A Kapitány becsavarodott: árulók, deviánsok, homokosok, hazugságok

A Kapitány becsavarodott: árulók, deviánsok, homokosok, hazugságok
 • Márki-Zay kiszabadult ápolói karjaiból, és ugyanott folytatta, ahol abbahagyta: sértetten árulózta szövetségeseit, és letagadta a saját, korábbi mondatait.
 • Közben hazugságokkal vádol mindenkit, és jutott ideje kedvenc elfoglaltságára is: ismét könyékig matatott mások gatyájában.
 • A Kapitány a fejében tomboló démontól sem tud szabadulni, a JELEN c. baloldali propagandalap videóinterjújában is csak Orbánra tudott gondolni.
 • De jutott idő az emberek sértegetésére is, "fideszes szavazó szerencsétlenekről" és "agymosottakról" is beszélt megint. 
 • Márki-Zay Péter a kampány végére jól láthatóan a megőrülés jeleit mutatja.

Márki-Zay Péter szerint már az "ördög ügyvédje" is lepaktált a Fidesszel, ezért nem kerül nyilvánosságra, ki homoszexuális a kormányban. A baloldal miniszterelnök jelöltje szűk két héttel a választás előtt már minden pártban lát árulókat, és úgy véli, hogy a kormánypárt hazudik a hazugságokról is. Az sem igaz, hogy pártot akar alapítani, hiszen csak később fog, ráér a választások után. Új interjújában az ellenzék vezetője még magasabb szintre emelte az önellentmondást.

Márki-Zay Péter tovább gyarapította ellentmondásos állításait és több pontban ismét meghazudtolta magát a JelenValónak adott videóinterjúban. A baloldal miniszterelnök-jelöltje előszeretettel árulózza a saját szövetségeseit, s most sem fogta vissza magát.

Az említett interjúban azt hangoztatta, hogy "a Fidesz és a szocialisták, úgy tűnik, sok esetben együtt loptak. Nem tudom, kik a korrupt árulók az ellenzékben, nem az én dolgom ezt felderíteni."

Márki-Zay már múlt év végén, a közös ellenzéki lista kérdése kapcsán elkezdte becsmérelni a saját harcostársait. A Szabad Európának nyilatkozta, hogy a listaállításánál nem mindig vették figyelembe a kéréseit, s szerinte az ellenzéken belül "rengeteg áruló van, ezek vagy aktívak, vagy kevésbé aktívak. Nem tudjuk, mi mozgatja őket. Sokszor úgy néz ki, mintha csak az ostobaság vagy az önzés, de az esetek jelentős részében szerintem valójában a Fidesz van a háttérben."

Mindenki áruló: szövetséges pártok tagjai, közvélemény-kutatók, a baráti propagandamédia

Azt is lehetségesnek tartotta, hogy más miniszterelnök-jelöltet keressenek helyette a szövetségesei. Később ennek kapcsán az ATV-ben már azt mondta: "Bárki vezércserét szeretne az ellenzék élén, az a Fidesz beépített árulója."

Erről januárban is meglehetősen paranoid módon nyilatkozott Márki-Zay, amikor a Magyar Hangnak úgy fogalmazott, hogy "máig vannak önzők és árulók, akik akadályozzák az összefogást és a Fidesz leváltását". Hozzátette: azt viszont nem merné kijelenteni, hogy az ellenzéki pártelnökök között van-e ilyen. Utóbbiak kapcsán a Bárdos Andrással felvett beszélgetésen a szivárványkoalíció jelöltje már kevésbé óvatosan fogalmazott. A műsorvezető kérdésére, hogy miért nem egyeztettek az ellenzéki pártvezetőkkel az állítólagos árulókról, Márki-Zay rejtélyesen csak annyit mondott: a pártelnökök jobban tudják nála, hogy kikről is van szó.

Szürreális jelenet volt a beszélgetés során, amikor egy angol labdarúgó teljesítménye került szóba, Márki-Zaynak az volt az első gondolata, hogy a futballista áruló lehet.

Sok az áruló és Orbán a hibás

Tavaly decemberben a Soros-pénzelte 444.hu-n jelent meg egy közvélemény-kutatás, amelyben jelentős Fidesz-fölényről számoltak be.

