Karácsony százmilliókkal kitömött haverja a magyarokkal fizettetné a szankciók árát

Karácsony százmilliókkal kitömött haverja a magyarokkal fizettetné a szankciók árát
  • Jávor Benedek egy született semmirekellő baloldali politikus, aki 2019-ben kihullott az Európai Parlamentből.
  • De mivel Karácsony jóbarátja, csináltak neki egy állást Brüsszelben, százmilliós költségen.
  • Elvileg az lenne a feladata, hogy Budapestért lobbizzon Brüsszelben, de eredményeket nem tud felmutatni.
  • Nemrég megírta, hogy nem gond, ha a rezsi ára a többszörösére emelkedik, ezt a magyaroknak ki kell fizetnie.
  • Neki lesz miből, hiszen munkavézés és teljesítmény nélkül vehet fel milliókat havonta Karácsonytól.
  • Amellett, hogy Jávor amellett érvel, meg kell fizetni a szankciók árát, ő is csatlakozott azokhoz a baloldaliakhoz, akik fegyvereket szállítanának Ukrajnának.
  • Nemrégiben Fekete-Győr András, Márki-Zay Péter, Iványi Gábor, Borsik Viktor, Rónai Sándor, Juhász Ferenc, Potocskáné Kőrösi Anita, Cseh Katalin és Berg Dániel is hasonlóan nyilatkozott.

Oroszország teljes elszigeteléséről írt Jávor Benedek, a Párbeszéd volt európai parlamenti képviselője, aki jelenleg Karácsony Gergely megbízásából a fővárosi önkormányzat brüsszeli képviseletét vezeti.

A hvg.hu portálon március elsején megjelent írásban Jávor egyértelművé tette, hogy "fájni fognak" Európának is az Oroszország elleni szankciók, de a magas költségeket szerinte az embereknek meg kell fizetni.

Jávor Benedek szerint a legkisebb együttműködést sem szabad vállalni Oroszországgal.

"A kooperációt, a kölcsönösen előnyös közös megoldások elvét ezért a biztonságos távolság elve fogja felváltani a politika, a gazdaság, a tudományos együttműködés területén, és mindenhol máshol. A kapcsolatok szétszálazása és elvágása fájdalmas folyamat lesz, és óhatatlanul sodor minket egy új hidegháború korszakába" – fejtegette Jávor.

A baloldali politikus tehát már tényként, szinte célként kezeli, hogy hidegháborús időszak köszönt Európára, így hazánkra is. Ezt követően feltette a kérdést, "mit tehet Európa ebben a helyzetben?" A válasza szerint "az a szomorú igazság, hogy nem túl sokat".

Azt ugyan elismerte, hogy a nyílt, katonai beavatkozást valamennyi mérvadó döntéshozó – érthető és támogatható módon – elutasítja.

Azt viszont a baloldal számos más politikusához hasonlóan Jávor is felvetette, hogy Európa nyújthat valamilyen katonai támogatást – fegyverszállítások formájában – Ukrajnának. Ezzel Jávor Benedek is csatlakozott a baloldal hangulatkeltéséhez, amivel Magyarországot belesodornák a háborúba.

Az energiapiacokat is érintő nyomásgyakorlás

A cikkében újabb és keményebb szankciókat is követelt Oroszország ellen, mert szerinte az addig meghozott uniós intézkedések nem elég hatékonyak. "Hozhatunk, és hoznunk is kell további szankciókat Oroszország ellen, az eddig nem érintett területekre, így az energiapiacokra is kiterjesztve a korlátozásokat. (...) Ennek megakadályozására azonban a mostani szankciók elégtelenek, kiterjedtebb, átfogó gazdasági nyomás kell, amely az energiapiacokat is érinti." 
 
Jávor szerint le kell állítani minden jelentős orosz beruházást az EU-ban, beleértve Paks II.-t, be kell fagyasztani a Gazprom tulajdonjogát négy németországi, egy cseh és egy osztrák föld alatti gáztározója felett a betárazott földgázzal együtt, be kell zárni az olyan intézményeket, mint a Budapestre települt Nemzetközi Beruházási Bank, és le kell állítani az olaj- és gázszállításokat is.

"Ez fájni fog Európának, különösen azoknak az országoknak, amelyek szoros függésben vannak Oroszországgal vagy jelentős üzleti érdekeik vannak. A költségek magasak. Megfizetjük a tanulópénzt azért, mert nem tanultunk a történelemből." Jávor Benedek tehát gyakorlatilag minden orosz energiahordozótól, a földgáztól és a kőolajtól is megfosztaná Európát, így Magyarországot is, valamint leállítaná a paksi atomerőmű bővítését.

Drasztikus áremelkedéseket hoznának a szankciók

A baloldali politikus által említett tanulópénz azt jelentené, hogy A MAGYAR HÁZTARTÁSOKNAK AZONNAL DRASZTIKUS REZSIÁR-EMELKEDÉST KELLENE ELSZENVEDNIÜK, A JELENLEGI DÍJ AKÁR A NÉGYSZERESÉRE IS NÖVEKEDNE.

