Orbán Viktor: A baloldal veszélybe sodorja az országot

Orbán Viktor: A baloldal veszélybe sodorja az országot

 
Nem róhatjuk fel az ukrán elnöknek, hogy másokat bele akar rángatni a háborúba, hiszen ez az ő érdeke, erről nincs is vitánk vele. A vitánk a baloldallal van, amely ezt hagyni akarja, és ezzel veszélybe sodorja az ország energiaellátását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint vannak országok, amelyeknek úgy alakult a történelme, hogy évekbe telne, hogy le tudjon válni az orosz rendszerről. Ilyen Németország, Ausztria, Bulgária vagy Magyarország is. Azt kell megérteni, hogy a magyar gazdaság egész egyszerűen nem működhet ilyen energiaforrások nélkül – tette hozzá a miniszterelnök.

Magyarország ezért ki fog tartani a saját álláspontja mellett. A baj a baloldallal van, amely a háttérben már megkötötte az alkuját az ukránokkal, és ha ők nyernének a választáson vasárnap – amit nem lehet kizárni, hiszen ez nem egy lefutott választás –, akkor azonnal megindulna a fegyverszállítás Ukrajnába, másfelől elzárnák az Oroszországból érkező olajat és gázt, és ezzel tönkretennék Magyarországot – mondta Orbán Viktor.

Elemzők szerint, nem csak az európai gazdaság roppanhat meg. Jelentős és mély európai gazdasági válság előtt állunk. Ennek a gyökerei mélyebbre nyúlnak, mint az ukrajnai háború. Ráadásul Európa egy technológiai átállással is próbálkozik – mondta. Minderre jött a szankció, amit mi sohasem támogattunk, de az egység érdekében megszavaztuk.

Az energiaválság pedig egy gazdasági válsághoz vezet majd, valószínűleg heteken, hónapokon belül.

A következő kormánynak ezt valahogyan ki kell cselezni – tette hozzá.

"A baloldal mindig megszorításokat alkalmaz "

A világ gabonaellátása is kérdéses, megtörténhet, hogy alapvető élelmiszerekből hiány is lehet. Magyarország látott az elmúlt harminc évben gazdasági válságokat. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a baloldal ilyen helyzetben mindig megszorításokat alkalmaz. A nemzeti oldal gazdasági növekedést és adócsökkentést alkalmaz – mutatott rá.

Munkából lehet válságot kezelni

Az elmúlt időszakban egymillió új munkahely jött létre, Orbán Viktor szerint munkából lehet válságot kezelni.

A miniszterelnök szerint arra kell törekedni, hogy megőrizzük a munkahelyeket, de elsősorban ki kell védeni az energiaáremelés és a háború következményeit. Utána lehet a terveket megvalósítani.

Magyarország jövője a tét

A gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban elmondta, hogy a gyermekeink jövőjéről kell dönteni. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy vasárnap lesz 13 óránk, hogy eldöntsük Magyarország jövőjét. Ha jól döntünk megmentjük a következő 4 évet, ha nem, akkor bajba sodorjuk magunkat.

"Ez egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni"

Emberek 100 ezreinek szerzik meg az adatait, és utána politikai üzeneteket küldenek, anélkül hogy ehhez az emberek hozzájárultak volna, ez nemcsak egy választási csalás, hanem a szabadság kérdését is felveti. "Ez egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni" – hangsúlyozta a miniszterelnök, majd hozzátette hogy az ügyvédeknek lesz dolguk bőven a választás után.

"A becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj"

Most végképp nagy a tét, de egy teljesen szokatlan jelenség, amit a baloldal kormányfőjelöltje mondott, miszerint ők a fasisztákat és a kommunistákat együtt képviselik. Orbán Viktor szerint "nagy lecke az minden magyar politikai párt számára, hogy a becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj, és nem foghatsz össze olyanokkal, antiszemitákkal, kommunistákkal meg szélsőjobboldaliakkal, akikkel egyébként a te nézeteid nem egyeztethetők össze, és aki csak bajt hoznának a hazádra".