Márki-Zay erre úgy reagált, hogy nem hiszi el az eredményt, s arra utalt, a kutatást sem látta, és valaki szándékosan szivárogtatta ki azt. Egy újabb, nemrégiben napvilágra került, és számára kedvezőtlen Závecz-kutatásról, amelyben az állt, minden, az előválasztáson mögötte végzett miniszterelnök-jelölt népszerűbb már nála, nemrégiben azt állította, valamelyik ellenzéki pártnak állhatott érdekében megfinanszírozni és "megsajtózni". Korholta a Telexet is, hogy a számára kedvezőtlen kutatási eredményt emelte ki címében.

A hódmezővásárhelyi polgármester pár nappal később hírhamisítással vádolta a Telexet, amikor a portál azt írta: Márki-Zay állításaival ellentétben valójában a magyar kormány sem katonákat, sem fegyvereket nem küld Ukrajnába.

Különös módon a baloldali kormányfőjelölt mindezt Deák Dániel politikai elemzőnek panaszolta el telefonon. Orbán Viktort is több alkalommal titulálta árulónak Márki-Zay.

A legképtelenebb állítása volt, hogy a magyar kormányfő egy személyben felelős az ukrajnai háborúért, és hogy a miniszterelnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott egyeztetésen is az összecsapásokat készítette elő. Ugyanakkor azt is mondta, hogy Orbánra azért sértődött meg Putyin, mert a magyar kormányfő nem teljesítette az orosz elnök kérését.

Márki-Zay ugyancsak árulásnak nevezte, hogy hazánk nem enged át a területén Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányokat.
Az egyik legnagyobb ellentmondást azzal sikerült összehoznia, hogy egy napon belül két állítást is tett a háborúról. Előbb azt mondta, "Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla" – ezt nyilatkozta a Telex tudósítása szerint a JelenValó legújabb videójában Márki-Zay a NATO-ra, az uniós szankciókra, a nemzetközi együttműködésekre, a menekültekre célozva.

Majd estére meggondolta magát, és azt mondta: "Orbán Viktor egyáltalán nem kezeli jól a háborút, kikérem magamnak, hogy én ugyanazt csinálnám" – magyarázta este az ATV Egyenes beszédben.

Újabb pártalapítás: ő maga mondta, majd azt mondta, nem mondta

Az általa beharangozott pártalapítás kapcsán ugyancsak a saját szavait cáfolta Márki-Zay a JelenValónak: "Nem jelentettem be új párt alapítását. Azt már három éve bejelentettem. Most annyit kértünk, hogy akinek nincs pártja, az várjon türelemmel. Most szavazzon az ellenzéki összefogásra, én azért dolgozom, hogy ez a hatpárti koalíció győzze le Orbán Viktort. Majd utána ráérünk pártot alapítani."

Ezzel szemben március elején arról beszélt, hogy egy új konzervatív párt szervezését indították be, s a Gémesi György vezette Új Kezdetet, valamint a Pálinkás József nevével fémjelzett Új Világ Néppártot egyesítenék.

"Ennek a két pártnak az egyesítésével és nagyon sok, akár a Mindenki Magyarországáért Mozgalomban (MMM), akár azon kívül politizáló vagy aktivistaként dolgozó jobboldali, szabadelvű, keresztény embernek a részvételével egy magyarországi Európai Néppárt-tagpártot mindenképpen szeretnénk felépíteni, van egy ilyen törekvés" – jelentette ki Márki-Zay Péter pár napja az Inforádió Aréna című műsorában.

Figyelemre méltó, hogy a hat pártból és az említett MMM-ből álló szivárványkoalíció összefogására nemrégiben már létrehoztak egy politikai szövetséget Egységben Magyarországért néven. Még a baloldalon is több szakértő értetlenkedve fogadta, hogy Márki-Zay mindössze néhány héttel a választás előtt állt elő egy további újabb párt ötletével. Czeglédi Zoltán elemző egyenesen politikai analfabétának, illetve politikai antitalentumnak nevezte a baloldal kormányfőjelöltjét.

