Orbán: Az EU-csúcson végül felülkerekedett a józan ész

Orbán: Az EU-csúcson végül felülkerekedett a józan ész
  • Erről beszélt videójában a minsizterelnök.
  • Ismét fölmerült a totális szankció, hogy Európa egyáltalán ne vásároljon energiahordozókat Oroszországtól.
  • Orbán azt mondta, megfontolták a javaslatot, de elvetették, mert a földgáz 85%-a Oroszországból érkezik Magyarországra, a felhasznált olajnak pedig több, mint 60%-a.

Az EU-csúcson sikerült érvényt szerezni a józan észnek. Magyarországra továbbra is érkezik gáz és olaj - írta legutóbbi Facebook-bejegyzéséhez Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő az EU-csúcson végzett tárgyalásokról számolt be egy videóban. A NATO-csúcs után az EU-s miniszterelnökök tanácskoztak, mondta Orbán Viktor.

Beszámolója szerint néhány ország megint felvetette, hogy a szankciókat ki kell terjeszteni az energiára, szénre, gázra, olajra, maga az ukrán elnök is ezt kérte. Magyarország ezt elutasította, tekintettel arra, hogy a gáz 85 százaléka Oroszországból érkezik, az olajnak pedig több mint a 60 százaléka. Egy szankció azt jelentené, hogy a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll, vázolta a kormányfő, majd hozzátette, hogy "ez elfogadhatatlan, ez ellentétes a magyarok érdekével, sőt azt jelentené, hogy velünk fizettetik meg a háború árát. Szerencsére nem csak mi vagyunk ebben a cipőben, mondta a miniszterelnök, néhány más ország hasonlóképpen érvelt, így sikerült érvényt szerezni a józan észnek, így Magyarországra továbbra is érkezik majd gáz és olaj"- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Ma a munkát folytatják, az extra magasra felszökött energiaárak lesz a téma; megvitatják, mit kell tenni Brüsszelben, hogy az energiaárak csökkenjenek - zárta a videót a kormányfő. Mint ismert, Magyarországon az embereket, a családokat a kormány rezsicsökkentése védi a magas energiaáraktól.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-08-20 | 12:37
Stefan Löfven svéd miniszterelnök: "Soha nem térünk vissza 2015-be"

Stefan Löfven svéd miniszterelnök: "Soha nem térünk vissza 2015-be"

  • Ezt az akkori migrációs helyzetre mondta Svédország miniszterelnöke.
  • A svéd evakuálásra nem lehetnek büszkék Svédországban: egyszerűen hátrahagyták a nekik dolgozó afgánokat, nem válaszolnak a telefonhívásaikra, blokkolták az email-címeiket.
Kül 2021-06-09 | 10:04
Itt az eredménye az EU bénázásának a vakcinák körül: a németek és az osztrákok fele azt mondja, csökkent a bizalma az Unióban

Itt az eredménye az EU bénázásának a vakcinák körül: a németek és az osztrákok fele azt mondja, csökkent a bizalma az Unióban

  • Az osztrákok fele, és a németek 49 százaléka válaszolta azt, hogy csökkent a bizalmuk.
  • Őket az olaszok és a franciák követik 38, illetve 35 százalékkal.
  • "Az EU-nak sürgősen fel kell lépnie, ha túl akar élni" – vélekedett Susi Dennison, az ECFR vezető elemzője, a tanulmány egyik társszerzője.
Kül 2021-08-13 | 11:36
Naponta két csoportos nemi erőszak történik Németországban

Naponta két csoportos nemi erőszak történik Németországban

  • Annak ellenére, hogy Németország összlakosságának mindössze 13,7 százalékát teszik ki, a csoportos nemi erőszak felében külföldiek érintettek.