Gulyás Gergely: durva, tömeges jogsértést és bűncselekményeket követtek el a baloldal érdekében

Gulyás Gergely: durva, tömeges jogsértést és bűncselekményeket követtek el a baloldal érdekében

Óriási a tétje, hogy április 3-a után ki alakít kormányt Magyarországon és hogy ki lesz ellenzékben – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök este a Hír TV-ben.

"Az elmúlt hetekben a baloldal által tett nyilatkozatok alapján világos, ha ők lennének hatalmon, katonákat és fegyvereket küldenénk, légtérzárat támogatnánk és energetikai szankciókat vezetnénk be. Ezzel belesodródnánk a háborúba és tönkretennék a magyar gazdaságot" – emelte ki.

Megjegyezte: ha valaki tudja követni Márki-Zay Péternek a kampányban tett nyilatkozatait, annak szívből gratulál. A baloldal jelöltje összevissza beszél – tette hozzá. Nemcsak ő mondta, hogy a NATO kérésére küldenének katonákat és fegyvereket, a baloldali pártok elnökei is – hívta fel a figyelmet a tárcavezető. Gyurcsány szerint ha nem segítünk, méltatlan nép vagyunk, Fekete-Győr András a fegyverszállítás mellett érvelt, a Jobbik alelnöke, Potocskáné Kőrösi Anita katonákat akart küldeni – részletezte.

Emlékeztetett rá, hogy Magyarország megszavazta az Európai Unió által elfogadott szankciókat, de olyan szankciókat ne fogadjunk el, amelyek lényegesen jobban fájnak nekünk, mint Oroszországnak.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kampányban nagyon durva, tömeges jogsértést és bűncselekményeket követtek el a baloldal érdekében, hiszen olyan adatbázisokat használtak fel, aminek kapcsán senki sem járult hozzá az adatkezeléshez. Ez ilyen tömeges mértékben egészen példátlan – hangsúlyozta.

Elmondta: a baloldal hozzáállása a választásokhoz ismert, szerintük akkor demokratikus a választás, ha ők nyernek. A magyar baloldalnak, amelynek a Jobbik is része, nincsenek demokratikus hagyományai és elkötelezettsége, választási vereség esetén még soha nem gratuláltak – jegyezte meg.

A miniszter beszélt arról is, hogy a választásokra sok nemzetközi megfigyelő érkezik, az EBESZ delegációjáról szólva pedig megjegyezte: nem tudjuk, hogy baloldali szurkolók vagy megfigyelők érkeznek-e.

Többeknél a látszatra sem adtak, Soros Györggyel és szervezeteivel nyílt, éveken át tartó együttműködés állt fenn – tette hozzá. Nem feltételezhetjük, hogy objektív jelentés készül – mondta.

A magyar választások lebonyolítása, a lakcím-nyilvántartás Európa legpontosabbjai közé tartozik – hangsúlyozta. Jól működik a választási iroda, világosak a jogszabályok, a választási megfigyeléstől nem kell tartani – jegyezte meg. "Senki nem csalni akar, demokratikus megmérettetésen szeretnénk újra megbízást kapni a kormányalakításra" – emelte ki.

Gulyás szerint a választásnak óriási a tétje, nem csak fejlődés vagy visszafejlődés, hanem béke vagy háború, az, hogy "egy ilyen kiélezett helyzetben egy kormányzati rutinnal rendelkező, az ország békéjét és biztonságát minden körülmények között megőrizni akaró kormány marad-e hatalmon, vagy pedig azok kerülnek kormányra, akik összevissza beszéltek, és ha azt tették volna kormányon, amit mondtak, akkor Magyarország ma nagyon nagy bajban lenne"  – fogalmazott.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-05-20 | 09:39
3 helyszín, 3 migránsbanda

3 helyszín, 3 migránsbanda

 • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. május 19-én 23 óra 35 perckor 10 illegális migránst Bácsbokodnál, 1 óra 50 perckor egy 12 fős csoportot Garánál, valamint 5 óra 30 perckor Balotaszállásnál további 21 illegális migránst tartóztattak fel.
 • A csoportok tagjai szír, török és afgán állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 
Bel 2021-05-29 | 09:00
Puzsér Karácsonyról: "Nem az történik, hogy hazudik valamit, ha nagyon muszáj, hanem folyamatosan hazudik, keresi az alkalmat, hogy hazudhasson"

Puzsér Karácsonyról: "Nem az történik, hogy hazudik valamit, ha nagyon muszáj, hanem folyamatosan hazudik, keresi az alkalmat, hogy hazudhasson"

 • Az ismert kritikus és publicista az ATV ÖT c. műsorában azt mondta Karácsonyról, az "lubickol a hazugságokban".
 • Indirekten arra is rámutatott, hogy a baloldali előválasztás egy színjáték, mert a liberális elit gyakorlatilag "kimondta Karácsony Gergelyt győztesnek".
Bel 2022-03-09 | 12:52
Ma hajnalban 33 illegális határsértőt tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében

Ma hajnalban 33 illegális határsértőt tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében

 • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő járőrök 2022. március 9-én 0 óra 10 perckor Katymárnál 23 határsértőt, majd 3 órakor Kelebiánál 10 illegális migránst tartóztattak fel
 • Ellenőrzésük során a csoport tagjai török és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
Bel 2022-02-01 | 09:48
Társadalomkutató: 8 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az ellenzék előtt

Társadalomkutató: 8 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az ellenzék előtt

 • A novemberi adatokhoz képest csökkent a baloldali lista támogatottsága.
 • 3-3%-on áll a Mi Hazánk és a Kétfarkó Kutyapárt.
Bel 2021-06-22 | 20:13
Szívszorító: félárván maradt gyereket paterolt ki V. Naszály Márta a Várból

Szívszorító: félárván maradt gyereket paterolt ki V. Naszály Márta a Várból

 • Majd a korábbi lakbér harmadáért adta ki a gyermek apja által bérelt lakást.
 • Baloldali szolidaritás a gyakorlatban.
Bel 2021-06-23 | 13:53
Győrben is trikolórban pompázik az aréna, a Jedlik híd és a Richter terem

Győrben is trikolórban pompázik az aréna, a Jedlik híd és a Richter terem

 • Ezzel Győr is csatlakozott Kubatov Gábor FTC-elnök felhívásához.
 • Így már Szombathelyen, Debrecenben, Ferencvárosban és Győrött is nemzeti színekkel fogják megvilágítani a stadionokat a ma esti mgyar-német meccs idején.
 • Deutsch Tamás kedden koraeste jelentette be, hogy az MTK stadion is nemzeti színekben pompázik majd a válogatott meccsének idejére.
Bel 2022-01-31 | 07:29
Luxusautóval csempészte a migránsokat

Luxusautóval csempészte a migránsokat

 • A Bács-Kiskun megyei járőrök 2022. január 30-án 15 óra 25 perckor Kiskunmajsa külterületén észleltek egy lengyel honosságú gépkocsit, amit intézkedés alá vontak.
 • Az autóban a 40 éves ukrán sofőrön kívül 2 férfit fedeztek fel. Egyikük afgánnak, másik szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
 • A hatályos magyar jogszabályok értelmében őket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a gépkocsivezetővel szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés miatt indított büntetőeljárást.