"Ahol a Városházát nem tudták ellopni, ott a pártházat lopták el"

"Ahol a Városházát nem tudták ellopni, ott a pártházat lopták el"

"Most visszahoztam a kék szalagot elsősorban Vajda Zoltánnak, és ha valóban küzdeni akar a korrupció ellen, akkor először a saját barátait kérdezze meg erről és először a saját házuk táján tegyenek rendet" – jelentette ki Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület kormánypárti országgyűlési képviselője az Albán utca 21. szám alatti ingatlan előtt tartott sajtótájékoztatóján, ahol kedden délután kitűzte azt a kék szalagot, amit korábban Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje és Vajda Zoltán vitt neki a helyi Fidesz irodájához, arra kérve, hogy együtt lépjenek fel a korrupció ellen. 

Mint ismert, a korábban állami tulajdonban lévő ingatlant több lépcsőben Csizmazia Ferenc helyi MSZP-s pártelnök magántulajdonába játszották át.

"Ahol a városházát nem tudták ellopni ott a pártházat lopták el" – mondta az országgyűlési képviselő, aki az ügy részleteivel kapcsolatban arról beszélt, hogy az Állami Vagyonkezelő valószínűleg már 2008-ban is jóval a piaci ár alatt adta el az MSZP-nek az ingatlant, amit ezután szintén pártpénzből, húszmillió forintért felújítottak (erről egy levelezés tanúsága szerint Molnár Gyula egykori MSZP-s pártelnök döntött), majd 2015-ben 16 millió forintért vásárolta meg Csizmazia Ferenc és családja az ingatlant.

"Ki ne szeretne ilyen olcsón itt a kertvárosban ingatlanhoz jutni állami pénzek segítségével?" – tette fel a kérdést Szatmáry Kristóf, aki szerint azért is megdöbbentő mindez, mert a XVI. kerületben 16 éve nincsenek hatalmon a szocialisták, és nincs mit ellopniuk. De ha nem tudnak hatalomból lopni, akkor a pártvagyont sajátítják ki és teszik magánvagyonná – emelte ki.

Szatmáry szerint érdemes lenne jogászoknak vizsgálni az ügyet, mert valakinek a hűtlen kezelését biztosan felveti, ugyanakkor az a kérdés is felmerül, hogy hova tűnt a pénz, ugyanis a mai számok alapján 60-70 millió forint kárt okoztak a kerületieknek, ekkora összeggel csorbították meg a közös kasszát – hangsúlyozta. 

Az MSZP helyi elnöke jelen pillanatban a legnagyobb támogatója az ellenzéki összefogás közös jelöltjének – mondta az országgyűlési képviselő, aki arra kérte a baloldaliakat, hogy akik állandóan korrupciót kiáltanak, azok előbb a saját házuk táján tegyenek rendet. 

Szatmáry Kristóf megkérdezett néhány ingatlanbecslőt is, mennyit érhet a mintegy ezer négyzetméteres telek a rajta található csaknem kétszáz négyzetméteres házzal. A szakemberek véleménye szerint az ingatlan jelenleg több mint százmillió forintot ér.

Kérdésre válaszolva elmondta: arról nincs tudomása, hogy Csizmazia Ferenc jelenleg az ingatlanban lakik-e, az viszont biztos, hogy az ő magántulajdonában van.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-07-04 | 13:59
Rég várt fordulat: Magyarország nettó hitelezővé válhat a következő években

Rég várt fordulat: Magyarország nettó hitelezővé válhat a következő években

  • A magyar gazdaságirányítás tudatosan törekedett arra, hogy leépítse az ország devizában (főként dollárban, euróban és japán jenben) fennálló adósságát.
  • Ugyanis annál sérülékenyebb egy ország, minél több devizaadóssága van.
  • És fordítva: annál inkább a saját lábán áll és válságálló, amikor az államadóság nagyobb aránya nemzeti fizetőeszközben (magyarul: forintban) áll.
Biznisz 2021-12-07 | 11:39
Százharminc milliárdos ingatlanbizniszt álmodtak Karácsonyék a Mocsárosdűlőre

