FOX News: Soros legalább 253 globális médiaprojektet finanszíroz vagy áll azokkal kapcsolatban

FOX News: Soros legalább 253 globális médiaprojektet finanszíroz vagy áll azokkal kapcsolatban

Soros György legalább 253 szervezethez fűződő kapcsolatával befolyásolhatja a globális médiát - derül ki egy tanulmányból, tudósít a FOX.

A liberális milliárdos Soros György elképesztő, legalább 253 médiaszervezethez kötődik világszerte - derül ki az MRC Business új tanulmányából. 

A konzervatív Media Research Centerhez tartozó MRC Business megállapította, hogy Soros a jótékonysági szervezeteit használja arra, hogy kapcsolatokat építsen ki hírügynökségekkel és "aktivista média" szervezetekkel. 

"A Soros által támogatott újságíró csoportok gyakorlatilag minden kontinensen és számos nyelven képesek formálni a közvéleményt. Emellett elszigetelik őt a vizsgálatoktól, mert a riporterek szövetségesnek tekintik, nem pedig a vizsgálat célpontjának" - írták Joseph Vazquez és Daniel Schneider, az MRC üzleti elemzői.

"A 92 éves filantróp több millió dolláros erőfeszítései, amelyekkel a bizarr "nyitott társadalom" programját népszerűsíti, a legradikálisabb baloldali elképzeléseket foglalják magukban az abortusz, a marxista gazdaságtan, az Amerika-ellenesség, a rendőrség leépítése, a környezetvédelmi szélsőségek és az LMBT-fanatizmus terén" - folytatták. "Az Egyesült Államokban Soros arról ismert, hogy masszívan támogatja a liberális politikát és politikusokat. A 2016-os választások óta legalább 200 millió dollárt költött politikai jelöltek támogatására, amelyből 29 millió dollárt helyi ügyészeknek és kerületi ügyészeknek adott".

Soros volt a demokraták legnagyobb adományozója a félidős választások során, de az MRC Business szerint ez "csak csepp a tengerben ahhoz képest, hogy 1984 óta több mint 32 milliárd dollárt pumpált a Nyílt Társadalom Alapítványaiba (OSF), hogy globális szinten kedvére alakítsa a politikát".

Soros kapcsolatban áll a The Marshall Projecttel, a Biden-kormányzat azóta megszüntetett Disinformation Governance Board-jával, a Project Syndicate-tel, az openDemocracyval (székhelye az Egyesült Királyságban van), a Poynter Institute's International Fact-Checking Networkkel, az NPR-rel, a ProPublicával, a Free Press-szel, a "baloldali aktivista csoportok litániájával" és még rengeteg más szervezettel.

A Soros által finanszírozott kiadványok közül sok olyan van, amelyre a Big Tech és más újságírók információforrásként támaszkodnak, míg mások egyszerűen csak a baloldali beszédtémákat visszhangozzák.

A Soros által finanszírozott kiadványok közül sok nem közismert, de jelentős befolyással bíró, mint például a Project Syndicate, amelynek az MRC szerint 156 országban, 66 nyelven vannak olvasói.

"Könnyű Soros politikáját kritizálni. De ő egy hozzáértő befektető - akár pénzt akar keresni, akár arra használja, hogy a napirendjét keresztülvigye" - írta Vazquez és Schneider. "Évtizedek óta terjed az a fajta baloldali utópia, amely a propaganda alapját képezi, amelyet a médiaszervezetek Soros pénzéből táplálnak".

Az MRC úgy véli, hogy Soros a "nyitott társadalom" ismérvei közé tartozik a globális kormányzás, a nyitott határok, a politikai nyugtalanság, és rendszeresen nagy összegű adományokat juttat olyan csoportoknak, amelyek az amerikai kivételesség és a kapitalizmus "szétzúzását" tűzték ki célul. 

"Igen, egy olyan ember, aki több tízmilliárd dollárt keresett a kapitalizmusból, fenyegetésnek tartja azt" - írta Vazquez és Schneider.

A Media Research Center alapítója, Brent Bozell hétfőn a "Fox News @ Night" című műsorban jelent meg, hogy megvitassa a Soros médiakapcsolatainak mélyreható vizsgálatát. 

"Az információs korszakban vagyunk, a baloldal rájött erre... csak Sorost néztük meg, az elmúlt három évben, ha jól tudom, 253 médiaszervezetet támogatott világszerte" - mondta Bozell. "Bárhová nézünk... ha megnézzük a Poynter Intézetet, egy nagy tényellenőrző intézetet, azt Soros György finanszírozza. Hányan tudják, hogy ha a Google-on rákeresünk valamire, azonnal a Wikipédiát kapjuk, amelyet Soros György finanszíroz?".

Bozell úgy véli, hogy Soros "veszélyes ember", de minden joga megvan ahhoz, hogy a pénzét arra költse, amire jónak látja.

