Zsák a foltját: Juhász Péter a csaló Csárdi Antalnak ad tanácsokat

Zsák a foltját: Juhász Péter a csaló Csárdi Antalnak ad tanácsokat

Juhász Péter, az Együtt párt korábbi elnöke Csárdi Antal kommunikációs tanácsadójaként dolgozik.

A bukott politikusról köztudott, hogy korábban Portik Tamásnak, a többszörösen gyilkosságra való felbujtásért elítélt maffiózónak végzett sajtófigyelést. Juhász 2018-ban elismerte, hogy dulakodott élettársával. A tanácsadó mindemellett hangos szószólója a droglegalizációnak is.

A ferencvárosi önkormányzat helyi lapjában, a 9 Magazin legfrissebb számában jelent meg interjú Juhász Péterrel, az Együtt névre hallgató egykori párt elnökével, akit a lapban Csárdi Antal, a budapesti 1. számú választókerület összellenzéki képviselőjelöltjének kommunikációs tanácsadójaként mutatnak be.

A bukott politikus Juhász Péter 2018-ban oszlatta fel pártját, miután 0,66 százalékot ért el az országgyűlési választáson. A szabályok szerint, miután a politikai formáció nem érte el az egyszázalékos eredményt, a párt vezetésének vissza kellett fizetnie az államtól kapott kampánypénzt, amit állítólag adakozásból törlesztettek. Juhász ezután bloggerként, aktivistaként folytatta pályafutását. Az egykori politikushoz számos botrány kapcsolódik.

Sajtófigyelés Portiknak

2016-ban robbant a hír, hogy Juhász Péter sajtófigyelést végzett Portik Tamás, a munkatársa számára. Ismert: Portikot az elmúlt években több gyilkosságra való felbujtás miatt ítélték hosszú börtönbüntetésre. A Prisztás József elleni gyilkosságra való felbujtás kapcsán 15 évre ítélték a bűnözőt, míg Boros Tamás megöletéséért 13 évet kapott. Portik jelenleg is a vádlottak padján ül Fenyő János médiavállalkozó megöletéséért, valamint felelnie kell Gyüre József meggyilkoltatása miatt is.

Juhász Péter Portik egyik tárgyalása után találkozott F. Erikával, aki a bűnöző kapcsolattartója volt a börtönben.

Talán a titkárnője vagy valami hasonló volt – mondta a politikus egy Facebook-videójában F. Erikáról. A nő elmondta Juhásznak, hogy Portik kíváncsi a hírekre, de nem rendelkezik sajtófigyeléssel, ezért F. Erika megkérte őt, hogy „nyomtassa ki számára az internetet”. Juhász egy kollégáját utasította, hogy eleget tegyenek a kérésnek. A botrány kipattanása után elmondta, hogy nem lepődne meg, ha előkerülne egy olyan fénykép, amelyen elvesz vagy átad egy borítékot F. Erikának, és attól tartott, hogy egyes médiumok úgy magyarázzák majd az esetet, hogy ő pénzt fogadott el Portiktól. Juhász szerint azonban csak A4-es lapok voltak a borítékban.

Élettársával dulakodott

A 2018-as kampányban robbant be Juhász Péter durva válásának híre, amelyből gyermekelhelyezési per lett. – A cikkek azt állítják, hogy én bántalmaztam őt, miközben a valóság az, hogy ő esett nekem részegen – mondta korábbi élettársáról a politikus. Az Index.hu megkérdezte Juhászt, hogy a dulakodás közben érhette-e a keze a nő arcát, mire azt mondta, hogy ez egy egyórás, durva dulakodás volt, ami közben szerezhetett sérülést volt élettársa, de ő szándékosan soha, így akkor sem ütötte meg.

– Ez egy dulakodás volt utána, egyórányi dulakodás következett, ahol folyamatosan támadt nekem Józsa, és én védekeztem. Ez egy csúnya dulakodás volt, de ennek a tisztázása a bíróságra vár – mondta akkor a politikus.

