Az MSZP-s Horváth Csaba villájának kertjében gázfűtés gondoskodik a pálmafákról

Az MSZP-s Horváth Csaba villájának kertjében gázfűtés gondoskodik a pálmafákról
  • A szegény, nyomorgó baloldali politikus nem veti meg az úri luxust.

Zugló vesztegetési pénzek elfogadásával gyanúsított baloldali polgármestere legalább tízmillió forintot költött arra, hogy méregdrága egzotikus pálmafákat telepítessen budai luxusvillája kertjébe. Erről értesült a Metropol MSZP-s forrásokból. A növényeket külön erre a célra épített, gázzal fűtött speciális üvegház védi a hidegtől. A havonta elégetett gáz legalább négy-öt család fűtési számláját teszi ki. Az üvegházak fűtését a korrupcióval gyanúsított politikus távirányítóval is tudja szabályozni - írja a Metropol.

Napok óta köztudomású, hogy egy vallomás szerint Horváth Csaba több alkalommal is tízmilliós nagyságrendben vett át vesztegetési pénzeket a zuglói parkolást üzemeltető cég vezetőjétől.

A veterán MSZP-s politikus és párttársa, Tóth Csaba a megindult büntetőeljárás adatai szerint havi 10-15 milliót, összesen több mint 250 millió forintot kapott 2017 és 2019 között a parkoló autósok pénzéből. A zuglói polgármester a pénzt rendszeresen egy Kálvin téri kávézóban vette át.

Ebből az összegből nemcsak Horváth Csaba 2. kerületi luxusvillájára, de még párttársai szemét is szúró méregdrága pálmafákra és a köréjük ültetett gázzal fűtött speciális üvegházakra is jutott.


Horváth Csaba egy 1278 négyzetméteres telken fekvő, mediterrán hangulatú, 400 négyzetméteres villában él. A luxusingatlan a II. kerület egyik elitnegyedében, Széphalom kertvárosi részén található a Kazinczy utcában.

A piaci áron, alsóhangon legalább 600-800 milliós ingatlanban olyan apróságok szolgálják az MSZP-s politikus kényelmét, mint a több férőhelyes teremgarázs, a tetőre szerelt nagyteljesítményű napelempark – amely a méretőből ítélve több ház áramellátását és képes lenne biztosítani –, illetve a kíváncsi szemek elől gondosan elrejtett, egyedi megrendelésre készült úszómedence.


Az igazi rongyrázást mégsem ezek a "kiegészítők", hanem a kertbe telepített pálmafák jelentik. Horváth ugyanis nem volt rest a messzi trópusokról beszerezni, és a medencéje partjára telepíteni több Dél-Amerikában őshonos cserjepálmát. Mivel a fajta különleges gondoskodást igényel, Magyarországon egyetlen kertészet sem forgalmazza. A Metropol úgy értesült, hogy a szocialista polgármester egyenesen Dél-Amerikából, külön megrendelés útján szerezte be a növényeket, és az elérhető árlisták szerint, a vámot, a különleges növényszállítási engedélyek költségét is beleértve legalább tízmillió forintot fizetett ki értük.

Távirányítós mobil üvegház külön a pálmafáknak

A baloldali politikus szinte családtagként kezeli a pálmafákat: a védelmük érdekében távirányítóval szabályozható hőmérsékletű, gázzal fűthető mobil-üvegházakat is beszerzett, melyekkel lefedi őket télvíz idején. Az egzotikus pálmafák így vészelik át a tél viszontagságait, hogy aztán nyáron árnyékot vessek az MSZP-s polgármester medencéjének partjára. Amit információink szerint ugyancsak méregdrága, Dániából származó különleges faburkolattal vettek körül.

Horváth Csaba luxusvillájával egyébként nem először foglalkozott a magyar sajtó. Pár éve attól volt hangos a hazai nyilvánosság, hogy a szocialista polgármester rendelkezik a legnagyobb lakáscélú ingatlannal az összes fővárosi politikust beleértve. Ezen fronton továbbra sincs változás: továbbra is Horváth vezeti a melyik politikusé a „legnagyobb luxusvilla” versenyt.

