FOX News: Soros legalább 253 globális médiaprojektet finanszíroz vagy áll azokkal kapcsolatban

FOX News: Soros legalább 253 globális médiaprojektet finanszíroz vagy áll azokkal kapcsolatban

Soros György legalább 253 szervezethez fűződő kapcsolatával befolyásolhatja a globális médiát - derül ki egy tanulmányból, tudósít a FOX.

A liberális milliárdos Soros György elképesztő, legalább 253 médiaszervezethez kötődik világszerte - derül ki az MRC Business új tanulmányából. 

A konzervatív Media Research Centerhez tartozó MRC Business megállapította, hogy Soros a jótékonysági szervezeteit használja arra, hogy kapcsolatokat építsen ki hírügynökségekkel és "aktivista média" szervezetekkel. 

"A Soros által támogatott újságíró csoportok gyakorlatilag minden kontinensen és számos nyelven képesek formálni a közvéleményt. Emellett elszigetelik őt a vizsgálatoktól, mert a riporterek szövetségesnek tekintik, nem pedig a vizsgálat célpontjának" - írták Joseph Vazquez és Daniel Schneider, az MRC üzleti elemzői.

"A 92 éves filantróp több millió dolláros erőfeszítései, amelyekkel a bizarr "nyitott társadalom" programját népszerűsíti, a legradikálisabb baloldali elképzeléseket foglalják magukban az abortusz, a marxista gazdaságtan, az Amerika-ellenesség, a rendőrség leépítése, a környezetvédelmi szélsőségek és az LMBT-fanatizmus terén" - folytatták. "Az Egyesült Államokban Soros arról ismert, hogy masszívan támogatja a liberális politikát és politikusokat. A 2016-os választások óta legalább 200 millió dollárt költött politikai jelöltek támogatására, amelyből 29 millió dollárt helyi ügyészeknek és kerületi ügyészeknek adott".

Soros volt a demokraták legnagyobb adományozója a félidős választások során, de az MRC Business szerint ez "csak csepp a tengerben ahhoz képest, hogy 1984 óta több mint 32 milliárd dollárt pumpált a Nyílt Társadalom Alapítványaiba (OSF), hogy globális szinten kedvére alakítsa a politikát".

Soros kapcsolatban áll a The Marshall Projecttel, a Biden-kormányzat azóta megszüntetett Disinformation Governance Board-jával, a Project Syndicate-tel, az openDemocracyval (székhelye az Egyesült Királyságban van), a Poynter Institute's International Fact-Checking Networkkel, az NPR-rel, a ProPublicával, a Free Press-szel, a "baloldali aktivista csoportok litániájával" és még rengeteg más szervezettel.

A Soros által finanszírozott kiadványok közül sok olyan van, amelyre a Big Tech és más újságírók információforrásként támaszkodnak, míg mások egyszerűen csak a baloldali beszédtémákat visszhangozzák.

A Soros által finanszírozott kiadványok közül sok nem közismert, de jelentős befolyással bíró, mint például a Project Syndicate, amelynek az MRC szerint 156 országban, 66 nyelven vannak olvasói.

"Könnyű Soros politikáját kritizálni. De ő egy hozzáértő befektető - akár pénzt akar keresni, akár arra használja, hogy a napirendjét keresztülvigye" - írta Vazquez és Schneider. "Évtizedek óta terjed az a fajta baloldali utópia, amely a propaganda alapját képezi, amelyet a médiaszervezetek Soros pénzéből táplálnak".

Az MRC úgy véli, hogy Soros a "nyitott társadalom" ismérvei közé tartozik a globális kormányzás, a nyitott határok, a politikai nyugtalanság, és rendszeresen nagy összegű adományokat juttat olyan csoportoknak, amelyek az amerikai kivételesség és a kapitalizmus "szétzúzását" tűzték ki célul. 

"Igen, egy olyan ember, aki több tízmilliárd dollárt keresett a kapitalizmusból, fenyegetésnek tartja azt" - írta Vazquez és Schneider.

A Media Research Center alapítója, Brent Bozell hétfőn a "Fox News @ Night" című műsorban jelent meg, hogy megvitassa a Soros médiakapcsolatainak mélyreható vizsgálatát. 

