Orbán Viktor: A baloldal veszélybe sodorja az országot

Orbán Viktor: A baloldal veszélybe sodorja az országot

 
Nem róhatjuk fel az ukrán elnöknek, hogy másokat bele akar rángatni a háborúba, hiszen ez az ő érdeke, erről nincs is vitánk vele. A vitánk a baloldallal van, amely ezt hagyni akarja, és ezzel veszélybe sodorja az ország energiaellátását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint vannak országok, amelyeknek úgy alakult a történelme, hogy évekbe telne, hogy le tudjon válni az orosz rendszerről. Ilyen Németország, Ausztria, Bulgária vagy Magyarország is. Azt kell megérteni, hogy a magyar gazdaság egész egyszerűen nem működhet ilyen energiaforrások nélkül – tette hozzá a miniszterelnök.

Magyarország ezért ki fog tartani a saját álláspontja mellett. A baj a baloldallal van, amely a háttérben már megkötötte az alkuját az ukránokkal, és ha ők nyernének a választáson vasárnap – amit nem lehet kizárni, hiszen ez nem egy lefutott választás –, akkor azonnal megindulna a fegyverszállítás Ukrajnába, másfelől elzárnák az Oroszországból érkező olajat és gázt, és ezzel tönkretennék Magyarországot – mondta Orbán Viktor.

Elemzők szerint, nem csak az európai gazdaság roppanhat meg. Jelentős és mély európai gazdasági válság előtt állunk. Ennek a gyökerei mélyebbre nyúlnak, mint az ukrajnai háború. Ráadásul Európa egy technológiai átállással is próbálkozik – mondta. Minderre jött a szankció, amit mi sohasem támogattunk, de az egység érdekében megszavaztuk.

Az energiaválság pedig egy gazdasági válsághoz vezet majd, valószínűleg heteken, hónapokon belül.

A következő kormánynak ezt valahogyan ki kell cselezni – tette hozzá.

"A baloldal mindig megszorításokat alkalmaz "

A világ gabonaellátása is kérdéses, megtörténhet, hogy alapvető élelmiszerekből hiány is lehet. Magyarország látott az elmúlt harminc évben gazdasági válságokat. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a baloldal ilyen helyzetben mindig megszorításokat alkalmaz. A nemzeti oldal gazdasági növekedést és adócsökkentést alkalmaz – mutatott rá.

Munkából lehet válságot kezelni

Az elmúlt időszakban egymillió új munkahely jött létre, Orbán Viktor szerint munkából lehet válságot kezelni.

A miniszterelnök szerint arra kell törekedni, hogy megőrizzük a munkahelyeket, de elsősorban ki kell védeni az energiaáremelés és a háború következményeit. Utána lehet a terveket megvalósítani.

Magyarország jövője a tét

A gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban elmondta, hogy a gyermekeink jövőjéről kell dönteni. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy vasárnap lesz 13 óránk, hogy eldöntsük Magyarország jövőjét. Ha jól döntünk megmentjük a következő 4 évet, ha nem, akkor bajba sodorjuk magunkat.

"Ez egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni"

Emberek 100 ezreinek szerzik meg az adatait, és utána politikai üzeneteket küldenek, anélkül hogy ehhez az emberek hozzájárultak volna, ez nemcsak egy választási csalás, hanem a szabadság kérdését is felveti. "Ez egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni" – hangsúlyozta a miniszterelnök, majd hozzátette hogy az ügyvédeknek lesz dolguk bőven a választás után.

"A becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj"

Most végképp nagy a tét, de egy teljesen szokatlan jelenség, amit a baloldal kormányfőjelöltje mondott, miszerint ők a fasisztákat és a kommunistákat együtt képviselik. Orbán Viktor szerint "nagy lecke az minden magyar politikai párt számára, hogy a becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj, és nem foghatsz össze olyanokkal, antiszemitákkal, kommunistákkal meg szélsőjobboldaliakkal, akikkel egyébként a te nézeteid nem egyeztethetők össze, és aki csak bajt hoznának a hazádra".

