Visszatért a migrációs válság, figyelmeztet a német lap

Visszatért a migrációs válság, figyelmeztet a német lap
  • Armin Schuster szászországi belügyminiszter: "A menekültek beáramlásával hamarosan szinte lehetetlen lesz megbirkózni".
  • Tizenkét német szövetségi állam időközben kilépett az újonnan érkezők elosztását célzó rendszerből, mert nincs több helyük a befogadásra.

A migrációs válság visszatért: az arab országokból érkező illegális bevándorlók száma drámaian növekszik - tudósít a Junge Freiheit.

Különösen a cseh határon és a balkáni útvonalon keresztül jelenleg naponta több száz külföldi érkezik. A múlt héten csak Szászországban 899-en nyújtottak be menedékkérelmet.

Armin Schuster (CDU), Szászország belügyminisztere most megkongatja a vészharangot: "A migrációs nyomás egyre nagyobb. Más szövetségi államokban ezekben a napokban zárják be az első gimnáziumokat a szállás miatt." A Bild című lapban Nancy Faeser (SPD) szövetségi belügyminiszterhez intézett felhívást: "A szövetségi kormánynak most minél előbb tárgyalnia kell a schengeni partnerekkel a külső határ biztonságáról".A migrációs válság találkozik az inflációval és az energiahiánnyal


Azt is követelte, hogy végre véget kell vetni az "önkéntes felvételi programoknak". Schuster figyelmeztetett: "A menekültek beáramlásával hamarosan szinte lehetetlen lesz megbirkózni".

A migrációs válság egy olyan országot sújt, amelyet a korona-korlátozások, az Európában egyedülálló, folyamatosan emelkedő megélhetési költségek és az energiahiány már amúgy is meggyengítettek. Ezenkívül egymillió háborús menekültet tartanak nyilván Ukrajnából. Közülük mintegy 550 000-en részesülnek havonta alapjövedelem-támogatásban.

Most már ehhez az illegális migránsok is hozzáadódtak. Ennek következtében sok város elérte kapacitásának határait, anélkül, hogy a közvélemény eddig észrevette volna. A fő származási országok Szíria, Törökország, Afganisztán és Venezuela. Tizenkét szövetségi állam időközben kilépett az újonnan érkezők elosztását célzó rendszerből, mert nincs több helyük a befogadásra.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2022-09-28 | 11:47
Német mintademokrácia: rajtaütés az AfD-nél

Német mintademokrácia: rajtaütés az AfD-nél

  • Különös: pont akkor van rendőrségi házkutatás az AfD-nél, amikor a párt sikeres demonstrációkat szervez az energiaárak emelkedése ellen.
Kül 2021-06-03 | 17:02
Az osztrák belügyminisztérium rekordszámú menekültkérelemre számít idén

Az osztrák belügyminisztérium rekordszámú menekültkérelemre számít idén

  • Karl Nehammer (ÖVP) belügyminiszter azt feltételezi, hogy idén mintegy 20 000 menedékkérelem érkezik, ami jóval több, mint az elmúlt években.
  • Januártól áprilisig 6518 kérelem érkezett, a származási országok listáját Szíria vezeti 2952 kérelemmel - írja az Exxpress.
Kül 2021-07-21 | 14:47
"Véletlenül" lelőtt játszó gyerekek Svédországban egy bandaháború miatt

"Véletlenül" lelőtt játszó gyerekek Svédországban egy bandaháború miatt

  • Svédország nem talál kiutat az erőszak spiráljából - fogalmaz a Blick.ch svájci portál.