Orbán: Nem tudunk úgy segíteni az ukránoknak, hogy szétlövetjük Magyarországot

Orbán: Nem tudunk úgy segíteni az ukránoknak, hogy szétlövetjük Magyarországot
  • Így reagált a baloldali követelésekre a Hír TV Napi aktuális című műsorában hétfő este Orbán Viktor.

A miniszterelnök Gyurcsány Ferenc minapi bejegyzéséről megjegyezte: annak lelkisége a tinédzserkorára emlékezteti, amikor az indián regényeket olvasva az ember folyamatosan úgy érzi, hogy van valakivel, vagy a fehérekkel, vagy az indiánokkal, de a politika nem ez a világ.

"A politikában felnőtt, érett lelki alkatú embereknek van csak helye, aki nem azonosul a konfliktus egyik vagy másik szereplőjével, hanem tisztázza, hogy kik vagyunk mi, és mi a viszonyunk ehhez a konfliktushoz" – jelentette ki.

"Ez nem egy kalandregény, ez vérre megy. Itt emberek halnak meg, országokat lőnek szét, gazdaságok omlanak össze" – figyelmeztetett Orbán Viktor a Hír TV Napi aktuális című műsorában az ukrajnai háborúval kapcsolatban. Gyurcsány Ferenc nyilatkozatáról szólva – amelyben a baloldali politikus közölte: "Pocsék ember leszel vagy meghalsz. Melyiket választanátok? Orbán ezt a választást hagyja a hazának, neked" – kijelentette: "nem pocsék, hanem nagyszerű nemzet a magyar, amit az is alátámaszt, hogy népességarányosan mi fogadjuk be a legtöbb menekültet, az ország lakosságának több mint öt százalékát láttuk már el."



Béke és biztonság

A miniszterelnök azt is tisztázta, hogy az sem jelent az ukránoknak segítséget, ha elzárjuk az orosz gáz- és olajcsapot, és a magyar gazdaság három vagy négy nap múlva megáll. "Ráadásul nincs is felelősségünk ezért a háborúért, mert akik a háborúról döntöttek egyik vagy másik oldalon, velünk erről nem konzultáltak, minket nem vontak be, ez nem egy közös döntés részeként alakult ki, amely megalapozná Magyarország felelősségét" – rögzítette Orbán Viktor. 

A miniszterelnök úgy látja, hogy a magyar baloldal inkább azokkal van együttműködésben, akik szeretnék a NATO-t "beletolni" ebbe a konfliktusba. "Nem tudom megnyugtatni a magyar közvéleményt abból a szempontból, hogy a NATO álláspontja egyszer s mindenkorra megváltoztathatatlan. Minden alkalommal, amikor összeülünk, és áttekintjük a helyzetet, mindig megfogalmazzák azokat a véleményeket, hogy a NATO-nak magának is részt kéne venni ebben a konfliktusban" – hívta fel a figyelmet 

Orbán Viktor, aki szerint ha a baloldal nyerne a választásokon, akkor Magyarország is ezekhez a háborúba lépést erőltető országokhoz csatlakozna a katonai szövetségen belül. 

"Magyarországon a nemzeti oldal úgy fogalmaz, hogy ez egy orosz–ukrán háború, mi pedig a magyarok vagyunk, mi segítünk a bajba jutottaknak, de ugyanakkor egyetlen lépést sem teszünk, amely bajba sodorhatná Magyarországot" – jelezte a miniszterelnök. Hozzátette azt is: "nem tudunk segíteni senkin úgy, hogy közben tönkretesszük saját magunkat."

Orbán Viktor megerősítette azt a március 15-én is elmondott álláspontját, hogy a szomszédunkban zajló konfliktus nem a mi háborúnk, ha belesodródunk, semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk. "A nemzeti oldal álláspontja világos, hogy a béke oldalán maradunk" – rögzítette a miniszterelnök.

A választás még nem dőlt el 

A vasárnapi országgyűlési választásokról Orbán Viktor azt mondta, egyelőre nem lefutott a meccs. 

Szerinte a választásnak mindig van egy rejtélyes része, ami a közvélemény-kutatók számára is felderíthetetlen. "Járom az országot, beszélek az emberekkel, és azt kell mondanom, hogy ezt a bonyolult geopolitikai-gazdasági összefüggésrendszert, ami az orosz–ukrán háború és az ahhoz való magyar viszony, meg az amerikaiak abban játszott szerepe, kristálytisztán és világosan értik" – magyarázta a miniszterelnök.

"Mindegy, mit mutatnak a fölmérések. Ott mindig történhet valami, egészen biblikus alapja is van ennek: Jézus, Barabás. Tehát hiába várja az ember, hogy a józan ész alapján világos, hova kellene szavazni, meg az elmúlt 12 év eredménye alapján is elég világos, hogy csak a Fidesz tudja a békét, a biztonságot, az elért eredményeket megvédeni" – vázolta a választási döntés lényegét Orbán Viktor, aki mindenkit arra kért, vigye el azokat a barátait, családtagjait, akik úgy gondolkodnak, mint ők. 