"Az információs korszakban vagyunk, a baloldal rájött erre... csak Sorost néztük meg, az elmúlt három évben, ha jól tudom, 253 médiaszervezetet támogatott világszerte" - mondta Bozell. "Bárhová nézünk... ha megnézzük a Poynter Intézetet, egy nagy tényellenőrző intézetet, azt Soros György finanszírozza. Hányan tudják, hogy ha a Google-on rákeresünk valamire, azonnal a Wikipédiát kapjuk, amelyet Soros György finanszíroz?".

Bozell úgy véli, hogy Soros "veszélyes ember", de minden joga megvan ahhoz, hogy a pénzét arra költse, amire jónak látja.

"Ennyire ambiciózus ez az ember" - mondta Bozell. "A nyugati civilizáció alapjait akarja lerombolni, és erre fordítja a 36 milliárd dollárt, amit erre költ. Ez az ember komolyan gondolja, küldetése van".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-05-11 | 17:13
Migránskrízis az USA déli határánál - "Ennek most azonnal véget kell vetni": A 75 éves texasi farmer 5 elhagyott, 7 év alatti, síró és éhes migránslányt - köztük egy kisbabát - talált a földjén

Migránskrízis az USA déli határánál - "Ennek most azonnal véget kell vetni": A 75 éves texasi farmer 5 elhagyott, 7 év alatti, síró és éhes migránslányt - köztük egy kisbabát - talált a földjén

  • Biden elnökségének kezdete óta a Trump idején kordában tartott illegális bevándorlás elszabadult az Egyesült Államok déli határánál.
  • Egy 75 éves farmer, Jimmy Hobbs, vasárnap reggel 8.30-kor öt éhes és szomjas kislányt talált a texasi Quemadóban lévő földjén.
  • A lányok mind éhesek voltak és sírtak; az egyikük meztelen volt és kúszott, mert még túl fiatal volt ahhoz, hogy járjon.
  • A farmer elmondta, ételt, vizet és árnyékot biztosított nekik, amíg a CBP 3 órával később meg nem érkezett.
  • Azt mondta, hogy a jelenlegi határválság a legrosszabb, amit a farmon töltött 75 éve alatt látott.
  • Nem világos, hogy most mi lesz a lányokkal - a vám- és határőrség nem jelezte, hogy hol vannak, vagy hogy az Egyesült Államokban maradhatnak-e.
  • Hobbs és felesége, Katie könyörgött Bidennek, hogy szigorítson a szabályokon, vagy jöjjön el a határra, hogy a saját szemével lássa a válságot.
  • Azt is elmondták, hogy a nyár közeledtével sokan fognak meghalni, ha megpróbálnak bejutni az országba a tikkasztó hőségben.
  • A CBP fogdáiban fogva tartott migránsgyerekek száma az elmúlt hónapban megduplázódott - jelenleg több mint 21.000-en vannak.
Sztori 2023-02-19 | 20:37
Seymour Hersh: magas rangú titkosszolgálati vezetők megdöbbentek azon, hogy Biden úgy döntött, "erre a télre hidegben tartja Németországot"

Seymour Hersh: magas rangú titkosszolgálati vezetők megdöbbentek azon, hogy Biden úgy döntött, "erre a télre hidegben tartja Németországot"

  • Minden eddiginél részletesebb interjút adott Seymour Hersh újságírólegenda az Északi Áramlat felrobbantásáról az amerikai szuverenista-baloldali JACOBIN magazinnak.
  • Hersh beszél az akció pontos körülményeiről, és arról is, személyesen zavarja, hogy a CIA nem az amerikai alkotmánynak hanem "a koronának" felel [a mindenkori amerikai elnöknek].
  • A tényfeltáró újságíró szerint akik csővezeték-építéssel foglalkoznak, azok pontosan ismerik az Északi Áramlat felrobbantásának történetét.
  • Ő nem tőlük hallotta ezt a sztorit, de amikor ellenőrizte azt, akkor szembesült azzal, hogy a csővezeték-építők mind ismerték ezt a sztorit.
  • Az interjúban azt mondja, magas rangú amerikai titkosszolgálati vezetők megdöbbentek azon, hogy Biden eldöntötte, az Északi Áramlat I-II. felrobbantásával "erre a télre hidegben hagyja Németországot".
  • Hersh szerint az Északi Áramlat I-II. felrobbantására azért került sor, hogy Nyugat-Európa, és különösen Németország ne farolhasson ki Ukrajna fegyveres támogatásából.
  • "Förtelmes" Németországot és Európát "hidegben tartani" egy olyan háború miatt, amit nem nyerhetnek meg.
  • Ez nem csupán Hersh véleménye, hanem elmondása szerint az amerikai szolgálati vezetőké is.
Sztori 2021-12-13 | 12:23
Prominens baloldali alkotmányjogászok: Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff

