Demeter Márta: az ellenzék feladata kikényszeríteni a fegyverszállításokat

Demeter Márta: az ellenzék feladata kikényszeríteni a fegyverszállításokat
  • A Jobbik házi TV-jének adott interjút a korábban MSZP-s, LMP-s, majd jobbikos jelöltként elhasalt, de jelenleg is parlamenti képviselő Demeter Márta.
  • Szerinte egyértelmű, hogy mit kellene tennie a kormánynak, Ukrajna védelmében fegyvereket kellene szállítania, és az ellenzéknek ezt ki kellene kényszerítenie.
  • Majd ostorozta a kormányt, hogy nem engedi át hazánk területén a fegyverszállítmányokat.
  • Ezzel Márki-Zay, Fekete-Győr, Juhász Ferenc, Rónai Sándor, Potocskáné Kőrösi Anita és Iványi Gábor után újabb baloldali politikus követelte, hogy Magyarország vegyen részt abban a háborús konfliktusban, amihez semmi köze.

A baloldal újabb képviselője csatlakozott a háborús propagandához. Most a jobbikos Demeter Márta követelte a Jobbik házi tévéjében, hogy Magyarország szállítson fegyvereket az ukrajnai konfliktuszónába.

A baloldal háborús kampányát Soros György is támogatja, aki a napokban közölt írásában már azzal próbálta hergelni az embereket, hogy kitört a harmadik világháború.

Számos baloldali politikustársához hasonlóan Demeter Márta is azt követeli, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába.

A Jobbik parlamenti képviselője a Jobbik N1 TV nevű propaganda médiumában Róna Péter és Fazakas Attila mellett ülve március 2-án azt mondta: "Ha Ukrajnát védjük, azzal Magyarországot is védjük (...), úgyhogy nem lehet kérdés, hogy mit kell tenni. Azt gondolom, hogy nekünk, az ellenzéknek pedig az a feladatunk, hogy megpróbáljuk kikényszeríteni azokat a kormányzati döntéseket, amelyek a magyar emberek biztonságát ténylegesen szolgálják, és az ehhez szükséges társadalmi támogatottságot teremtsük meg".

A jobbikos képviselő azt állította, hogy sokan felháborodnak azon, hogy a kormány nem engedi át a magyar légtéren a fegyverszállítmányokat és a hasonló jellegű támogatásokat, és számon kérte, hogy néhány éve Oroszország hazánkon keresztül szállíthatott fegyvereket Szerbiába.

Ám az nem összevethető az ukrajnai szituációval, két okból sem. Egyrészt azért, mert 2019-ben nem volt háború.  Emlékezetes, hogy ezt még a balliberális 444.hu is elismerte: "Azok a fegyverek nem háborús zónába, hanem Szerbiába mentek, ahol egy katonai bázis épült éppen Nis közelében, orosz részvétellel". Ráadásul az oroszok akkor nem szárazföldön szállították a fegyvereket, hanem egy polgári teherszállító repülőgéppel, így a magyar kormánynak nem is állt módjában megtiltani a szállítást, mert nem kellett hozzá engedély.

Demeter Márta kirohanása csak egy a baloldal számos háborúpárti megnyilvánulása között. Az összecsapások kezdete óta zajló kampányukban a legegyértelműbb militarista megnyilvánulásokat MÁRKI-ZAY PÉTER, GYURCSÁNY JELÖLTJE TETTE, AKI TÖBB ALKALOMMAL IS KÖVETELTE, HOGY HAZÁNK KATONÁKAT ÉS FEGYVEREKET KÜLDJÖN A KONFLIKTUSZÓNÁBA.

Mikor a kormányzat leszögezte, hogy Magyarországot mindenképpen távol tartják a háborútól a magyarok biztonsága érdekében, Márki-Zay egy állítólagos magyar fegyverszállítmányról szóló álhír terjesztésével igyekezett zavart kelteni.
Ám előtte egy német lapnak ezt nyilatkozta a baloldal jelöltje: "A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU e mellett döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk" - mondta a baloldali ellenzék miniszterelnökjelöltje.

Még korábban pedig a Partizánban mondta el, hogy támogatja a fegyverszállításokat.

Majd az ATV-n is.

De a háborús propagandából kivette részét a DK és a Momentum is.

