Márki-Zay súgógépről is csak hazudozni tud

Márki-Zay súgógépről is csak hazudozni tud
 • Nincs túl jó állapotban a Kapitány, a baloldali közvélemény-kutatók adatai szerint összeomlott a támogatottsága már február elejére.
 • Ezt súlyosbította, hogy az ukrán háború kitörésekor azt mondta, fegyvert és magyar katonákat is küldene Ukrajnába.
 • Ezért a stábja kitalálta kármentésként, hogy "elnöki" szerepet játszatnak el vele, és leültetik egy antik íróasztalhoz, hogy ott súgógépről makogjon és hazudozzon a békéről.

Márki-Zay Péter kedd délutáni facebookos bejelentkezésében súgógépről olvasott fel akadozva egy szöveget, amit nyilvánvalóan mások írtak meg neki.

A baloldal jelöltje korábban fegyverszállítást, katonákat, Oroszország elleni szigorú szankciókat emlegetett, a kárpátaljaiakat pedig Fidesz-szavazó oroszbarátoknak és zombihadseregnek nevezte.

Ezek után még a baloldali közvélemény-kutató intézetek is a baloldal és Márki-Zay népszerűségének összeomlását mutatták ki. A kegyelemdöfés az volt, amikor kiderült, hogy a vidéki szavazók körében nemhogy Karácsony Gergely, de még Fekete-Győr András is kevésbé elutasított, mint Gyurcsány jelöltje.

Ezt látva egy súgógép elé ültették Márki-Zayt, egy pillanatig sem engedve, hogy egyetlen mondatot is saját magától mondjon el.Emlékezetes, hogy Márki-Zay korábban azt mondta, akár katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO kéri, a baloldal több politikusával együtt pedig többször kiállt a fegyverszállítások mellett. Ezt akarták feledtetni a baloldal jelöltje mellé rendelt kampányemberek – sikertelenül. Annyira, hogy Márki-Zay fél percen belül hibázott, még a háború kitörésének napját sem tudta helyesen felolvasni a súgógépről (Putyin február 24-én támadta meg Ukrajnát, nem 25-én).A baloldal jelöltjének nem véletlenül adták a szájába, hogy béke kell, ugyanis többször is olyan kijelentést tett, amely veszélyeztette Magyarország és a határon túli magyarok biztonságát. A baloldali aktivistának, Gulyás Mártonnak adott interjújában Márki-Zay azt mondta, hogy "ha a NATO úgy dönt", akkor akár katonákat is küldene Ukrajnába.
 
"Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk. Nyilván, itt Magyarország, azért valljuk be... hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának" – mondta Márki-Zay Péter, világossá téve, hogy nem a magyar érdekeket követné.

Gyurcsány jelöltje a fegyverszállítások elől sem zárkózott el."Tehát hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk" – mondta az ATV-ben. Mindkét eset azt jelentené, hogy Márki-Zay Péter Magyarországot belesodorná a háborúba.

Márki-Zay Péter emellett folyamatosan gyalázta a kárpátaljai magyarokat, akiket oroszpártinak nevezett.

"Azok, akik átjöttek 60 ezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni. Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy nagyon sok kárpátaljai magyar inkább oroszpárti lehetett, a Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük" – elmélkedett Márki-Zay február 27-i élő bejelentkezésében, tehát már a háború kirobbanása után.

A baloldali jelöltet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter emlékeztette a szavai súlyára. "A Kárpátalján élő magyarokról azt állította Márki-Zay Péter, hogy az Ukrajnával háborúban lévő ország pártját fogják. Önök szerint céltáblává válnak azok az emberek, akikről ilyet állít, védtelen céltáblává, vagy nem?" – tette fel a költői kérdést a tárcavezető a Facebook-oldalán.

A baloldal jelöltje a levélszavazás kapcsán is a határon túliak ellen igyekezett hergelni a közvéleményt. A Trónok harcából vett hasonlattal zombiknak nevezte őket: "Orbánnak van egy tízezres, halottakból álló hadserege. Levélszavazó zombik. Az Éjkirály velük akarja megtartani a hatalmát."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-19 | 10:15
Szabad egy fotóra? - cuppanós puszival köszöntötte Orbánt egy szerb nő

Szabad egy fotóra? - cuppanós puszival köszöntötte Orbánt egy szerb nő

 • A miniszterelnök Szerbiában, a Délvidéken járt hétfőn.
Bel 2022-03-03 | 09:38
Csökken a fertőzöttek és a kórházi betegek száma

Csökken a fertőzöttek és a kórházi betegek száma

 • A beoltottak száma 6 395 509 fő, közülük 6 171 552 fő a második, 3 813 406 fő már harmadik oltását is felvette.
 • 3862 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 796 982 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 77 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 610 315 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 142 456 főre csökkent.
 • 3120 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2022-04-05 | 09:19
A 41 éves moldáv sofőr négy illegális migránst szállított Ausztria irányába

A 41 éves moldáv sofőr négy illegális migránst szállított Ausztria irányába

 • Az M85-ös számú autóút 90-es kilométerszelvényében, a nagycenki tavaknál ellenőriztek az egyenruhások 2022. április 4-én 21 óra 5 perckor egy román rendszámú gépjárművet.
 • Az autóban a járművezetőn kívül további négy, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.
 • Külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • A rendőrök a gépkocsi vezetőjét elfogták és a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.
 • Migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-05-31 | 12:40
Egy országot akart lebeszélni az ellenzék az oltásról, de ez nem sikerült, így Magyarország letörte a járványt - a magyarok elégedettek a járványkezeléssel

Egy országot akart lebeszélni az ellenzék az oltásról, de ez nem sikerült, így Magyarország letörte a járványt - a magyarok elégedettek a járványkezeléssel

 • Hónapokig uszított a baloldal a kínai és az orosz vakcinák ellen.
 • Gyurcsányék pártja, a Demokratikus Koalíció aláírásokat is gyűjtött a kínai vakcina betiltásáért.
 • A magyarok inkább beoltatták magukat, így az ország letörte a járványt.
 • A járványkezeléssel való elégedettség látszik a magyarok hangulatán is.
Bel 2021-09-30 | 12:57
Sneider Tamás: Jakab egy félőrült zsarnok

Sneider Tamás: Jakab egy félőrült zsarnok

 • A Jobbik korábbi elnöke nem rejtette véka alá lesújtó véleményét.
 • "Igazán megérte feladni az elveit az új Jobbiknak a Momentummal együtt. Az árulás bére kevesebb lesz, mint Júdásnak a harminc ezüstpénz. Oda a mozgalom, oda a párt. Listás hely nemhogy huszonöt, de egy-kettő is nehezen jut nekik" – írja közösségi oldalán Sneider Tamás.
Bel 2021-07-09 | 11:49
Gyurcsány elővette a nagy kést, élesre fente, és rendületlenül szalámizza szövetségeseit

Gyurcsány elővette a nagy kést, élesre fente, és rendületlenül szalámizza szövetségeseit

 • Most a Veszprém megyei közgyűlés Momentum-Jobbik frakcióját robbantották szét azzal, hogy a Momentumból leigazoltak egy jelöltet.
 • Az utóbbi hetekben MSZP-s politkusokat, köztük a párt korábbi elnökét, Molnár Gyulát igazolta le a Demokratikus Koalíció.
 • De nemrégiben szétrobbantották az ingatag szivárványkoalíciót Baján, Pécsett és Miskolcon is.
 • E kavarások mögött is Gyurcsányékat sejtik azok, akiket átejtettek a palánkon.