Anonymus újra üzent: izgalmas napok elé nézünk

Anonymus újra üzent: izgalmas napok elé nézünk

Anonymus ismét munkában - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet egy ismeretlen e-mail címről újabb videót kapott, amelyen az álarcos alak további leleplezéseket ígér, ezúttal a fővárosi kerületekben serénykedő politikusokat veszi célba.

Elhihetitek, itt is lehet érdekes dolgokat találni. Izgalmas napok elé nézünk – fogalmazott.

Anonymus eddig két üggyel jelentkezett, először tavaly nyáron a momentumos Cseh Katalin családi cége köré szervezett hálózatot leplezte le, másodszor pedig múlt év végén a fővárosban működtetett "jutalékos rendszer" működését mutatta be.

Előbbi lényege, hogy Cseh Katalinék meglehetősen gyanús körülmények között jutottak 4,8 milliárd forintnyi uniós támogatáshoz. Számos cég szisztematikusan együttműködve, telephelyeiket, valamint fióktelepeiket összehangoltan változtatva, vélhetően valós teljesítés nélkül nyert meg több pályázatot és zsebelt be vissza nem térítendő támogatásokat.

Az ügyben jelenleg költségvetési csalás miatt zajlik a nyomozás. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számos helyszínen, összehangoltan tartott házkutatásokat, amelyek során fiktív számlákat is lefoglaltak. A bűnszervezet működését gyanító Gazdasági Versenyhivatal pedig helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított a céghálózat tevékenysége miatt. A történtek az OLAF érdeklődését is felkeltették, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal ugyancsak vizsgálódik az ügyben.

Anonymus másik nagy dobása a Karácsony Gergely vezette fővárosban működő jutalékos rendszer és a Városháza titokban tervezett eladásának a leleplezése volt.

Az álarcos alak számtalan hanganyagot juttatott el több médiumhoz, amelyek azt bizonyították, hogy a színfalak mögött előrehaladott tárgyalások zajlottak Budapest egyik legértékesebb ingatlanának eladásáról.

Az üzleti egyeztetéseken az orosz befektetői körök képviselőin kívül részt vett Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője, Gansperger Gyula baloldali vállalkozó, Bajnai Gordon volt kormányfő és Berki Zsolt, az úgynevezett táskás ember. A felvételekből kiderültek a fővárosi "jutalékos rendszer" részletei is. Ennek egyik fontos figurája a már említett Berki Zsolt, aki a kenőpénzeket szedte be, illetve osztotta szét.

A vállalkozó vélhetően több fontosabb fővárosi ingatlan értékesítésében is szerepet vállalt, remek kapcsolatai voltak a vagyonkezelővel és a Városházával. Az ügy szálai a fővárosi önkormányzat legfelsőbb szintjéig érhetnek el.

Karácsony Gergely és stábja természetesen mindent tagad. A rendőrség ugyanakkor befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozás. Sajtóhírek szerint több helyszínen is, egyebek mellett a Városházán és a vagyonkezelő épületében tartottak házkutatást, a hatóságok bizonyítékokat foglaltak le.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy amikor Anonymus felbukkant, akkor bűncselekménygyanús ügyekről rántotta le a leplet. Azt egyelőre nem tudni, hogy személy szerint kik kerülnek majd az álarcos figura célkeresztjébe, de vélhetően kerületi korrupcióról lesz szó.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2022-10-01 | 11:00
Spiegel: a német kiskereskedelmet szorongatja a brutális energiaár-emelkedés

Spiegel: a német kiskereskedelmet szorongatja a brutális energiaár-emelkedés

  • Az infláció minden eddiginél magasabb, a vásárlóerő a mélyponton, az energia drágább, mint valaha: a német kiskereskedelmi ágazatban pánik tört ki.
  • Idén 16 000 üzletet fenyeget a bezárás, és a "negatív tendencia valószínűleg jövőre is folytatódik".
  • A kereskedők a helyzetet "egyszerűen egzisztenciális fenyegetésnek" tartják, és a szövetségi kormányt hívják segítségül.
Biznisz 2021-10-27 | 13:00
Egy sötét múltú szocialista privatizátor cégétől vesz egymilliárdos ingatlant Budapest baloldali vezetése Celldömölkön