Orbán Viktor közölte, hogy most nem a baloldal, hanem az ország jövője a fontos. Meg kell akadályoznunk, hogy belesodródjunk ebbe a háborúba. Ez nem a mi háborúk – hangsúlyozta. Az utóbbi 30 év óta nem volt ekkora tétje a szavazásnak. Szavazzunk a békére! – zárta szavait a kormányfő.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-01-25 | 10:02

Az adóvisszatérítésre nem tehetik rá a kezüket a végrehajtók

 • Egy újabb döntés az emberek érdekében.
Bel 2022-01-10 | 11:14
MigránsTaxi és határsértők rendőrkézen

MigránsTaxi és határsértők rendőrkézen

 • Battonya belterületén 2022. január 10-én 3 óra 30 perc körül feltartóztattak a rendőrök három külföldit, akik indiai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.
 • Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.
 • Emellett néhány órával később igazoltattak egy román állampolgárságú férfit, aki egy francia honosságú személyautóval közlekedett, és a gyanú szerint segíteni akart a határsértőknek abban, hogy illegálisan eljussanak Nyugat-Európába.
 • A rendőrjárőrök előállították a határsértőket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.
 • A 33 éves román férfi ellen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.
Bel 2021-06-25 | 12:18
Megint kiderült, azok gazdálkodása nem felel meg a törvényi előírásoknak, akik a leghangosabban követelik az átláthatóságot

Megint kiderült, azok gazdálkodása nem felel meg a törvényi előírásoknak, akik a leghangosabban követelik az átláthatóságot

 • A Momentumot érte ismét kritika, mert a lila párt nem szabályosan gazdálkodik a forrásaival - figyelmeztette az ÁSZ a párt elnökét.
 • Ez nem az első alkalom, hogy a NOlimpiával berobbanó, az EP-választásokon jól szereplő, ám mára eljelentéktelenedő kis pártot kritika éri a gazdálkodása miatt.
 • Köztudott, hogy a Momentum a legharcosabb korrupció-ellenes párt, de úgy látszik, magukra nézve a szabályokat nem tartják olyan fontosnak.
 • A költéseiket is csak azt követően töltötték fel a weboldalukra, hogy Gulyás Márton szénnéégette a Partizán beszélgetős műsorában Fekete-Győr Andrást.
Bel 2021-10-07 | 07:40
Nahát: az MSZP bérelemzője szerint Karácsony a favorit

Nahát: az MSZP bérelemzője szerint Karácsony a favorit

 • A Medián és a Závecz szerint csúnyán le van maradva a hiperpasszív főpolgármester, a pártközeli kutatóintézetek szerint viszont nem.
 • Az MSZP-közeli Publicus szerint Karácsonyé lenne az aranyérem.
 • Ahány kutatás, annyi eredmény.
Bel 2021-09-11 | 00:30
Összenő, ami összetartozik: itt a bizonyíték, hogy Karácsony Gyurcsány embere

Összenő, ami összetartozik: itt a bizonyíték, hogy Karácsony Gyurcsány embere

 • Bár régóta próbálja tagadni, az elmúlt hónapokban már mindenki számára világossá vált, hogy Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc embere.
 • A BENNFENTES most megszerezte a bizonyítékot is: már 2004-ben elköteleződött Karácsony Gyurcsánynak.
 • Csaknem havi félmillió forintot kapott a Miniszterelnöki Hivataltól "tanácsadásért".
Bel 2021-10-26 | 13:27
Orbán az M30-as autópálya átadásán: a mi nemzedékünk küldetése, hogy amit az idegenek és a nagyhatalmak szétszabdaltak, azt megpróbáljuk összeölteni

Orbán az M30-as autópálya átadásán: a mi nemzedékünk küldetése, hogy amit az idegenek és a nagyhatalmak szétszabdaltak, azt megpróbáljuk összeölteni

 • Ezt arra utalva mondta a kormányfő, hogy Trianon előtt a Lengyelország felől jövő áruforgalom központja Kassa városa volt.
 • Mostantól Miskolcot és Kassát újra jó minőségű út köti össze.
Bel 2022-01-31 | 12:00
Harmincnégy illegális szír migránst találtak elbújva

Harmincnégy illegális szír migránst találtak elbújva

 • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. január 31-én 10 órakor 34 külföldit tartóztattak fel Hóduna térségében.
 • Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.
 • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • Rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.