Utóbbi párt korábbi elnöke, a baloldali lista élbolyában helyet foglaló Fekete-Győr András például úgy vélte, hogy a humanitárius szolgálat mellett fegyvereket is kellene küldenünk Ukrajnába.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor pedig az ATV reggeli műsorában úgy fogalmazott a magyar katonai segítség elmaradása miatt, hogy, "Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek."

Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere már több nappal az összecsapások előtt elkezdte hergelni a közvéleményt, amikor bizonyosan bekövetkező dologként beszélt a fegyveres konfliktusról. Az ATV műsorában egyebek mellett azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére.

Fontos hangsúlyozni, hogy egy olyan bizonytalan nemzetközi helyzetben, amilyen az orosz-ukrán háború miatt alakult ki, még egy szerencsétlenül megfogalmazott mondatnak is komoly diplomáciai következményei lehetnek. Ezért különösen kockázatos és meggondolatlan dolog olyan kijelentéseket tenni, amilyeneket a magyar baloldal politikusai hangoztatnak. Nem véletlenül rendkívül óvatos a háborúba történő beavatkozás kérdésében a legtöbb ország.

Érdemes felidézni például, hogy végül Nyugat-Európából sem küldték Ukrajnába a beharangozott több tucatnyi vadászrepülőt. Az is figyelemre méltó, hogy a legagresszívabb háborús propagandát Soros György folytatja, aki szerint ez már a harmadik világháború kezdete. Emlékezetes: az amerikai tőzsdespekuláns a korábbi válsághelyzetekben is az EU megosztottságának felerősítésén ügyködött, például a migrációs krízisben a tömeges bevándorlás kéretlen szószólójaként élezte a tagállamok közti ellentéteket.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-02-09 | 09:42
Ez nem a vád, ez az ítélet: aktívan beavatkozik Brüsszel a magyar választási kampányba

Ez nem a vád, ez az ítélet: aktívan beavatkozik Brüsszel a magyar választási kampányba

  • Brüsszel minden áron hatalomra akarja juttatni az ellenzéket, és ezért bármire képes.
  • Jogtalanul visszatartják a Helyreállítási Alap Magyarországnak járó forrásait és bírósági ítéletettel büntetnék Magyarországot.
  • Az Európai Unió Bíróságát egyébként a Soros-hálózat tartja a markában, a vezető bírók mind Soros György lekötelezettjei.
Botrány 2022-03-29 | 13:16
Anonymus: Patek Gábor 1,6 milliárdos bizniszt vitt el Horváth és Molnár elől

Anonymus: Patek Gábor 1,6 milliárdos bizniszt vitt el Horváth és Molnár elől

  • Ugyanő kifejtette, hülye az, aki a parkolásból visszakér 50%-ot.
  • Patek azzal is hencegett, egy BKK-s tenderrel kapcsolatban lejárató cikket írattak a HVG-ben, amit átvett a Telex és az Index is.
Botrány 2021-07-21 | 12:01
Véletlenek összjátéka az Anonymous-botrányban? A cégiratok megsemmisítik Cseh Katalin védekezését

Véletlenek összjátéka az Anonymous-botrányban? A cégiratok megsemmisítik Cseh Katalin védekezését

  • Vasárnap és hétfőn egy-egy Anonymous-videót tettünk közzé a bennfentes.neten, amelyben az álarcos alak nagy leleplezést ígért.
  • Szerkesztőségünk a kapott infók alapján összerakta a képet: Cseh Katalin az a magyar politikus, akinek cége és a céghálójába tartozó vállalatok összesen 4,8 milliárd forint európai uniós támogatást vettek fel.
  • A momentumos EP-képviselő Cseh azzal védekezett, hogy nincs cégháló, csak egy ipari parkba vannak bejegyezve a cégek.
  • A Pesti Srácok kinyomozta: mégis van cégháló, egyszerre váltanak telephelyet az ügyben érintett cégek.
Botrány 2022-02-08 | 13:34
Strómanbiznisz: a milliárdos Mártha Imre vagyona stróman nevén dekkol

Strómanbiznisz: a milliárdos Mártha Imre vagyona stróman nevén dekkol

  • A 42 évesen milliárdos Mártha Imre vagyona strómanszerződés mögé van elrejtve.
  • Ezt bizonyítja az a szerződés, amely a Metropol birtokába jutottak.
Botrány 2021-09-28 | 15:21
Világbotrány, vissza a múltba: az ellenzék egy nyílt szavazást csinált az előválasztásból

