Budai Gyula: Karácsony Gergelyig érnek a szocialista korrupciós ügy szálai

Budai Gyula: Karácsony Gergelyig érnek a szocialista korrupciós ügy szálai

Budai Gyula úgy látja, hogy Karácsony Gergely nyakig benne van a szocialista párt kiterjedt korrupciós ügyében, amelyben érintett Horváth Csaba, Tóth Csaba, Molnár Zsolt és Baja Ferenc is, akik a gyanú szerint mind kenőpénzeket vehettek át. A fideszes képviselő szerint Karácsony Gergelynek számos kellemetlen kérdésre választ kell majd adnia.

"Horváth Csaba, Tóth Csaba és Molnár Zsolt egy korrupciós botrány szereplői! Ami közös bennük, hogy az MSZP tagjai és sok tíz millió forint kenőpénzt kaptak F. Zsolttól" – írta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzet részleteket közölt Fuzik Zsolt vallomásából, aki az utóbbi évtizedek legnagyobb fiktív számlázási ügyében gyanúsított és vádalku keretében buktatta le a baloldali politikusokat.

Mint a lap megírta, Molnár Zsolt MSZP-s pártigazgató negyvenmillió forintot kapott, Horváth Csaba zuglói polgármester és Tóth Csaba kerületi országgyűlési képviselő minimum 250 millió forinton osztozott, Horváth pedig még ezen felül is kért három alkalommal három millió forintot.

A hatóság poligráffal vizsgálta Fuzik vallomásait és a hazugságvizsgálat szerint igazat mondott a vesztegetésekkel kapcsolatban. A kenőpénzeket átadó férfi Baja Ferencnek, az MSZP egykori nagyágyújának is harmincmillió forintnyi összeggel tömte ki a zsebét.
Budai Gyula kiemelte, hogy úgy látja, Karácsony Gergely zuglói polgármesterként nyakig benne volt a parkolási bizniszben. Ismert: Tóth és Horváth megvesztegetésének idején, 2017 és 2019 között Karácsony volt Zugló polgármestere. Horváth Csabát, utódját, 2019 őszén választották meg.

Budai bejegyzésében azt állítja, hogy Karácsony Gergely írt alá minden parkolási szerződést így tudnia kellett a mutyiról és neki is juthatott a korrupciós pénzből. "Lám, lám, főpolgármester úr, tagadjuk a tízszázalékos jutaléki rendszert a Városházán, Zuglóban meg mégis működött" – írta gúnyosan Budai.

Hozzátette: várhatóan rengeteg kérdésre kell majd válaszolnia Karácsonynak az ügyészségen, csak aztán nehogy elaludjon és elkéssen a kihallgatásról.
 
Molnár Zsolt és Horváth Csaba jelenleg a Márki-Zay Péter vezette közös ellenzéki listán szerepelnek az április 3-i országgyűlési képviselőválasztáson. Hadházy Ákos, a baloldal zuglói jelöltje felszólította a két politikust hétfőn, hogy mondjanak le listás helyükről – írta a Magyar Hang.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-10-01 | 18:07
Márki-Zay elismeri, munkatársa volt korábban az a férfi, aki lezúzott egy luxus kupé BMW-t tele készpénzzel az M3-as autópályán

Márki-Zay elismeri, munkatársa volt korábban az a férfi, aki lezúzott egy luxus kupé BMW-t tele készpénzzel az M3-as autópályán

 • Az ózdi jobboikos jelölt kampánykoordinátora korábban a Mindenki Magyarországa Mozgalom operatív vezetésében vállalt szerepet - ismerte el Márki-Zay.
 • Hódmezővásárhely polgármestere azt is elismerte, azt követően is találkozott és beszélt a férfival, hogy az elhagyta az MMM vezetését.
Botrány 2021-09-21 | 17:41
Kussoljatok! - ezt üzeni Márki-Zay a hódmezővásárhelyi képviselőknek

Kussoljatok! - ezt üzeni Márki-Zay a hódmezővásárhelyi képviselőknek

 • Úgynevezett "széksértési" önkormányzati rendeletet alkotott a hódmezővásárhelyi közgyűlés.
 • Ennek lényege, hgy bármely képviselő bemószerolhatja a másikat, ha az szerinte sértőt mondott a Polgármester Úrra, vagy más képviselőre.
 • Nesze neked szólásszabadság és demokrácia.
Botrány 2023-01-24 | 12:18
Eva Kaili lobbizásának köszönhetően a testvérének szervezete 105 172 eurót nyert Brüsszelben

Eva Kaili lobbizásának köszönhetően a testvérének szervezete 105 172 eurót nyert Brüsszelben

 • Majd a szervezet által felkarolt témák hivatalos EU-s szerve még 525 000 eurót kapott Kailitól.
 • Pont ezzel, a blokklánc-technológiával a területtel foglalkozott Eva Kaili testvére.
 • A korrupcióba belebukó szocialista alelnök rendszeresen felszólalt a rendezvényeiken.
 • Családi biznisz a korrupció.
Botrány 2022-02-09 | 09:42
Ez nem a vád, ez az ítélet: aktívan beavatkozik Brüsszel a magyar választási kampányba

Ez nem a vád, ez az ítélet: aktívan beavatkozik Brüsszel a magyar választási kampányba

 • Brüsszel minden áron hatalomra akarja juttatni az ellenzéket, és ezért bármire képes.
 • Jogtalanul visszatartják a Helyreállítási Alap Magyarországnak járó forrásait és bírósági ítéletettel büntetnék Magyarországot.
 • Az Európai Unió Bíróságát egyébként a Soros-hálózat tartja a markában, a vezető bírók mind Soros György lekötelezettjei.