Karácsony tolmácsa egy New York-i felhőkarcoló tetején él

Karácsony tolmácsa egy New York-i felhőkarcoló tetején él
  • Korányi Dávid Gyurcsány alatt kezdte a szakmát, majd szolgálta Bajnait is.
  • Hivatalosan ő Karácsony külpolitikai tanácsadója, de leginkább tolmácskodik neki, mert a Főpolgármester továbbra sem beszél egy mukkot sem angolul.
  • A Metropol kiderítette, Korányi egy New York-i felhőkarcoló tetején múlatja hétköznapjait, miközben Budapesttől egymilliót kap a tanácsadásaiért.
  • Ami a legtöbbször az, hogy szépen beszéljen Karácsony mellett angolul, aki szégyenszemre továbbra is csak makogni tud nemzetközi rendezvényeken is.
  • Korányi arról is híres még, hogy a híres maneken, Mihalik Enikő híres férje.

Havi közel egymillió forint közpénzzel járul hozzá a főváros Karácsony Gergely barátja, Korányi Dávid New York-i luxuséletéhez. Aki nagy néha, mondhatni, csak "kiruccan"  Magyarországra, amúgy New Yorkban él, akár egy gondtalan milliomos - derítette ki a Metropol.

Karácsony Gergely embere, Korányi Dávid New York egyik legelegánsabb negyedében, egy luxusfelhőkarcolóban lakik, a Metropol információ szerint egy olyan penthouse lakásban, amelynek a bérleti díja havi minimum 6100 dollár, azaz átszámítva közel kétmillió forint.

Korányi a lehető legkényelmesebb életet éli, sokszor napokig ki sem jön a luxuslakásból és nem egyszer dicsekedett már azzal, hogy ez milyen kényelmes élet jelent.

Például az online bejelentkezésekhez még nadrágot sem kell felvennie, egy szál gatyában is lehet pénzt keresni.

Őt is Gyurcsány indította el a pályán

Korányi Dávid is egyértelműen Gyurcsány-fióka, politikai karrierjét még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt kezdte az MSZP-ben, hogy aztán Bajnai Gordon egyengesse tovább a pályafutását. Afféle politikai inasként szolgálta Bajnait, aki még az ENSZ egyik közgyűlésére is magával vitte. Ott ült közvetlen mögötte.


Aztán mondhatni magától értetődően, Karácsony Gergely vette át Korányi futtatását. Gyurcsány és Bajnai kérésére azonnal felvette a fővárosi tanácsadók kényelmes megélhetést, évi minimum 10 milliót biztosító listájára, akárcsak Dobrev Klára barátnőjét, az újságíró Kálmán Olgát.

Ráadásul Korányi munkaszerződésében még azt sem írták elő, hogy ezért a pénzért mennyi időt kell Budapesten töltenie. Így hát marad a kényelmes luxusélet New Yorkban, a nemrég épült 55 emeletes felhőkarcolóban. Ami tényleg a milliomosok mesés kényelmét szolgálja. Van itt SPA, klubszoba, könyvtárszoba, fitneszterem, fedett medence, jónéhány ötcsillagos szállodát megszégyenítő szolgáltatás.


Nem csoda, hogy Korányi, aki egy idő óta Karácsony Gergely személyes jóbarátjának hívja magát, hetente legfeljebb egyszer- kétszer(!) megy csak le az utcára. Tesz egy-két kört a ház körül, iszik egy kávét, legfeljebb rendel egy kocsit magának, aztán igyekszik vissza a felhőkarcoló kínálta jólétbe.

Ő fordított Karácsony Gergelynek, aki csak makog angolul

Az elmúlt hónapokban mindössze egyetlen "kültéri" munkán sikerült őt tetten érni. Karácsony Gergely magához rendelte Münchenbe egy biztonságpolitikai konferenciára, ahol világ szégyenére a főpolgármester ismét bebizonyította, hogy más résztvevőkkel ellentétben nem tud angolul.

Lényegében megbénította a konferencia menetét azzal, hogy a mellette ülő Korányinak a legcsekélyebb dolgot is le kellett fordítania.


Érdemes a videóba is beletekerni, gyakorlatilag nincs olyan mondta, amit Karácsony magától értene, válaszolni meg egyáltalán nem tud semmire.

Igazi álláshalmozó: Soros-szervezeteknek is dolgozik

Korányi, miközben ki se nagyon mozdul a New York-i luxuslakásból, igazi álláshalmozó, a fővárosi havi egymillás kamu megbízatás mellett jut még ideje számos más szervezetben is "dolgozni". Ezek jelentős része, talán nem meglepő módon Soros Györgyhöz köthető.

