Csárdi Antal piti csalása: nem lett volna jogosult a neki bérelt lakásra

Csárdi Antal piti csalása: nem lett volna jogosult a neki bérelt lakásra
 • Mint az ismert, Csárdi Antal LMP-s képviselő okirathamisításba és közműtartozásba keveredett.
 • Főbérlője nevében írt egy meghatalmazást, majd tanúként a felelségével és az anyósával íratta azt alá.
 • De nem csak ez az érdekes a sztoriban: Csárdi Antal úgy béreltetett magának budapesti, exkluzív ingatlant adófizetői pénzekből, hogy ő született budapesti.
 • Márpedig az Országgyűlés csak azoknak a képviselőknek bérel lakóingatlant a fővárosban, akik vidéki állandó lakosok.
 • Csárdi amellett, hogy Budapesten született, számtalan ingatlannal rendelkezett a IX. kerülettől kezdve Érdig.
 • A BENNFENTES információi szerint Csárdi születése óta Budapesten is él, a családjának több ingatlanja is volt Budapesten és Érden, de 2018-ban hivatalosan már semmi nem volt a nevükön, és így már az Országgyűléssel fizetteték az lakbérüket.
 • Azaz Csárdi nem csupán okirathamisítást követett el, hanem az adófizetőket is lehúzta.

Csárdi Antal a Wikipédia szerint budapesti születésű. Ennek azért van jelentősége, mert a napokban kipattant egy botrány, mely szerint Csárdi meghatalmazást hamisított a főbérlője nevében, amit a feleségével és az anyósával íratott alá.

Csakhogy mivel Csárdi budapesti születésű, mindig is a IX. kerületben élt, majd kiköltözött Érdre, de az ingatlanjait megtartotta, és később 2018-ban a közeli hozzátartozóira íratta, nem csak az okirathamisítással követett el csalást, hanem azzal is, hogy egyáltalán nem lett volna jogosult a vidéki képviselőknek járó fővárosi bérleményre.

Azzal, hogy Csárdi jogosulatlanul béreltetett magának fővárosi ingatlant, több, mint tízmillió forinttal károsította meg az adófizetőket.

Korábbi hír, hogy okirathamisítással gyanúsítja a parlament által neki bérelt lakás tulajdonosa az LMP-s politikust, aki azonban a nyilvánvaló bizonyíték ellenére is tagadja ezt. A Mandiner publikálta az ügyben tett feljelentéshez csatolt iratokat, Csárdi aláírásával.
 

A Mandiner birtokába került egy Csárdi Antal nevére kiállított meghatalmazás, amely szerint az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje a Parlament által számára bérelt lakás tulajdonosa nevében teljes körűen eljárhat a Nemzeti Közműveknél a lakossági földgázszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyekben.

Az okirat szövege szerit "a Meghatalmazó feljogosítja a Meghatalmazottat, hogy a vonatkozó NKM földgázszolgáltatói Zrt. egyetemes szolgáltatási, NKM Földgázhálózati Kft. elosztói szerződéses jogviszonnyal kapcsolatos ügyeiben helyette és nevében eljárjon, jognyilatkozatot tegyen: teljes körűen".

Csárdi Antal ellen a közelmúltban okirat-hamisítás miatt tettek feljelentést, és ügyében jelenleg nyomozás zajlik hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt.

A történet előzménye, hogy a politikus vitába keveredett a Parlament által számára bérelt lakás tulajdonosával, miután annak állítása szerint a politikus nem fizette a közüzemi számlákat, ezért a közműszolgáltató felfüggesztette a gázszolgáltatást, azaz "kikapcsolta a fűtést".

A feljelentésben az is szerepel, hogy Csárdi háromszázezer forintos közösköltség-tartozást halmozott fel. 

A lakás tulajdonosa, aki jelenleg is Amerikában él, közölte, nem bízott abban, hogy a politikus rendezi a tartozását, ezért mivel tartott a végrehajtástól, végül ő fizette ki a számlákat.

Az Index cikke szerint a lakástulajdonos azonban nem emiatt jelentette fel a politikust, hanem azért, mert szerinte Csárdi Antal a kikapcsolt szolgáltatás ügyét úgy próbálta rendezni, hogy egy olyan meghatalmazással járt el a közműszolgáltatónál, amelyen az ő hamisított aláírása szerepel. A meghatalmazást tanúként Csárdi felesége és anyósa írták alá.

