25 napra elegendő dízelkészlet van az USA-ban - Amerika megbénulhat?

25 napra elegendő dízelkészlet van az USA-ban - Amerika megbénulhat?
 • Ez 2008 óta a legalacsonyabb érték.

A Biden okozta dízelüzemanyag-ellátási válság hamarosan soha nem látott módon béníthatja meg Amerikát - tudósít a PJNews.

Az elmúlt hetekben az olajárak és Joe Biden elnök stratégiai kőolajkészletének (SPR) folyamatos lemerítése uralta a címlapokat, de elemzők szerint egy sokkal súlyosabb válság fenyeget az energiafronton: a dízelüzemanyag-hiány.

A dízelüzemanyag nem kap akkora figyelmet, mint az olaj és a gáz, pedig kellene, mert a dízelüzemanyag az Egyesült Államok ipari éltetője, és a dízel ára önmagában valószínűleg minden más tényezőnél jelentősebb hatással van az inflációra és az élelmiszerüzletben fizetett árakra. Bőséges mennyiségű gázolaj nélkül a nyerges vontatók nem közlekednek, a gazdaságok leállnak, és a kritikus termelési ágazatok megbénulnak.

Ahogy a Bloomberg a héten megjegyezte: "Az Energia Információs Hivatal szerint az Egyesült Államokban mindössze 25 napra elegendő gázolajkészlet áll rendelkezésre, ami 2008 óta a legalacsonyabb érték. Ugyanakkor a szállított dízel négyhetes gördülő átlaga, amely a keresletet jelzi, 2007 óta a legmagasabb szezonális szintre emelkedett".

A Biden-kormányzat furcsán hallgat, valószínűleg abban reménykedve, hogy a lehangoló hírek nem jutnak el a mainstreambe, mert ez egy totális politikai időzített bomba, amely csak arra vár, hogy felrobbanjon, különösen mivel a félidős választások olyan közel vannak.

A Bloomberg megjegyezte: A gázolajszűke csak hetekkel a félidős választások előtt következik be, és felhúzhatja az árakat a fogyasztók számára, akik számára az infláció és a gazdaság már most is a legfontosabb választási kérdés. A kiskereskedelmi árak már több mint két hete folyamatosan emelkednek.

Az AAA adatai szerint a gázolaj gallononként 5,324 dollárral 50%-kal magasabb, mint tavaly ilyenkor.

A Nemzeti Gazdasági Tanács igazgatója, Brian Deese nemrégiben nyilatkozott a kialakuló válságról. Deese szerint a dízelkészletek "elfogadhatatlanul alacsonyak", és hozzátette, hogy "minden lehetőség az asztalon van", bármit is jelentsen ez.

E megjegyzéstől eltekintve a Fehér Ház alig tett valamit a kérdéssel kapcsolatban - ez a kérdés tovább ronthatja a demokraták azon képességébe vetett bizalmat, hogy át tudják vezetni Amerikát a nehéz időkön, ezt az elmúlt két évben már többször is bizonyították.

A gázolajat a nemzet "inflációs kanárijának" is nevezték, tekintve, hogy olyan kritikusan fontos mindenhez, amire a túléléshez szükségünk van. A lényeg az, hogy bőséges készletek és rekordmagas árak miatt az amerikaiakat a tél folyamán és 2023-ban is pénzügyi nehézségek fogják sújtani.

Emberek, valószínűleg nagyon rossz lesz odakint. Az ijesztő az, hogy a Biden-kormányt ez nem érdekli - írja a portál.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-15 | 15:12
Brüsszel legfontosabb dolga: kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt

Brüsszel legfontosabb dolga: kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt

 • Lehet itt koronavírus-járvány, elbaltázott vakcinabeszerzés, meredeken emelkedő migrációs számok, súlyos gazdasági visszaesés és brutális eladósodás.
 • Mindez nem számít Brüsszelnek.
 • Hogy Magyarországgal packázzanak a pedofilellenes gyermekvédelmi törvény miatt, az nagyon is számít.
Kül 2021-05-18 | 13:01
Mivel is foglalkozhatna Brüsszel a világjárvány és egy gazdasági visszaesés kellős közepén, ha nem az LMBTQ+ jogokkal?

Mivel is foglalkozhatna Brüsszel a világjárvány és egy gazdasági visszaesés kellős közepén, ha nem az LMBTQ+ jogokkal?

 • Szivárványszínűbe burkolózott hétfőn az összes Európai Uniós intézmény, hogy így harcoljanak a homofóbia ellen.
 • A balliberális többségű Európai Parlament (EP) képviselői pedig ezúttal annak érdekében szólaltak fel, hogy az unió jogállamisági eszközeit az LMBTQI-közösség érdekében élesítsék.
 • Az EP rendezvényére Magyarországról és Lengyelországról kizárólag kormánykritikus szakértőket hívtak meg.
Kül 2021-05-18 | 10:29

Azonnali iskolanyitást követelnek német gyermekorvosok, megteltek a gyermekpszichiátriai osztályok - a tanárok ellenzik a nyitást, mert a nagy részük még oltatlan

 • Megviseli a német gyerekeket is az iskolazár.
 • A gyermek- és ifjúságpszichiátriai osztályok megteltek.
 • Azokat, akik nem öngyilkos hajlamúak, és "csak" depressziósak, már egyáltalán nem veszik fel.
 • A német tanárok ellenzik a nyitást, mert a legtöbb tanár, és a gyerekek egésze teljesen oltatlan.
Kül 2021-07-30 | 14:25
Karácsony német szövetségese, Annalena Baerbock újabb plágiumgyanúba keveredett

Karácsony német szövetségese, Annalena Baerbock újabb plágiumgyanúba keveredett

 • Korábban a könyve és a végül el nem készült, de a Német Zöldek által finanszírozott PhD-fokozata kapcsán merültek fel különös egyezések.
 • Most egy plágiumvadász Baerbock korábbi cikkeit vette górcső alá, melyek alapján évtizede folytatott plágiummal, azaz lopással vádolja a Zöldek kancellár-jelöltjét.