Zsák a foltját: Juhász Péter a csaló Csárdi Antalnak ad tanácsokat

Zsák a foltját: Juhász Péter a csaló Csárdi Antalnak ad tanácsokat

Juhász Péter, az Együtt párt korábbi elnöke Csárdi Antal kommunikációs tanácsadójaként dolgozik.

A bukott politikusról köztudott, hogy korábban Portik Tamásnak, a többszörösen gyilkosságra való felbujtásért elítélt maffiózónak végzett sajtófigyelést. Juhász 2018-ban elismerte, hogy dulakodott élettársával. A tanácsadó mindemellett hangos szószólója a droglegalizációnak is.

A ferencvárosi önkormányzat helyi lapjában, a 9 Magazin legfrissebb számában jelent meg interjú Juhász Péterrel, az Együtt névre hallgató egykori párt elnökével, akit a lapban Csárdi Antal, a budapesti 1. számú választókerület összellenzéki képviselőjelöltjének kommunikációs tanácsadójaként mutatnak be.

A bukott politikus Juhász Péter 2018-ban oszlatta fel pártját, miután 0,66 százalékot ért el az országgyűlési választáson. A szabályok szerint, miután a politikai formáció nem érte el az egyszázalékos eredményt, a párt vezetésének vissza kellett fizetnie az államtól kapott kampánypénzt, amit állítólag adakozásból törlesztettek. Juhász ezután bloggerként, aktivistaként folytatta pályafutását. Az egykori politikushoz számos botrány kapcsolódik.

Sajtófigyelés Portiknak

2016-ban robbant a hír, hogy Juhász Péter sajtófigyelést végzett Portik Tamás, a munkatársa számára. Ismert: Portikot az elmúlt években több gyilkosságra való felbujtás miatt ítélték hosszú börtönbüntetésre. A Prisztás József elleni gyilkosságra való felbujtás kapcsán 15 évre ítélték a bűnözőt, míg Boros Tamás megöletéséért 13 évet kapott. Portik jelenleg is a vádlottak padján ül Fenyő János médiavállalkozó megöletéséért, valamint felelnie kell Gyüre József meggyilkoltatása miatt is.

Juhász Péter Portik egyik tárgyalása után találkozott F. Erikával, aki a bűnöző kapcsolattartója volt a börtönben.

Talán a titkárnője vagy valami hasonló volt – mondta a politikus egy Facebook-videójában F. Erikáról. A nő elmondta Juhásznak, hogy Portik kíváncsi a hírekre, de nem rendelkezik sajtófigyeléssel, ezért F. Erika megkérte őt, hogy „nyomtassa ki számára az internetet”. Juhász egy kollégáját utasította, hogy eleget tegyenek a kérésnek. A botrány kipattanása után elmondta, hogy nem lepődne meg, ha előkerülne egy olyan fénykép, amelyen elvesz vagy átad egy borítékot F. Erikának, és attól tartott, hogy egyes médiumok úgy magyarázzák majd az esetet, hogy ő pénzt fogadott el Portiktól. Juhász szerint azonban csak A4-es lapok voltak a borítékban.

Élettársával dulakodott

A 2018-as kampányban robbant be Juhász Péter durva válásának híre, amelyből gyermekelhelyezési per lett. – A cikkek azt állítják, hogy én bántalmaztam őt, miközben a valóság az, hogy ő esett nekem részegen – mondta korábbi élettársáról a politikus. Az Index.hu megkérdezte Juhászt, hogy a dulakodás közben érhette-e a keze a nő arcát, mire azt mondta, hogy ez egy egyórás, durva dulakodás volt, ami közben szerezhetett sérülést volt élettársa, de ő szándékosan soha, így akkor sem ütötte meg.

– Ez egy dulakodás volt utána, egyórányi dulakodás következett, ahol folyamatosan támadt nekem Józsa, és én védekeztem. Ez egy csúnya dulakodás volt, de ennek a tisztázása a bíróságra vár – mondta akkor a politikus.

Droglegalizáció

Juhász Péter 2002-ben alakította meg a Kendermag Egyesületet, amely a könnyű drogok legalizálásáért és számos egyéb veszélyes szer dekriminalizálásáért küzdött, vagyis azt szerették volna elérni, hogy a szerhasználat ne legyen törvénysértés. 2009-ig az egyesület szóvivője, majd elnöke is lett.

Csárdi 2014-ben indult a főpolgármesteri székért is – sikertelenül –, pártja ekkor egy olyan szélsőbaloldali szervezettel állt össze, a Negyedik Köztársasággal (4K), amely széles körben hozzáférhetővé tett volna egyes drogokat.

