Zsák a foltját: Juhász Péter a csaló Csárdi Antalnak ad tanácsokat

Zsák a foltját: Juhász Péter a csaló Csárdi Antalnak ad tanácsokat

Juhász Péter, az Együtt párt korábbi elnöke Csárdi Antal kommunikációs tanácsadójaként dolgozik.

A bukott politikusról köztudott, hogy korábban Portik Tamásnak, a többszörösen gyilkosságra való felbujtásért elítélt maffiózónak végzett sajtófigyelést. Juhász 2018-ban elismerte, hogy dulakodott élettársával. A tanácsadó mindemellett hangos szószólója a droglegalizációnak is.

A ferencvárosi önkormányzat helyi lapjában, a 9 Magazin legfrissebb számában jelent meg interjú Juhász Péterrel, az Együtt névre hallgató egykori párt elnökével, akit a lapban Csárdi Antal, a budapesti 1. számú választókerület összellenzéki képviselőjelöltjének kommunikációs tanácsadójaként mutatnak be.

A bukott politikus Juhász Péter 2018-ban oszlatta fel pártját, miután 0,66 százalékot ért el az országgyűlési választáson. A szabályok szerint, miután a politikai formáció nem érte el az egyszázalékos eredményt, a párt vezetésének vissza kellett fizetnie az államtól kapott kampánypénzt, amit állítólag adakozásból törlesztettek. Juhász ezután bloggerként, aktivistaként folytatta pályafutását. Az egykori politikushoz számos botrány kapcsolódik.

Sajtófigyelés Portiknak

2016-ban robbant a hír, hogy Juhász Péter sajtófigyelést végzett Portik Tamás, a munkatársa számára. Ismert: Portikot az elmúlt években több gyilkosságra való felbujtás miatt ítélték hosszú börtönbüntetésre. A Prisztás József elleni gyilkosságra való felbujtás kapcsán 15 évre ítélték a bűnözőt, míg Boros Tamás megöletéséért 13 évet kapott. Portik jelenleg is a vádlottak padján ül Fenyő János médiavállalkozó megöletéséért, valamint felelnie kell Gyüre József meggyilkoltatása miatt is.

Juhász Péter Portik egyik tárgyalása után találkozott F. Erikával, aki a bűnöző kapcsolattartója volt a börtönben.

Talán a titkárnője vagy valami hasonló volt – mondta a politikus egy Facebook-videójában F. Erikáról. A nő elmondta Juhásznak, hogy Portik kíváncsi a hírekre, de nem rendelkezik sajtófigyeléssel, ezért F. Erika megkérte őt, hogy „nyomtassa ki számára az internetet”. Juhász egy kollégáját utasította, hogy eleget tegyenek a kérésnek. A botrány kipattanása után elmondta, hogy nem lepődne meg, ha előkerülne egy olyan fénykép, amelyen elvesz vagy átad egy borítékot F. Erikának, és attól tartott, hogy egyes médiumok úgy magyarázzák majd az esetet, hogy ő pénzt fogadott el Portiktól. Juhász szerint azonban csak A4-es lapok voltak a borítékban.

Élettársával dulakodott

A 2018-as kampányban robbant be Juhász Péter durva válásának híre, amelyből gyermekelhelyezési per lett. – A cikkek azt állítják, hogy én bántalmaztam őt, miközben a valóság az, hogy ő esett nekem részegen – mondta korábbi élettársáról a politikus. Az Index.hu megkérdezte Juhászt, hogy a dulakodás közben érhette-e a keze a nő arcát, mire azt mondta, hogy ez egy egyórás, durva dulakodás volt, ami közben szerezhetett sérülést volt élettársa, de ő szándékosan soha, így akkor sem ütötte meg.

– Ez egy dulakodás volt utána, egyórányi dulakodás következett, ahol folyamatosan támadt nekem Józsa, és én védekeztem. Ez egy csúnya dulakodás volt, de ennek a tisztázása a bíróságra vár – mondta akkor a politikus.

Droglegalizáció

Juhász Péter 2002-ben alakította meg a Kendermag Egyesületet, amely a könnyű drogok legalizálásáért és számos egyéb veszélyes szer dekriminalizálásáért küzdött, vagyis azt szerették volna elérni, hogy a szerhasználat ne legyen törvénysértés. 2009-ig az egyesület szóvivője, majd elnöke is lett.

Csárdi 2014-ben indult a főpolgármesteri székért is – sikertelenül –, pártja ekkor egy olyan szélsőbaloldali szervezettel állt össze, a Negyedik Köztársasággal (4K), amely széles körben hozzáférhetővé tett volna egyes drogokat.

