Karácsony tolmácsa egy New York-i felhőkarcoló tetején él

Karácsony tolmácsa egy New York-i felhőkarcoló tetején él
  • Korányi Dávid Gyurcsány alatt kezdte a szakmát, majd szolgálta Bajnait is.
  • Hivatalosan ő Karácsony külpolitikai tanácsadója, de leginkább tolmácskodik neki, mert a Főpolgármester továbbra sem beszél egy mukkot sem angolul.
  • A Metropol kiderítette, Korányi egy New York-i felhőkarcoló tetején múlatja hétköznapjait, miközben Budapesttől egymilliót kap a tanácsadásaiért.
  • Ami a legtöbbször az, hogy szépen beszéljen Karácsony mellett angolul, aki szégyenszemre továbbra is csak makogni tud nemzetközi rendezvényeken is.
  • Korányi arról is híres még, hogy a híres maneken, Mihalik Enikő híres férje.

Havi közel egymillió forint közpénzzel járul hozzá a főváros Karácsony Gergely barátja, Korányi Dávid New York-i luxuséletéhez. Aki nagy néha, mondhatni, csak "kiruccan"  Magyarországra, amúgy New Yorkban él, akár egy gondtalan milliomos - derítette ki a Metropol.

Karácsony Gergely embere, Korányi Dávid New York egyik legelegánsabb negyedében, egy luxusfelhőkarcolóban lakik, a Metropol információ szerint egy olyan penthouse lakásban, amelynek a bérleti díja havi minimum 6100 dollár, azaz átszámítva közel kétmillió forint.

Korányi a lehető legkényelmesebb életet éli, sokszor napokig ki sem jön a luxuslakásból és nem egyszer dicsekedett már azzal, hogy ez milyen kényelmes élet jelent.

Például az online bejelentkezésekhez még nadrágot sem kell felvennie, egy szál gatyában is lehet pénzt keresni.

Őt is Gyurcsány indította el a pályán

Korányi Dávid is egyértelműen Gyurcsány-fióka, politikai karrierjét még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt kezdte az MSZP-ben, hogy aztán Bajnai Gordon egyengesse tovább a pályafutását. Afféle politikai inasként szolgálta Bajnait, aki még az ENSZ egyik közgyűlésére is magával vitte. Ott ült közvetlen mögötte.


Aztán mondhatni magától értetődően, Karácsony Gergely vette át Korányi futtatását. Gyurcsány és Bajnai kérésére azonnal felvette a fővárosi tanácsadók kényelmes megélhetést, évi minimum 10 milliót biztosító listájára, akárcsak Dobrev Klára barátnőjét, az újságíró Kálmán Olgát.

Ráadásul Korányi munkaszerződésében még azt sem írták elő, hogy ezért a pénzért mennyi időt kell Budapesten töltenie. Így hát marad a kényelmes luxusélet New Yorkban, a nemrég épült 55 emeletes felhőkarcolóban. Ami tényleg a milliomosok mesés kényelmét szolgálja. Van itt SPA, klubszoba, könyvtárszoba, fitneszterem, fedett medence, jónéhány ötcsillagos szállodát megszégyenítő szolgáltatás.


Nem csoda, hogy Korányi, aki egy idő óta Karácsony Gergely személyes jóbarátjának hívja magát, hetente legfeljebb egyszer- kétszer(!) megy csak le az utcára. Tesz egy-két kört a ház körül, iszik egy kávét, legfeljebb rendel egy kocsit magának, aztán igyekszik vissza a felhőkarcoló kínálta jólétbe.

Ő fordított Karácsony Gergelynek, aki csak makog angolul

Az elmúlt hónapokban mindössze egyetlen "kültéri" munkán sikerült őt tetten érni. Karácsony Gergely magához rendelte Münchenbe egy biztonságpolitikai konferenciára, ahol világ szégyenére a főpolgármester ismét bebizonyította, hogy más résztvevőkkel ellentétben nem tud angolul.