Az ellenzéki összefogás jelöltje tagad, a tulajdonos állítja, semmilyen meghatalmazást nem adott neki

Csárdi Antal az Index megkeresésére az alábbi választ küldte el: "A korábbi főbérlőm minden állítása valótlan, a vitát a bíróságon fogjuk rendezni. Tartozást nem halmoztam fel, nem is tehettem, mert azt az – egyébként az Országgyűlés Hivatala által kötött – szerződés kimondja, hogy minden rezsiköltség a bérbeadót terheli. Jogosulatlan meghatalmazást soha nem használtam, az egész ügyet a választókerületben reménytelen helyzetben lévő Fidesz kétségbeesett próbálkozásának tekintem, és a hazugságok miatt a megfelelő jogi lépéseket megtettem."

A lakás tulajdonosa azonban a lapnak küldött levelében úgy fogalmazott: "Soha nem adtam Csárdi Antalnak semmilyen meghatalmazást. Ha tudtam volna, hogy visszaél a nevemmel és meghamisítja az aláírásomat, soha be nem engedtem volna a lakásomba."
Ugyan Csárdi mindent tagad, de az alábbi videón is csak hebeg-habog az újságírói kérdésre.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-08-05 | 16:23
Fiatalok voltak, kellett a pénz: nem erőssége a momentumosoknak elszámolni a pénzügyeikkel

Fiatalok voltak, kellett a pénz: nem erőssége a momentumosoknak elszámolni a pénzügyeikkel

 • A Momentum a 2018-as kampány után mintegy 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta.
 • 2018-2019-ben pedig a Momentum Mozgalom gazdálkodásának törvényessége nem volt biztosított. A párt nem teremtette meg gazdálkodásának átláthatóságát, illetve a közpénzek felhasználásának elszámoltathatóságát.
Botrány 2021-07-12 | 13:56
A momentumos Orosz Anna szerint a magyar szurkolók = csőcselék

A momentumos Orosz Anna szerint a magyar szurkolók = csőcselék

 • A jelentőségét rohamosan elveszítő lila párt alpolgármesterként kitartott Orosz Anna is megszólalt futball-ügyekben, miután az UEFA igaztalan vádakkal megbüntette a magyar csapatot és a szurkolókat.
Botrány 2022-03-09 | 18:46
Orosz segítséggel, magának játszotta ki a szolnoki üdülőt Gyurcsány embere

Orosz segítséggel, magának játszotta ki a szolnoki üdülőt Gyurcsány embere

 • Üzletelni tudni kell.
 • És a Tiszták Koalíciójában üzletelni azt nagyon tudnak.
Botrány 2022-03-22 | 14:19
Berg Dániel, Cseh Katalin férje is katonai felszereléseket küldene az ukrán háborúba

Berg Dániel, Cseh Katalin férje is katonai felszereléseket küldene az ukrán háborúba

 • Nem ő az első momentumos, aki így nyilatkozik, korábban Fekete-Győr András, és a szegedi momentumos Borsik Viktor is ezt követelte.
 • Ennek oka az, hogy a Momentum nem a magyar érdekeket képviseli - kimaradni a háborúból -, hanem európai pártcsaládjuknak, az ALDE-nak akarnak minden áron megfelelni.
 • Azaz addig feszíteni a konfliktust, hogy Magyarország is hadviselő féllé váljon, ez a céljuk, erre kaptak megbízást nemzetközi kapcsolataiktól.
 • A dolog érdekessége, hogy a háború kipattanását követően Cseh Katalin és Berg Dániel is Lembergbe (Lviv) utazott, elvileg a város polgármesteréhez, de hogy pontosan milyen célból, azt nem tudni.
Botrány 2021-12-08 | 17:20
Házkutatást tartott a NAV a Cseh Katalinhoz kötődő cég telephelyén

Házkutatást tartott a NAV a Cseh Katalinhoz kötődő cég telephelyén

 • Közben az EP-képviselő a Facebookján azzal henceg, hogy megkezdték a korrupcióellenes munkájukat.
Botrány 2022-01-18 | 15:21
Álmaiban Amerika visszainteget: milliárdos telke van Floridában Karácsony és Gyurcsány emberének

Álmaiban Amerika visszainteget: milliárdos telke van Floridában Karácsony és Gyurcsány emberének

 • Hamarosan egy reneszánsz villát épít Mártha Imre az óceánhoz közel.
 • Mindeközben Karácsony és Jámbor András, a budapesti újbaloldal kirakatfiúi az aluljárókban gyűjtik az aláírásokat a luxusbaloldalnak.
Botrány 2021-09-27 | 19:56
Az MSZP-s Tóth Bertalan bizonyítékokat hozott nyilvánosságra, hogy a székesfehérvári DK-s jelölt hazudik az offshore ügyében

Az MSZP-s Tóth Bertalan bizonyítékokat hozott nyilvánosságra, hogy a székesfehérvári DK-s jelölt hazudik az offshore ügyében

 • Szerinte a korszakváltást nem lehet végigcsinálni közhiteles adatokkal dokumentált offsore-ozókkal és náci karlendítőkkel.