Szégyennek nevezte a baloldal majdnem államfő-jelöltje, hogy hazánk nem szállít fegyvereket Ukrajnának

Szégyennek nevezte a baloldal majdnem államfő-jelöltje, hogy hazánk nem szállít fegyvereket Ukrajnának
  • Meglepetés: újabb háborús héja a baloldalon.
  • Vagyis a baloldal célja továbbra is az, hogy Magyarországot belerángassa egy olyan háborúba, amihez semmi közünk.

Újabb háborús hangulatkeltés hangzott el a baloldal részéről, a március 15-i rendezvényen Iványi Gábor lelkész nevezte nemzeti szégyennek, hogy a kormány nem küld fegyvereket Ukrajnába.

Korábban a baloldal jelöltje, Márki-Zay Péter és más baloldali politikusok is arról beszéltek, hogy hazánknak fegyverrel és akár katonákkal is segítenie kellene Ukrajnát. Ez a lépés súlyos kockázattal járna, belesodorná Magyarországot a háborúba és magyar életeket veszélyeztetne.

Miközben a baloldali politikusok és maga Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is tagadni próbálja korábbi nyilatkozatait, hogy fegyvert szállítanának Ukrajnának, és akár magyar katonákat is háborúba küldenének, Iványi Gábor, lelkész a március 15-i baloldali rendezvényen ismét a háború támogatása mellett állt ki.

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője Orbán Viktor miniszterelnököt többször árulónak nevezte, és szabadon idézte azt a kijelentését, hogy aki fegyvert akar küldeni Ukrajnának, az a háború oldalán áll. "Március ünnepén Magyarország kormányfője fogadkozik, hogy mi nem fogjuk megsegíteni a szomszéd nemzet harcát a függetlenségéért és a szabadságharcáért. Ez szégyen barátaim" – fogalmazott Iványi, akinek neve a baloldal köztársasági elnökjelöltjeként is szóba került.

A BALOLDALI ELKÖTELEZETTSÉGŰ LELKÉSZ EZZEL TELJES MELLSZÉLESSÉGGEL KIÁLLT AMELLETT, HOGY MAGYARORSZÁGNAK FEGYVEREKET KELLENE SZÁLLÍTANI UKRAJNA RÉSZÉRE. Ezzel a lépéssel hazánkat belesodorhatná a háborúba és magyar életeket veszélyeztetne, hiszen a fegyverszállítmányok célpontként szolgálnának az orosz hadsereg számára.

Iványi Gábor háborús retorikája nem újdonság, hiszen a napokban más baloldali politikusok is tettek hasonló kijelentéseket. Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke, egy múlt szombati lakossági fórumán arról beszélt, hogy magyar katonákat küldenek a frontra.

Az országgyűlési képviselő és egyúttal jelölt Ádándon a következő fejtegetésbe bocsátkozott: "Hogyha van egy háború, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük (...) " hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék (...). Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogyha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba. Mert ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta."

POTOCSKÁNÉ MONDATAI BELEILLENEK AZON BALOLDALI NYILATKOZATOK SORÁBA, AMELYEK SZERINT MAGYARORSZÁGNAK RÉSZT KELLENE VENNIE A HÁBORÚS KONFLIKTUSBAN.

Amint azt korábban megírtuk, Fekete-Győr András, a Gyurcsány-lista 5. helyén szereplő volt Momentum-elnök is azt mondta, hogy fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnába. Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere pedig azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére.

Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere még a konfliktus kirobbanása előtt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére, ezzel is növelve annak kockázatát, hogy belesodródunk a konfliktusba.

"Az alapkérdés, hogy miért nem adunk mi adott esetben lőszert, hiszen most a haderőfejlesztés kapcsán elvileg van lőszergyárunk, elvileg van fegyvergyárunk" – jelentette ki az ATV A nap híre adásában, február 22-én.



A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor az ATV-ben fogalmazott úgy a magyar katonai segítség elmaradása miatt: "Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek." Hozzátette: szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot.

A FEGYVERSZÁLLÍTÁSOK TÉNYÉT AZ OROSZ KORMÁNY EGYÉBKÉNT ÚGY KOMMENTÁLTA, HOGY AZ UKRAJNA TERÜLETÉRE ÉRKEZŐ SZÁLLÍTMÁNYOKAT CÉLPONTNAK TEKINTIK, ÍGY ELŐFORDULHAT, HOGY AKÁR A MAGYARLAKTA TELEPÜLÉSEKEN ÁTHALADVA LÖVIK KI AZ ILYEN CÉLLAL ÉRKEZŐ KONVOJOKAT.