Lényegében megbénította a konferencia menetét azzal, hogy a mellette ülő Korányinak a legcsekélyebb dolgot is le kellett fordítania.


Érdemes a videóba is beletekerni, gyakorlatilag nincs olyan mondta, amit Karácsony magától értene, válaszolni meg egyáltalán nem tud semmire.

Igazi álláshalmozó: Soros-szervezeteknek is dolgozik

Korányi, miközben ki se nagyon mozdul a New York-i luxuslakásból, igazi álláshalmozó, a fővárosi havi egymillás kamu megbízatás mellett jut még ideje számos más szervezetben is "dolgozni". Ezek jelentős része, talán nem meglepő módon Soros Györgyhöz köthető.

A Pozsonyban székelő Globsecnél stratégiai tanácsadó, a szervezetet a Soroshoz nevével fémjelzett Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja. Energiadiplomáciai vezető munkatárs a szintén Soros által támogatott, Washingtonban székelő Atlantic Councilnál. Tagja az ECFR-nek, European Council of Foreign Relations, pán-európai agytrösztnek, amit a Soroshoz köthető Open Society Found alapított, és óraadó tanár volt azon a John Hopkins Egyetemen, ami igazi gyűjtőhelye a Soros-híveknek.

Neve az ECR listáján a magyar tagok között együtt szerepel Soros György fiával, Alex-szal és persze nem meglepő az sem, hogy társai között ott találjuk Bajnai Gordon mellett Gyurcsány egyéb fiókáit: Ficsor Ádámot és Dessewffy Tibort is.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-10-02 | 15:14
Jakab pribékjei ellen rendőrségi eljárás indult testi sértés miatt

Jakab pribékjei ellen rendőrségi eljárás indult testi sértés miatt

  • Jakab Péter, a "nép embere" hatamasra hízlalt testőrgárdával járta az országot.
  • A helyzet akkor vált tarthatatlanná, amikor Jakab pribékjei fojtófogással tepertek le egy járókelőt, majd egy újságírónővel is keménykedtek.
  • A Jobbik elnöke tagadta ezt, és arról is hazudott, kik ezek az emberek.
  • Először azt állította, csak egyszerű Jobbik-szimpatizánsok.
  • Aztán kiderült, a testőrség vezetőjének cégének több, mint 40 milliót fizetett a Jobbik korábban.
  • Most a rendőrségi eljárás is megindult a verőlegények ellen: öt tanú állítja egybehangzóan, hogy Jakab verőlegényei kezdték a provokációt, és a pártelnök sofőrje ütött először. 
Botrány 2021-07-29 | 16:32
Deutsch: "akasztják a hóhért", Cseh Katalin lelepleződött

Deutsch: "akasztják a hóhért", Cseh Katalin lelepleződött

  • A Fidesz Európai Parlamenti képviselője bejelentette, hogy az OLAF-hoz furdulnak Cseh Katalin céges ügyei miatt, mert az felveti az európai uniós forrásokkal történő csalás gyanúját.
Botrány 2021-05-10 | 17:00
A baloldal minden nap elmondja, nem oltásellenes, erre a DK-s Czeglédy az oltáselleneseknek udvarol

A baloldal minden nap elmondja, nem oltásellenes, erre a DK-s Czeglédy az oltáselleneseknek udvarol

