"Ahol a Városházát nem tudták ellopni, ott a pártházat lopták el"

"Ahol a Városházát nem tudták ellopni, ott a pártházat lopták el"

"Most visszahoztam a kék szalagot elsősorban Vajda Zoltánnak, és ha valóban küzdeni akar a korrupció ellen, akkor először a saját barátait kérdezze meg erről és először a saját házuk táján tegyenek rendet" – jelentette ki Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület kormánypárti országgyűlési képviselője az Albán utca 21. szám alatti ingatlan előtt tartott sajtótájékoztatóján, ahol kedden délután kitűzte azt a kék szalagot, amit korábban Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje és Vajda Zoltán vitt neki a helyi Fidesz irodájához, arra kérve, hogy együtt lépjenek fel a korrupció ellen. 

Mint ismert, a korábban állami tulajdonban lévő ingatlant több lépcsőben Csizmazia Ferenc helyi MSZP-s pártelnök magántulajdonába játszották át.

"Ahol a városházát nem tudták ellopni ott a pártházat lopták el" – mondta az országgyűlési képviselő, aki az ügy részleteivel kapcsolatban arról beszélt, hogy az Állami Vagyonkezelő valószínűleg már 2008-ban is jóval a piaci ár alatt adta el az MSZP-nek az ingatlant, amit ezután szintén pártpénzből, húszmillió forintért felújítottak (erről egy levelezés tanúsága szerint Molnár Gyula egykori MSZP-s pártelnök döntött), majd 2015-ben 16 millió forintért vásárolta meg Csizmazia Ferenc és családja az ingatlant.

"Ki ne szeretne ilyen olcsón itt a kertvárosban ingatlanhoz jutni állami pénzek segítségével?" – tette fel a kérdést Szatmáry Kristóf, aki szerint azért is megdöbbentő mindez, mert a XVI. kerületben 16 éve nincsenek hatalmon a szocialisták, és nincs mit ellopniuk. De ha nem tudnak hatalomból lopni, akkor a pártvagyont sajátítják ki és teszik magánvagyonná – emelte ki.

Szatmáry szerint érdemes lenne jogászoknak vizsgálni az ügyet, mert valakinek a hűtlen kezelését biztosan felveti, ugyanakkor az a kérdés is felmerül, hogy hova tűnt a pénz, ugyanis a mai számok alapján 60-70 millió forint kárt okoztak a kerületieknek, ekkora összeggel csorbították meg a közös kasszát – hangsúlyozta. 

Az MSZP helyi elnöke jelen pillanatban a legnagyobb támogatója az ellenzéki összefogás közös jelöltjének – mondta az országgyűlési képviselő, aki arra kérte a baloldaliakat, hogy akik állandóan korrupciót kiáltanak, azok előbb a saját házuk táján tegyenek rendet. 

Szatmáry Kristóf megkérdezett néhány ingatlanbecslőt is, mennyit érhet a mintegy ezer négyzetméteres telek a rajta található csaknem kétszáz négyzetméteres házzal. A szakemberek véleménye szerint az ingatlan jelenleg több mint százmillió forintot ér.

Kérdésre válaszolva elmondta: arról nincs tudomása, hogy Csizmazia Ferenc jelenleg az ingatlanban lakik-e, az viszont biztos, hogy az ő magántulajdonában van.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-11-04 | 11:54
Karácsonyék dobra vernék a Városháza épületét?

Karácsonyék dobra vernék a Városháza épületét?