Csárdi Antal érdekes módon annak ellenére hangoztatta korábban, hogy nem pártolja a legalizációt, hogy láthatóan rendszeresen olyanokkal működik együtt, akik széles körben elérhetővé tennék a drogokat.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-05-11 | 23:04
További jelentős adócsökkentéseket jelentett be a kormány, két szektor különadója is megszűnik

További jelentős adócsökkentéseket jelentett be a kormány, két szektor különadója is megszűnik

 • Két százalékponttal csökkenti jövőre a kormány a munkabér adóterheit.
 • Könnyebb és olcsóbb lesz az átalányadózás.
 • Megszűnik a kockázatitőke-alapkezelők és a tőzsdék különadója.
 • Kedvezőbbé válik az energiaellátók társasági adózása is.
 • Mindezeken túl 15%-ra csökken a kriptodevizákból származó jövedelmek adóterhe.
Biznisz 2021-05-17 | 11:33
Eddigi legeredményesebb évét zárta tavaly a Gránit Bank

Eddigi legeredményesebb évét zárta tavaly a Gránit Bank

 • Továbbra is jól teljesít a még Demján Sándor által alapított, teljesen magyar tulajdonban álló Gránit Bank.
Biznisz 2022-01-12 | 15:06
A vidék elsorvasztása: Márki-Zay bezárná a szülészeteket és a sürgősségi ellátásokat

A vidék elsorvasztása: Márki-Zay bezárná a szülészeteket és a sürgősségi ellátásokat

 • Márki-Zay gyurcsányabb a Gyurcsánynál.
 • Siratja a vizitdíjat, a kórházi napidíjat.
 • Közben pedig szerinte az egészségügy gondjait csak "drasztikus privatizációval" lehetne orvosolni.
Biznisz 2022-09-30 | 15:39
A Radeberger sörgyára bezár Frankfurtban

A Radeberger sörgyára bezár Frankfurtban

 • Az emelkedő alapanyagárakat, az energia- és logisztikai költségeket az áremelés sem ellensúlyozta - érvel a sörgyár vezetése.
Biznisz 2021-07-12 | 13:46
A bőrünkre megy: a baloldal már bruttó 300 ezer forintos keresettől "gazdagnak" tekintik az embereket, és két-háromszorosára emelné az adókat

A bőrünkre megy: a baloldal már bruttó 300 ezer forintos keresettől "gazdagnak" tekintik az embereket, és két-háromszorosára emelné az adókat

 • Karácsony nem csupán a bérből és munkajövedelmből élők személyi jövedelemadóját emelné, hanem német mintára bevezetné a klímaadókat és illetékeket is.
 • Ez a németeknél jelenleg a világrekorder áramárba (111 Ft/kilowattóra), az üzemanyagok árába, és az otthonok fűtésébe is be van építve.
 • Az otthonok fűtésére 2021-ben bevezetett CO2-adó átlagosan 65-100.000 forinttal emeli egyetlen családi ház rezsijét.
 • Karácsony a többkulcsos adó visszavezetése mellett itthon is ezt akarja: az embereket sarcolni a nagy klímaromboló multicégek helyett.
Biznisz 2021-08-09 | 12:00
Az OECD, az IMF, a japán Nikkei dicséri a magyar válságkezelést, az ellenzék és a propagandamédiája lesajnálja azt

Az OECD, az IMF, a japán Nikkei dicséri a magyar válságkezelést, az ellenzék és a propagandamédiája lesajnálja azt

 • Ismerős? Az összes nagy nemzetközi szereplő elismerően szól a magyar válságkezelésről, de az ellenzék és a propagandamédiája szerint kitört az éhhalál.
 • A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian, mint most nyáron, soha nem látott szinten a foglalkoztatottság.
 • A gazdasági bővülés meghaladhatja a 6%-ot.
 • A 2010-ben elkezdtett orbáni stratégia - újraiparosítás - a válság után mutatta meg igazán, hogy mennyire hasznos az országnak.
 • Az ipar ugyanis sokkal válságállóbb, mint a szolgáltatási szektor, és gyorsan visszapattan az ipari termelés. Pont, ahogyan idehaza is történik.
 • A belföldi turizmus is kezd talpraállni, idén júliusban 110 milliárd forint volt a forgalom a tavalyi 87 milliárd után, és negyedével nőtt a balatoni vendégéjszakák száma is.