  • A baloldal rendszeresen kikéri magának az oltásellenesség vádját.
  • Pedig korábban "emberkísérletnek, "veszélyesnek" nevezték a keleti vakcinákat, és képviselőik arra biztatták az embereket, se a kínai, se az orosz oltást ne vegyék fel, utasítsák azt vissza.
  • Kedden a DK fenegyereke, a milliárdos csalás miatt büntetőeljárás alatt álló Czeglédy Csaba szabályos udvarlásba kezdett az oltásszkeptikusoknak.
  • Szerinte a polgári engedetlenség a válasz, ahelyett, hogy azt képviselné: mindenki oltassa be magát, vigyázzon a saját életére, és akkor megkapja a védettségi igazolványát is.
  • Az oltásszkeptikusoknak történő udvarlás azért is érthetetlen, mert szemben Nyugat-Európa államaival, Magyarországon vakcinabőség van: gyakorlatilag bármelyik vakcina elérhető napokon belül.
  • A 444 is értetlenkedik a kettős beszéden, és azon, Czeglédy alapvető dolgokkal sincsen tisztában; ahogyan a 444 szerzője azt is megjegyzi, Dobrev sem szemérmeskedett az interjújában, amikor indirekten azt állította, a keleti vakcinák miatt haltak meg többen, mint Nyugat-Európában.
Botrány 2021-08-13 | 12:07
Joe Biden fia egy videóban arról vallott, 18 napon keresztül bulizott oroszokkal Las Vegasban, a külföldről pénzelt hazai médiában erről se lehet olvasni

Joe Biden fia egy videóban arról vallott, 18 napon keresztül bulizott oroszokkal Las Vegasban, a külföldről pénzelt hazai médiában erről se lehet olvasni

  • Joe bácsi kicsi fiának zűrös ügyeiről a hazai, külföldről finanszírozott cselédmédia be se számol.
  • Helyette még mindig lehet rettegni Trumptól.
  • Hunter Biden egy újabb kiszivárgott videóban bevallotta, 2018 nyarán 18 napon át bulizott Las Vegasban orosz drogkereskedőkkel, esténként 10 000 dollárt elverve.
  • Penthouse lakosztályokból járt bordélyokba, és annyira kiütötte magát a rengeteg elfogyasztott alkoholtól és drogtól, hogy végül elájult a jakuzziban.
Bel 2021-05-11 | 12:03
Szijjártó segítette ki angolul Karácsonyt a Hableány-katasztrófa évfordulós megemlékezésekor

Szijjártó segítette ki angolul Karácsonyt a Hableány-katasztrófa évfordulós megemlékezésekor

  • Folytatódik az angolul nem beszélő Karácsony vesszőfutása.
  • Egy videó tanulsága szerint Szijjártó Péter külügyminiszter tolmácsolt neki a Hableány-katasztrófa évfordulós megemlékezésén.
Botrány 2021-10-19 | 09:11
Szabó Tímea száguld a szánalomvonaton: az ördögöt is jó szívvel ajánlaná Orbán helyett

Szabó Tímea száguld a szánalomvonaton: az ördögöt is jó szívvel ajánlaná Orbán helyett

  • A Fidesz nem tud mit kezdeni Márki-Zay Péter jelöltségével, félnek – mondta Szabó Tímea hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
  • Korábban Karácsonyról állította a képviselőnő, hogy tőle retteg a Fidesz.
Botrány 2021-05-09 | 18:01
Sztella Kiriakídiszt nem Ómolnár vádolja korrupciós botránnyal, hanem a ciprusi számvevőszék

Sztella Kiriakídiszt nem Ómolnár vádolja korrupciós botránnyal, hanem a ciprusi számvevőszék

  • A napokban a HVG - melyet részben Brüsszelből fizetnek direkt támogatások formájában - kizárólag a Bizottság véleményét ismertetve, védelmébe vette Sztella Kiriakídisz uniós biztost, aki a vakcinabeszerzéseket felelős.
  • Ómolnár Miklós újságíró napok óta azt állítja, a ciprusi származású biztos férjének számláján hirtelen 4 millió euró jelent meg.
  • A HVG és a Bizottság tagadását szemléző 444 a tőlük megszokott módon, kritikátlanul állt a brüsszeli Bizottság mellé.
  • Csakhogy közben a német sajtó is Kiriakídisz férjének nyújtott banki kölcsönügyletről és a biztos korábbi egészségügyi szervezetének nyújtott nagylelkű gyógyszergyártó-adományokról cikkezik.