Horváth felajánlotta a parkolási cégnek, a fizetési zónahatár kibővítését segít elintézni a Fővárosnál

Horváth felajánlotta a parkolási cégnek, a fizetési zónahatár kibővítését segít elintézni a Fővárosnál
  • Jutalmul 250 milliót kapot Tóth Csabával közösen.

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere mellett Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő is részesült azokból a vesztegetési pénzekből, amelyek a kerület parkolási cégének bevételeiből származtak. A Magyar Nemzet birtokába jutott vallomásrészletekből kiderült, a Horváth–Tóth páros több mint negyedmilliárd forintot vett át feketén. Az ügyészség a napokban kezdeményezte Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését.

Fuzik Zsolt, a zuglói parkolási cég egyik befolyásos munkatársa a nyomozók előtt részletesen beszámolt arról, hogy ki, mikor, milyen összegű korrupciós pénzt kapott a SIS Parking Kft. profitjából. A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot is. A poligráf szerint Fuzik igazat mondott, amikor a bűncselekmények részleteiről beszélt. 

A Magyar Nemzet birtokába került újabb jegyzőkönyvrészletek szerint Horváth Csaba polgármesteren kívül Tóth Csaba szocialista honatya is bőven részesült a szóban forgó összegekből. 

A két politikus a zuglói parkolási cég profitjának felét tehette zsebre, ezen kívül Horváth Csaba külön is kért vesztegetési pénzt. 

A kifizetéseket fiktív számlák kibocsátásával fedezte a SIS Parking Kft. Polt Péter legfőbb ügyész befolyással üzérkedés bűntettének és más bűncselekmények gyanúja miatt pénteken kezdeményezte Tóth mentelmi jogának felfüggesztését.

Fuzik Zsolt gyanúsítotti vallomása szerint 2009 óta ismerte Horváth Csabát, amikor előbbi a BKV informatikai igazgatója, utóbbi pedig főpolgármester-helyettes volt. A zuglói parkolási szerződésről 2016-ban kezdtek tárgyalni, Horváth ekkor mutatta be Tóth Csabának Fuzikot, a trió a budai Rózsakert Bevásárlóközpontban találkozott először. A két szocialista politikus Fuziknak azt ajánlotta, hogy az általa képviselt SIS Parking Kft. akkor nyerheti meg a zuglói parkolás-üzemeltetési munkákat, ha a cég a profit felét visszaosztja. – Elhangzott ezen a megbeszélésen, hogy a kiírás a mi instrukciónk alapján, az általunk átadott műszaki anyagokkal és gazdasági feltételekkel történik meg – fogalmazott. 

A SIS Parking Kft. végül két szerződést nyert el Zuglóban. Az egyik szerint a cég 2017 és 2019 júliusa között karbantartotta, tisztította és kiürítette az automatákat, valamint szállította az összegyűlt pénzt. A másik megállapodás egy parkolási szoftver üzemeltetésére vonatkozott. 

Fuzik Zsolt beszélt arról is, hogy Horváth Csabával később volt még egy négyszemközti találkozója, ahol a politikus kijelentette, hogy ő külön szeretne még további havi hárommillió forintot kapni. Ezt az összeget csupán néhány hónapig vehette át a jelenlegi polgármester, ugyanis Zuglóban bevezették a hétvégi ingyenes parkolást, így a társaság bevétele jelentősen csökkent.

A vallomásból kiderült az is, hogy a SIS Parking befolyásos munkatársa jegyzeteket készített a vesztegetési pénzek átadásáról, a helyéről és a pontos összegekről. Horváth Csaba különmillióit a Kálvin téri California Coffee Company kávézónál adta át Fuzik Zsolt. Tóth Csaba havi 10-15 millió forintot kapott, amelyet a Budakeszi úti Öko Lakópark egyik ingatlanában vett át.

A pénzek átadásakor más tanú nem volt jelen, ám a parkolási cég ügyvezetője, Sz. Zoltán Fuzikkal közösen számolta át az összegeket, és tudta, hogy kinek adják át.

Fuzik Zsolt szerint Horváth Csaba elintézte, hogy SIS Parking által kibocsátott számlák mindig rendesen, időre ki legyenek fizetve, illetve segített más nehézségek "elsimításában" is. Mindemellett, amikor szóba került, hogy kiterjesztenék a parkolási övezetet, akkor Horváth Csaba azt ígérte, segít majd elintézni ezt a Fővárosi Önkormányzatnál. 

Az ügyészek azon kérdésére, hogy Tóth Csaba miben nyújtott segítséget, Fuzik úgy válaszolt: "látszott, Tóthnak komoly befolyása van az önkormányzatnál". – Számomra teljesen egyértelmű volt, hogy amit ő mond, az úgy is történik – emelte ki. Lényeges körülmény, hogy ebben az időszakban még Karácsony Gergely volt Zugló polgármestere. 

Fuzik beszámolt egy olyan epizódról is, amely jól mutatja a két szocialista politikus gondolkodásmódját. – Ősszel a parkolóhelyekre rengeteg falevél hullott, ennek eltakarítása a szerződés szerint a SIS Parking feladata lett volna, ám nem kellett megcsinálni, mivel ennek magas költsége csökkentette volna a nyereséget, és így a vesztegetési pénz mennyiségét is – mondta. 

