Zsák a foltját: Juhász Péter a csaló Csárdi Antalnak ad tanácsokat

Zsák a foltját: Juhász Péter a csaló Csárdi Antalnak ad tanácsokat

Juhász Péter, az Együtt párt korábbi elnöke Csárdi Antal kommunikációs tanácsadójaként dolgozik.

A bukott politikusról köztudott, hogy korábban Portik Tamásnak, a többszörösen gyilkosságra való felbujtásért elítélt maffiózónak végzett sajtófigyelést. Juhász 2018-ban elismerte, hogy dulakodott élettársával. A tanácsadó mindemellett hangos szószólója a droglegalizációnak is.

A ferencvárosi önkormányzat helyi lapjában, a 9 Magazin legfrissebb számában jelent meg interjú Juhász Péterrel, az Együtt névre hallgató egykori párt elnökével, akit a lapban Csárdi Antal, a budapesti 1. számú választókerület összellenzéki képviselőjelöltjének kommunikációs tanácsadójaként mutatnak be.

A bukott politikus Juhász Péter 2018-ban oszlatta fel pártját, miután 0,66 százalékot ért el az országgyűlési választáson. A szabályok szerint, miután a politikai formáció nem érte el az egyszázalékos eredményt, a párt vezetésének vissza kellett fizetnie az államtól kapott kampánypénzt, amit állítólag adakozásból törlesztettek. Juhász ezután bloggerként, aktivistaként folytatta pályafutását. Az egykori politikushoz számos botrány kapcsolódik.

Sajtófigyelés Portiknak

2016-ban robbant a hír, hogy Juhász Péter sajtófigyelést végzett Portik Tamás, a munkatársa számára. Ismert: Portikot az elmúlt években több gyilkosságra való felbujtás miatt ítélték hosszú börtönbüntetésre. A Prisztás József elleni gyilkosságra való felbujtás kapcsán 15 évre ítélték a bűnözőt, míg Boros Tamás megöletéséért 13 évet kapott. Portik jelenleg is a vádlottak padján ül Fenyő János médiavállalkozó megöletéséért, valamint felelnie kell Gyüre József meggyilkoltatása miatt is.

Juhász Péter Portik egyik tárgyalása után találkozott F. Erikával, aki a bűnöző kapcsolattartója volt a börtönben.

Talán a titkárnője vagy valami hasonló volt – mondta a politikus egy Facebook-videójában F. Erikáról. A nő elmondta Juhásznak, hogy Portik kíváncsi a hírekre, de nem rendelkezik sajtófigyeléssel, ezért F. Erika megkérte őt, hogy „nyomtassa ki számára az internetet”. Juhász egy kollégáját utasította, hogy eleget tegyenek a kérésnek. A botrány kipattanása után elmondta, hogy nem lepődne meg, ha előkerülne egy olyan fénykép, amelyen elvesz vagy átad egy borítékot F. Erikának, és attól tartott, hogy egyes médiumok úgy magyarázzák majd az esetet, hogy ő pénzt fogadott el Portiktól. Juhász szerint azonban csak A4-es lapok voltak a borítékban.

Élettársával dulakodott

A 2018-as kampányban robbant be Juhász Péter durva válásának híre, amelyből gyermekelhelyezési per lett. – A cikkek azt állítják, hogy én bántalmaztam őt, miközben a valóság az, hogy ő esett nekem részegen – mondta korábbi élettársáról a politikus. Az Index.hu megkérdezte Juhászt, hogy a dulakodás közben érhette-e a keze a nő arcát, mire azt mondta, hogy ez egy egyórás, durva dulakodás volt, ami közben szerezhetett sérülést volt élettársa, de ő szándékosan soha, így akkor sem ütötte meg.

– Ez egy dulakodás volt utána, egyórányi dulakodás következett, ahol folyamatosan támadt nekem Józsa, és én védekeztem. Ez egy csúnya dulakodás volt, de ennek a tisztázása a bíróságra vár – mondta akkor a politikus.

