Milliárdnyi ukrán segély úszhatott el az egyik legnagyobb kriptotőzsde csődjével - a demokratákhoz csorogtak vissza az amerikai kormányzati segélyek?

Milliárdnyi ukrán segély úszhatott el az egyik legnagyobb kriptotőzsde csődjével - a demokratákhoz csorogtak vissza az amerikai kormányzati segélyek?
 • Múlt héten állt a bál a kriptodeviza-piacokon, mert az FTX.com nevű kriptovaluta-kereskedő oldal becsődölt.
 • Most kiderült, hogy Ukrajnának is volt ott számlája, amelyen keresztül adományokat gyűjtött, ezek a pénzek elúsztak.
 • Amerikai kormányzati pletykák szerint Ukrajna ezen a csatornán keresztül kaphatta meg a hivatalosan nem folyósítható amerikai katonai segélyeket is.
 • Az FTX csodagyereknek tartott vezetője nagyon jó kapcsolatot ápol demokrata politikusokkal, alig másfél év alatt közel 40 millió dollárt adományozott nekik.
 • Külön finanszírozta azok kampányát, akik a törvényhozásnak abban a felügyeleti bizottságában ülnek, amelynek a kriptopiacok törvényességének felügyelete a feladata.
 • Szárnyra kapott egy feltételezés, hogy az amerikai segélyek egy része az FTX-en és kriptodevizákon átfolyatva visszajutott a Demokrata Párt félidős kampányába.

A támogatások egy része megsemmisült az FTX-kriptotőzsde csődjében - írja az osztrák EXXPRESS.

Még márciusban a Volodimir Zelenszkij vezette ukrán kormány büszkén mutatta be az adományok növelésének új módját: az FTX kriptotőzsdének 100 millióból kellett volna többet csinálnia - most azonban az FTX csődbe ment.

A gyanú szerint hatalmas összegek tűntek el a segélyekből.

A terv egyszerű volt, és az Ukrajnának idén február óta folyósított segélyek jelentős növekedését célozta volna. Az ukrán kormány Sam Bankman-Fried (30) FTX kriptotőzsdéjével közösen gyűjtési kampányt indított a háborúzó ország támogatói számára. A remélt FTX-en történő felértékelődés után a pénznek az ukrán nemzeti bankba kellett volna kerülnie Fiátban (azaz egy állam ismert valutájában).

Kijevben ezeket az összegeket aztán Volodimir Zelenszkij kormányának két fontos területére különítették el: egyik részét humanitárius segítségnyújtásra, másik részét a hadseregre kellett volna fordítani.

Az FTX kriptotőzsde így hatalmas pénzösszegeket segített Kijevbe juttatni olyan magánszemélyektől vagy akár kormányzati szervektől, akik nem akarnak hivatalosan Ukrajna támogatóiként megjelenni.

Az amerikai pénzügyi körökben az a pletyka is kering, hogy az ukrán kormánynak nyújtott további, nem hivatalos amerikai katonai segélyek hatalmas összegei folyhattak át az FTX-en - és így egyáltalán nem áll fenn a lelepleződés veszélye.

A CoinDesk hírplatform már a kampány kezdetén, márciusban arról számolt be, hogy a "Segély Ukrajnának" indítása óta eltelt néhány óra után már 48 millió eurót fizettek be. Az elmúlt hónapokban az előző hétig valószínűleg sokkal nagyobb összegek áramlottak be.

Együttműködött a kriptotőzsdével - de most az FTX csődbe ment

Azonban az FTX kriptotőzsde összeomlott és most csődbe ment. A tíz-ötven milliárd eurós kintlévőségek nulla saját tőkével állnak szemben. Most persze a kriptobiznisz bennfentesei felteszik a kérdést: mi történt az Ukrajnának szánt, jelenleg kezelt segélypénzekkel?

És egy másik súlyos vád is elhangzott az interneten a "Hal Turner Radio Show"-ban: Ukrajna állítólag nemcsak "rövid távon" spekulált többször is a segélypénzzel az FTX kriptotőzsdén, hanem "hosszú távon" milliárdokat fektetett be az FTX-be - köztük állítólag hatalmas összegeket az amerikai katonai segélyből.