Orbán Viktor közölte, hogy most nem a baloldal, hanem az ország jövője a fontos. Meg kell akadályoznunk, hogy belesodródjunk ebbe a háborúba. Ez nem a mi háborúk – hangsúlyozta. Az utóbbi 30 év óta nem volt ekkora tétje a szavazásnak. Szavazzunk a békére! – zárta szavait a kormányfő.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-07-26 | 06:06
Migránsbanda Madarasnál

Migránsbanda Madarasnál

 • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. július 25-én 20 óra 40 perckor Madaras közigazgatási területén 11 külföldit tartóztattak fel.
 • Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.
 • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-08-16 | 12:17
Besenyő térségében, újabb embercsempészt kaptak el

Besenyő térségében, újabb embercsempészt kaptak el

 • A sofőr tíz fő illegális migránst szállított kisteherautójával az M6-os autópályán.
 • A koronavírus járvány miatt az illegális migráció kiemelt veszélyforrás.
Bel 2021-11-04 | 16:46
Márki-Zay megint azokat ostobázza, akiktől szavazatokat remél

Márki-Zay megint azokat ostobázza, akiktől szavazatokat remél

 • Azt mondta a riporternek, hogy az ostoba ember majd felébred, és rájön arra, hogy ő nem is annyira ostoba.
Bel 2022-07-29 | 10:04
Okkal volt gyanús, 10 illegális migránst csempészett

Okkal volt gyanús, 10 illegális migránst csempészett

 • Tolna megyei rendőrök 2022. július 26-án 20 óra 30 perckor – saját észlelés alapján – állítottak meg egy cseh rendszámú Ford Transitot az M9-es autóúton a 8-as kilométerszelvény közelében, Bogyiszló térségében.
 • A kocsit egy magát algírnak valló férfi vezette, aki tíz illegális migránst szállított.  
 • A külföldiek közül nyolcan szír állampolgárnak, ketten pedig irakinak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.
 • Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-06-28 | 12:15
Radnóti András, a Momentum külpolitikai szakértője: "A DK, a Jobbik és a szocialisták már most is dominálnak"

Radnóti András, a Momentum külpolitikai szakértője: "A DK, a Jobbik és a szocialisták már most is dominálnak"

 • A momentumos szakértő szerint a tapasztaltabb, dörzsöltebb pártok kiüresítették az előválasztás folyamatát.
 • Radnóti megállapítja, a pártok alkujai megakadályozzák, hogy a választókörzetekben a legjobb jelöltek lehessenek az ellenzék jelöltjei.
 • Szerinte a jelenlegi alkuk csak a 2002-2010 közötti korszak restaurációjára jók, és ez kevés.
 • A BENNFENTES korábban is rendszeresen írt arról, a jelek szerint Gyurcsányék kiszorítják az együttműködésből a lila pártot.
 • Erre figyelmezetett több soron a korábban Donáth Annának dolgozó Ceglédi Zoltán is.
 • Magyar Bálint egykori SZDSZ-es miniszter a publicisztikára reflektálva a Facebookon leárulózta a momentumos szakértőt.
Bel 2021-10-12 | 10:44
Az M1-esen egy román söfőr csempészett 21 illegális migránst

Az M1-esen egy román söfőr csempészett 21 illegális migránst

 • A román sofőrt az M1-esen, Nagyszentjános térségében fogták el a rendőrök.
Bel 2022-01-13 | 19:50
Az aranytartalékot eladó Surányi lesz Márki-Zay gazdasági jobbkeze

Az aranytartalékot eladó Surányi lesz Márki-Zay gazdasági jobbkeze

 • Baljós árnyak.
 • Surányi másik gazdasági csodatette a rekordinfláció volt.
 • Gyurcsány azt mondta Surányiról, hogy sok jó ötlete van, egészen addig, amíg nem kell számolni.