Droglegalizáció

Juhász Péter 2002-ben alakította meg a Kendermag Egyesületet, amely a könnyű drogok legalizálásáért és számos egyéb veszélyes szer dekriminalizálásáért küzdött, vagyis azt szerették volna elérni, hogy a szerhasználat ne legyen törvénysértés. 2009-ig az egyesület szóvivője, majd elnöke is lett.

Csárdi 2014-ben indult a főpolgármesteri székért is – sikertelenül –, pártja ekkor egy olyan szélsőbaloldali szervezettel állt össze, a Negyedik Köztársasággal (4K), amely széles körben hozzáférhetővé tett volna egyes drogokat.

Csárdi Antal érdekes módon annak ellenére hangoztatta korábban, hogy nem pártolja a legalizációt, hogy láthatóan rendszeresen olyanokkal működik együtt, akik széles körben elérhetővé tennék a drogokat.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-05-09 | 18:12

Végleg vége az Astra Zenecának az EU-ban

  • Mostantól szinte minden a Pfizeré: korábban bejelentették, hogy 1,8 milliárd oltóanyagot rendel a Bizottság 2022-2023-ban, adagonként 20,5 euróért.
  • 2019 végén és 2020 júniusáig a Pfizer még 12,5 eurós áron szállított Európába.
  • Az Astra Zeneca vakcinájának európai elhiteltelenítése a trombózis-problematikák médiabeli tálalásával kezdődött.
  • Most a Bizottság EU belső piaci biztosa jelentette be: június után nem kívánnak szerződést hosszabbítani a gyártóval.
Biznisz 2021-05-28 | 11:00
Formálódik a terhelt múltúak koalíciója, mászik vissza a komcsi mélyállam - 17 milliárdos hitelt adott a Questornak 2010 előtt az MFB elnökeként, később nem emlékezett erre, most naná, hogy most Dobrevet támogatja

Formálódik a terhelt múltúak koalíciója, mászik vissza a komcsi mélyállam - 17 milliárdos hitelt adott a Questornak 2010 előtt az MFB elnökeként, később nem emlékezett erre, most naná, hogy most Dobrevet támogatja

  • Zdeborszky György 2015-ben "nem emlékezett" arra, hogy 17 milliárdos hitelt nyújtott MFB-elnökként 2010 előtt a később csődbe ment cégnek.
  • Lassan már csak Laborcz Sándor, Szilvásy György és Galambos Lajos egykori NBH-vezető hiányzik a díszes kompániából, a TEAM Dobrevből.
Biznisz 2022-02-22 | 09:01
Hajléktalanbizniszben utazó adócsalóért hisztizik a baloldal?

Hajléktalanbizniszben utazó adócsalóért hisztizik a baloldal?

  • A gyanú szerint csaknem 1300 alkalmazott után összességében hárommilliárd forint járulékot nem fizettek meg Iványiék.
  • A szervezet többször hivatkozott arra, hogy nem is áll szándékában adót fizetni, indokként pedig az Országgyűlés egy korábbi döntését jelölte meg.
Biznisz 2021-06-01 | 05:55
Maszkmutyi, IV. rész: kilőtt a Business Rally Kft. a karácsonyi megrendelés után

Maszkmutyi, IV. rész: kilőtt a Business Rally Kft. a karácsonyi megrendelés után

  • Cikksorozatban ismerteti a BENNFENTES a fővárosi maszkmutyit, IV. rész.
  • A Fővárostól 247 milliót szakító, eredetileg rendezvény-, konferenciaszervezéssel és marketinggel foglalkozó Business Rally Kft. szabályosan megtáltosodott a Főváros 2020-as megrendelése után.
  • Friss beszámolója alapján a Business Rally pénzügyi eredményei vágtázásba kezdtek.
Biznisz 2021-06-27 | 18:22
A német egészségügyi miniszter 400 millió euróért rendelt koronavírus-elleni "csodaszert", de a 90%-a raktárban van

A német egészségügyi miniszter 400 millió euróért rendelt koronavírus-elleni "csodaszert", de a 90%-a raktárban van