A dolog érdekessége, hogy Márki-Zay a pártalapítás kérdésének a számára sikert hozó októberi előválasztás után is nekifutott már egyszer, akkor sem sok sikerrel. Akkor a többi ellenzéki párt elvesztegetett időnek tartotta ezt a törekvését, és az ügy fokozatosan lekerült a napirendről. Legutóbb akkor, amikor a hatpárti összefogás nem támogatta, hogy Márki-Zay saját, hetedik frakciót alapíthasson a már meglévő hat mellé. Tavaly decemberben úgy tűnt, ez az ügy elült, de jól láthatóan Márki-Zay fejében továbbra is ott van egy mikropárt létrehozása.

Saját szakértőjét is meghazudtolja, majd viszakozik

A gáztartalékról nyilatkozva is nevetséges helyzetbe került Márki-Zay, akiről ezzel kiderült, hogy nemcsak a háború kezelése ügyében vall zavaros nézeteket, de a magyar gázellátással sincsen képben.

Az Origo rámutat, az ATV Egyenes beszédben energetikai tanácsadóját, Holoda Attilát próbálta kétségbeesetten meghazudtolni, miután kiderült, hogy Márki-Zay ismét ostobaságot beszélt.

A baloldal jelöltje ugyanis kijelentette, hogy stratégiai gáztárazásra van szükség: kiürültek a stratégiai gáztározók a télen, ezeket fel kell tölteni. Erre a műsorvezető figyelmeztette, hogy energetikai szakértője, Holoda Attila nem sokkal korábban azt mondta az ATV-n, hogy a "kormány megveregethetné a saját vállát, mert a tározók tele vannak".

Márki-Zay erre egy mondaton belül letagadta, hogy Holoda Attila ezt mondta volna, majd zavartan csak annyit tudott mondani: "akkor ezt beszéljék meg Holoda Attilával."

Deviáns melegek

Márki-Zay miközben rendszeresen arról beszél, ő a homoszexuálisokat is a keblére ölelné, rendszeresen kicsúsznak a száján sértegetések. A JelenValónak adott interjúban szóba került Az ördög ügyvédje nevű botrányblog is, amelyről korábban a baloldali jelölt tudni vélte, hogy majd három homoszexuális miniszterről készített lejárató anyaggal áll elő. Miután ez elmaradt, Márki-Zay összeesküvés-elméletekkel próbálta elterelni a figyelmet arról, hogy nem vállalta a felelősséget azért, hogy álhírek terjesztésével próbált több személyt is meghurcolni. "Sok olyan ügyről tudunk, ahol a Fidesz és valamely ellenzéki párt vagy politikus paktumot kötött, ebben semmi meglepő nincs. Lehet, hogy most az "ördög ügyvédjével" is ez történt – hangoztatta a JelenValónak.

A homoszexualitás megítélésében is különös kettőség jellemzi Márki-Zayt, mert sokszor hivatkozik arra devianciaként, majd elzarándokol ahhoz a nemlétező ereszhez, amin állítólag Szájer lecsúszott (valójában ilyen nem történt), hogy ott élő videóban, hangjában jól érzékelhető izgatottsággal magyarázza, itt történt az a férfibuli, amin a résztvevők maszk és gumi nélkül tartottak mulatságot.

De emlékezetes az is, hogy Márki-Zay már a múlt héten is mentegetőzni kényszerült az általa beharangozott lejárató anyagok fiktív volta miatt. A Telexnek magyarázkodva a homoszexuálisokkal szemben fenntartott negatív előítéleteit sem rejtette véka alá: "bár belengették, hogy szexuális devianciákkal fogják lejáratni a kormányt, de aztán rájöttek, hogy milyen erkölcstelen lenne kihozni és coming outoltatni valakit".

Tehát annak ellenére, hogy Márki-Zay a baloldallal közös kórusban elfogadásról, toleranciáról és szeretetországról beszél, deviánsnak tartja az LMBTQ-embereket.