A hétvégi gyermekvédelmi népszavazásról a miniszterelnök szintén úgy fogalmazott, tapasztalatai szerint a magyar emberek tisztán látják azt is, hogy a családok "átszerkesztése" és a gyerekek elé tolt szexuális propaganda komoly ügy.

"A mi józan eszünk, a természetes ellenálló képességünk miatt ez csak lassan nyert teret Közép-Európában. A többi ország is jól tartja magát, a horvátoktól föl egészen Lengyelországig" – mondta Orbán Viktor, megemlítve, hogy 2011 környékén Litvániában már téma volt ez, csak akkor elkerülte a figyelmünket. A kormányfő szerint Nyugat-Európában ez a kulturális jelenség szinte már korlátlanul rombol. "Ott, ha elküldöd a gyerekedet az iskolába, nem lehetsz abban biztos, hogy aznap nem valamilyen összevissza identitású politikai aktivista magyarázta el egyébként egy fogékony életkorban lévő gyermekednek, hogy tulajdonképpen nem is biztos, hogy fiú vagy, meg lehetnél nő is, ez csak rajtad múlik" – magyarázta a miniszterelnök. 

Átalakítjuk a magyar energiatermelést 

"A következő évtizedben úgy alakítjuk át a magyar energiatermelés szerkezetét, hogy javarészben nukleáris forrásból származik majd, a másik része pedig napenergiából. És ez a kettő együtt kiteszi a mi energiaszükségletünknek több mint kilencven százalékát" – mondta Orbán Viktor az energiafüggőségünkre vonatkozó kérdésre válaszolva. A kormányfő szerint azt kell kialakítani, hogy ne függjünk egy beszállítótól. 

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy egész Európában élelmezési válság köszönthet be, ezért kellett megtiltani a magyar gabona exportját. 

"Mögöttünk egy világjárvány, mellettünk egy háború, előttünk egy teljesen bizonytalan, veszélyes európai helyzet, hát erre én sem számítottam. Ennek a választásnak a tétje tehát még a magamfajta vén csatalovak számára is óriási, sokkal nagyobb, mint amit valaha gondoltam volna" – foglalta össze Orbán Viktor.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-20 | 11:38
Márki-Zay még a legszorosabb szövetségese szerint is egy akarnok

Márki-Zay még a legszorosabb szövetségese szerint is egy akarnok

  • A BENNFENTES több forrásból is úgy értesült, sorra szeretnek ki Márki-Zayból a hirtelen jött barátai.
  • Az ok, amit a BENNFENTES hallott, hogy Márki-Zay személyes tárgyalásokon "egy erőszakos akarnok".
  • A VálaszOnline interjút készített Kész Zoltánnal, aki az egyik legszorosabb szövetségese a hódmezővásárhelyi polgármesternek.
  • Az egykori országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, "A végén mindig az van, amit Péter akar".
  • További érdekessége az interjúnak, hogy Kész Zoltánnak nem sikerült elvarrnia azt a szálat, mely szerint Márki-Zay az Egyesült Államok támogatását élvezi magyarországi projektjének megvalósításához.
  • Kész saját, amerikai bekötöttségeivel dicsekszik, és arra hivatkozik, neki jó diplomáciai kapcsolatai vannak a Tengerentúlon.
  • Azt is elárulja, Amerikában már a 2018-as hódmezővásárhelyi győzelme után is "a jövő egyik lehetséges ellenzéki vezetőjét" látták Márki-Zayban.
Bel 2021-06-08 | 11:44
Folyamatosan hazudik a baloldal a választóknak, de mindig lebuknak: most kiderült, milliárdos pénzeszközök állnak a baloldali önkormányzatok rendelkezésére

Folyamatosan hazudik a baloldal a választóknak, de mindig lebuknak: most kiderült, milliárdos pénzeszközök állnak a baloldali önkormányzatok rendelkezésére

  • A 2020-as évet is végighazudta a baloldal.
  • Végig azt állították, a kormány tönkreteszi az önkormányzatokat, és elszegényíti a helyhatóságokat.
  • A napokban leadott zárszámadások cáfolják ezeket a hazugságokat.
  • Mivel a könyvekben nem lehet hazudni, ezekből világosan kiderül: minden baloldali önkormányzat jelentős pénzeszközökön ül.
Bel 2021-09-25 | 10:23
A szerda éjjeli baleset helyszíne még mindig tele van előválasztási iratokkal - újabb infókat szerzett a BENNFENTES

A szerda éjjeli baleset helyszíne még mindig tele van előválasztási iratokkal - újabb infókat szerzett a BENNFENTES

