Orbán Viktor: Most a kérdés az, hogy háború vagy béke

Orbán Viktor: Most a kérdés az, hogy háború vagy béke
 • Székesfehérváron nyitotta meg a kampányhajrát a miniszterelnök.

"Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek erre a találkozóra. Székesfehérvár a mi szerencsehozó talizmánunk, hiszen négy éve nagy győzelmet arattunk" – közölte Orbán Viktor a székesfehérvári kampányzárón elmondott beszédében, majd kiállt a város két kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltje, Törő Gábor és Varga Tamás mellett.

A miniszterenök hozzátette: Eszünk ágában sincs semmit sem lezárni, mivel az esemény a kampányhajrá megnyitója.

"A kampány csak akkor kampány, ha személyesen is találkozunk egymással. Azért jöttünk ide, hogy még egy utolsó nagy hajrát indítsunk. Jól állnak a csillagok, de ez semmit sem ér, ha az utolsó napon a rendelkezésre álló 13 órát nem használjuk ki"  – hangsúlyozta.

"Az összefogás a mi igazi hátországunk. Mi, ha összefogunk, a legvastagabb falon is átmegyünk" – folytatta a kormányfő. A miniszterelnök elmondta, hogy korábban azt gondolta, a kampányban az elmúlt 12 év eredményeiről fog szólni, azonban ezt a háború átírta.

"A mostani háborút két hatalmas ország vívja, az egyik pedig egy atomhatalom. Most a kérdés az, hogy háború vagy béke" – húzta alá Orbán Viktor. A kormányfő azt várta, hogy a béke kérdésében ne,mzeti konszenzus lesz, azonban a baloldal arra az álláspontra helyezkedett, hogy "Ukrajna a mi háborúnkat vívja."

"Ebben a háborúban semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk" – hangsúlyozta.Orbán Viktor közölte, hogy Magyarország nem küld sem katonákat, nem pedig fegyvereket a háborúba, azonban minden segítséget megadunk azoknak, akik a baj elől menekülnek.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a baloldal fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába, ha pedig szankciók alá vetnék az energiahordozókat, akkor megállna az ország.

"A nyugalom, a tapasztalat és a kiszámíthatóság aranyat ér" – emlékeztetett Orbán Viktor, majd felsorolta, hogy az elmúlt 12 évben milyen nehézségeket kellett leküzdenie az országnak. Ezután a kormányfő áttért a gyermekvédelmi népszavazásra, ami szerinte egy fontos kérdést nagyon hosszú időre elrendezhet hazánkban.

"Sose gondoltam volna, hogy bele kell írni az alkotmányba, hogy az apa férfi, az anya pedig nő" – közölte Orbán Viktor, kiemelve: meg kell állítani a genderőrületet, ami egyre nagyobb gondokat okoz nyugaton.

"Három kemény nappal, három napnyi kemény munkával megnyerhetünk négy évet, nyerhetünk magunknak négy békés, nyugodt és biztonságos évet" – figyelmeztett a miniszterelnök.

Továbbá kiemelte, hogy el kell menni, és nem csak mi magunk kell, hogy elmenjünk, hanem el kell vigyük a barátainkat, a munkatársainkat, a családtagjainkat, hogy ott legyenek azon a választáson, ahol eldől Magyarország következő négy éve. 

"A munkát becsületesen elvégeztünk, lelkiekben fizikailag fölkészültünk, erőnket összeadtuk, egyetlen feladat maradt, tegyük föl az i-re a pontot. Győzzük le az ellenfeleinket, védjük meg a családjainkat, védjük meg Magyarországot, védjük meg Magyarország békéjét és biztonságát. Ha mindannyian eljönnek, nem lesz baj" – zárta beszédét Orbán Viktor.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-02-09 | 09:16
Elképesztő nyomás nehezedik a határra: 600 migránst fognak el naponta

Elképesztő nyomás nehezedik a határra: 600 migránst fognak el naponta

 • A baloldali ellenzék szerint ez csak álprobléma, ezt nyilatkozták korábban.
Bel 2022-01-06 | 12:56
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba újabb 15 illegális migráns

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba újabb 15 illegális migráns

 • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2022. január 6-án 10 óra 50 perckor újabb 15 határsértőt tartóztattak fel Öttömös külterületén.
 • Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
Bel 2022-04-07 | 13:11
Határvédelem: 32 fős migránsbandát állítottak meg Ásotthalomnál

Határvédelem: 32 fős migránsbandát állítottak meg Ásotthalomnál

 • A Készenléti Rendőrség járőrei együttműködve 2022. április 7-én 10 óra 10 perckor 32 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén.
 • Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
 
 
Bel 2021-05-31 | 11:11
Álprobléma: pénteken 138, szombaton 140, vasárnap 154 migránst pateroltak ki az országból a rendőrök és a katonák

Álprobléma: pénteken 138, szombaton 140, vasárnap 154 migránst pateroltak ki az országból a rendőrök és a katonák

 • Az osztrák valamint a német belügyminisztérium és katonaság is a migráció erősödését jelzi előre.
 • Az olaszokhoz, a spanyolokhoz és a britekhez pedig folyamatosan érkeznek a migránsok.
 • Franciaország 71%-a szerint elég volt a migránsokból, az ország megtelt.
 • Közben pedig csak a balkáni útvonalon közel 1 000 illegális migránst fognak el hetente a magyar rendvédelem tagjai.