháza közpénzből fizeti Karácsony propagandavideóját

 • A két éve megválasztott Főpolgármester egy imázsvideóban E/1-ben beszél arról, micsoda hatalmas dolgokat ért el a Fővárosban.
 • A videó korábban az éppen az előválasztásba belebukott Főpolgármester oldalán jelent meg, ott is hirdette a stábja.
 • A napokban azonban a Budapesti Városháza elnevezésű Facebook oldalra is felkerült, és ott is hirdetik, közpénzből.
 • A Facebook hirdetéstára szerint ezúttal 45-50 ezer forintot költenek Karácsony személyes propagandavideójára.
Sztori 2023-01-08 | 14:06
"Terrorizálják a környéket" - költözni akarnak a lakók Berlin Neukölln negyedéből

"Terrorizálják a környéket" - költözni akarnak a lakók Berlin Neukölln negyedéből

 • Az egykor divatos és felkapott berlini Neukölln negyed mára élhetetlenné vált a migránsok terrorja miatt.
Sztori 2021-06-08 | 12:51
Németország figyelmeztet: a mesterséges intelligencia-alapú fegyverkezési verseny elkezdődött

Németország figyelmeztet: a mesterséges intelligencia-alapú fegyverkezési verseny elkezdődött

 • A világ a hadviselés új korszakába lép, amelynek középpontjában a mesterséges intelligencia áll.
 • A mesterséges intelligencia gyorsabbá, okosabbá és hatékonyabbá teszi a hadseregeket.
 • De ha a mesterséges intelligenciát nem ellenőrzik, az a világ destabilizációjával fenyeget.
 • "A mesterséges intelligencia-alapú fegyverkezési verseny már most is zajlik" - ez a német külügyminiszter, Heiko Maas nyers figyelmeztetése.
Sztori 2022-01-28 | 13:17
Márki-Zay a londoni fórumára kettő, Bajnaira három órát szánt

Márki-Zay a londoni fórumára kettő, Bajnaira három órát szánt

 • A bukott kormányfő egy londoni étteremben találkozott Márki-Zay Péterrel.
 • Márki-Zay korábban méltatta Bajnai megszorításait is.
Sztori 2021-10-26 | 15:46
A show fáradalmait valahol ki kell pihenni: sajtóhírek szerint Szardíniára utaztak Gyurcsányék

A show fáradalmait valahol ki kell pihenni: sajtóhírek szerint Szardíniára utaztak Gyurcsányék

 • A sziget az európai milliárdosok közkedvelt találkozási helye.
 • A Smaragd-part pedig Európa egyik legszebb tengerpartja.