A vallomás szerint újabb szocialista tartotta a markát a kenőpénzért

A vallomás szerint újabb szocialista tartotta a markát a kenőpénzért
  • Baja Ferenc, a szocialisták régi embere is tartotta a markát a zsetonért.

Baja Ferenc, az MSZP egykori nagyágyúja is kapott azokból a vesztegetési pénzekből, amelyekből jutott Horváth Csabának, Tóth Csabának és Molnár Zsoltnak is. Mindannyian attól a Fuzik Zsolttól vettek át komolyabb összegeket, akit a hatóságok költségvetési csalással gyanúsítanak. A birtokunkba jutott vallomásrészletek szerint ezen a vonalon összesen több mint háromszázmillió forint feketepénz áramlott a szocialista politikusokhoz.

A Magyar Nemzet információi szerint Fuzik Zsoltnak azt követően eredt meg a nyelve, hogy vádalkut kötött a nyomozó hatósággal, amely korábban bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsította meg. 

Fuzik tehát az enyhébb büntetés reményében beszélt olyan, általa ismert bűncselekményekről, amelyekben politikusok is érintettek.

A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot, amely megállapította, az általa elmondottak fedik a valóságot.

A Magyar Nemzet birtokába került vallomásrészletekből kiderült, hogy a szocialista Baja Ferenc is busásan részesült vesztegetési pénzekből, amelyeket Fuzik Zsolt adott át a SYS IT Services Kft. képviseletében.

Baja Ferenc az MSZP igazi veteránjának számít. A jelenleg 66 éves politikus 1994 és 2014 között szocilaista országgyűlési képviselő volt. A Horn-kormány idején környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter, 2002 és 2010 között pedig a Miniszterelnöki Hivatalban tevékenykedett államtitkárként, ahol különböző területek tartoztak hozzá, többek között az informatikai projekteket felügyelte. 

Beszédes, hogy Horn Gyulát követően Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is fontos feladatokat bízott rá. Neve a Kulcsár Attila-féle brókerbotrányban is felbukkant. 

De visszatérve a vallomáshoz, Baja Ferenc még 2019 májusában vagy júniusában egy közvetítőn keresztül kereste meg Fuzik Zsoltot. Az MSZP-s politikus szeretett volna megállapodást kötni arra az esetre, ha Karácsony Gergely lesz a főpolgármester és ha a SYS IT megnyeri a BKV Zrt. informatikai rendszereinek üzemeltetésére kiírt közbeszerzést. Baja azt mondta, ebben az esetben majd vele kell egyeztetni az informatikai projektek kapcsán. 

Baja Ferenc akkor jelentkezett újra, amikor Karácsony Gergely megnyerte a választást, ekkor harmincmillió forintot kért magának, és vállalta, hogy két évig nem bolygatja meg a SYS IT Services Kft. BKV-s szerződését. 

"Baja említette, hogy jóban van a főpolgármesterrel és felhatalmazása van arra, hogy informatikai kérdésekről tárgyaljon. Említette azt is, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes támogatását élvezi, aki fontos személy, mivel arról hozhat döntéseket, hogy milyen projekteket támogassanak és honnan vonjanak el pénzt" – fogalmazott Fuzik. 

Hozzátette: Baja Ferenc egyszer mutatott neki egy papírt, amelyen a főpolgármester aláírása szerepelt, illetve az, hogy informatikai főtanácsadó lett a fővárosnál. 

"A harmincmillió forintnyi vesztegetési pénzt én adtam át neki a Várkert Bazárnál található kis parkban" – mondta Fuzik a nyomozóknak. 

Hangsúlyozta, Baja Ferenccel találkozott a Tabáni Tenisz Centerben, valamint a Markó utcai Pilot Caféban is, de ezeken a helyeken nem adott át pénzt. 

A politikus és Fuzik rendszeresen egyeztettek, majd egy idő után felmerült, hogy Baja rendszeres havi juttatást szeretne kapni és kérte, hogy találjanak egy erre megfelelő szerződést. 

"Azt mondta, havi 2-3 millió forintra van szüksége" – idézte fel a történteket Fuzik, aki úgy gondolta, a BKV-s pénztárgépek üzemeltetéséből kigazdálkodható az összeg, de a BKK vezetése akkor ezt a területet éppen magához akarta vonni.

Baja Ferencnek azonban ezt sikerült megakadályozni, de a havi vesztegetési pénzek végül nem érkeztek meg az MSZP-s politikushoz. Fuzik Zsolt szerint Baja azt tervezte, hogy felvásárolja a SYS IT Services Kft-t, azonban egy másik befektető megelőzte. A cégeladásról szóló tárgyalások megindulása után Baja nem kereste többé Fuzikot, aki a nyomozóknak elmondta, a harmincmillió forintos vesztegetési pénzt a Wind IP 21 Kft.-nél kiállított fiktív számlákból fedezték. 