  • Jens Spahnnak nem ez az első nagy botránya a korona-válság alatt.
  • Férje millió eurókat kasszírozott egy állami maszkbeszállító lobbystájaként.
  • Másfél milliárd euróért rendelt használhatatlan FFP2-maszkokat, amelyek döntő részét meg kell semmisíteni, de addig is a raktározásuk tízmillió eurókba kerül.
  • A minisztérium kiszervezte a korona-tesztközpontokat, erre javarészt arab klánok és a német alvilág tette rá a kezét - de a német állam fizetett a fals számlák után.
  • Ugyanígy a milliárd eurós lélegeztetőgép-beszerzések is a nevéhez köthetők, valamint a vásárláshoz kapcsolódó százmillió eurós "egyéb költségek".
  • A kórházak csaltak az intenzíves ágyak számával is, kevesebbet jelentettek le, hogy több kárpótlást kapjanak - a német számvevőszék szerint erről Spahn minisztréiuma is tudott.
  • Most az derült ki, 400 millió euróért vásárolt a koronavírus ellen nem igazoltan hatékony gyógyszert, melynek készletéből eddig alig használtak fel, és hamarosan lejár a készlet szavatossága.
Biznisz 2021-06-30 | 13:53
Továbbra is a farok csóválja: a nagyvállalatok lobbizása tesz keresztbe az EU céljainak

Továbbra is a farok csóválja: a nagyvállalatok lobbizása tesz keresztbe az EU céljainak

  • Csúszik a fenntartható fejlődést és az emberi jogok tiszteletét és a környezetvédelmet kikényszerítő EU-s szabályozás Európában.
  • Az ok prózai: a nagyvállalatok lobbistái minden olyan új jogszabály ellen harcolnak, amely a vállalatokat felelősségre vonná az emberi jogok megsértéséért és a környezetpusztításért.
  • Közben egy ellenlobbi azért dolgozik, hogy az uniós köztisztviselők olyan szakpolitikai lehetőségeket dolgozzanak ki, amelyek pontosan az ellenkező hatást érnék el: új jogi kiváltságokat biztosítanának a nagyvállalatoknak.
  • Ahogy az osztrák munkakamara megjegyezte: "Míg a Bizottság sokáig figyelmen kívül hagyta a munkavállalók kéréseit, hogy hozzanak létre szociális minimumszabályokat az EU számára... addig a befektetők védelmének hiányára vonatkozó panaszok ezzel szemben azonnal arra késztették a Bizottságot, hogy konzultációt indítson a kérdésben."
Biznisz 2021-06-03 | 09:48
Munkatársai fizetését csökkentette, most 2,43 milliárd forintos osztalékot vesz fel a 24.hu ellenzéki propagandaoldalt is tulajdonló vállalkozásából a baloldali vörösbáró

Munkatársai fizetését csökkentette, most 2,43 milliárd forintos osztalékot vesz fel a 24.hu ellenzéki propagandaoldalt is tulajdonló vállalkozásából a baloldali vörösbáró

  • A Centrál Média árbevétele a 2019-es 11,32 milliárd forintról 2020-ra 13,2 milliárd forintra nőtt.
  • A vállalatcsoport dolgozóinak 2020 során csökkentették a fizetését. Ez utóbbi lépésre állítólag a Covid-világjárvány miatt került sor.
  • A 2020-as milliárdos osztalékfelvétel, majd a bércsökkentés után a Média1 arról számolt be, hogy "elromlott a hangulat" a cégcsoportnál.
  • Varga ezt követően kármentésbe kezdett, több portálnak is arról nyilatkozott, hogy bár valóban döntöttek az osztalék felvételéről az eredménytartalék terhére, de azt állította, hogy a botrányt követően mégsem vették fel az összeget. Egy jogász a közhiteles nyilvántartásban nem talált erre vonatkozó döntést. A Centrálnál végül 2020 szeptemberében ért véget a dolgozók bérének elvonása.
  • A legfrissebb cégadatok szerint most 2,43 milliárd forint osztalékot vesz fel a cégcsoportból a baloldali vörösbáróként emlegetett Varga Zoltán.