Kárpátalján torolnák meg az oroszok, ha fegyvereket vinnénk Ukrajnába

Kárpátalján torolnák meg az oroszok, ha fegyvereket vinnénk Ukrajnába

Ma reggel a Lviv melletti katonai támaszpontot támadás érte: eddig ez az orosz támadás volt a legközelebb a lengyel–ukrán és a magyar–ukrán határhoz is. Lengyelország felől folyamatosan érkeznek a nyugati fegyverek a háborús országba. Feltehetően erre a katonai támaszpontra is fegyverszállítmány érkezett a mai támadás előtt - írja az Index.

A lvivi katonai támaszpont elleni mai orosz támadás volt eddig az orosz–ukrán konfliktusban a magyar határhoz a legközelebbi harci cselekmény.

AZ INDEX HÍRSZERZÉSI FORRÁSOKBÓL ÚGY ÉRTESÜLT, HOGY AZ OROSZ TÁMADÁS EGY OLYAN UKRAJNAI BÁZIS ELLEN IRÁNYULT, AHOVÁ LENGYELORSZÁG FELŐL NYUGATI FEGYVEREK ÉRKEZTEK, ÉS A TÁMADÁS EGYÉRTELMŰEN EZEK ELLEN IRÁNYULT.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter elmondta, hogy külföldi katonai oktatók dolgoznak a létesítményben, de egyelőre nem világos, hogy jelen voltak-e a támadás idején.

FORRÁSUK FELHÍVTA A FIGYELMET, HOGY MOSZKVA JÓL LÁTHATÓAN MEGTOROL MINDEN, NYUGAT FELŐL ÉRKEZŐ, UKRÁN KATONAI CSELEKMÉNYT TÁMOGATÓ MŰVELETET.

Mint ismert, Lengyelországból Ukrajnába folyamatosan küldenek nyugati fegyvereket, amelyek valószínűleg meg is érkeztek már a mai támadás idejére. A reggeli orosz akció ezek miatt a fegyverszállítások miatt történhetett – mondta a forrás a hírportálnak.

Az orosz külügyminiszter-helyettes, Szergej Rjabkov szombaton figyelmeztetett mindenkit, hogy az Ukrajnába irányuló nyugati szállítmányok elleni támadásokat „jogos célpontok" elleni támadásnak tekintik.

DE KORÁBBAN VLAGYIMIR PUTYIN IS FELSZÓLÍTOTT MINDENKIT, HOGY EZEKKEL A KATONAI MŰVELETEKKEL HAGYJANAK FEL.

Rjabkov szerint Oroszország korábban figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy a fegyverek szállítása számos országból nem csupán veszélyes lépés, hanem olyan akció, amely ezeket a konvojokat legitim célponttá teszi – idézi a helyettest a The Guardian.

A magyar kormánynak egyértelmű az álláspontja

Korábban a magyar kormány, így Orbán Viktor miniszterelnök is többször felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon keresztül nem lehet halált okozó fegyvereket szállítani Ukrajnába.
 
A nyilatkozataikban pontosan a maihoz hasonló események bekövetkezésének veszélyére hívták fel a figyelmet, mivel Moszkva korábban határozottan megüzente, hogy minden, nyugati katonai eszközt szállító konvojt potenciális célpontnak tekint.

Szijjártó Péter élő vasárnapi videóbejelentkezésében azt mondta: a Lviv közelében történt rakétatámadások kiemelik a magyar kormány azon korábbi döntésének jelentőségét, amely szerint nem engedi halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén Ukrajna felé. Hangsúlyozta, Magyarország – minden nyomásgyakorlás ellenére – kitart a területéről Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányok tilalma mellett.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-24 | 12:44
Economist: Svédországot szétlövik

Economist: Svédországot szétlövik

  • A nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette a svédországi lövöldözések elképesztő emelkedése.
  • Svédországban a lövöldözéssel elkövetett emberölések aránya két és félszerese az európai átlagnak.
Kül 2021-06-05 | 09:40
Szabad oltásturizmust jelentett be Putyin Oroszországba

Szabad oltásturizmust jelentett be Putyin Oroszországba

  • Eddig is ez volt a gyakorlat, de júliustól ezt legalizálják.
  • Aki Oroszországba megy oltásért, ezentúl teljesen legálisan veheti fel a Szputnyik-V vakcinát, térítés ellenében.
Kül 2022-03-14 | 18:03
Megjött az EU esze: a háború miatt nem tartják vissza tovább a pénzeket

Megjött az EU esze: a háború miatt nem tartják vissza tovább a pénzeket

  • A koronavírus miatt Helyreállítási Alap pénzeit közel egy éve tartotta vissza az Euróőai Unó Bizottsága, mondvacsinált okokkal.
  • A Bloomberg hírügynökség úgy értesült, a Bizottság a háború miatt nem vegzálja a közeljövőben Lengyelországot és Magyarországot.
  • Vagyis kifizetik a Magyarországnak és a lengyeleknek járó pénzeket.
  • Az Unió döntése óriási pofon a baloldalnak, akik eddig azzal kampányoltak, nem lesz EU-s pénz.
  • A 4,8 milliárdos EU-s csalási ügybe keveredett Cseh Katalin arra tette fel az életét, hogy megakadályozza azt, hogy Magyarország rendben megkapja ezeket a pénzeket.
  • Korábban Márki-Zay is azzal kampányolt, amíg Orbán  a miniszterelnök, nem lesz pénz.
  • Az EU ezzel a döntéssel kirántja a szőnyeget a baloldal lába alól.
Kül 2021-06-01 | 19:26
WELT: H10N3 madárinfluenza-fertőzést igazoltak egy kínai férfinál

WELT: H10N3 madárinfluenza-fertőzést igazoltak egy kínai férfinál

  • Ez az első igazolt eset, melyet a H10N3 madárinfluenza-változat okozott.
  • A nagymértékű terjedés kockázata "rendkívül alacsony" - áll a Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság jelentésében.
  • Kínában a madárinfluenzának számos különböző altípusa létezik, a kórokozók némelyike szórványosan megfertőzi az embert.
  • Esetek általában ott fordulnak elő, ahol az emberek szorosan dolgoznak együtt baromfikkal.