Mint ismert, az elmúlt napokban a Magyar Nemzet számos részletet közölt Fuzik Zsolt vallomásából. Ezekből kiderült, hogy Fuzikon keresztül Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere és Tóth Csaba MSZP-s honatya együtt több mint 250 millió forintot zsebelhettek be megcsapolva a kerületi parkolási cég profitját. 

Hétfőn lapunk arról számolt be, hogy Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő Baja Ferenchez hasonlóan hatalmas összegre tartott igényt, hogy ne támadja meg a BKV informatikai üzemeltetési szerződését a SYS IT Services Kft.-vel. Molnár negyvenmillió forintot vett át Fuzik Zsolttól az Olimpia parkban

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-05-30 | 19:03
Soha nem látott ingatlaneladások Újbudán - a DK-s László Imre úgy szórja a közvagyont, mintha nem lenne holnap

Soha nem látott ingatlaneladások Újbudán - a DK-s László Imre úgy szórja a közvagyont, mintha nem lenne holnap

  • Az elmúlt hetekben a Mandiner cikkezett arról, Újbuda önkormányzata soha nem látott ingatlankiárusításba kezdett.
  • Bár a baloldal a XI. kerületben is azzal az ígérettel jutott hatalomra, véget vet - az egyébként nem létező - ingatlaneladásoknak, mondván "Újbuda megtelt", másfél évvel a választások után soha nem látott mértékben pörgették fel az önkormányzati ingatlanok eladását.
  • Összességében több milliárd forintos ingatlanvagyonról van szó.
  • A Mandiner cikksorozata és a kibontakozó civil ellenállás egy iskolások által használt telket, és egy saroktelket talán megmentett az eladástól.
  • Több nagyértékű ingatlant azonban nem.
  • A BENNFENTES utánajárt a dobra vert ingatlanoknak, és feltérképezte azok környezetét is.
Botrány 2021-09-19 | 10:03
Bohózat: az ellenzék a Fideszt vádolja az előválasztási bénázással, de inkább önhackelés történhetett

Bohózat: az ellenzék a Fideszt vádolja az előválasztási bénázással, de inkább önhackelés történhetett

  • Nem sokkal az indulást követően az ellenzéki előválasztást le kellett állítani, mert túlterhelődött a rendszer.
  • Az ellenzék szerint a fiaskó mögött a Fidesz áll, nem ők, akik képtelenek voltak egy olyan rendszert felállítani, ami bírja a forgalmat.
  • Jól ismert védekezés ez, Karácsony sem felelős soha semmiért, ha valami hiba történik, ő ott sem volt, inkább csak a Fidesz.
  • A Fidesz csattanós reakciót adott, azt írták az ellenzékieknek, hogy a saját bénázásukat ne kenjék másokra.
  • Ám ha jobban a dolgok mögé nézünk, akár önhackelés is történhetett.
  • Köztudomású ugyanis, hogy az előválasztásnak nevezett színjáték, ahol a pártok előre lezsírozták egymás között a körzeteket, nem igazán mozgatja meg az embereket.
  • A miniszterelnök-jelölti aláírásgyűjtés is csak 2,5%-os részvétel mellett zajlott.
  • Annak ellenére van ez így, hogy az ellenzéki propagandamédia - nem függetlenül attól, hogy Karácsony hetente milliókat fizet nekik - őrületes erővel állt bele a sztoriba, és folyamatosan úgy tudosít a korábban lesajnált előválasztásról, mintha annak valódi tétje lenne.
  • Nincsen, ezért is az érdektelenség. És ezért lehetett egy önhack az ellenzék részéről a szombati leállás.
  • Ha áldozati pózba dobják magukat, ahogy szokták, és ebben a liberális média segédkezet nyújt nekik, akkor hangos lármát csaphatnak az előválasztás körül, amit a hazug meséjük szerint a Fidesz akar megakadályozni - miközben a pénteki éles teszten is lefagyott a rendszer.
  • Vagyis az az ellenzék bénázott el egy rendszerkiépítést, amelyik az ország vezetését akarja.
Botrány 2021-05-24 | 09:40
Karácsony a két hetes nyelvvizsga és nyelvtudás-botránya után benyögte, csak azért nem tud angolul, mert diszlexiás volt, de kinőtte

Karácsony a két hetes nyelvvizsga és nyelvtudás-botránya után benyögte, csak azért nem tud angolul, mert diszlexiás volt, de kinőtte