A Pozsonyban székelő Globsecnél stratégiai tanácsadó, a szervezetet a Soroshoz nevével fémjelzett Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja. Energiadiplomáciai vezető munkatárs a szintén Soros által támogatott, Washingtonban székelő Atlantic Councilnál. Tagja az ECFR-nek, European Council of Foreign Relations, pán-európai agytrösztnek, amit a Soroshoz köthető Open Society Found alapított, és óraadó tanár volt azon a John Hopkins Egyetemen, ami igazi gyűjtőhelye a Soros-híveknek.

Neve az ECR listáján a magyar tagok között együtt szerepel Soros György fiával, Alex-szal és persze nem meglepő az sem, hogy társai között ott találjuk Bajnai Gordon mellett Gyurcsány egyéb fiókáit: Ficsor Ádámot és Dessewffy Tibort is.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-07-21 | 12:01
Véletlenek összjátéka az Anonymous-botrányban? A cégiratok megsemmisítik Cseh Katalin védekezését

Véletlenek összjátéka az Anonymous-botrányban? A cégiratok megsemmisítik Cseh Katalin védekezését

  • Vasárnap és hétfőn egy-egy Anonymous-videót tettünk közzé a bennfentes.neten, amelyben az álarcos alak nagy leleplezést ígért.
  • Szerkesztőségünk a kapott infók alapján összerakta a képet: Cseh Katalin az a magyar politikus, akinek cége és a céghálójába tartozó vállalatok összesen 4,8 milliárd forint európai uniós támogatást vettek fel.
  • A momentumos EP-képviselő Cseh azzal védekezett, hogy nincs cégháló, csak egy ipari parkba vannak bejegyezve a cégek.
  • A Pesti Srácok kinyomozta: mégis van cégháló, egyszerre váltanak telephelyet az ügyben érintett cégek.
Botrány 2023-01-17 | 17:29
Brüsszeli korrupció: egymásra vallanak a szoci vádlottak - Panzeri "pentito" lesz

Brüsszeli korrupció: egymásra vallanak a szoci vádlottak - Panzeri "pentito" lesz

  • Belga és holland lapok friss beszámolói szerint Antonio Panzeri egykori szocialista Európai Parlamenti képviselő "bűnbánó maffiózóként" viselkedik az  kihallgatások során.
  • Vagyis megeredt a nyelve, és hogy mentse a bőrét, elkezdett más szocialistákra vallani.
  • Marc Tarabella ügyvédje még pár napja is azt állította, védence soha nem kapott semmit.
  • Panzeri, az ügy másik vádlottja viszont már december 10-én azt vallotta a nyomozóknak, 120 000 eurót adott át neki, készpénzben.
  • Az olasz törvények lehetőséget biztosítanak erre, és így Panzeri aláírta, hogy "pentito", azaz "bűnbánó maffiózó" lesz.
Botrány 2022-03-13 | 19:10
Márki-Zay mentegeti a karlendítő Z. Kárpát Dánielt

Márki-Zay mentegeti a karlendítő Z. Kárpát Dánielt

  • A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint a Jobbikban nincsenek se nácik, se fasiszták.
  • Nagy kérdés, hogy akkor korábban kire utalt, amikor azt mondta, "a kommunistákat és a fasisztákat a szövetségben mi külön-külön képviseljük".
  • Ha nincsenek közöttük fasiszták, akkor hogyan képviseli őket a Kapitány?
Botrány 2022-03-11 | 11:35
Dobrev "mérhetetlenül büszke" a garázda DK-sra

Dobrev "mérhetetlenül büszke" a garázda DK-sra

  • A rákospalotai körzetben induló Barkóczi Balázsnak papírja van arról, hogy felfegyverkezve, többedmagával garázdaságot követett el egy hölgy magánlakásán.
Botrány 2022-02-17 | 13:40
Megvan az abszolút rekorder: az óbudai szocialista 100 milliót tart Állampapírban

Megvan az abszolút rekorder: az óbudai szocialista 100 milliót tart Állampapírban

  • A baloldal folyamatosan azt állítja, Magyarország tönkrement.
  • Közben milliós, tízmilliós, vagy ahogyan most kiderült, százmilliókat tartanak Állampapírban.
  • Vagyonnyilatkozata alapján az óbudai, szocialista Czeglédy Gergő 100 milliót tart Állampapírban.
  • Ezzel ő az abszolút baloldali rekorder.
  • A kamuvideós Korózs Lajosnak 50, Karácsony helyettesének, Tüttő Katának 67 millió, Czeglédynek pedig kereken 100 milliója van Állampapírban.