Orbán Viktor: Kiállunk a magyar érdekek mellett!

Orbán Viktor: Kiállunk a magyar érdekek mellett!

"Nem lehet szó arról, hogy Magyarország csatlakozzon az Egyesült Államok által kivetett energiaszankciókhoz, mert Magyarországnak továbbra is szüksége van a gázra és olajra, amely Oroszországból érkezik" − jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

"Világossá tettem, mi nem tudjuk követni az Egyesült Államok példáját. Ők tegnap kivetették a szankciókat ezekre a termékekre, ez Magyarország számára elviselhetetlen terhet jelentene, ezért nem lehet szó arról, hogy mi csatlakozzunk ezekhez a szankciókhoz, továbbra is szükségünk van a gázra és olajra, amely Oroszországból érkezik" − fogalmazott a kormányfő a Facebookra feltöltött videójában.

Orbán elmondta; ezen a héten egész Európában "diplomáciai nagyüzem van", közép-európai miniszterelnökökkel kedden Londonban tárgyaltak, szerdán az Európai Tanács elnökével, csütörtökön pedig az összes uniós hivatali kollégájával tárgyalnak Párizsban.



"Az erőfeszítéseik középpontjában a béke megteremtése áll, de legalább ennyi energiát kell szentelniük a gazdasági következményekre is" − hangsúlyozta.

"A háború miatt kivetett szankciók gazdasági következményei súlyosak, de ha a szankciókat kivetik az olajra és a gázra, amelyet Oroszországból hoz Európa, akkor a következmények még sokkal súlyosabbak lennének" − mutatott rá a kormányfő, aki ezt követően kiemelte:

Magyarországot ráadásul aránytalanul terhelnék, hiszen az összes Magyarországon elfogyasztott gáz 85 százaléka érkezik Oroszországból, a magyar háztartások 85 százalékát működtetik gáz alapon, és az üzemanyagot olajból állítjuk elő, amelynek 64 százaléka pedig szintén Oroszországból érkezik.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-07-12 | 11:21
Halálos autóbalesetek, illegális határátlépők

Halálos autóbalesetek, illegális határátlépők

  • Az elmúlt három nap eseményei számokban.
Bel 2021-11-19 | 14:33
A rendőrök elfogtak egy 24 éves román férfit, aki 24 migránst csempészett

A rendőrök elfogtak egy 24 éves román férfit, aki 24 migránst csempészett

  • A Készenléti Rendőrség NNI Székesfehérvár Osztálya jelzése alapján a rendőrök 2021. november 18-án 23 óra 53 perckor az 1-es számú főúton megállítottak egy tehergépkocsit.
  • A járműben 24 fő, magát afgán állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.
  • Az egyenruhások a sofőrt és utasait elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
  • Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.
  • A román sofőrrel szemben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indít eljárást.
Bel 2022-02-01 | 14:13
Újabb MigránsTaxit kapcsoltak le

Újabb MigránsTaxit kapcsoltak le

  • A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. február 1-jén 1 órakor egy bosnyák honosságú személygépkocsit ellenőriztek Nagycenk külterületén.
  • A járőrök megállapították, hogy a gépkocsit egy 21 éves bosnyák férfi vezette, a jármű utasterében pedig 9 – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi férfi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
  • A sofőrt az egyenruhások elfogták, majd őt – a migránsokkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
  • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A gépkocsi vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.
Bel 2022-02-01 | 07:36
Álprobléma: 75 illegális migráns és 27 tagú MigránsTaxik

Álprobléma: 75 illegális migráns és 27 tagú MigránsTaxik

  • Rendőrök az éjszaka során elfogtak két embercsempészt és 75 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.