Csárdi Antal érdekes módon annak ellenére hangoztatta korábban, hogy nem pártolja a legalizációt, hogy láthatóan rendszeresen olyanokkal működik együtt, akik széles körben elérhetővé tennék a drogokat.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2023-02-08 | 11:33
FOCUS: a Nyugat terve, hogy gazdaságilag akarja térdre kényszeríteni Oroszországot, egyszerűen megbukott

FOCUS: a Nyugat terve, hogy gazdaságilag akarja térdre kényszeríteni Oroszországot, egyszerűen megbukott

 • A német hírportál pontról-pontra összeszedte, gyakorlatilag meg sem karcolta az oroszokat a Nyugat szankcionális-kereskedelmi háborúja.
Biznisz 2021-05-16 | 16:55
Tovább terjeszkedik a médiában Soros György: bevásárolta magát a ViacomCBS és a Discovery globális médiavállalkozásokba is

Tovább terjeszkedik a médiában Soros György: bevásárolta magát a ViacomCBS és a Discovery globális médiavállalkozásokba is

 • Újabb nagybevásárlást jelentett be a Soros Fund Management: jelentős részesedést vásárolnak a világ 6. legnagyobb médiacégében, a ViacomCBS-ben.
 • Ez a globális médiavállalkozás tulajdonolja a Paramount Networkot, a Music Televisiont, a COMEDY CENTRAL, a Nickelodeon és a VH1 csatornákat is.
 • Azonban nem csak a ViacomCBS-ben, hanem a Discoveryben is részesedést szerzett a magyar származású spekuláns.
 • A Discoveryhez olyan idehaza is ismert csatornák tartoznak, mint az ANIMAL PLANET, a Travel Channel, az EuroSport, és a TLC.
 • Mint ismert, Soros György médiaalapja, a svájci Media Developement Fund résztulajdonos a 444-et kiadó Zrt-ben is.
 • Ugyanígy Soros György régi támogatója a Magyar Narancs hetilapnak is idehaza.
 • Ugyanez a befektetési alap nemrégiben a szlovák alvilág oligarcháitól vásárolta meg a legnagyobb példányszámú SME szlovák napilapot.
Biznisz 2023-01-17 | 14:45
Jobbikos pártsajtó: Márki-Zay politikai szélhámos?

Jobbikos pártsajtó: Márki-Zay politikai szélhámos?

 • Egy bírósági per előzményeiről és a per tárgyáról tudósít a Jobbik pártalapítványának finanszírozásában álló Alfahír.
 • Az összefoglaló szerint a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom egyesületnél törvénytelen állapotok uralkodnak.
 • A portál szerint egy időben az egyesület felügyelőbizottsága sem működött törvényesen.
 • A tét az, ki költheti el a számlán még meglévő 53 millió forintot?
Biznisz 2021-05-18 | 12:34
Várakozásokon felül - a magyar gazdaság növekedése az egyik legjobb az Unióban

Várakozásokon felül - a magyar gazdaság növekedése az egyik legjobb az Unióban

 • Az első negyedév még javában a koronavírus-járvánnyal telt, de így is 1,9%-kal nőtt a magyar nemzetgazdaság.
 • Varga Mihály pénzügyminiszter szerint az első negyedév GDP-adatainak ismeretében jóval a várakozásokon felül kezdte az évet a gazdaság.
 • Magyarország a sikeres oltási programnak és a hatékony gazdaságpolitikának köszönhetően megkezdte a visszazárkózást, ezzel lépéselőnyhöz jutott az uniós tagállamok között, és a második negyedévben az előzőnél is jelentősebb, két számjegyű növekedésre számíthat - hangsúlyozta a pénzügyminiszter.
 • Gazdasági és banki elemzők is meglepetten nyilatkoztak a gazdasági növekedés mértékéről.
Biznisz 2021-11-08 | 19:20
Egykori wallisos menedzsert azonosított a sajtó Anonymus új videójának hangfelvételén

Egykori wallisos menedzsert azonosított a sajtó Anonymus új videójának hangfelvételén

 • Gansperger Gyula akkor dolgozott a Wallisnál, amikor Bajnai Gordon volt ott a főnök.
 • Bajnai sikertelen pártalapítása után is a baloldal egyik befolyásos üzlet-, és háttérembere maradt.
 • Az előválasztás előtt Karácsony Gergely adott közre egy videót, amelyben Bajnai Gordon ukázokkal látja el az akkor még miniszterelnök-jelölt Karácsonyt, a Főpolgármester pedig hevesen bólogat.
Biznisz 2021-05-22 | 13:18

Az osztrák mezőgazdasági és turisztikai miniszter szerint a hús árának 30%-kal kellene magasabbnak lennie, és a kereskedők akciós húsár-képzését hibáztatja

 • A kereskedelem nyomást gyakorol az árakra. Ezen változtatni kell - mondta Köstinger a profil című hírmagazinnak.
Biznisz 2021-11-07 | 12:02
Nagyon kell a pénz lóvéra: milliárdos ingatlanvagyont árul Budapest

Nagyon kell a pénz lóvéra: milliárdos ingatlanvagyont árul Budapest

 • Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha Karácsonyék nem a város vezetői lennének, hanem a felszámolóbiztosai.
 • A PestiSrácok szúrta ki, hogy tízmilliárdos értéken árul fővárosi tulajdonú ingatlanokat a Karácsony Gergely vezette hivatal.
 • A hírek alapján a Városháza épületét is eladnák 40 milliárdért.
 • Karácsony korábbi mentora, Horn Gábor meg is üzente, hogy ő pártolja az eladást, majd egyértelműen Karácsonyra utalva kijelentette, nem kell folyton beszarni.