A mostani gyanú, amely most már Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is gyanúba keverheti: Ukrajna tehát állítólag az Oroszország elleni háborúra szánt segélypénzzel spekulált az FTX kriptotőzsdén - és most minden elveszett. Egyébként az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried (30) a második legnagyobb egyéni adományozója volt a demokratáknak 2021-2022-ben, összesen 39,8 millió dollár adományával.

Közben a The Gateway Pundit arról cikkezik, hogy az FTX-en Ukrajnának szánt segélyek és kormányzati pénzek "visszacsorogtak" a demokrata párthoz.

Elgondolkodott már azon, hogy hová tűntek azok a dollármilliárdok Ukrajnában? - teszi fel a kérdést a lap. Elgondolkodott valaha azon, hogy miért bízik bárki is az amerikai politikai elitben, például Bidenékben, akik milliárdos pénzösszeget küldenek Ukrajnába? 

Ma már kiderült, hogy ezek kiváló kérdések. 

Információink vannak arról, hogy az Ukrajnába menő több tízmilliárd dollárt valójában az FTX kriptovaluta segítségével mosták vissza az USA-ba a korrupt demokraták és elitek számára. Most a pénz eltűnt, az FTX pedig csődbe ment. 
Mint arról korábban a lap beszámolt, az FTX kriptopénz-tőzsde legalább 40 millió dollárt adott a demokrata jelölteknek és ügyeknek a félidős választásokon. Így az FTX tulajdonosa, Sam Bankman-Fried volt Biden második legnagyobb adományozója.

A Daily Caller ezen kívül számos olyan törvényhozót is felsorol, akiket Sam Bankman Fried pénzelt, és akik felügyelték azt az intézményt, amelynek az FTX-hez hasonló cégeken kellett volna rajta tartania a szemét: Sam Bankman-Fried, a termékeny demokrata adományozó, és a mára csődbe ment FTX kriptopénz-tőzsde volt vezérigazgatója finanszírozta azoknak a kongresszusi tagoknak a kampányát, akik a kereskedési bizottságot (CFTC) felügyelik, amely az egyik legfontosabb szerv, amelynek feladata a kriptoipar szabályozása, és amely Bankman-Fried agresszív lobbizásának tárgya.

Bankman-Fried FTX-e ellen jelenleg a CFTC és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálódik, miután Bankman-Fried állítólag 10 milliárd dollárnyi ügyfélvagyont helyezett át kriptotőzsdéjéről az Alameda Research nevű kereskedőcégéhez, és likviditási válság alakult ki a tőzsdéjén, ami miatt a cég csődöt jelentett. Az ügynökség vizsgálatát megelőzően azonban Bankman-Fried agresszívan udvarolt a CFTC-nek - és több, az ügynökség felügyeletével megbízott kulcsfontosságú törvényhozót is finanszírozott, pénzt öntve a kampánykasszájukba.

Az FTX történetesen Ukrajnával is kapcsolatban áll: a Washington Post március 3-án arról számolt be, hogy Ukrajna kriptovalutával kereskedik.

Az ukrán kormány több mint 42 millió dollárnyi kriptopénz-adományt gyűjtött össze, valamint digitális műalkotásokat, köztük egy limitált példányszámú, nagyjából 200 000 dollárt érő műalkotást az Elliptic blokkláncelemző cég szerint. A kihívás az, hogy az ország hogyan váltja be ezeket az eszközöket a háborús szükségleteinek finanszírozására.

Az Ukrajna elleni orosz invázió közepette az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman Fried előállt, hogy segítsen egy kriptoadományozási projektnek. Alázatosan bejelentette, hogy az FTX támogatni fogja az ukrán pénzügyminisztériumot és más közösségeket abban, hogy kripto-adományokat gyűjtsenek az országnak. Az ukrán kormány eddig több mint 60 millió dollárnyi kripto adományt kapott a világ minden tájáról.

Az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman Fried kiemelte, hogy az ukrajnai háború elhúzódik. Az országnak nagy szüksége van humanitárius segítségre és a globális pénzügyi infrastruktúrához való hozzáférésre. Felhívta a figyelmet a szankciókra és a kriptóra is egy ilyen helyzetben. Jelezte, hogy a kriptotőzsdéknek komolyan kell érvényesíteniük a kormány által bejelentett szankciókat.

Az FTX minden szabályozási és szakpolitikai erőfeszítése során hangsúlyozta, hogy a szabályozó hatóságokkal és a politikai döntéshozókkal való aktív koordináció és kommunikáció kulcsfontosságú annak biztosításához, hogy a törvények és szabályok elérjék a kívánt eredményt - olvasható az FTX levelében.