 • Az Index információi szerint vevőt keres a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére a Főváros vezetése.
 • Karácsony tagad, de az Index szerint a fővárosi koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket a Főváros minden bizonnyal legértékesebb ingatlanának eladása érdekében.
 • Vagyis ahogyan az régóta tudott dolog Budapesten, a valódi döntéseket nem Karácsony hozza meg, ő csak a kirakat-fiú szerepét játssza ebben a bizniszben.
Biznisz 2021-05-28 | 11:00
Formálódik a terhelt múltúak koalíciója, mászik vissza a komcsi mélyállam - 17 milliárdos hitelt adott a Questornak 2010 előtt az MFB elnökeként, később nem emlékezett erre, most naná, hogy most Dobrevet támogatja

Formálódik a terhelt múltúak koalíciója, mászik vissza a komcsi mélyállam - 17 milliárdos hitelt adott a Questornak 2010 előtt az MFB elnökeként, később nem emlékezett erre, most naná, hogy most Dobrevet támogatja

 • Zdeborszky György 2015-ben "nem emlékezett" arra, hogy 17 milliárdos hitelt nyújtott MFB-elnökként 2010 előtt a később csődbe ment cégnek.
 • Lassan már csak Laborcz Sándor, Szilvásy György és Galambos Lajos egykori NBH-vezető hiányzik a díszes kompániából, a TEAM Dobrevből.
Biznisz 2021-05-10 | 21:00
Hatalmas biznisz: tavaly még veszteséges volt, idén az első negyedévben 406 milliárd forintos nyereséget jelentett a BioNTech

Hatalmas biznisz: tavaly még veszteséges volt, idén az első negyedévben 406 milliárd forintos nyereséget jelentett a BioNTech

 • 2020 első negyedévében 53,4 millió eurós- 19,491 milliárd forintos - veszteséget jelentett a a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat, amely kifejlesztette a Pfizer koronavírus elleni vakcináját.
 • 2021 első negyedévében az adózott nyeresége már 406 milliárd forintra rúg a vállalatnak.
 • Ez az összeg hamarosan jelentősen tovább fog emelkedni, ugyanis csak az Európai Bizottság 1,8 milliárd Pfizer-vakcinát rendelt a 2022-2023-as évre, darabonként 20,5 eurós áron.
 • Az 1,8 milliárd adag ára forintva átszámolva 13,000 milliárd forint.
 • Érdekesség, hogy 2019 végén és 2020 júniusáig a Pfizer 12,5 euróért szállított egyetlen adagot Európába, ezt az árat emelték nemrégiben 20,5 euróra.
Biznisz 2023-01-10 | 12:38
Új rekord: 110 tonna kokaint foglaltak le Antwerpenben

Új rekord: 110 tonna kokaint foglaltak le Antwerpenben

 • 2021-ben még csak 89,5 tonna kokót kapcsoltak le a kikötőben.
Biznisz 2021-06-01 | 15:11

A 8 éves Növekedési Hitelprogramban eddig 73 ezer vállalkozás jutott 6000 milliárd forintos kedvezményes hitelhez

 • A program az Magyar Nemzeti Bank becslései szerint mintegy 4,5 százalékponttal járult hozzá a gazdasági növekedéshez az elmúlt években.
 • A koronavírus okozta válság enyhítésére kifejlesztett NHP Hajrá forrásainak harmada kisvállalkozásokhoz, harmada pedig mikrovállalkozásokhoz került.
Biznisz 2023-01-17 | 14:45
Jobbikos pártsajtó: Márki-Zay politikai szélhámos?

Jobbikos pártsajtó: Márki-Zay politikai szélhámos?

 • Egy bírósági per előzményeiről és a per tárgyáról tudósít a Jobbik pártalapítványának finanszírozásában álló Alfahír.
 • Az összefoglaló szerint a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom egyesületnél törvénytelen állapotok uralkodnak.
 • A portál szerint egy időben az egyesület felügyelőbizottsága sem működött törvényesen.
 • A tét az, ki költheti el a számlán még meglévő 53 millió forintot?
Biznisz 2021-12-02 | 12:12
Bezzegszlovákia: a határ túloldaláról már inkább átjárnak Magyarországra dolgozni

Bezzegszlovákia: a határ túloldaláról már inkább átjárnak Magyarországra dolgozni

 • A határ mentén már magasabbak a magyar bérek, mint a szlovák oldalon, a munkaerőpiaci szakértők szerint többen jöhetnek át ide dolgozni.
 • A magyar ipar legfontosabb központjaiban már magasabbak a bérek, mint Szlovákiában.