  • Szerdán éjszaka durva baleset történt az M3-ason.
  • Egy luxus BMW vélhetően a megengedett sebességnél jóval gyorsabban betonelemnek csapódott, a sofőr pedig kirepült a rommá tört autóból.
  • Az origo írta meg a balesetről, hogy az autóban az előválasztás szavazólapjait és nagy mennyiségű készpénzt szállítottak.
  • A BENNFENTES kiment a baleset helyszínére, ahol még forró nyomra bukkantunk: az út szélén mindenhol előválasztási szavazólapok hevertek.
  • FOTÓK, VIDEÓ
Bel 2022-05-25 | 10:52
6 millió 409 ezer a beoltott, 3080 az új fertőzött

6 millió 409 ezer a beoltott, 3080 az új fertőzött

  • A beoltottak száma 6 409 451 fő, közülük 6 195 684 fő a második, 3 875 291 fő a harmadik, 298 288 fő már a negyedik oltását is felvette.
  • Az elmúlt héten összesen 3080 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 917 777 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Az elmúlt héten elhunyt 61 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 841 731 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 29 539 főre csökkent.
  • Jelenleg 483 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-08-23 | 20:21
Besült az előválasztási csodafegyver – de mi az oka az érdektelenségnek?

Besült az előválasztási csodafegyver – de mi az oka az érdektelenségnek?

  • A SzegedMa 4 különböző közvélemény-kutatáshoz jutott hozzá, ezek mindegyike rendkívül mérsékelt érdeklődést mutat az ellenzéki előválasztás iránt.
  • A BENNFENTES is azt hallotta baloldali körökből, hogy nem érdekli az embereket az előválasztási csodafegyver.
  • Forrásaink szerint ennek oka az, hogy nagyon magasra tolta az elvárásokat a baloldal az előválasztással, majd rájöttek, hogy nem tudnak megfelelni a saját mércéiknek.
  • Az ellenzék ugyanis belátta, mind a 106 körzetben képtelen előválasztást rendezni: egyetlen ellenzéki pártnak sincsen 106 bevethető jelöltje.
  • Nem véletlen, hogy míg a DK tavasszal azt állította, mind a 106 körzetben lesz jelöltje, ez a szám a pártközi alkuk miatt lecsökkent 60 jelöltre.
  • Baloldali forrásaink szerint az előválasztási tüzet oltotta, hogy nyár elejétől sorra jelentették be a pártok, ki-kinek a javára lép vissza egy adott körzetben.
  • Van olyan baloldali közvélemény-kutató, aki szerint annyira alacsony lesz a részvétel, hogy az az egész előválasztás legitimitását alá fogja ásni.
  • Amiben a baloldal egyedül bízhat, az az, hogy az ellenzéki propagandamédia munkatársai hosszú nyári szüntetet tartottak, és visszatérve újult erővel szolgálhatják az ellenzéki pártokat.
  • Ennek már ma is voltak jelei: a Telex lelkendezve írt az előválasztásról, holott korábban megírták, a 106 körzetből jó, ha 10-ben lesz valódi verseny.
  • A többi le van zsírozva előre, a választóknak pedig semmi szerepet nem osztottak.
  • Az ellenzéki propagandamédiára hárul a feladat, hogy megpróbálja feltüzelni az ellenzéki szavazókat.
Bel 2021-08-09 | 12:29
Kövér: az ellenséget a "megvásárolt vagy megzsarolt politikusok hada, a civil szervezeteknek csúfolt nemzetközi ügynökhálózatok, multinacionális vállalatok, világbirodalommá nőtt kommunikációs cégek és a nyugati tudatipar" alkotja

Kövér: az ellenséget a "megvásárolt vagy megzsarolt politikusok hada, a civil szervezeteknek csúfolt nemzetközi ügynökhálózatok, multinacionális vállalatok, világbirodalommá nőtt kommunikációs cégek és a nyugati tudatipar" alkotja

  • Odacsaptott az álcivileknek Kövér László házelnök.
  • Az új harcmodor lényege, hogy az embert elidegenítik természetes közösségeitől, államától, nemzetétől, szülőföldjétől, hitétől, hagyományaitól, végső soron kiforgatják önazonosságából, sőt a végén a szó szoros értelemben önmagából is.
  • Még annak a bizonyosságát is elveszik tőle, hogy fiú-e vagy lány – fűzte hozzá.
Bel 2021-07-01 | 19:05
Lekurvázta a pártból kilépőket az MSZP elnöke

Lekurvázta a pártból kilépőket az MSZP elnöke

  • "Örömlányos mentalitás" – ezzel reagált az MSZP társelnöke a kilépésekre az előválasztás előtt.
Bel 2021-09-21 | 17:06
DK-s polgármester előterjesztése szerint a fővárosi FKF nem takarítja a tulajdonában álló járdákat és közterületeket

DK-s polgármester előterjesztése szerint a fővárosi FKF nem takarítja a tulajdonában álló járdákat és közterületeket

  • Niedermüller Péter előterjesztése szerint több lakossági panasz is érkezett az önkormányzathoz a köztisztaság miatt.
  • Ezért egy olyan előterjesztést készítettek és fogadtak el a testületi ülésen, mely szerint a kerületi önkormányzat inkább elvégzi a budapesti helyett a munkát.