Ezenkívül leállna az ipar, súlyos gondok jelentkeznének a közlekedésben, az élelmiszeriparban is, az élet minden területén beláthatatlan következményekkel járna a Jávor szerint elkerülhetetlen totális bojkott Oroszországgal szemben. Ezt egyébként meghatározó európai hatalmak sem támogatják, Németország már egyértelművé tette, hogy az energetika területén nem vezethetnek be teljes körű szankciókat, az orosz gáz és kőolaj számukra nélkülözhetetlen jelenleg.

Legutóbb éppen hétfőn erősítette meg a német kormány, hogy ellenzi az orosz energiaimport azonnali leállítását, annak ellenére, hogy több EU-tagország embargóval sújtaná az orosz olaj- és gázimportot - olyan országok, persze, amelyek eleve kevés orosz gázt használnak.

A német kormányszóvivő hétfőn közölte, a berlini kormány fenntartja azt az álláspontját, hogy nem tudja nélkülözni az orosz olajimportot. A hétfői unió külügyminiszteri csúcsértekezlet után Szijjártó Péter ismét határozottan állást foglalt a további szankciók ellen.

"Ne okozzunk nagyobb kárt magunknak, mint annak, akit szankcionálni akarunk" - mondta a büntetőintézkedésekről, hozzátéve: nem szabad európai uniós országok energiaellátását kockáztatni. Mint fogalmazott, Magyarország elvégezte a házi feladatát, a földgázrendszere hat szomszédos országgal is össze van kötve. Amennyiben a "környéken" nem termelnek ki újabb földgázforrásokat, akkor viszont lehetetlen eredményesen beszélni az újabb források bevonásáról. "Amíg ez a helyzet, a mi vörös vonalaink világosak, korlátozó intézkedéseket nem fogunk támogatni" - jelentette ki a külügyminiszter.

Tekerjék el a gázcsapot!

Ismert, hogy az elmúlt hetekben több baloldali politikus is arról beszélt, hogy fegyvereket kellene küldenünk Ukrajnába, illetve le kellene állítani az orosz gázimportot, "zárjuk el a csapokat", és függesszük fel a Paks 2 beruházást.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt több fórumon és interjúkban is azt követelte a kormánytól, hogy állítsa le Paks 2 engedélyezési eljárását. Ugyanezt akarja Gyurcsány Ferenc DK-elnök, és felesége Dobrev Klára, valamint Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. A DK európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor is azt fejtegette, hogy a paksi bővítés sorsa eldőlt az Ukrajna elleni orosz támadás pillanatában, szerinte az uniós szankciók miatt nem lesz lehetséges a finanszírozása. 

 A MÁSIK VESZÉLYES ÉS FELELŐTLEN BALOLDALI KÖVETELÉS, HOGY MAGYARORSZÁG ZÁRJA EL AZ OROSZT GÁZT.

A baloldali lista jelöltje, Kocsis-Cake Olivio az ATV-ben arról beszélt, hogy szerinte szankciókat kell kivetni az energiahordozókra is, tovább növelve ezzel a folyamatosan emelkedő energiaárakat. A Párbeszéd politikusa úgy fogalmazott: "Tudja, Oroszország egy energia-nagyhatalom, abból van pénze háborúzni, úgy tűnik, ahogy drágán adja el az energiát. Ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-02-19 | 13:21
A Közbeszerzési Hatóság is eljárást indított Cseh Katalinék ellen

A Közbeszerzési Hatóság is eljárást indított Cseh Katalinék ellen

  • A gyanú szerint bűnszervezetet alkotó cégek a közbeszerzési eljárások során is összehangoltan indultak.
Botrány 2021-09-15 | 10:56
Aranyélet: százmilliós adótartozások és bedöntött cégek a Cseh-családnál

Aranyélet: százmilliós adótartozások és bedöntött cégek a Cseh-családnál

  • Cseh Katka egész politikai pályafutását az állítólagos fideszes korrupció miatti aggodalmaskodásra fűzte fel.
  • Kár, hogy a családi cégek bűzlenek a trükkösen megszerzett uniós millióktól, és a 100 millió feletti adótartozásoktól.
  • És még mindig nem látszik a botránysorozat vége.
Botrány 2021-09-24 | 18:25
A baloldal végig hazudott az előválasztási rendszer meghekkeléséről - párbeszédes belső levelezés cáfolja a baloldal hazudozásait

A baloldal végig hazudott az előválasztási rendszer meghekkeléséről - párbeszédes belső levelezés cáfolja a baloldal hazudozásait

  • Egyre rövidebb a baloldali hazudozások szavatossága.
  • Karácsony Gergely lebukása után a teljes baloldal is 4 nap alatt bukott meg a hazugságaival.
  • Azt állították, a Fidesz és a kormánykörök hekkelték meg az előválasztási rendszert.
  • Facebookos belső üzenetváltásokból derült ki, hogy pontosan tudták a leálláskor, hogy elbénázták az egészet.
  • De ennek ellenére is a kormánypártokra fogták a leállást.
  • A baloldalnak nincsen egy igaz pillanata sem, amikor igazat mondanának az embereknek.
Botrány 2021-10-31 | 12:32
Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette

Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette

  • Havi kettőszázötvenezer forintért játszotta át a józsefvárosi baloldal egy vitorlásegyesületnek az önkormányzati tulajdonban álló káptalanfüredi gyermektábor egy részét.
  • Pikó Andrásék sokáig a szerződést is titkolták, és azt állították, csak 3 hónapra, vitrolástárolásról szól a szerződés.
  • Később egy újabb pályázatból kiderült, hogy 5 évre adták rendkívül jutányos áron bérbe a korábban a józsefvárosi gyerekek üdültetésére használt balatoni tábor egy részét, ahol a vállalkozó fizetős vitorlástáborokat szervez.
  • Rendes baloldali szokás szerint a dokumentumok metaadatai szerint az írta az önkormányzati pályázati anyagot, aki később meg is nyerte azt.
  • Mi több, a strand későbbi bérlője már az előtt hirdette a területre a nyári táborait, hogy a pályázat megjelent volna.
  • Ez pedig azt a gyanút erősíti, hogy a bérlők pontosan tudták jó előre, hogy az egyébként szabálytalanul, általuk írt pályázatot meg is fogják nyerni.
  • Az eset tökéletesen példázza, milyen gátlástalansággal használja a baloldal a közvagyont, hogy ott kedvére mutyizhasson az, aki helyzetbe kerül.
  • Elvették a józsefvárosi gyerekek strandját, hogy ott az általuk helyzetbe hozott vállalkozók fizetős vitorlástáborokat szervezzenek olyan gyerekeknek, akiknek a szülei meg tudják fizetni ezt.
  • Vagyis nem arra használják a közvagyont, amire azt kellene.
  • Józsefvárosi gyerekek kedvezményes üdültetése helyett bérbe adják a közvagyont olyan szereplőknek, akik minimális kockázat mellett nagy bizniszt csinálhatnak a közvagyont olcsón felhasználva.
Botrány 2023-02-15 | 16:00
Jámbor tagadná az Antifa-kapcsolatait, de a nyilvánvalóról nehéz hazudni

Jámbor tagadná az Antifa-kapcsolatait, de a nyilvánvalóról nehéz hazudni

  • Általános megdöbbenést keltett idehaza, hogy német és olasz Antifa-tagok védtelen járókelőket vertek össze Budapesten a hétvégén.
  • A Vadhajtások és a PestiSrácok elkezdték összerakni a mozaikokat, és kimutatták: kapcsolat van Jámbor András párbeszédes parlamenti képviselő SZIKRA mozgalma és a terrorista Antifa között.
  • Jámbor, és a Jámbort mosdató propagandamédia tagadja ezt a kapcsolatot, de a tagadás egyszerű hazudozás.
Botrány 2021-09-17 | 19:29
Szarlében fürösztötte az óbudaiakat Tordai és Szabó Tímea

Szarlében fürösztötte az óbudaiakat Tordai és Szabó Tímea

  • Szabó Tímea és Tordai Bence büszkén áztatta magát a Duna azon ágában, ahová rendszeresen szarlevet ürítenek Óbudáról.
  • A pótcselekvésként megnyitott szabadstrand a Dunán ugyanis évek óta szennyezett terület.
  • Ezt azonban elfelejtették közölni az emberekkel a párbeszédes politikusok, Karácsony Gergely emberei.
  • Karácsony, Szabó Tímea és Kiss László DK-s polgármester eltitkolták, hogy veszélyben voltak a Rómain fürdőzők.
Botrány 2021-10-26 | 13:13
Támadnak a "tiszták" Józsefvárosban: egy kerékbilincs-mutyi miatt elítélt jegyző Pikó munkatársa

Támadnak a "tiszták" Józsefvárosban: egy kerékbilincs-mutyi miatt elítélt jegyző Pikó munkatársa

  • Dr. Sajtos Csilla Józsefváros új jegyzője nyár óta.
  • Ő korábban Terézvárosban is megfordult, ahol egy kerékbilincs-botrány miatt 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság.
  • Sajtos Csillát amitatt ítélték el, mert hivatali helyzetével visszaélve kerékbilincseket szedetett le szabálytalanul parkoló autókról úgy, hogy annak költségeit az érintettnek nem kellett megfizetni, sőt, a szabálytalan parkolás miatt nem indult eljárás sem.
  • Vádlott-társa, a 2010 előtt alpolgármester MSZP-s Hatvani Csaba szintén 300 ezer forintos pénzbüntetést kapott.
  • Harmadik társuk, az akkori közterület-felügyelet vezetője volt, és akit vesztegetéssel is megvádoltak, 250 ezer forintos büntetést és 2 év letöltendőt kapott.
  • Nyár óta a jogerősen elítélt jegyzőasszony a józsefvárosi törvényesség legfőbb felügyelője.