A két prominens MSZP-s politikus között meg is romlott a viszony egy időben, ugyanis Fuzik Zsolt jelezte Tóth Csabának, hogy Horváth külön is kapott összegeket. – Ebből volt egy kis feszültség, Tóth Csaba felháborodott, mivel a neki átadott pénzből is kapott Horváth, aki pedig felelősségre vont engem, hogy miért beszélek Tóth Csabának a neki juttatott összegről – ecsetelte a történteket Fuzik. Hozzátette: azt nem tudja, hogy a két politikus milyen arányban osztozott.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-08-04 | 15:06
Habzsidőzsi: egy magyar átlagfizetésébe került Tüttő tengeri lovaglása egy alkalommal

Habzsidőzsi: egy magyar átlagfizetésébe került Tüttő tengeri lovaglása egy alkalommal

  • Közben főnöke, Karácsony Gergely azzal kampányol, ő majd a kiváltságos 1 százalék helyett a többséget, a 99 százalékot képviseli.
  • Ehhez minden jel szerint megfelelő munkatársakat választott.
  • A budapesti vagyonkezelésért felelős főpolgármester-helyettes - ha csak egyetlen alkalommal lovagolt a habokban - 216 000 forintot költött a görög tengernél a lovaglós hobbyjára.
Botrány 2022-02-09 | 09:53
Karácsony újabb hazugsága lepleződött le: milliós prémiumokat osztott szét

Karácsony újabb hazugsága lepleződött le: milliós prémiumokat osztott szét

  • Nincs abban semmi meglepő, hogy Karácsony ismét hazugságon csípték.
  • Két éve hazudja, hogy a kormány kivérezteti a Fővárost, és tönkreteszi anyagi értelemben.
  • Erre milliós jutalmakat szórtak ki a vezetőknek 2021-ben is.
  • Karácsonynak lételeme a hazudozás, olyan természetes neki, mint hogy levegőt vesz.
Botrány 2021-12-13 | 11:00
Városháza-mutyi: egyszerre több helyszínen is házkutatásba kezdett a rendőrség

Városháza-mutyi: egyszerre több helyszínen is házkutatásba kezdett a rendőrség

  • Korábban kiszivárgott emailezések szerint egyes érintettek aktív nyomeltakarításba kezdtek.
Botrány 2022-02-25 | 16:30
250 milliót szakíthatott a korrupciós pénzből a szocialista Tóth Csaba

250 milliót szakíthatott a korrupciós pénzből a szocialista Tóth Csaba

  • Horváth Csaba és Tóth Csaba szocialista politikusok a zuglói parkolási nyereség felére tartottak igényt.
  • A gyanú szerint Tóth Csaba ezzel 250 milliót tehetett zsebre alig két év alatt.
  • Amikor ezt az ügyletet tető alá hozták Zuglóban, akkor pont Karácsony Gergely volt ott a polgármester.
Botrány 2021-07-16 | 11:50
Tényleg az a baja a Bizottságnak, hogy az óvodákban és az iskolákban nem lehet szabadon propagálni az LMBTQ+ nézeteket

Tényleg az a baja a Bizottságnak, hogy az óvodákban és az iskolákban nem lehet szabadon propagálni az LMBTQ+ nézeteket

  • Ez a magyar kormánynak küldött hivatalos válaszlevélből derült ki.
  • A Bizottság szerint az a tilalom, mely szerint »a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozások« az oktatás keretében nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása vagy a homoszexualitás népszerűsítésére, sérti az uniós szolgáltatások szabad áramlását.
Botrány 2021-07-20 | 16:57
Cseh Katalin úgy vágott vissza, hogy nem mond igazat

Cseh Katalin úgy vágott vissza, hogy nem mond igazat

  • Perrel is fenyegetőzik a BENNFENTES ellen, mondván, portálunk korrupcióval vádolta.
  • A BENNFENTES nem vádolta korrupcióval a Momentum politikusát.
Botrány 2021-09-24 | 18:14
49 perces felvételen győzködi Havas a tanítványát, hogy szexre bírja

49 perces felvételen győzködi Havas a tanítványát, hogy szexre bírja

  • A hangfelvétel szerint végül sikerrel járt a Tanár Úr.
  • Kis magyar metoo a Havas-féle boszorkánykonyhából.
Botrány 2023-01-24 | 12:18
Eva Kaili lobbizásának köszönhetően a testvérének szervezete 105 172 eurót nyert Brüsszelben

Eva Kaili lobbizásának köszönhetően a testvérének szervezete 105 172 eurót nyert Brüsszelben

  • Majd a szervezet által felkarolt témák hivatalos EU-s szerve még 525 000 eurót kapott Kailitól.
  • Pont ezzel, a blokklánc-technológiával a területtel foglalkozott Eva Kaili testvére.
  • A korrupcióba belebukó szocialista alelnök rendszeresen felszólalt a rendezvényeiken.
  • Családi biznisz a korrupció.