Százharminc milliárdos ingatlanbizniszt álmodtak Karácsonyék a Mocsárosdűlőre

  • Egy, a napokban kiszivárgott Anonymus-hangfelvételből kiderül, hogy a korábbi, fideszes városvezetés által védelem alá helyezett Mocsárosdűlő egy részére óriási ingatlanbizniszt álmodott a baloldal.
  • Összesen 334.000 négyzetméteren terveznek ott ingatlanfejlesztést, köztük lakóingatlanokat, vagyis mintegy 1.100 lakást és irodaépületeket.
  • A hangfelvételből kiderül, hogy ugyan lakóingatlanokat nem akart a DK-s polgármester, Kiss László, de meg van vele beszélve, megvan "a deal", hogy ezt mégis akarja, "szeretni fogja".
  • A felvétel nyilvánosságra kerülése után Szabó Tímea helyi országgyűlési képviselő acsarkodó hazudozásba kezdett.
  • Ugyanígy tett Karácsony is, erre válaszul Tarlós István korábbi Főpolgármester megjegyezte, Karácsony annyira sokat hazudozik, hogy fontolóra vette, hogy beperli.
  • A tények cáfolják Szabó és Karácsony állításait, és a háttérben fölsejlik egy hatalmas ingatlanfejlesztés és egy óriási üzlet a Mocsárosdűlőn.
Biznisz 2022-10-28 | 12:22
"Ha a politika így folytatja, az alumíniumipar eltűnik Németországból", állítja a Német Alumíniumszövetség elnöke

"Ha a politika így folytatja, az alumíniumipar eltűnik Németországból", állítja a Német Alumíniumszövetség elnöke

  • Megkongatta a vészharangot a Német Alumíniumszövetség elnöke: "Vigyázzatok, barátaim, láncreakciót válthatunk ki. Rengeteg munkahelyről van szó, és el kell kerülnünk ezt a láncreakciót."
  • Az elnök szerint felbecsülhetetlen gazdasági károkat szenved el Németország, ha az alumíniumipar leállása magával rántja az autógyártást.
Biznisz 2021-08-31 | 11:40
10,8 százalékkal, történelmi mértékben növekedtek a beruházások

10,8 százalékkal, történelmi mértékben növekedtek a beruházások

  • Közben a rendszerváltás óta nem dolgoztak anniyan idehaza, mint most.
  • Az újabb adatok azt bizonyítják, jó volt a kormányzat válságkezelése, hogy különböző ösztönzőkkel arra terelte a vállalkozásokat, beruházásokat kezdjenek el.
Biznisz 2021-07-23 | 15:12
Miközben Magyarországot egy Új Hidegháborúba szeretnék belerángatni, a németek és az amerikaiak megegyeztek az Északi Áramlat 2-ről

Miközben Magyarországot egy Új Hidegháborúba szeretnék belerángatni, a németek és az amerikaiak megegyeztek az Északi Áramlat 2-ről

  • Idehaza is vannak olyan politikusok, akik nyugati nyomásra Új Hidegháborút akarnak Kínával és Oroszországgal.
  • Közéjük tartozik Karácsony Gergely és Fekete-Győr András is.
  • Eközben az Egyesült Államok és Németország szépen csendben megegyezett, hogy Németország és Oroszország befejezhetik az Északi Áramlat 2-t.
  • A gázvezeték a második direkt összeköttetést jelenti Oroszország és Németország között Ukrajna kikerülésével; az USA korábban élesen ellenezte a megépítését, az építőcégekre pedig szankciókat vetett ki.
  • Megint bebizonyosodott, hogy a jóemberkedő, erkölcsi és morális fenntartásokkal operáló külpolitika a lúzerek homokozója.
  • A nagyok az érdekeik mentén cselekszenek, nem a liberális jóemberkedés alapján.
Biznisz 2021-06-28 | 16:22
Matolcsy: az EURÓ csapda

Matolcsy: az EURÓ csapda

  • Óva int az elhamarkodott Euró-bevezetéstől a Magyar Nemzeti Jegybank elnöke.
  • Mint írja, "Az eurózóna tagországainak többségére igaz, hogy az euró bevezetése előtti 20 évük lényegesen sikeresebb volt, mint az euróval töltött első két évtized."