Világbotrány, vissza a múltba: az ellenzék egy nyílt szavazást csinált az előválasztásból

  • Az ellenzéknek a Horthy korszak legantidemokratikusabb hagyományait sikerült ötvöznie a Rákosi-féle kékcédulás szavazással.
  • A modern demokráciákban ugyanis a választójog titkos és egyenlő.
  • A Telex kotyogta el - bár nem ez volt az eredeti céljuk -, hogy az előválasztási részeredmények azért forognak közszájon, mert sok résztvevőt a pártaktivisták előtt szavaztatnak le.
  • Ilyen skandallum utoljára a '30-as években történt Magyarországon.
  • Ugyanis még egyszer: a politikai véleménnyilvánítás (voks, szavazat) titkos idehaza, ez minden normális demokrácia alapja.
Botrány 2022-02-23 | 11:13
Ellenzéki pártaktivistákkal tölti fel a baloldal az elvileg független választási bizottságokat

Ellenzéki pártaktivistákkal tölti fel a baloldal az elvileg független választási bizottságokat

  • Az elmúlt hetekben a baloldali ellenzék és Márki-Zay Péter is több alkalommal célozgatott arra bizonyítékok nélkül, hogy tömeges választási csalásokra készül a nagyobbik kormánypárt.
  • Mondhatni versenyt sírtak a nyilvánosságban a választások tisztaságáért, mozgalmat is szerveztek, hogy minden szavazókörben legyenek szavazatszámlálóik, és ujjongtak, hogy az EBESZ megfigyelőként vesz részt a 2022-es választásokon.
  • Az ember azt gondolná, a baloldal tehát mélyen elkötelezett a tiszta és törvényes választás lebonyolításában.
  • Ez azonban csak a látszat, a helyzet ennek éppen az ellenkezője.
  • A BENNFENTES az elmúlt napokban kiszúrt egy különös mintázatot: a 2019-ben ellenzéki vezetés alá került önkormányzatok sorra hívják vissza a törvény által biztosítottan független, önkormányzatok által kijelölt választókerületi bizottságokból annak köztiszteletnek örvendő tagjait, és baloldali aktivistákkal, pártemberekkel, egykori baloldali polgármesterekkel, képviselőkkel töltenek fel egy törvényileg is függetlenként meghatározott bizottságot.
  • A BENNFENTES előbb ezt Hódmezővásárhelyen, Józsefvárosban, majd kisebb kutakodások után Siófókón, Pécsett, Tatabányán és Miskolcon szúrta ki.
  • Hódmezővásárhelyen akkora botrány lett a független választási bizottság szétveréséből, hogy Márki-Zay jegyzője a napokban belebukott a történetbe.
  • A BENNFENTES sorra veszi azokat a kerületeket és városokat, ahol a baloldal az utóbbi hetekben pártkatonákkal töltötte fel az elvileg független választókerületi bizottságokat.
Botrány 2021-08-03 | 13:21
Jobbikos pedofilt fogtak Gyulán

Jobbikos pedofilt fogtak Gyulán

  • Pornográf felvételek elkészítésével vádolják.
  • A kisváros gyorsan azonosította az illetőt, aki nem más, mint a 2019-ben jobbikos jelölt Horváth László.
  • A BENNFENTES információi szerint a férfi karate-edzőként ismert, így közel kerülhetett a gyerekekhez.
  • A híres fürdővárosban azonban egy másik, szinte elfeledett, de korábban nagy port felvert ügy miatt is elindult egy szóbeszéd.
  • Eszerint Horváthttól DNS-mintát is levettek, mégpedig a 23 éve megölt, akkor 7 éves gyulai kislány, Szathmáry Nikolett ügyében.
Botrány 2021-08-04 | 12:20

Stabil agyhalál: "klímavédelmi" okokból mondott nemet egy új filmstúdióra a budakalászi képviselő-testület

  • Jóemberkedés a gyakorlatban: Budakalász képviselőtestülete - melyet hangos botrány rázott meg az utóbbi hónapokban, erről a BENNFENTES is beszámolt - hétfőn nemet mondott egy zöldemzős beruházásra.
  • A klímát akarják megmenteni a filmstúdiótól.
  • Göbl Richárd polgármestert azt mondta, "bár Budakalásznak is nagy szüksége lenne a fejlesztési forrásokra, mi itt és most a társadalom minden szegmensét átformáló klímaváltozást és a zöld szempontok érvényesülését előbbre soroltuk".