Droglegalizáció

Juhász Péter 2002-ben alakította meg a Kendermag Egyesületet, amely a könnyű drogok legalizálásáért és számos egyéb veszélyes szer dekriminalizálásáért küzdött, vagyis azt szerették volna elérni, hogy a szerhasználat ne legyen törvénysértés. 2009-ig az egyesület szóvivője, majd elnöke is lett.

Csárdi 2014-ben indult a főpolgármesteri székért is – sikertelenül –, pártja ekkor egy olyan szélsőbaloldali szervezettel állt össze, a Negyedik Köztársasággal (4K), amely széles körben hozzáférhetővé tett volna egyes drogokat.

Csárdi Antal érdekes módon annak ellenére hangoztatta korábban, hogy nem pártolja a legalizációt, hogy láthatóan rendszeresen olyanokkal működik együtt, akik széles körben elérhetővé tennék a drogokat.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-05-14 | 08:00
A járványon is egy csomót kerestek - 3,2 millió dollárt adott Soros György a Fővárosnak, ezt Budapest 500 millió forinttal egészítette ki, aztán Karácsonyék az egészet elköltötték Gyurcsány és Bajnai kormányzása alatt futtatott egészségügyi háttércégeknél

A járványon is egy csomót kerestek - 3,2 millió dollárt adott Soros György a Fővárosnak, ezt Budapest 500 millió forinttal egészítette ki, aztán Karácsonyék az egészet elköltötték Gyurcsány és Bajnai kormányzása alatt futtatott egészségügyi háttércégeknél

 • Bár a Főváros 2020-ban sem szorult volna rá, tavasszal 1,5 milliót, télen 1,7 millió dollárt "adományozott" Budapestnek a hírhedt nemzetközi spekuláns, Soros György.
 • A Fővárosnak pontosan 477,992,900 forintot utalt a Nyílt Társadalom Alapítvány tavasszal, majd a decemberi szerződés szerint 531,403,340 forint landolt Budapest számláján; az adományt a Főváros további 500 millióval egészítette ki.
 • Ahogyan az közismert, Karácsony kampányszerű teszteléssel állította volna meg a járványt, jelszava az volt, "teszteltni, tesztelni, tesztelni". A kormány kezdetektől fogva azt mondta, egyedül az oltás törheti le a járványt.
Biznisz 2021-09-19 | 10:57
Több száz bérlakást épített volna a fideszes vezetés Óbudán - az új, baloldali polgármester kiherélte a programot

Több száz bérlakást épített volna a fideszes vezetés Óbudán - az új, baloldali polgármester kiherélte a programot

 • Csak a szokásos: a baloldal hazug ígéretekkel verekszi magát hatalomra, majd a hatalomban az ellenkezőjét teszi annak, mint amit a kampányban ígérgetett.
 • Az óbudai baloldal azt ígérte a kampányban, hogy bérlakásokat épít - pont az ellenkezőjét teszik, eladnak szinte minden bérlakást.
 • Ugyanez történt Újpesten is: az ottani fideszes vezetés is előkészített egy bérlakás-építési programot, majd azt a momentumos polgármester gyakorlatilag kiherélte.
 • Óbudán azt is ígérték, megőrzik a kerület ingatlanvagyonát - ehelyett csak júliusban egy másfél milliárdos ingatlaneladási csomagról döntöttek a III. kerületben.
Biznisz 2022-09-28 | 15:12
Valami bűzlik: von der Leyen titkolózik a gigantikus vakcina-üzlet részleteiről