A demokraták több tízmilliárdot küldtek Ukrajnába, majd ezt a pénzt visszapostázták a demokraták amerikai zsebeibe és alapjaiba. Most a cég csődbe ment, és a pénzek sehol sincsenek.

pic.twitter.com/DkCx8xwsiG

— SARAH CONNOR (@LibertyBelleNws) November 12, 2022 Ezt az információt a Twitteren osztották meg, és forrásaink elmondásából megerősíthetjük, hogy ez a valóságnak megfelel - írja a Gateway Pundit.

Természetesen a demokraták milliárdokat küldenek maguknak. Választásokat lopnak, miért ne lopnának pénzt? - teszi fel a lap a kérdést.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-03-24 | 12:57
Ingatlanbizniszért cserébe nagyon olcsó lakások a polgármesternek - így megy a korrupció a DK-s kerületben

Ingatlanbizniszért cserébe nagyon olcsó lakások a polgármesternek - így megy a korrupció a DK-s kerületben

 • A DK-s Szaniszló Sándor és helyettese Pestszentlőrincen érzi az üzletet.
 • Ha gördülékenyen engedélyeznek egy ingatlanberuházást, akkor cserébe kérik a jussukat, és a közvetítőknek is jut a felépült lakásokból.
 • Patek Gábor, a kispesti szocialista polgármester korábbi jobbkeze azzal henceg egy hangfelvételen, hogyan szereznek meg lakásokat építőipari projektekből.
Botrány 2021-07-11 | 13:03
Csak korrupció ne legyen: az amerikai elnök fiának festményeiért vagyonokat fizetnek "ismeretlenek"

Csak korrupció ne legyen: az amerikai elnök fiának festményeiért vagyonokat fizetnek "ismeretlenek"

 • A Fehér Ház szerint az szolgálja a korrupciómentességet, ha nem hozzák nyilvánosságra, ki az, aki 150 millió forintot fizet Hunter Biden, Joe Biden fia egy-egy naiv festményéért.
 • Obama elnök volt etikai tanácsadója "csalódást keltőnek" nevezte ezt az eljárást.
 • Republikánus körök egyszerűen a történelem legnagyobb pénzmosási kísérletének tartják a névtelen festményvásárolgatást.
 • Hunter Bidennek nem ez az első botránya: tinédzserkora óta alkoholista, később meth-függővé vált, ami kivitte a fogait, és az apjától kért pénzt, hogy rendbereakassa azokat.
 • Privát, és elhagyott laptopja pedig tele volt olyan képekkel, amelyeken olcsó kurvákkal volt lefotózva egyértelmű helyzetekben.
 • Hunter Ukrajnában a legnagyobb gázcég igazgatótanácsában "dolgozott" a Majdan eseményeit követően, ahol a kiszivárgott emailek szerint arra hivatkozott, majd az apja elintézi az ügyeket.
Botrány 2022-02-28 | 13:42
Folytatódik az agybaj: oroszpártisággal vádolja a kárpátaljai menekülőket Márki-Zay

Folytatódik az agybaj: oroszpártisággal vádolja a kárpátaljai menekülőket Márki-Zay

 • Azt gondolná minden jóérzésű magyar, Márki-Zay nem képes már fokozni az őrületet.
 • De, minden nap tudja.
Botrány 2022-03-01 | 14:40
A vallomás szerint újabb szocialista tartotta a markát a kenőpénzért

A vallomás szerint újabb szocialista tartotta a markát a kenőpénzért

 • Baja Ferenc, a szocialisták régi embere is tartotta a markát a zsetonért.
Botrány 2021-07-21 | 12:22
Cseh Katka elismerte, 2018-ban ő maga nyújtott be pályázatot az érintett cégen keresztül

Cseh Katka elismerte, 2018-ban ő maga nyújtott be pályázatot az érintett cégen keresztül

 • Kedden még hazudozással és lejáratással vádolta a BENNFENTES-t, szerdán elismerte a pályázatot.
Botrány 2022-02-23 | 13:08
Súlyos korrupciógyanús ügy miatt tartottak házkutatást a zuglói önkormányzatnál

Súlyos korrupciógyanús ügy miatt tartottak házkutatást a zuglói önkormányzatnál

 • Horváth Csaba polgármestert a nyomozók ébresztették.