  • Először azt állította, van középfokú nyelvvizsgája, később kiderült, hogy nincsen
  • Majd az ATV-ben azzal magyarázkodott, neki "hiperpasszív" angol nyelvtudása van.
  • Most ott tartunk, hogy a Telex elnevezésű ellenzéki propagandakiadványnak a Főpolgármester azt a magyarázatot adta, egykori angoltanára szerint diszelxiás volt, ám azóta kinőtte.
  • Kérdés, azóta miért nem tanult meg angolul.
Botrány 2021-09-10 | 11:38
Karácsony a hivatali autójának hátsó üléséről jelentette be álmoskodva, hogy a péntek az országjárásé

Karácsony a hivatali autójának hátsó üléséről jelentette be álmoskodva, hogy a péntek az országjárásé

  • Alig tartózkodik Budapesten, feszt csak kampányol.
  • De személyes kampányára is a hivatali autó és sofőr hurcolja - közpénzekből.
  • Ki vezeti így Budapestet? Karácsony biztosan nem.
  • A videóban elárulta, hogy alvással tölti az utazást.
  • Micsoda meglepetés.
Botrány 2021-12-16 | 13:18
Kálmán Olga a milliós fővárosi fizetéséért a Balatonról szelfizget

Kálmán Olga a milliós fővárosi fizetéséért a Balatonról szelfizget

  • Közben melósokat rúgnak ki a Főváros közműcégétől.
  • Így működik a gyakorlatban a Karácsony-féle szolidaritás és a 99 százalék képviselete a kiváltságos 1 százalékkal szemben.
  • A csókosoknak milliós fizetések a semmire, a kisembernek meg utilapú a talpára - ez a budapesti baloldal.
  • Karácsony 41 tanácsadót tart magának, közben a város lepusztultabb, mint a Demszky-korszak fénykorában.
Botrány 2022-03-31 | 11:54
Nyomoz az NNI a pestszentlőrinci ingatlanmutyik miatt

Nyomoz az NNI a pestszentlőrinci ingatlanmutyik miatt

  • Abban a kerületben, ahol Sanyi nem olyan karót nyelt, és ahol Patek Gábor elhencegte, hogy ingatlanfejlesztésekből kanyarítanak ki maguknak lakásokat.
Botrány 2023-02-06 | 15:46
Karácsony haverja, Jávor Benedek Paks II. kapcsán egy amerikai cég érdekében lobbizik

Karácsony haverja, Jávor Benedek Paks II. kapcsán egy amerikai cég érdekében lobbizik

  • A lengyel EurActivnak adott interjút az Európai Parlamentből kihullott, de Karácsony jóvoltából továbbra is Brüsszelben élő Jávor Benedek.
  • A városban történő tartózkodását évente több, mint százmillióval támogatja a Karácsony-féle budapesti városvezetés.
  • Névleg azzal az indokkal, hogy segítsen Budapestnek EU-s forrásokat találni, de feltehetően inkább azért, hogy Jávor folytathassa Paks II. elleni ámukfutását.
  • Az egykori LMP-s képviselő ugyanis nagy ellenfele a Paks II. beruházásnak.
  • A lengyel portálnak mondott interjúban az is felsejlik, hogy miért dolgozik a beruházás, így Magyarország biztonságos áramellátása ellen.
  • Az interjúban Jávor azt a konteót terjeszti, hogy az ukránok vereségével visszatérhet Kárpátalja, és erről informálisan neki kormánytagok beszéltek.
  • A Roszatom tüzelőanyagát ki lehet váltani az amerikai Westinghouse tüzelőjével - mondja, egyértelművé téve, hogy valamely idegen érdek érdekében beszél.
  • Illetve a brüsszeli nukleáris szankcióknak csak az újépítésű atomerőműveket kellene céloznia.
  • Vagyis Karácsony kitartott haverja, Jávor Benedek Paks II. ellen akar szankciókat az EU-ban.
Botrány 2021-12-07 | 21:09
Az ellenzék és a propagandamédiája miatt 200 ezer Szputnyik vakcinát kellett megsemmisíteni

Az ellenzék és a propagandamédiája miatt 200 ezer Szputnyik vakcinát kellett megsemmisíteni

  • Az oltásellenes baloldal és a cselédmédiája végig hőbörgött a Szputnyik-vakcina használata ellen.
  • Később kiderült, hogy ez a legjobb oltás a koronavírus ellen.
  • Most meg kellett semmisíteni 200 ezer adagot, mert az ellenzék és a cselédsajtója lebeszélte az embereket az orosz oltásról.
  • Ezzel az ellenzék és a cselédsajtója 600 millió forintos kárt okoztak a magyar adófizetőknek.