Orbán Viktor: A baloldal veszélybe sodorja az országot

Orbán Viktor: A baloldal veszélybe sodorja az országot

 
Nem róhatjuk fel az ukrán elnöknek, hogy másokat bele akar rángatni a háborúba, hiszen ez az ő érdeke, erről nincs is vitánk vele. A vitánk a baloldallal van, amely ezt hagyni akarja, és ezzel veszélybe sodorja az ország energiaellátását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint vannak országok, amelyeknek úgy alakult a történelme, hogy évekbe telne, hogy le tudjon válni az orosz rendszerről. Ilyen Németország, Ausztria, Bulgária vagy Magyarország is. Azt kell megérteni, hogy a magyar gazdaság egész egyszerűen nem működhet ilyen energiaforrások nélkül – tette hozzá a miniszterelnök.

Magyarország ezért ki fog tartani a saját álláspontja mellett. A baj a baloldallal van, amely a háttérben már megkötötte az alkuját az ukránokkal, és ha ők nyernének a választáson vasárnap – amit nem lehet kizárni, hiszen ez nem egy lefutott választás –, akkor azonnal megindulna a fegyverszállítás Ukrajnába, másfelől elzárnák az Oroszországból érkező olajat és gázt, és ezzel tönkretennék Magyarországot – mondta Orbán Viktor.

Elemzők szerint, nem csak az európai gazdaság roppanhat meg. Jelentős és mély európai gazdasági válság előtt állunk. Ennek a gyökerei mélyebbre nyúlnak, mint az ukrajnai háború. Ráadásul Európa egy technológiai átállással is próbálkozik – mondta. Minderre jött a szankció, amit mi sohasem támogattunk, de az egység érdekében megszavaztuk.

Az energiaválság pedig egy gazdasági válsághoz vezet majd, valószínűleg heteken, hónapokon belül.

A következő kormánynak ezt valahogyan ki kell cselezni – tette hozzá.

"A baloldal mindig megszorításokat alkalmaz "

A világ gabonaellátása is kérdéses, megtörténhet, hogy alapvető élelmiszerekből hiány is lehet. Magyarország látott az elmúlt harminc évben gazdasági válságokat. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a baloldal ilyen helyzetben mindig megszorításokat alkalmaz. A nemzeti oldal gazdasági növekedést és adócsökkentést alkalmaz – mutatott rá.

Munkából lehet válságot kezelni

Az elmúlt időszakban egymillió új munkahely jött létre, Orbán Viktor szerint munkából lehet válságot kezelni.

A miniszterelnök szerint arra kell törekedni, hogy megőrizzük a munkahelyeket, de elsősorban ki kell védeni az energiaáremelés és a háború következményeit. Utána lehet a terveket megvalósítani.

Magyarország jövője a tét

A gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban elmondta, hogy a gyermekeink jövőjéről kell dönteni. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy vasárnap lesz 13 óránk, hogy eldöntsük Magyarország jövőjét. Ha jól döntünk megmentjük a következő 4 évet, ha nem, akkor bajba sodorjuk magunkat.

"Ez egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni"

Emberek 100 ezreinek szerzik meg az adatait, és utána politikai üzeneteket küldenek, anélkül hogy ehhez az emberek hozzájárultak volna, ez nemcsak egy választási csalás, hanem a szabadság kérdését is felveti. "Ez egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni" – hangsúlyozta a miniszterelnök, majd hozzátette hogy az ügyvédeknek lesz dolguk bőven a választás után.

"A becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj"

Most végképp nagy a tét, de egy teljesen szokatlan jelenség, amit a baloldal kormányfőjelöltje mondott, miszerint ők a fasisztákat és a kommunistákat együtt képviselik. Orbán Viktor szerint "nagy lecke az minden magyar politikai párt számára, hogy a becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj, és nem foghatsz össze olyanokkal, antiszemitákkal, kommunistákkal meg szélsőjobboldaliakkal, akikkel egyébként a te nézeteid nem egyeztethetők össze, és aki csak bajt hoznának a hazádra".

Orbán Viktor közölte, hogy most nem a baloldal, hanem az ország jövője a fontos. Meg kell akadályoznunk, hogy belesodródjunk ebbe a háborúba. Ez nem a mi háborúk – hangsúlyozta. Az utóbbi 30 év óta nem volt ekkora tétje a szavazásnak. Szavazzunk a békére! – zárta szavait a kormányfő.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-19 | 15:08
Tegnap éjszaka 50 illegális migránst és egy embercsempészt fogtak el

Tegnap éjszaka 50 illegális migránst és egy embercsempészt fogtak el

A rendőrök az éjszaka egy embercsempészt elfogtak és 50 illegális migránst feltartóztattak Csongrád-Csanád megyében.

Bel 2022-03-26 | 14:03
VIDEÓ - Márki-Zay szerint a magyaroknak meg kell fizetniük a háború árát

VIDEÓ - Márki-Zay szerint a magyaroknak meg kell fizetniük a háború árát

  • Ő nem tud elképzelni olyan gazdaságpolitikát, ahol nem az emberekre hárítják a gazdasági veszteségeket.
Bel 2021-10-11 | 12:01
Alig négy óra alatt: 4 embercsempészt és 68 illegális migránst fogtak el

Alig négy óra alatt: 4 embercsempészt és 68 illegális migránst fogtak el

  • Bács-Kiskun megye területén néhány óra alatt összesen 68 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök, valamint elfogtak négy embercsempészt is.
Bel 2022-01-19 | 08:59
Eger után Debrecenben is fogyatkozik a Jobbik: kilépett az eddigi alelnök

Eger után Debrecenben is fogyatkozik a Jobbik: kilépett az eddigi alelnök

  • Ismerői szerint a város legaktívabb jobbikos politikusa adta le a szerelést ezúttal.
Bel 2022-02-15 | 13:04
Balos elemző Márki-Zayról: "Az a politikus, aki képtelen a saját szavai felett uralkodni, hogy tudna egy országot vezetni?"

Balos elemző Márki-Zayról: "Az a politikus, aki képtelen a saját szavai felett uralkodni, hogy tudna egy országot vezetni?"

  • Vergődjön ahogy tud, gondolják róla az ellenzéki pártok - mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltjéről Nagy Attila Tibor.
  • Hont András műsorvezető azzal a felvetéssel reflektált, hogy elképzelhető, "Márki-Zay kétségtelenül megszállottan akar győzni, de egy félszívű ellenzék van mögötte, amelyik a legalapvetőbb kérdésekkel sem nézett szembe."
  • Majd Hont felhozta Gér Mihály esetét, aki a Pest 10-es körzetben volt a Párbeszéd jelöltje, de a halálos balesete utáni embertelen kommentjei miatt lemondásra kényszerült, mert a képernyőfelvételek keringeni kezdtek.
  • Hont ekkor teszi fel a kérdést: "Nem az van, hogy 12 év NER után az ellenzék borzalmas állapotban van? Nagyon rossz a káderpolitikája, olyan emberek vergődnek fontos pozíciókba, akik korábban soha nem jutottak volna idáig, és ezzel nem néz szembe az ellenzék?"
Bel 2022-03-29 | 11:02
Orbán: Nem tudunk úgy segíteni az ukránoknak, hogy szétlövetjük Magyarországot

Orbán: Nem tudunk úgy segíteni az ukránoknak, hogy szétlövetjük Magyarországot

  • Így reagált a baloldali követelésekre a Hír TV Napi aktuális című műsorában hétfő este Orbán Viktor.