"Ennyire ambiciózus ez az ember" - mondta Bozell. "A nyugati civilizáció alapjait akarja lerombolni, és erre fordítja a 36 milliárd dollárt, amit erre költ. Ez az ember komolyan gondolja, küldetése van".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2022-09-22 | 16:32
A PETA elvenné a hűsevő férfiak reprodukciós jogát

A PETA elvenné a hűsevő férfiak reprodukciós jogát

 • A hírhedt állatvédelmi szervezet megtalálta a fő bűnöst a Földön: a férfiak azok.
 • Daniel Cox, Peta kampánymenedzsere a Bildnek azt mondta: "A férfiak sokkal rosszabbak a környezetre nézve, mint a nők, mert túl sok húst esznek"
Sztori 2022-01-19 | 15:00
Listázta a baloldal az ellenzéki választókat, és emailekkel, telefonokkal zaklatják őket

Listázta a baloldal az ellenzéki választókat, és emailekkel, telefonokkal zaklatják őket

 • Az ellenzéki propagandamédia most elfelejtett Kubatov-listázni.
Sztori 2021-11-15 | 12:46
Merész képzettársítás: Márki-Zay szerint a homoszexuálisoknak nincsen hadserege

Merész képzettársítás: Márki-Zay szerint a homoszexuálisoknak nincsen hadserege

 • A néhai Hermann Göring tudna erről mesélni.
 • Újabb zagyva interjút adott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy horvát lapnak.
 • Az interjúban ismételten a kedvenc témáján, a homoszexualitás kérdéskörén lovagol.
 • Kifejtette, győzelme esetén feladata lesz a jogállam helyreállítása, a demokrácia és a sajtószabadság megújítása.
 • A cikk kitér arra is, hogy Márki-Zay kiáll a homoszexuálisnak való jogok teljes megadása mellett, és az azonos neműek házasságának legalizálását is ígéri.
 • Kérdésre, hogy miért hasonlítja Orbán rendszerét a náci rezsimhez, a hódmezővásárhelyi polgármester elmondta: a nácik és a kommunisták általában azokat támadják meg, akiknek nincs hadseregük.
 • Putyinnak van, így Orbán ellene nem megy, de Brüsszelnek, Sorosnak, a zsidóknak, a romáknak és a homoszexuálisoknak nincs, ezért lesznek Orbán gyűlöletkampányának áldozatai, mondta el Márki-Zay Péter.
Sztori 2021-10-29 | 18:03
Alig vannak többen, mint egy asztaltársaság, de csúnyán összekaptak Szabó Tímeáék a neosztálinista kullancspártban

Alig vannak többen, mint egy asztaltársaság, de csúnyán összekaptak Szabó Tímeáék a neosztálinista kullancspártban

 • A Szabad Európa szerint Karácsony visszalépése teljesen kiakasztotta a mikroméretű Párbeszéd elnökségét és tagjait. A konfliktusok korábban kezdődtek, ugyanis Karácsony "gyenge" kampányára a Párbeszédnek semmilyen ráhatása nem volt.
 • Karácsony miniszterelnök-jelölti kampányát ugyanis az azóta már megbukott gyurcsányista Gál J. Zoltán szervezte, és a stábtagokat is ő castingolta. Valószínű ezért, hogy többről szól ez, mint csak arról, hogy a Párbeszéd nevezetű baráti társaság nem szólhatott bele a kampányba.
 • Mégpedig a pénzről: ugyanis a Párbeszéd, bár érdemi társadalmi támogatottsággal évek óta nem rendelkezik, de az országgyűlési frakciója miatt költségvetési támogatásban részesül. Márpedig Karácsony kampányának egy részét a Párbeszéd fizette.
 • A Szabad Európa szerint Szabó Tímea a gyenge szreplés és az összeomlás után ráripakodott Karácsonyra a visszalépési dráma utolsó napján, hogy vállalja a felelősséget, és lépjen vissza. Ez azonban azért különös, mert Szabó eddig Karácsony legfőbb támogatója volt, társelnökként viszik együtt a Párbeszédet.
 • Ha valóban Szabó követelte Karácsony lelépését, annak teljesen más oka lehet. Elképzelhető, hogy szóltak neki az amerikai kapcsolatai: mostantól új ellenzéki projekt van Márki-Zay Péter személyében, mögé kell beállni.
 • Szabóról ugyanis köztudott, hogy megjárta a Harvardot, Washingtont, majd amerikai megbízásra Afganisztán fővárosát, Kabult is. Ott a demokrácia építése volt rá bízva, azóta tudhatóan nem nagy sikerrel.
 • Hazatérése után Soros-fizette NGO-knál dolgozott, majd lett LMP-s képviselő. Az őt ismerők szerint egy időben többet járt az amerikai nagykövetségre egyeztetni, mint az LMP frakcióüléseire.
Sztori 2021-05-09 | 21:33
Helmuth Kohl Orbánnak: a magyar választók választották meg Önt, az Ön felelőssége főleg Magyarországért áll fönn, és ne hagyja, hogy ebben bárki korlátozza

