Már megváltoztak: a jobbikos Szilágyi György a neonáci Árja Testvériséget védte

Már megváltoztak: a jobbikos Szilágyi György a neonáci Árja Testvériséget védte
  • Z. Kárpát Dániel náci karlendítése után itt az újabb jobbikos botrány.

A baloldal újabb náci botrányáról ír az amerikai sajtó. 

A neonáci börtöntöltelékekből álló Árja Testvériség (Aryan Army) nevű bűnszervezetet védelmezi egy most előkerült videón Szilágyi György, írja a Magyar Nemzet a The Jewish Voice alapján. Hozzátették: tovább gyűrűzik a baloldali koalícióig jutó Jobbik antiszemita botránya, egy konzervatív amerikai hetilap szerint ugyanis bizonyíthatóan neonáci nézeteket vall a jobbikos Szilágyi György, aki nem mellesleg a Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt vezette közös listán is előkelő helyen szerepel.

Szilágyi György egyéni jelöltként is indul. A baloldal Budapest 14. számú választókerületében indítja a politikust. Ellenfele többek között a FIDESZ-KDNP-s Dunai Mónika lesz.

Szilágyi szerint az Árja Testvériség érdekvédelmi szervezet

A The Jewish Voice című hírportál írta meg, hogy Szilágyi György hosszú beszédet mondott a hírhedt, amerikai neonáci börtöntöltelékekből álló Árja Testvériség (Aryan Army) nevű, számos bűncselekménnyel és gyilkossággal meggyanúsított bűnszervezet védelmében.

A The Jewish Voice honlapjára feltöltött videó tanúsága szerint Szilágyi György azzal védte a skinhead frizurát és horogkeresztes tetoválást viselő bűnözők által vezetett csoportot, hogy az Aryan Army, azt ha mindenki tudná, soha nem volt náci jelkép, ez az amerikai börtönökben a fehéreknek a csoportosulása, ami ugyanúgy megvan a feketéknek is, ez egy érdekvédelmi szervezet.

Szilágyi még tovább megy, érvelése szerint ugyanis a white power (fehér erő) kifejezés – ami a szervezet egyik mottója volt – az amerikai kosárlabdacsapatok 80 százalékának is benne van a címerében, ahogy a fekete kosárlabdacsapatokéban is a black power, a jobbikos szerint tehát ez is azt igazolja, hogy az Aryan Army nézetei teljesen helyénvalónak tekinthetők.

Szilágyi György jelenleg a Jobbik alelnöke és szóvivője, 2008-ban csatlakozott a szélsőjobboldali párthoz, amely akkoriban még egy radikálisan hazafi keresztény pártként definiálta önmagát. Az amerikai portál felidézte, emlékezetes, hogy a szélsőjobboldali tömörülés korábbi vezetője a magyarországi zsidó közöség kritikáira úgy reagált: örülne, ha a büszke magyar zsidók visszamennének játszani, az apró, körülmetélt farkukkal. Az amerikai portál által közölt lelátói fényképen a bekarikázott alak Szilágyi György.

The Jewish Voice szerzője megjegyzi: ez az az ember, aki azt állítja magáról, hogy megvédi a magyar nemzetet és a magyar értékeket, miközben egyiket sem teszi meg, hanem az antiszemitizmushoz és a rasszizmushoz folyamodik, a képzelt sérüléseiért pedig a zsidókat és a romákat hibáztatja.

Ismerős taktika. Ellentétben Oroszország nevetséges állításaival, miszerint Ukrajnát "nácimentesíteni" kellene, talán a hangsúlyt az igaz neonácikra kellene helyezni, akik a demokratikus országokban akarnak hatalomhoz jutni. Ilyen embereket nem szabad engedni, hogy hatalmat szerezzenek, még demokratikus eszközökkel sem, mert a történelem azt mutatja, hogy ha egyszer hatalomra kerültek, akkor nem sokáig tisztelik a demokratikus eszközöket – olvasható az amerikai hírportálon.

