Maffiatempó: 40 milliót kért az MSZP-s, hogy ne támadja meg a tendert

Maffiatempó: 40 milliót kért az MSZP-s, hogy ne támadja meg a tendert
  • Fuzik Zsolt vádalkut kötött hatóságokkal, és sorra dobálja fel a szocialista politikusokat.
  • Állítása szerint Molnár Zsolt azért kapott tőle 40 milliót készpénzben, hogy ne támadják meg egy közbeszerzési győzelmüket.

Horváth Csabán és Tóth Csabán kívül egy harmadik szocialista politikus, Molnár Zsolt is kapott vesztegetési pénzeket Fuzik Zsolttól – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyvből. Az MSZP-s honatya az iratok szerint 40 millió forintot vett át az Olimpia parkban.

A Magyar Nemzet információi szerint a költségvetési csalással gyanúsított Fuzik Zsolt 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt.A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot, a poligráf szerint igazat mondott, amikor a vesztegetésekről vallott.

Mint ismert, Fuzik Zsolt is azon gyanúsítottak között van, akikre 2021 nyarán csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával, a hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állítottak ki fiktív számlákat. A hamis dokumentumok a SYS IT Services Kft.-nél és a hozzá kapcsolódó gazdasági társaságoknál keletkeztek.A számlák segítségével a csalók a saját jövedelmüket növelték és a vesztegetési pénzeket is így fizették. Fuzik vallomásaiból olyan kép bontakozik ki, hogy a férfi afféle intéző volt a cégcsoporton belül, akire a főnökei a piszkos munkát, a vesztegetési pénzek átadását bízták más feladatok között.

Így kerülhetett képbe a zuglói parkolási ügyekben is, ahol a SYS IT Services alá tartozó egyik cég nyerte el a parkolásüzemeltetési feladatokat. Itt 2017 és 2019 között vallomása szerint Fuzik Zsolt minimum 250 millió forintot, a profit felét adta át Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselőnek és Horváth Csaba fővárosi MSZP-s politikusnak, aki 2019-től a kerület polgármestere lett. Azt nem tudni, hogy Tóth és Horváth milyen arányban osztozott a negyedmilliárd forintnyi vesztegetési pénzen, ám a későbbi kerületi vezető néhány alkalommal ezen felül is kért és kapott pénzt. 

A múlt héten egyébként az üggyel összefüggésben az ügyészség kezdeményezte Tóth Csaba mentelmi jogának a felfüggesztését. Fuzik Zsolt azonban nem kizárólag Zuglóban dolgozott, a SYS IT Services fővárosi pályázatába is bevonták. 

A cég 2019 nyarán nyert el egy jelentős közbeszerzést, amely alapján két éven át milliárdokért működtethették a BKV informatikai rendszereit. Ebben az ügyben bukkant fel Molnár Zsolt és társa, akik a pályázat beadása előtt keresték fel a SYS IT-t azzal, hogy "nem támadják meg a szerződést" ha fizetnek nekik. Molnár 40 milliót kért, a társa 30-at és a megállapodás szerint a "díj" két évre szólt. 

A vallomás szerint Molnár Zsolt kezdetben bizalmatlan volt Fuzikkal szemben, a pénzátadást ezért egy közös ismerősük, Z. Zs. segítségével akarták lebonyolítani, ám a tervezett találkozók meghiúsultak. A vallomásrészletek alapján nem világos, hogy Fuzik Zsolt miért nem tudott találkozni a közvetítővel, ám később az MSZP-s országgyűlési képviselő maga jelentkezett nála.

2019 második felében 40 millió forint vesztegetési pénzt adtam át Molnár Zsolt országgyűlési képviselőnek – jelentette kis vallomásában Fuzik Zsolt. A pénz átadásának a körülményeiről elmondta, Molnárral 2019. augusztus 6-án találkoztak délelőtt 10 órakor a Casa Bianka étterem előtt, az V. kerületben, ahonnan az Olimpia parkba sétáltak.

Fuzik a pénzt egy fekete bőr Hugo Boss irattáskában vitte magával. A parkban leültek egy padra, majd odaadta a politikusnak a táskát, aki megköszönte és azt mondta: "rendben vagyunk".

Fuzik Zsolt vallomásában megemlítette, hogy a táskát nem kapta vissza.

