Saját magával kötött szerződést a pályázati pénzből a kalocsai DK-s

Saját magával kötött szerződést a pályázati pénzből a kalocsai DK-s
 • A Tiszták Koalíciójában egyre több a piszkos ügy.
 • Magóné Tóth Gyöngyi megbízási szerződést kapott az általa vezetett intézménytől, a saját maga által koordinált pályázat keretében.
 • És a lánya is.

Magóné Tóth Gyöngyi megbízási szerződést kapott az általa vezetett intézménytől, a saját maga által koordinált pályázat keretében - tudósít a Mandiner.
 
Zavaros ügy körvonalazódik az ellenzék Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületében induló képviselőjelöltje körül. Az ellenzéki előválasztási procedúra keretében Dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a DK politikusa, Bács-Kiskun megyei közgyűlési képviselő aláírta az úgynevezett feddhetetlenségi nyilatkozatot, amelynek negyedik pontja így szól: "Pályafutásom során a rám bízott állami, önkormányzati és európai uniós forrásokkal legjobb tudásom szerint, az ország érdekében, felelősen gazdálkodtam."

A közelmúltban kiderült információk szerint azonban úgy tűnik, Magóné nyilatkozata nem fedi a valóságot.

Ugyanis több általa kezelt kalocsai pályázat esetében szabálytalanságok, valamint ezek gyanúja vetődött fel. Ennek következtében pedig már most is több millió forintot elérő összeget köteles visszafizetni a pályázó önkormányzat, de a polgármester által kezdeményezett vizsgálat még sok mindenre fényt deríthet.

Az ellenzék jelöltje projektasszisztensi szerződést kapott a saját maga által koordinált pályázat keretében

A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár által a "Tanulási programok Kalocsán: Az élethosszig tartó tanuláshoz való hozzáférés biztosítása és fejlesztése" címmel beadott pályázati projektre 50.087.028 forintos támogatást nyertek el, ebből azonban legalább 1,3 milliót vissza kell fizetni, mert egy vizsgálat elszámolási szabálytalanságokat állapított meg.

A szintén a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár által "Család és KarrierPont Kalocsán" címmel beadott pályázati projektre 199.755.450 forint finanszírozott forrást nyertek el.

Ebben a projektben meglepő módon az intézmény a saját vezetőjével, Magóné Tóth Gyöngyivel kötött 2017-től 2020-ig, határozott időre szerződést, miután ő egy papíron heti 20 órás munkát igénylő projektasszisztensi munkakörre tett ajánlatot, összesen bruttó 4 millió 320 ezer forintért, amelyet el is nyert.


Túl azon, hogy nem egyértelmű, mindez szabályosan történt-e, kérdéses, hogy teljes állású intézményvezetőként hogyan végzett volna el még heti 20 óra munkát.

De itt még nincs vége a történetnek, ugyanis a projekt keretében Magóné lánya is nyert megbízást mint "szakmai vezető".

Mindkét pályázat esetében Magóné volt az, aki a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár igazgatójaként a támogatási szerződést aláírta, a támogatásokkal kapcsolatos ajánlatkéréseket, beszerzéseket, a szolgáltatókkal való szerződéskötéseket, pályázatok kiértékeléséről szóló jegyzőkönyveket, az elszámolásokat, kifizetéseket igazoló teljesítés-igazolásokat mind-mind ő kezelte és jegyezte.  

Kivéve egyet, amely az ő foglalkoztatásáról szól. Ezt a helyettese, Tóth Emese írta alá, csakúgy, mint a teljesítésigazolásait és beszámolóit. Egy 2020-as dokumentum szerint Magóné korábbi helyettese, Tóth Emese jogosultságot kapott a szerződések aláírására. Ezek szerint tehát korábban nem volt ilyen joga, ami azt jelentheti, hogy

Magóné szerződését és a teljesítésigazolásokat is jogosulatlanul jegyezte.

A kalocsai polgármester az önkormányzat képviselőtestületének február 17-i ülésén közölte, az elmúlt időszakban napvilágra került információk fényében meg kell vizsgálni a 2014-2019 közötti önkormányzati ciklusban beadott és megvalósult összes önkormányzati pályázatot.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-07-16 | 11:50
Tényleg az a baja a Bizottságnak, hogy az óvodákban és az iskolákban nem lehet szabadon propagálni az LMBTQ+ nézeteket

Tényleg az a baja a Bizottságnak, hogy az óvodákban és az iskolákban nem lehet szabadon propagálni az LMBTQ+ nézeteket

 • Ez a magyar kormánynak küldött hivatalos válaszlevélből derült ki.
 • A Bizottság szerint az a tilalom, mely szerint »a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozások« az oktatás keretében nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása vagy a homoszexualitás népszerűsítésére, sérti az uniós szolgáltatások szabad áramlását.
Botrány 2021-12-22 | 20:27
Vajon miből telik a luxuséletre Karácsony emberének? - kérdezi a budapesti Fidesz

Vajon miből telik a luxuséletre Karácsony emberének? - kérdezi a budapesti Fidesz

 • Karácsonyt kérdezi Mártha Imre luxuséletéről a fővárosi Fidesz, de a Főpolgármester csak lapít.
Botrány 2021-09-23 | 10:05
Karácsony jó előre ismeri az Európai Bíróság ítéletét?

Karácsony jó előre ismeri az Európai Bíróság ítéletét?

 • Egy ideje az tartja lázban az ellenzéket, hogy ha sikerül magukat kormányra verekedni, akkor feles többséggel akarnak kétharmados szabályokon változtatni.
 • Azt is hangoztatják, "kukába dobják" az egyébként eljárásjogi és minden más értelemben szabályosan elfogadott és érvényes Alaptörvényt.
 • Karácsony egy rádióinterjúban tovább ment, azt kotyogta ki, hamarosan megszülethet az Európai Bíróságon egy döntés, amely azt fogja kimondani, hogy a magyar kormány leépítette a jogállamot, és a működése nem összeegyeztethető az uniós alapértékekkel.
 • Azon túl, hogy ez egy marhaság, igazi skndallum, hogy egy jelenleg is hivatalban lévő ellenzéki politikus (Főpolgármester), aki a legfőbb hatalomra pályázik (miniszterelnök akar lenni), hamarabb értesül az Európai Bíróság ítéletéről, mint a magyar állam.
 • Ez arra bizonyíték, hogy Brüsszel a baloldali ellenzék kampányát segíti: mind a Bizottság, mind a Bíróság azt akarja, ha egy baloldali koalíció váltaná a jelenlegi Orbán-kormányt.
 • De az is benne van a pakliban, hogy a hazai baloldali hálózat diktálja az ítéletet a legfőbb európai bíróságnak.