Kocsis Máté üzenete Gyurcsány Ferencnek: Nem keveredhetünk bele a háborúba!

Kocsis Máté üzenete Gyurcsány Ferencnek: Nem keveredhetünk bele a háborúba!
  • A Fidesz frakcióvezetője tiltakozik, amiért Gyurcsány belehajszolná a háborúba Magyarországot.

A Fidesz frakcióvezetője legújabb, közösségi oldalán tett bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországnak semmiképpen sem szabad belekeverednie az orosz-ukrán háborúba.

A politikus a DK elnökének, Gyurcsány Ferencnek azon kijelentésére reagált, miszerint meg kell halnunk Ukrajnáért, mert különben pocsék emberek vagyunk.

"Orbán Viktor miniszterelnök az, aki a kormány több tagjával egyetemben folyamatosan látogatja a magyar-ukrán határt, szervezi a védekezést és a menekültek ellátását, a kormány a BOK Csarnokban kialakított több ezer férőhelyes menekültszálláson segít a háború elől menekülő embereknek. A mostani a valaha volt legnagyobb humanitárius segélyakció Magyarországon" - írta Kocsis.

A Fidesz frakcióvezetője írásában kikérte magának a DK elnökének kijelentéseit, majd hangsúlyozta: "Nem, nem válunk "szar alakká" - ahogy mondja -, és nem leszünk gyávák, erkölcstelenek, ha ki akarunk maradni két másik ország konfliktusából. Amit mond, nagy tétű dolog, nagy ár van ráfüggesztve. Sokkal nagyobb, mint egy hétköznapi politikai vitára. Életveszélyes, amiért maga biztosan nem fogja vállalni a felelősséget. Sosem tette. Tudja, mivel járna a részvétel, mégis belehajszolná az országot. Még mindig."

A politikus cáfolta, hogy a magyar kormány cserben hagyta volna a menekülteket, és Gyurcsány Ferenc emlékezetébe idézte: "Mi állunk helyt az ukrán határon, mi gondoskodunk a háború elől menekülők tízezreiről, és nem látjuk keleti végeinken a segítő brüsszeli kezeket."

Kocsis Máté arra kérte a DK elnökét, hogy a háborús uszítással és az emberek hergelésével hagyjon fel, majd világossá tette, hogy pont ez a jövő vasárnapi országgyűlési választások tétje: A MAGYAR EMBEREK BIZTONSÁGÁNAK MEGMARADÁSA, VAGY BELESODRÓDÁSA EGY HÁBORÚBA. 

A frakcióvezető így zárta sorait: "Gyurcsány úr! A mai posztja legalább világossá teszi mindenki számára, mi a tét április 3-án. Már nem kérdéses, hogy önök mit akarnak. Nem kérdéses."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-06-02 | 12:00

Ipari méretű megvesztegetés-sorozat: 49 röszkei pénzügyőrt 4356 alkalommal elkövetett korrupciós cselekménnyel vádol a Központi Nyomozó Főügyészség

Negyvenkilenc röszkei pénzügyőr ellen emelt vádat az ügyészség vesztegetés miatt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

Bel 2022-01-10 | 19:18
Dominika, Florida, Dubai - luxusnyaralásokon múlatta az időt Márki-Zay marketingese, mielőtt visszarendelték

Dominika, Florida, Dubai - luxusnyaralásokon múlatta az időt Márki-Zay marketingese, mielőtt visszarendelték

  • A világkörüli útról rendelték újra Magyarországra, ahogyan a BENNFENTES azt hétfőn délelőtt megírta.
Bel 2021-06-09 | 11:39
Matolcsy György: Már júniusban kamatot emelhet a jegybank

Matolcsy György: Már júniusban kamatot emelhet a jegybank

  • A monetáris politikai fordulat akár már júniusban is elkezdődhet, amennyiben a monetáris tanács tagjai úgy látják, akár már ebben a hónapban sor kerülhet a kamatemelésre - mondta Matolcsy György Jegybankelnök.
Bel 2022-01-11 | 19:01
Micsoda meglepetés: Soros összes hazai szervezete ellenzi a gyermekvédelmi népszavazást

Micsoda meglepetés: Soros összes hazai szervezete ellenzi a gyermekvédelmi népszavazást

  • Hol máshol adtak volna ennek hírt, mint a Soros által fizetett 444.hu portálon.
Bel 2021-06-21 | 10:39
A tömeges halpusztulás oka a Velencei-tónál az oxigénhiány

A tömeges halpusztulás oka a Velencei-tónál az oxigénhiány

  • Szombat hajnalban újabb oxigénhiány alakult ki a Velencei-tavon, aminek következtében a csütörtökinél jóval jelentősebb mértékű halpusztulás történt – írja a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ).
Bel 2022-08-11 | 06:25
Szökésben az embercsempész

Szökésben az embercsempész

  • A rendőrök 2022. augusztus 10-én 22 óra 30 perckor Szekszárd közigazgatási területén ellenőrizni akartak egy lengyel honosságú személygépkocsit, azonban annak vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta és továbbhajtott.
  • Az egyenruhások az autó után mentek, ami Szekszárd belterületén állt meg, majd vezetője elmenekült a helyszínről.
  • A járműben 5, magát afgán, 2, magát indiai és 1, magát pakisztáni állampolgárnak valló férfi tartózkodott.
  • Az ügyben embercsempészés bűntett miatt eljárás indult ismeretlen tettes ellen.