Helmuth Kohl Orbánnak: a magyar választók választották meg Önt, az Ön felelőssége főleg Magyarországért áll fönn, és ne hagyja, hogy ebben bárki korlátozza

 • Hosszú interjút adott a miniszterelnök a postoj.sk szlovák portálnak.
 • A beszélgetésben szó esik Németország európai szerepéről, Merkel kancellárról, a V4-ekről, a migrációról és arról is, Orbán szerint merre található Európa jövője.
 • Orbán határozott véleménye, hogy a közép-európai népek sorsközösségben élnek, és ha nem szervezik meg a saját életüket, akkor megszervezik helyettük a németek, az oroszok, vagy az amerikaiak.
Sztori 2021-07-15 | 18:14
Megérkeztek a brüsszeli klímatervek: a gatyánk is rámegy, ha ezt bevezetik

Megérkeztek a brüsszeli klímatervek: a gatyánk is rámegy, ha ezt bevezetik

 • Német mintára sarcolná meg a háztartásokat és az embereket a brüsszeli Bizottság, pont úgy, ahogyan karácsony is belengette korábban.
 • Márpedig Németországban jelenleg a CO2-adó része a 111 Ft/kwh árú áramárnak, az üzemanyagoknak, és július 1-től az otthonok fűtésére használt gáznk vagy tüzelőolajnak is.
 • Minden egyes német jelenleg olyan 200-250 ezer forintos klímaadót- és járulékot kénytelen fizetni évente.
 • A Századvég közzétett állásfoglalásában elutasítja a brüsszeli terveket, és azt is megírták, miért.
 • Szerencsére a magyar kormány is józan és realista, így Gulyás Gergely bejelentette, a kormány nem támogatja ezt a brüsszeli elképzelést.
Sztori 2021-11-05 | 19:42
Parancsra védelmezi és mosdatja az ellenzéki propagandamédia Cseh Katkát és lagziját

Parancsra védelmezi és mosdatja az ellenzéki propagandamédia Cseh Katkát és lagziját

 • Szinte azonos időpontban jelentek meg pénteken írások a 444-en és a Telexen, azaz a liberális propagandamédia zászlóshajó-médiumaiban Cseh Katka lagzijáról.
 • Az írások közös nevezője, hogy roppant alázatosan védelmezik Cseh Katka esküvőjét, és gyalázatos dolognak állítják be azt, hogy a Bors és a BENNFENTES nyilvánosságra hozta a lagziról készült képeket.
 • Mintha csak parancsszóra tették volna, az ellenzéki propagandamédia úgy védi Cseh Katka és Berg Dániel esküvőjét.
 • Azért különös ez az igyekezetük, mert azt, hogy a közszereplőknek nincsen magánelete idehaza, azt az ellenzéki propagandamédia honosította meg Magyarországon.
 • Ha egy jobboldali politikus lánya, vagy egy nagyvállalkozó tart lagzit, akkor ugyanez a propagandamédia lesifotósokat fizet meg, majd hetekig csámcsog az esküvőn.
 • Kettős mérce a gyakorlatban: amit szabad az ellenzéki propagandamédiának, nem szabad azt senki másnak.
Sztori 2023-03-04 | 19:58
10 az 1-hez tüzérségi fölényben vannak az oroszok a keleti fronton

10 az 1-hez tüzérségi fölényben vannak az oroszok a keleti fronton

 • A nyugati médiában ritkán olvasható, reális információkon, nem pedig abszurd vágyálmokon alapuló propagandacikk jelent meg a spanyol El Pais lapban.
 • Egy, a lap által megszerzett észt elemzés szerint brutális a különbség a tüzérségi eszközök és a kilőtt lövedékek számában.
 • Míg Oroszország naponta 40-50 ezret használ fel, addig az ukrán hadsereg 5-6 ezret.
 • Egy ukrán őrnagy a lapnak úgy fogalmazott, még az általuk ellőtt mennyiség is azt jelenti, hogy pár hónap alatt elhasználnak annyit, mint például Franciaország évek alatt.
 • Miközben számos ország már a lehetőségein túl kimerítette a rendelkezésre álló tüzérségi készleteit, az EU arra szólítja őket, biztosítsanak újabbakat Ukrajnának.
 • Ezek az országok már vonakodnak teljesen lemeríteni a stratégiai raktárkészleteiket, de a NATO is nyugtatta a védelmi minisztériumaikat: fogadják el a kisebb készleteket, és figyelmen kívül hagyhatják a maguk számára felállított készletezési követelményeket.
 • Oroszország közben a cikk szerint naponta ellövi a havi európai termelési ütemnek megfelelő tüzérségi lőszermennyiséget.