Szilágyi már a Simon Wiesenthal Központot is be akarta tiltatni

A radikális párt jelenlegi alelnöke korábban egyébként a Hír Tv-nek amellett is érvelt, hogy a kormánynak be kellene tiltania a Simon Wiesenthal Központ nevű holokauszt emlékügynökséget, mert az súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Mint fogalmazott: felszólítjuk a magyar kormányt, hogy védje meg a magyar embereket, védje meg a magyar sportot a magyar kultúrát a  Simon Wiesenthal Központtól, és tiltsa be annak működését Magyarországon. A nem magyar állampolgár alkalmazottait pedig utasítsa ki az országból, hiszen a kormáynak kötelessége megvédenie Magyarország jóhírét (...), és kötelező olyan szervezetekkel szemben fellépni, amelynek célja Magyarország destabilizálása.

Fehér felsőbbrendűség a rácsok mögött

A Szilágyi György által istenített Árja Testvériség a brit BBC szerint egyébként a legnagyobb és leghíresebb amerikai börtönbanda, a szervezet a rácsokon kívüli világban, utcai bandaként is működik. A hatvanas években alakult a kaliforniai San Quentin börtönben, ez a hely főként azért hírhedt, mert itt tartják az állam összes kivégzését. Az Árja Testvériség eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy a fehér bőrű rabok megvédjék magukat a feketéktől és latinóktól, de a csoportban hamar elterjedtek a neonáci eszmék, amelyek később a viking és ír mondavilág szimbólumrendszerével keveredtek. A banda a fehér faj felsőbbrendűségét hirdeti, nem is fogad a sorai közé másokat, de drogügyletekben hajlandók szövetkezni mexikóiakkal és feketékkel.

A Magyar Nemzet hangsúlyozza: A világ akkor figyelt fel az amerikai bűnbandára, amikor 2013 tavaszán Texasban hidegvérrel, fényes nappal lelőttek két ügyészt.

A nyomozás a háttérben a hírhedt börtönbanda, az Árja Testvériség felé vezető szálakat fedett fel. Egyes becslések szerint  a neonáci bűnszervezetnek legalább 20 ezer tagja van. Az FBI adatai szerint az amerikai börtönpopuláció 1 százalékát adják az árja testvériség tagjai, de a rácsok mögött elkövetett gyilkosságok 18 százalékát ők követik el. A bandába bekerülni úgy lehet, ha az adott börtön testvérisége által kijelölt célpontot megöli a pályázó, a tagoknak börtönből kikerülés után is kötelező a rács mögöttiek támogatása.

Z. Kárpát Dánielről is kiderült, hasonló nézeteket vall

Egy hete Z. Kárpát Dániel náci botrányától hangos a magyar és a nemzetközi sajtó. A szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter mentegette a Jobbik alelnökét, a baloldal többi vezető politikusa azonban leginkább hallgat azóta is.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-11-15 | 12:41
Súlyos jogsértések Budapest használt-villamos tendere körül

Súlyos jogsértések Budapest használt-villamos tendere körül

  • Karácsony szerint - aki egyszemélyben döntött a beszerzésről -, minden teljesen rendben van.
  • Mondja ezt azt követően, hogy két hétig hazudozotott a Városháza tervezett eladásáról.
Botrány 2021-10-26 | 13:13
Támadnak a "tiszták" Józsefvárosban: egy kerékbilincs-mutyi miatt elítélt jegyző Pikó munkatársa

Támadnak a "tiszták" Józsefvárosban: egy kerékbilincs-mutyi miatt elítélt jegyző Pikó munkatársa

  • Dr. Sajtos Csilla Józsefváros új jegyzője nyár óta.
  • Ő korábban Terézvárosban is megfordult, ahol egy kerékbilincs-botrány miatt 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság.
  • Sajtos Csillát amitatt ítélték el, mert hivatali helyzetével visszaélve kerékbilincseket szedetett le szabálytalanul parkoló autókról úgy, hogy annak költségeit az érintettnek nem kellett megfizetni, sőt, a szabálytalan parkolás miatt nem indult eljárás sem.
  • Vádlott-társa, a 2010 előtt alpolgármester MSZP-s Hatvani Csaba szintén 300 ezer forintos pénzbüntetést kapott.
  • Harmadik társuk, az akkori közterület-felügyelet vezetője volt, és akit vesztegetéssel is megvádoltak, 250 ezer forintos büntetést és 2 év letöltendőt kapott.
  • Nyár óta a jogerősen elítélt jegyzőasszony a józsefvárosi törvényesség legfőbb felügyelője.
Botrány 2021-09-24 | 18:14
49 perces felvételen győzködi Havas a tanítványát, hogy szexre bírja