Korábban már többször is korrupciós ügyekbe keveredett

Horváth Csabát nem először hozzák összefüggésbe korrupcióval a hatóságok. A 2000-es évek elején ugyanis felmerült a neve a híres K&H-botránnyal kapcsolatban, mivel II. kerületi polgármesterként feltehetően önhatalmúlag döntött a kerület 700 milliós befektetésének a banknál történő elhelyezéséről. Később annak a gyanúja is komolyan felmerült, hogy a brókerbotrányba belebukott Kulcsár és cégcsoportja finanszírozhatta Horváth győztes kampányát 2002-ben.

 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-08-18 | 14:29
A szegedi antiszemita és rasszista jobbikost a DK mellett az LMP is támogatja

A szegedi antiszemita és rasszista jobbikost a DK mellett az LMP is támogatja

  • Ennyit a nagy baloldali antifasiszta harcról.
Botrány 2021-10-02 | 15:14
Jakab pribékjei ellen rendőrségi eljárás indult testi sértés miatt

Jakab pribékjei ellen rendőrségi eljárás indult testi sértés miatt

  • Jakab Péter, a "nép embere" hatamasra hízlalt testőrgárdával járta az országot.
  • A helyzet akkor vált tarthatatlanná, amikor Jakab pribékjei fojtófogással tepertek le egy járókelőt, majd egy újságírónővel is keménykedtek.
  • A Jobbik elnöke tagadta ezt, és arról is hazudott, kik ezek az emberek.
  • Először azt állította, csak egyszerű Jobbik-szimpatizánsok.
  • Aztán kiderült, a testőrség vezetőjének cégének több, mint 40 milliót fizetett a Jobbik korábban.
  • Most a rendőrségi eljárás is megindult a verőlegények ellen: öt tanú állítja egybehangzóan, hogy Jakab verőlegényei kezdték a provokációt, és a pártelnök sofőrje ütött először. 
Botrány 2022-03-12 | 18:28
Z. Kárpát is szeret "integetni"

Z. Kárpát is szeret "integetni"

  • Benácult, karlendített, röhögött, de már megváltozott.
Botrány 2021-11-11 | 12:23
Hónapokig hazudozott az ellenzék az orosz vakcináról, erre kiderült, hogy az az egyik legjobb

Hónapokig hazudozott az ellenzék az orosz vakcináról, erre kiderült, hogy az az egyik legjobb

  • Az ellenzék 2020-ban és 2021 elején azt állította, a Szputnyik-V vakcina "emberkísérlet", és ha azt valaki beadatja, akkor lebénul a karja.
  • Azzal a természetességgel hazudoztak, ahogyan mindenről szoktak. De ez a hazudozás azért volt végtelenül aljas, mert emberéleteket veszélyeztetett.
  • Vagyis az ellenzék akkor is inkább a hazudozó hergelés eszközéhez nyúlt, ha életveszélyben voltak a magyarok.
  • Az orosz egészségügyi miniszter most elárulta, hogy a magyar fél kiemelkedő hatékonyságról árulkodó adatokat küldött Oroszországba a Szputnyik-V vakcináról.
  • A miniszter elmondta, hogy a több mint egymillió orosz vakcinával oltott magyar között most sem haladja meg a 3-4 százalékot a fertőzöttek aránya, és mindössze 0,4 százalékuk lett súlyosabban beteg.
  • És a halálesetek is extrémen ritkák, mondta az orosz tárcavezető.
Botrány 2022-02-16 | 11:21
Alapjogokért Központ: politikai ítéletet hozott az Unió Bírósága

Alapjogokért Központ: politikai ítéletet hozott az Unió Bírósága

  •  A brüsszeli cél nem más, minthogy zsarolási és politikai nyomásgyakorlási eszközt adjon az Európai Bizottság kezébe - fogalmaznak.
  • A ma meghozott döntés az eddigi legsúlyosabb, példa nélküli beavatkozási kísérlet az uniós intézmények részéről az április 3-án tartandó hazai országgyűlési választásokba - írják.
Botrány 2022-03-29 | 12:26
A baloldal elkötelezte magát a háború mellett

A baloldal elkötelezte magát a háború mellett

  • Egy hadviselő Magyarországról ábrándoznak.