Valami bűzlik: von der Leyen titkolózik a gigantikus vakcina-üzlet részleteiről

 • Az Európai Parlament képviselői, és egyes bizottságok tagjai is értetlenül állnak azelőtt, hogy Ursula von der Leyen titkolózik a Pfizer-vakcinák tárgyalásai és beszerzésének ügyében.
 • Egyes képviselők szerint a titkolózás, amit a Bizottság elnöke folytat, aláássa az EU hitelét.
 • Az Európai Számvevőszék auditorai pedig azt mondták a Berliner Morgenposnak, hogy ilyen titkolózás még nem fordult elő.
 • Ursula von der Leyen és a Bizottság azokat a dokumentumokat sem adja át a számvevőknek, amelyeket kötelező lenne rendelkezésre bocsátaniuk.
 • A Bizottság elnöke megrovásban részesülhet majd mulasztásai miatt.
Biznisz 2021-05-09 | 18:12

Végleg vége az Astra Zenecának az EU-ban

 • Mostantól szinte minden a Pfizeré: korábban bejelentették, hogy 1,8 milliárd oltóanyagot rendel a Bizottság 2022-2023-ban, adagonként 20,5 euróért.
 • 2019 végén és 2020 júniusáig a Pfizer még 12,5 eurós áron szállított Európába.
 • Az Astra Zeneca vakcinájának európai elhiteltelenítése a trombózis-problematikák médiabeli tálalásával kezdődött.
 • Most a Bizottság EU belső piaci biztosa jelentette be: június után nem kívánnak szerződést hosszabbítani a gyártóval.
Biznisz 2021-07-02 | 16:04
Mindent a gazdaság újraindításáért: Széchenyi GO! kedvezményes hitelprogram indul

Mindent a gazdaság újraindításáért: Széchenyi GO! kedvezményes hitelprogram indul

 • Ezt Parragh László jelentette be.
 • Mostantól a Széchenyi-hitelhez nem szükséges ingatlanfedezet.
Biznisz 2021-08-09 | 12:00
Az OECD, az IMF, a japán Nikkei dicséri a magyar válságkezelést, az ellenzék és a propagandamédiája lesajnálja azt

Az OECD, az IMF, a japán Nikkei dicséri a magyar válságkezelést, az ellenzék és a propagandamédiája lesajnálja azt

 • Ismerős? Az összes nagy nemzetközi szereplő elismerően szól a magyar válságkezelésről, de az ellenzék és a propagandamédiája szerint kitört az éhhalál.
 • A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian, mint most nyáron, soha nem látott szinten a foglalkoztatottság.
 • A gazdasági bővülés meghaladhatja a 6%-ot.
 • A 2010-ben elkezdtett orbáni stratégia - újraiparosítás - a válság után mutatta meg igazán, hogy mennyire hasznos az országnak.
 • Az ipar ugyanis sokkal válságállóbb, mint a szolgáltatási szektor, és gyorsan visszapattan az ipari termelés. Pont, ahogyan idehaza is történik.
 • A belföldi turizmus is kezd talpraállni, idén júliusban 110 milliárd forint volt a forgalom a tavalyi 87 milliárd után, és negyedével nőtt a balatoni vendégéjszakák száma is.
Biznisz 2021-07-04 | 13:59
Rég várt fordulat: Magyarország nettó hitelezővé válhat a következő években

Rég várt fordulat: Magyarország nettó hitelezővé válhat a következő években

 • A magyar gazdaságirányítás tudatosan törekedett arra, hogy leépítse az ország devizában (főként dollárban, euróban és japán jenben) fennálló adósságát.
 • Ugyanis annál sérülékenyebb egy ország, minél több devizaadóssága van.
 • És fordítva: annál inkább a saját lábán áll és válságálló, amikor az államadóság nagyobb aránya nemzeti fizetőeszközben (magyarul: forintban) áll.
Biznisz 2021-07-03 | 20:55
Zöld fordulat: újabb egymilliárdot biztosít a kormány elektromos-autó vásárlásához

Zöld fordulat: újabb egymilliárdot biztosít a kormány elektromos-autó vásárlásához

 • Most cégek és egyéni vállalkozók pályázhatnak.
 • Akár a felét is állják a vételárnak.