Molnár Zsolt a vesztegetésről szállingózó hírekre a múlt héten pénteken az ATV-ben reagált, ahol igyekezett előre menekülni. Közölte, valóban találkozott Fuzik Zsolttal és egy padon ülve beszélgettek az Olimpia parkban, de tagadta, hogy pénzt vett volna át a férfitól.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-10-06 | 13:52
Hollandia: felháborodást keltettek a menedékkérőkről készült képek egy tengerjáró hajón

Hollandia: felháborodást keltettek a menedékkérőkről készült képek egy tengerjáró hajón

  • A migránsok által az óceánjáró hajókon csapott habzsi-dőzsi nyílt meghívás azoknak, akik még otthon maradtak - vélik a migráció-kritikus politikusok.
Botrány 2022-04-01 | 11:02
Totális baloldali gátlástalanság: háborús rémhírekkel hívogatják az embereket

Totális baloldali gátlástalanság: háborús rémhírekkel hívogatják az embereket

  • Pécsett és Szegeden is abszurd és gátlástalanul hazug automata telefonhívásokkal sokkolja a baloldal az embereket.
  • Azt állítják, Putyin titkos paktumot kötött Orbánnal, hogy Magyarország felől támadják meg Ukrajnát.
  • Ez a háborús dezinformáció borzasztóan veszélyes, és nem a Fideszre, hanem Magyarország biztonságára nézve.
  • A baloldalnak azonban semmi sem drága.
  • Az eset érdekessége, hogy Pécsett többen is panasszal éltek a helyi választási bizottságnál.
  • De ahogyan azt korábban a BENNFENTES bemutatta, a baloldal a választások előtt baloldali aktivistákkal töltötte fel a független önkormányzati bizottságokat, Pécsett is.
  • Ennek megfelelően a baloldali többségűvé vált bizottság elutasította a panaszokat, leseperte az asztalról a választási csalás miatti bejelentéseket.
  • Ezért volt fontos a baloldalnak, hogy az országgyűlési választások előtt elfoglalja az elvileg független, önkormányzati választási bizottságokat.
Botrány 2023-01-13 | 14:12
Botrány: kazettás bombákat gyártó fegyvergyárakba fektetett az EP-képviselők nyugdíjalapja

Botrány: kazettás bombákat gyártó fegyvergyárakba fektetett az EP-képviselők nyugdíjalapja

  • Az Európai Parlamenti képviselők nyugdíjalapja fosszilis tüzelőanyag-bányákba és fegyvertgyártó cégekbe fektette az európai adófizetői pénzeket.
Botrány 2021-12-03 | 11:28
Zöldfejlesztést hazudtak, erre kiderült, hogy irgalmatlan méretű ingatlanmutyit készítenek elő

Zöldfejlesztést hazudtak, erre kiderült, hogy irgalmatlan méretű ingatlanmutyit készítenek elő

  • Sorra kerül a korábban a fideszes városvezetés által megóvni kívánt Mocsárosdűlő is.
  • Karácsony és Szabó Tímea zöldfejlesztést hazudott a területre, erre kiderült, hogy összesen 300.000 négyzetméternél nagyobb ingatlanfejlesztést terveznek a területen.
Botrány 2022-02-28 | 13:42
Folytatódik az agybaj: oroszpártisággal vádolja a kárpátaljai menekülőket Márki-Zay

Folytatódik az agybaj: oroszpártisággal vádolja a kárpátaljai menekülőket Márki-Zay

  • Azt gondolná minden jóérzésű magyar, Márki-Zay nem képes már fokozni az őrületet.
  • De, minden nap tudja.
Botrány 2022-03-02 | 20:31
Karácsony tolmácsa egy New York-i felhőkarcoló tetején él

Karácsony tolmácsa egy New York-i felhőkarcoló tetején él

  • Korányi Dávid Gyurcsány alatt kezdte a szakmát, majd szolgálta Bajnait is.
  • Hivatalosan ő Karácsony külpolitikai tanácsadója, de leginkább tolmácskodik neki, mert a Főpolgármester továbbra sem beszél egy mukkot sem angolul.
  • A Metropol kiderítette, Korányi egy New York-i felhőkarcoló tetején múlatja hétköznapjait, miközben Budapesttől egymilliót kap a tanácsadásaiért.
  • Ami a legtöbbször az, hogy szépen beszéljen Karácsony mellett angolul, aki szégyenszemre továbbra is csak makogni tud nemzetközi rendezvényeken is.
  • Korányi arról is híres még, hogy a híres maneken, Mihalik Enikő híres férje.
Botrány 2021-07-17 | 13:47
Budapesti méhlegelők: 28 hektárral kevesebb területet kaszál a Főváros, jóval drágábban

Budapesti méhlegelők: 28 hektárral kevesebb területet kaszál a Főváros, jóval drágábban

  • Jelentősen csökkent a Főkert által kaszáltatott zöldterület Budapesten, de sokkal többet fizet ezért a Főváros.
Botrány 2022-03-18 | 18:15
Csinos kis luxusvillát épített Zuglóban Horváth Csaba

Csinos kis luxusvillát épített Zuglóban Horváth Csaba

  • A gyanú szerint Tóth Csabával közösen dézsmálták a kerületi parkolási kasszát, még Karácsony zuglói polgármesterségekor, havi tízmilliót zsebre téve.
  • Most egy, Horváth szülei nevén fölbukkant villa tartja lázban a zuglóiakat.
  • Már csak azért is, mert a szomszédok elmondása szerint Horváth a helyszínen irányította az építkezést, és vastag pénzkötegeket lóbálva fizette ki a vállalkozókat.