49 perces felvételen győzködi Havas a tanítványát, hogy szexre bírja

  • A hangfelvétel szerint végül sikerrel járt a Tanár Úr.
  • Kis magyar metoo a Havas-féle boszorkánykonyhából.
Botrány 2021-09-08 | 19:51
Gyurcsány egyik katonája rátámadott a Józsefvárosi Fidesz alelnökére

Gyurcsány egyik katonája rátámadott a Józsefvárosi Fidesz alelnökére

  • Egy baloldali aktivista durván szidalmazta és megtámadta Soós Györgyöt, a Józsefvárosi Fidesz alelnökét hétfőn a budapesti Harminckettesek terén.
Botrány 2021-05-31 | 15:25
Soros pénzét kaszálták a járványon, II. rész - ismeretlen, konferenciaszervezéssel, arculattervezéssel, marketinggel foglalkozó vállalkozás 247 milliót szakított a Főváros 2020-as maszkbeszerzésén

Soros pénzét kaszálták a járványon, II. rész - ismeretlen, konferenciaszervezéssel, arculattervezéssel, marketinggel foglalkozó vállalkozás 247 milliót szakított a Főváros 2020-as maszkbeszerzésén

  • A BENNFENTES utánajárt, kik szállítottak maszkokat és teszteket a koronavírus-járvány alatt a Fővárosnak.
  • Többek között ismeretlen, konferenciaszervezéssel, arculattervezéssel, marketinggel foglalkozó cégre bukkantunk, amely hatalmas megrendelést kapott a Karácsony vezette Budapesttől.
  • 2020. március 30-án a Fővárosi Önkormányzat a Business Rally Hungary Kft.-vel kötött adásvételi szerződést 1,5 millió sebészeti maszk beszerzésére.
  • Az 1,5 millió sebészeti maszkot 247 500 000 Ft + ÁFA áron szállította le a Business Rally Kft.
  • A gáláns pénzszórást Soros György 3,5 millió dolláros adománya, és a Fővárosi Önkormányzat 500 millió forintos önrésze fedezte.
  • A fővárosi maszk- és tesztmutyit ismertető cikkorozat II. része.
Botrány 2021-12-02 | 11:35
Márki-Zay megint ostobának nevezte a Fidesz választóit

Márki-Zay megint ostobának nevezte a Fidesz választóit

  • Nem először.
  • A baloldal miniszterelnök-jelöltje nemrég "sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak" nevezte azokat, akik támogatják a rezsicsökkentést és ellenzik a migrációt.
  • Korában olyanok is elhagyták a száját, hogy ha a Fidesz összeszedi a legjobb embereit egy-egy városban, akkor se tudnak megfejteni egy keresztrejtvényt.
  • Márki-Zay meglepő stratégiája, hogy azokat a választókat hülyézi, akiktől szavazatokat remél.
Botrány 2023-03-07 | 19:06
A gyerekekre fáj a foguk: Drag Queen meseóra, transzpropaganda a bécsi melegházban

A gyerekekre fáj a foguk: Drag Queen meseóra, transzpropaganda a bécsi melegházban

  • A melegház ad otthont a bécsi Antifának és a meleg migránsokat segítő civil szervezetnek is.
Botrány 2021-07-07 | 13:14
Karácsony Budapestje: a bokor mögé szarnak, beleokádnak a szökőkútba a hajléktalanok a Blaha Lujza téren

Karácsony Budapestje: a bokor mögé szarnak, beleokádnak a szökőkútba a hajléktalanok a Blaha Lujza téren

  • Szabad, nyitott, toleráns, és szolidáris Budapest - Budapest mindenkié.
  • Környékbeli lakosok mondták el tapasztalataikat.