Orbán Viktor: A baloldal veszélybe sodorja az országot

Orbán Viktor: A baloldal veszélybe sodorja az országot

 
Nem róhatjuk fel az ukrán elnöknek, hogy másokat bele akar rángatni a háborúba, hiszen ez az ő érdeke, erről nincs is vitánk vele. A vitánk a baloldallal van, amely ezt hagyni akarja, és ezzel veszélybe sodorja az ország energiaellátását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint vannak országok, amelyeknek úgy alakult a történelme, hogy évekbe telne, hogy le tudjon válni az orosz rendszerről. Ilyen Németország, Ausztria, Bulgária vagy Magyarország is. Azt kell megérteni, hogy a magyar gazdaság egész egyszerűen nem működhet ilyen energiaforrások nélkül – tette hozzá a miniszterelnök.

Magyarország ezért ki fog tartani a saját álláspontja mellett. A baj a baloldallal van, amely a háttérben már megkötötte az alkuját az ukránokkal, és ha ők nyernének a választáson vasárnap – amit nem lehet kizárni, hiszen ez nem egy lefutott választás –, akkor azonnal megindulna a fegyverszállítás Ukrajnába, másfelől elzárnák az Oroszországból érkező olajat és gázt, és ezzel tönkretennék Magyarországot – mondta Orbán Viktor.

Elemzők szerint, nem csak az európai gazdaság roppanhat meg. Jelentős és mély európai gazdasági válság előtt állunk. Ennek a gyökerei mélyebbre nyúlnak, mint az ukrajnai háború. Ráadásul Európa egy technológiai átállással is próbálkozik – mondta. Minderre jött a szankció, amit mi sohasem támogattunk, de az egység érdekében megszavaztuk.

Az energiaválság pedig egy gazdasági válsághoz vezet majd, valószínűleg heteken, hónapokon belül.

A következő kormánynak ezt valahogyan ki kell cselezni – tette hozzá.

"A baloldal mindig megszorításokat alkalmaz "

A világ gabonaellátása is kérdéses, megtörténhet, hogy alapvető élelmiszerekből hiány is lehet. Magyarország látott az elmúlt harminc évben gazdasági válságokat. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a baloldal ilyen helyzetben mindig megszorításokat alkalmaz. A nemzeti oldal gazdasági növekedést és adócsökkentést alkalmaz – mutatott rá.

Munkából lehet válságot kezelni

Az elmúlt időszakban egymillió új munkahely jött létre, Orbán Viktor szerint munkából lehet válságot kezelni.

A miniszterelnök szerint arra kell törekedni, hogy megőrizzük a munkahelyeket, de elsősorban ki kell védeni az energiaáremelés és a háború következményeit. Utána lehet a terveket megvalósítani.

Magyarország jövője a tét

A gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban elmondta, hogy a gyermekeink jövőjéről kell dönteni. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy vasárnap lesz 13 óránk, hogy eldöntsük Magyarország jövőjét. Ha jól döntünk megmentjük a következő 4 évet, ha nem, akkor bajba sodorjuk magunkat.

"Ez egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni"

Emberek 100 ezreinek szerzik meg az adatait, és utána politikai üzeneteket küldenek, anélkül hogy ehhez az emberek hozzájárultak volna, ez nemcsak egy választási csalás, hanem a szabadság kérdését is felveti. "Ez egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni" – hangsúlyozta a miniszterelnök, majd hozzátette hogy az ügyvédeknek lesz dolguk bőven a választás után.

"A becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj"

Most végképp nagy a tét, de egy teljesen szokatlan jelenség, amit a baloldal kormányfőjelöltje mondott, miszerint ők a fasisztákat és a kommunistákat együtt képviselik. Orbán Viktor szerint "nagy lecke az minden magyar politikai párt számára, hogy a becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj, és nem foghatsz össze olyanokkal, antiszemitákkal, kommunistákkal meg szélsőjobboldaliakkal, akikkel egyébként a te nézeteid nem egyeztethetők össze, és aki csak bajt hoznának a hazádra".