Prominens baloldali alkotmányjogászok: Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff

  • Egyre többen utasítják el Márki-Zay fantazmagóriáit az Alaptörvény egyszerű többséggel történő érvénytelenítéséről.
  • Korábban Schiffer András ügyvéd is így nyilatkozott, de a HVG-nek most két másik baloldali alkotmányjogász is azt mondta, a radikális lépés káoszt és erőszakot hozna magával.
  • Majtényi László azt mondta, bemondásra nem lehet Polt Pétert vagy az alkotmánybírókat eltávolítani.
  • Szerinte Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff.
Sztori 2023-01-10 | 11:09
Klasszikus csel: keresztényként regisztrálta magát az iszlamista támadásra készülő iráni

Klasszikus csel: keresztényként regisztrálta magát az iszlamista támadásra készülő iráni

  • A megtévesztés ugyanúgy eszköze a nemzetközi terrorizmusnak, mint a rendes hadviselésnek.
Sztori 2021-10-26 | 15:46
A show fáradalmait valahol ki kell pihenni: sajtóhírek szerint Szardíniára utaztak Gyurcsányék

A show fáradalmait valahol ki kell pihenni: sajtóhírek szerint Szardíniára utaztak Gyurcsányék

  • A sziget az európai milliárdosok közkedvelt találkozási helye.
  • A Smaragd-part pedig Európa egyik legszebb tengerpartja.
Sztori 2023-01-29 | 12:33
Brutális nyomásgyakorlás: a posztkommunista lengyel miniszterelnök szemet vetett a magyar Leopardokra

Brutális nyomásgyakorlás: a posztkommunista lengyel miniszterelnök szemet vetett a magyar Leopardokra

  • Pénteken a magyar miniszterelnök is azt mondta, ütnek, rúgnak, harapnak, csípnek bennünket, hogy Magyarország is szállítson fegyvereket, de amíg a Fidesz vezeti az országot, ez nem történhet meg, mert a választáskon a magyarok a békére szavaztak.
Sztori 2023-08-03 | 13:23
Megrázó: Ukrajnában a végtag-amputációk már az I. világháború mértékét idézik

Megrázó: Ukrajnában a végtag-amputációk már az I. világháború mértékét idézik

  • Több tízezernyi ember vesztette el eddig a végtagjait Ukrajnában.
  • A mérték már az I. világháború időarányos veszteségét idézi.
  • Az a háború 4 éven át tartott, és 107 ezer amputációt hajtottak végre.
  • Becslések alapján Ukrajnában ez a szám már most 20 és 50 ezer között van, de ez nem tartalmazza a júniusban kezdődő, óriási veszteségeket eredményező ellentámadás sérültjeit.
  • Az Egyesült Államok katonái az iraki és az afganisztáni háborúban összesen 2000-en vesztették el végtagjaikat.
  • A WSJ cikke azt jelzi, egyre jobban beszüremkedik a fősodratú amerikai médiába: ez a háború ezzel az intenzitással nem sokáig tartható fenn, mert esztelen emberi költéségei vannak a hadifelszerelésen és az Ukrajnának biztosított segélyeken túl.
  • A riport ugyanis nem csupán az amputációk magas számáról, hanem a fronton elszenvedett döbbenetes arányú veszteségekről is szól.
  • Sok, józanabb amerikai konzervatív politikus és publicista ezért már azonnali fegyverszünetet és az "ukránok szenvedésének" leállítását szorgalmazza.
  • Ahogy a magyar kormány is tűzszünetet és béketárgyalásokat követel a háború kezdete óta.
  • Az alábbiakból egyértelmű lesz, miért.