Egy sötét múltú szocialista privatizátor cégétől vesz egymilliárdos ingatlant Budapest baloldali vezetése Celldömölkön

  • Különös közjáték zajlott a fővárosi közgyűlésén szerdán.
  • A "Javaslat idősotthoni férőhelyekkel összefüggő döntésekre" napirendi pont előtt egy perccel módosító javaslatokat osztottak ki a képviselők között.
  • A javaslatban az szerepelt, hogy a Baross utcai idősotthont darabolják szét, és a IX. kerületi Knézits utcai ingatlan SOTE-nak történő átadása miatt egy celldömölki ingatlant kell vásárolni.
  • Ez a baloldali képviselők között is zavart okozott, Baranyi Krisztina Ferencváros baloldali polgármestere azt kérte, vegyék le ezt a javaslatot a napirendről.
  • Ugyanezt kérte Hassay Zsófia fideszes képviselő, és Láng Zsolt fideszes frakcióvezető is.
  • Láng Zsolt azt is megkérdezte a Közgyűlésen, morálisan indokolható-e, hogy a Főváros egyetlen pályázótól, egy MSZP-s alpolgármester cégétől vásárol egymilliárdos ingatlant?
  • A Momentum ekkor tíz perces szünetet kért, majd visszatérve a baloldal megszavazta a celldömölki ingatlanvásárlást.
  • Hiába jelezték tehát a Közgyűlés fideszes tagjai, hogy indokolatlan az egymilliárdos vásárlás, mert Budapesten a Fővárosnak számtalan üres, egykori idősotthona áll rendelkezésre, a baloldal a kezdeti zavar után megszavazta a celldömölki ingatlanvásárlást.
Biznisz 2021-07-17 | 13:36
Újabb gyurcsányista propagandaoldal indul

Újabb gyurcsányista propagandaoldal indul

  • A honlap mögött álló Merényi Miklós Gyurcsányék családi cégében volt felügyelőbizottsági tag, 1993-1997 között, a privatizációs aranyévekben.
  • Később Niedermüller Péter DK-s polgármester kabinetfőnökeként tevékenykedett a független újságíró.
Biznisz 2022-01-14 | 16:03
Márki-Zay külügyes jobbkeze ügyvezető-résztulajdonosa egy veszprémi magánklinikának

Márki-Zay külügyes jobbkeze ügyvezető-résztulajdonosa egy veszprémi magánklinikának

  • Kész Zoltán jelenleg is a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja.
  • Ő az, aki nemzetközi kapcsolatrendszerével Márki-Zay útjait egyengeti az Egyesült Államokban, Nyugat- és Közép-Európában.
  • Kész sokat tartózkodik az Egyesült Államokban, évtizedes kapcsolatai vannak az óceánon túl: angoltanárként kezdte, később részt vett a veszprémi American Corner megalapításában.
  • Aztán a közélet felé fordult, amerikai mintára libertariánius és szélsőségesen piacpárti elveket vall.
  • Talán emiatt is vonzódik Márki-Zay ennyire ahhoz, hogy az egészségügy üzlet és a radikális privatizáció a megoldás.
  • Különös, de eddig Márki-Zay azt szajkózta, a Fidesz épített ki magának magánegészségügyi ellátást, de megint bebizonyosodot, hogy az ordibál a legjobban, akinek vaj van a fején.
  • Bizalmasa, elnökségi tagtársa, Kész Zoltán ugyanis ügyvezető-résztulajdonos a családi cégén keresztül a veszprémi Szófia Klinikában, felelsége szakrendelést is nyújt az intézményben.
  • A magánklinikának jól megy, a kormány döntése értelmében nemrégiben nyertek el egy közel 30 milliós, kedvezményes EU-s hitelt eszközfejlesztésre.