Orbán Viktor közölte, hogy most nem a baloldal, hanem az ország jövője a fontos. Meg kell akadályoznunk, hogy belesodródjunk ebbe a háborúba. Ez nem a mi háborúk – hangsúlyozta. Az utóbbi 30 év óta nem volt ekkora tétje a szavazásnak. Szavazzunk a békére! – zárta szavait a kormányfő.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-02-03 | 11:12
Dísznek mennek az ellenzék sztárnevei Márki-Zay listájára

Dísznek mennek az ellenzék sztárnevei Márki-Zay listájára

  • Karácsony Gergely után Dobrev Klára is bejelentette a héten, ugyan fent lesz az ellenzék közös listájának élén, de mandátumát nem veszi át.
  • Helyette Brüsszelt választja, ahogyan Budapest első embere a főpolgármesterséget.
  • Ez azt jelenti, hogy a szavazólapon szereplő 5 névből kettő csak dísznek kerül fel a lista élére, de biztos mandátumaikat nem veszik át.
  • Az üzenet az, hogy "szavazzatok ránk, de nem különösebben érdekeltek bennünket, mi nem fogunk benneteket képviselni".
Bel 2022-03-04 | 09:11
A kormány kivezeti a koronavírus-járvány miatti korlátozások döntő többségét

A kormány kivezeti a koronavírus-járvány miatti korlátozások döntő többségét

  • A beoltottak száma 6 396 404 fő, közülük 6 173 237 fő a második, 3 816 971 fő már harmadik oltását is felvette.
  • 3064 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 800 046 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 75 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 618 574 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 137 186 főre csökkent.
  • 2961 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 127-en vannak lélegeztetőgépen
Bel 2021-06-11 | 13:41
Másfél, két órákat állnak az autósok a budapesti dugókban

Másfél, két órákat állnak az autósok a budapesti dugókban

  • Az az útvonal, amit eddig autóval negyedóra alatt meg lehetett tenni Budapesten, a hétfői lezárások óta akár másfél, kétórásra is megnőtt.
  • A pesti alsó rakpart, a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a 3-as metró felújítása mind egyszerre kezdődött, ezért az autós és a buszos közlekedés ellehetetlenült a városban.  
     
Bel 2021-12-08 | 12:06
Illegális migránsok bujkáltak a susnyásban

Illegális migránsok bujkáltak a susnyásban

  • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. december 8-án 8 óra 50 perckor 10 határsértőt tartóztattak fel Mátételke közigazgatási területén.
  • Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
  • A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2022-01-18 | 09:17
6 millió 320 ezer fölött a beoltottak száma

6 millió 320 ezer fölött a beoltottak száma

  • Az omikron vírusvariáns már erősen terjed és növeli a fertőzöttek számát, a megerősítő oltás felvételével megelőzhető a betegség súlyos lefolyása.
  • A beoltottak száma 6 321 039 fő, közülük 6 062 346 fő már a második, 3 423 900 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
  • 6851 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 355 084 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 176 855 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 137 628 fő.
  • 2689 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-08-05 | 11:57
Ezt se Karácsony építi: hatalmas, multifunkciós közparkot épít a kormány Csepelen

Ezt se Karácsony építi: hatalmas, multifunkciós közparkot épít a kormány Csepelen

  • Az a jó a főpolgármesteri melóban, hogy elég csak facebookozgatni.
  • Minden másra ott a kormány, amely Budapestet is fejleszti.
Bel 2021-11-03 | 14:27
Magyar György: "mi, akik a jogállamért ordítunk rendszerszerűen, nem tiporhatjuk a jogállamot"

Magyar György: "mi, akik a jogállamért ordítunk rendszerszerűen, nem tiporhatjuk a jogállamot"

  • Magyar György "politikai dumának" nevezte a feles alkotmányozás ötletét.
Bel 2021-10-14 | 13:57
Szerb MigránsTaxit fogtak Sopronnál

Szerb MigránsTaxit fogtak Sopronnál

  • Három illegális migránst szállított autójában a szerb férfi.