Márki-Zay Péter mások helyett coming-outol és terjeszt hazugságokat

Gyurcsányék-jelöltjének számos más megnyilvánulásából is kitűnnek a melegekkel szembeni előítéletei. A kormányt több alkalommal igyekezett úgy támadni, illetve gyűlöletet kelteni ellene, hogy homoszexuálisnak bélyegezte egyes tagjait.

A Juhász Péternek tavaly októberben adott interjúban például arról értekezett, hogy "a fél kormány meleg", s gyakorlatilag hajtóvadászatot hirdetett meg az egyelőre meg nem nevezett politikusok ellen azzal, hogy azt ígérte: majd "valakik" leleplezik őket.

Nem meglepő, hogy számos baloldali politikus és értelmiségi is bírálta Márki-Zay homofób megnyilvánulásait. Különösen azt nevezték elfogadhatatlannak, hogy Orbán Viktor fiáról is azt kezdte terjeszteni, hogy homoszexuális. Amikor viselkedésének színvonal-alattiságával szembesítették, Márki-Zay azzal replikázott, hogy a szóban forgó személyeknek valójában szívességet tesz – felszabadítja őket – azzal, hogy elvégzi helyettük a coming outot.

A legfrissebb ámokfutás alább tekinthető meg:

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-11-09 | 09:30
MigránsTaxi: hat illegális migránst csempészett egy bolgár férfi

MigránsTaxi: hat illegális migránst csempészett egy bolgár férfi

 • A Tolna megyei rendőrök 2021. november 8-án 21 óra 45 perckor ellenőriztek egy osztrák rendszámú autót az M9-es autóúton Bogyiszló térségében.
 • A járművet egy 36 éves bolgár férfi vezette.
 • A járműben hat illegális migráns is utazott.
 • A külföldi férfiak személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat. 
 • Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indult.

 

 

Bel 2021-09-09 | 16:03
Karácsony a mai napot is hazudozással indította

Karácsony a mai napot is hazudozással indította

 • Puzsér Róbert szerint képtelen igazat mondani, mert egyszerűen "lubickol a hazugságokban".
 • Tovább folyik a színpadon az a komédia, hogy Karácsony Gergely koránkelő, miközben szinte semmit nem foglalkozik Budapest ügyeivel, hiszen a kampányával van elfoglalva.
 • A napokban Márki-Zay Péter is azt állította róla több interjúban, hogy Karácsony "lusta és elkényelmesedett".
Bel 2022-07-11 | 09:49
Még éjszaka sem csökkent a migrációs nyomás

Még éjszaka sem csökkent a migrációs nyomás

 • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. július 10-én 23 óra 22 perckor Katymár térségében 11 külföldit tartóztattak fel.
 • Magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.
 • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-08-12 | 11:41
Szerb migránstaxit kaptak el Vaskútnál

Szerb migránstaxit kaptak el Vaskútnál

 • A készenléti rendőrök elfogták azt a szerb sofőrt, aki a gyanú szerint hét illegális migránsnak akart segítséget nyújtani abban, hogy Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak.
Bel 2021-06-29 | 13:41
Szörnyű tragédia: négytagú családot ölt meg Budapesten a szénmonoxid-mérgezés

Szörnyű tragédia: négytagú családot ölt meg Budapesten a szénmonoxid-mérgezés

 • Egy párezer fointos CO-mérővel ezek a tragédiák elkerülhetők.
Bel 2021-12-21 | 09:13
A hétfői laboradatok szerint már 15 omikron eset volt itthon

A hétfői laboradatok szerint már 15 omikron eset volt itthon

 • A beoltottak száma 6 232 575 fő, közülük 5 945 349 fő már a második oltását is megkapta, 3 114 011 pedig már a harmadik oltást is felvették.
 • 1985 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 230 385 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 132 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 054 288 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 138 069 főre csökkent.
 • 5527 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 501-en vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-09-29 | 21:30
Menczer nem nézi ki Karácsonyból, hogy reggel hatkor képes lenne Operatív Törzs ülést tartani

Menczer nem nézi ki Karácsonyból, hogy reggel hatkor képes lenne Operatív Törzs ülést tartani

 • Délelőtt álmoskás és pufi arccal jelentkezik be a Főpolgármester a kampányolásairól, ezt vette számba Menczer Tamás is.