A sort még hetekkel ezelőtt Márki-Zay Péter nyitotta meg, amikor több alkalommal is azt mondta, hogy Magyarországnak fegyvereket kellene szállítani Ukrajnába, és ha a NATO úgy kívánja, akár magyar katonákat is háborúba kellene küldeni. Később, a közvélemény elsöprő elutasítását látva magyarázni kezdte a kijelentéseit, sőt odáig jutott, hogy a kormányt vádolta fegyverszállítással. Legutóbb szerdán a közszolgálati televízióban megismételte ezt a valótlan állítását, amely szerint valójában Orbán Viktor, illetve a kormány szállít fegyvereket Ukrajnának.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-03-10 | 17:57
Az MSZP-s Horváth Csaba villájának kertjében gázfűtés gondoskodik a pálmafákról

Az MSZP-s Horváth Csaba villájának kertjében gázfűtés gondoskodik a pálmafákról

  • A szegény, nyomorgó baloldali politikus nem veti meg az úri luxust.
Botrány 2022-03-11 | 13:11
Újabb baloldali politikus követelte a magyar fegyverszállítmányt Ukrajnába

Újabb baloldali politikus követelte a magyar fegyverszállítmányt Ukrajnába

  • Juhász Ferenc, a magyar honvédelmet tönkretevő Gyurcsány-kormány egykori honvédelmi államtitkára, majd minisztere az ATV-n fejtette ezt ki.
  • Ezzel ő a sokadik baloldali, aki mindenképpen bele akarja rángatni a fegyveres konfliktusba Magyarországot.
  • Hasonlóan nyilatkozott korábban Fekete-Győr, Márki-Zay, a DK-s Rónai Sándor, és a Soros-pénzekkel megtámogatott Krekó Péter is.
Botrány 2022-01-31 | 13:18
Óbuda főkertésze Orbán és Kásler akasztásáról fantáziál

Óbuda főkertésze Orbán és Kásler akasztásáról fantáziál

  • A Momentum helyi kultúrpolitiksua pedig lájkolta a bejegyzést.
  • Ilyen a szeretet hatalma a baloldalon.
Botrány 2022-03-26 | 13:44
Kokóbizniszből finanszírozzák Szabó Tímea kampányát?

Kokóbizniszből finanszírozzák Szabó Tímea kampányát?

  • Az eddigi legmeghökkentőbb felvételekkel állt elő Anonymus.
  • A felvételen két férfi arról beszélget, hogy egy harmadik ember kokainbizniszben utazik Marbellán, és haza kellene hozni a pénzét, ami "kanyaronként" 3-400 millió forintnak megfelelő dollár vagy euró.
  • A pénzből nem csak a férfi részesül, hanem hárman-négyen, de ők csak kisebb részben.
  • A hangfelvételen szereplő egyik férfi elmondja, van nála ugyan annyi pénz, amiből ki tudja [fizetni a dolgokat], de Szabó Timi kampánya nagyok sok pénzt emészt fel.
Botrány 2021-05-10 | 11:29
Érdekes elméletet feszegetnek Ausztráliában: a kínai hadsereg vezetői megvitatták a koronavírust, mint lehetséges biológiai fegyvert

Érdekes elméletet feszegetnek Ausztráliában: a kínai hadsereg vezetői megvitatták a koronavírust, mint lehetséges biológiai fegyvert

  • Jó ideje spekulál azon a világ, hogy a koronavírus természetes képződmény-e, netán egy egyszerű laborszökevény, vagy amolyan modern biológiai fegyver.
  • Most a The Australian c. ausztrál újság hozott nyilvánosságra dokumentumokat, amelyek szerint a kínai hadsereg vezetői évekkel ezelőtt megvitatták a koronavírus biológiai fegyverként történő hasznosítását.
  • Korábban a Wall Street Journal, a Politico, és a Neue Zürcher Zeitung is cikkezett arról, a Vuhanban működő víruslaborok nem biztonságosak, a biztonsági protokollokat nem mindig tartják be megfelelően.
  • A kölcsönös információs hadviselésben nehéz rendet vágni, ennek megfelelően a legvadabb összeesküvés-elméletek kaptak szárnyra.
  • A tisztánlátást nehezíti, hogy a nyugati és a keleti nagyhatalmak is kiterjedt inormációs háborút folytatnak egymás ellen.
Botrány 2021-10-14 | 16:05
Bemondásra megy: a Kontra újságírói két előválasztási sátornál is szavazhattak azonosítás nélkül

Bemondásra megy: a Kontra újságírói két előválasztási sátornál is szavazhattak azonosítás nélkül

  • A Kontra újságírói könnyedén kijátszották a sátraknál az azonosítást.
  • Két különböző helyszínen is le tudtak szavazni fals adatok bemondásával.
Botrány 2021-09-08 | 11:54
Végre: 10 év börtönt kapott a DK-s politikusbűnöző

Végre: 10 év börtönt kapott a DK-s politikusbűnöző

  • Örömteli lenne, ha az igazságszolgáltatás végre minden baloldali politikusbűnözővel így bánna.
  • Kőrös Gusztávék bűnszervezetben dolgozva húztak le vállalkozókat, az okozott kár 168,5 millió forint.