"Ők 11-en Eger ellenségei" - feloszlatná az egri közgyűlést a polgármester

"Ők 11-en Eger ellenségei" - feloszlatná az egri közgyűlést a polgármester
 • Mirkóczki Ádám polgármester kemény szavakkal minősítette azt a közösséget, melynek élén Eger élére került.

"Most mindenki ízelítőt kapott a politikai gátlástalanság magasiskolájáról, amelyről az egri közgyűlés szörnykoalíciója most iskolapéldát mutatott" – így kezdi az egri polgármester, Mirkóczki Ádám Facebook-bejegyzését melyben arról ír: kezdeményezi az egri közgyűlés feloszlatását - tudósít az ATV porálja.

A városvezető a következő 11 személy csoportosulását hívja "szörnykoalíciónak": Oroján Sándor (Fidesz), Mirkóczki Zita (MSZP), Juhász Ádám (Fidesz), Berecz Mátyás (DK), Kovács Csatlós Tamás (Fidesz), Komlósi Csaba "(Lmp?)", Orosz Lászlóné (Fidesz,) Keresztes Zoltán (Momentum), Lombeczki Gábor (Fidesz), Pápai Ákos (Mi Hazánk), Bódi Zsolt (Fidesz).

"Ők 11-en azok, akiket nem érdekelt a jegyző, aki a törvényesség őreként figyelmeztette a közgyűlést, hogy jogszabályokkal ellentétes előterjesztést nem lehet elfogadni, ők megszavazták! Ők 11-en azok, akiket nem érdekelt a működőképesség, amikor a hivatalt a végletekig leterhelő és teljesen értelmetlen előterjesztést kellett megszavazni minden ész érvvel szemben, megtették. Ők 11-en azok, akik a költségvetés tarthatatlansága ellenére is, minden jószándékú figyelmeztetés ellenére, semmibe véve a szakmai apparátus érveit megszavazták azokat az indítványokat, amelyek tarthatatlanná teszik az egri költségvetést, megtették. Ők 11-en azok, akik indok nélkül, ész érvek ellenére megakadályoztak egy olyan több 10 millió forintos fejlesztést a felsővárosi sporttelepen, ami az egri sportoló gyerekek elleni lépés, de megtették.

Végül ők azok, akik előre, sötét szobákban (vagy nem tudom hol megegyezve) egy zárt ülést elrendelve emberek tucatjait rúgták ma ki! Lefejezték az EVAT Zrt igazgató tanácsát, kirúgták szinte az összes cégünk felügyelőbizottságának tagjait, kirúgták az Eger Termál Kft. és az Egri Hulladék Nonprofit Kft. vezetését!" – nehezményezi Mirkóczki, és hozzáteszi: "szégyen, hogy az »ellenzéki« jelöltek most azokat váltották le a Fidesszel közösen, akiket 2019-ben saját maguk jelöltek és szavaztak meg, szégyen hogy a transzparenciát követelő álszent képviselők, most zárt ülésen, pályáztatás nélkül neveztek ki cégvezetőket egy Fidesz-MSZP-DK-Momentum paktum részeként a pártsemleges városvezetés ellen. Mindezt bármiféle előzetes egyeztetés, jelzés vagy előzmény nélkül".

A polgármester szerint a fentebb említett 11 ember "Eger ellenségei", és ezt bizonyítja a közgyűlés minden szavazási eredménye –, a helyzetre való tekintettel pedig kezdeményezi a közgyűlés feloszlatását.

"Az én lelkiismeretem tiszta és örömmel számolok be az eddigi munkámról, eredményeimről, sőt kudarcaimról is és vállalom az újabb megmérettetést! Ők viszont sunyi, destruktív módon a gyávaságuk mögé bújva már most jelezték, nem merik feloszlatni a közgyűlést" – nehezményezi Mirkóczki, mindenkit arra kéve: "álljon ki egy új választás mellett, mert minden elvesztegetett nap Eger fejlődését hátráltatja".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-05-09 | 18:57
Porosenko volt ukrán elnök titokban offshore cégeket irányított, ezek mind az osztrák Raiffeisennél bankoltak

Porosenko volt ukrán elnök titokban offshore cégeket irányított, ezek mind az osztrák Raiffeisennél bankoltak

 • A Petro Porosenko által ellenőrzött offshore cégek vagyontárgyai között drága műalkotások, köztük Ilja Repin festménye és Salvador Dalí szobra is szerepel.
 • Az osztrák Raiffeisen Bank lehetővé tette a megtévesztést, mivel Porosenko egyik munkatársát tüntette fel a cégek valódi tulajdonosaként.
 • Porosenko legalább hat offshore fedőcéget irányított, amelyek több tízmillió dollár értékű tranzakciókat bonyolítottak le, többek között luxusbútorokat és drága műkincseket vásároltak számára.
 • A cégek az osztrák Raiffeisen Bank International banknál vezették számláikat, a banknál Porosenko régi munkatársát tüntették fel tulajdonosként és végső kedvezményezettként.
 • További 11, a Raiffeisennél bankoló offshore cég szintén kapcsolatban állt Porosenko üzleti birodalmával.
Botrány 2022-02-09 | 10:16
Cseh Katalinnak vastagabb a bőr a képén, mint a Kínai Nagy Fal

Cseh Katalinnak vastagabb a bőr a képén, mint a Kínai Nagy Fal

 • Átláthatóságról és integritásról szóló online eseményen lépett fel a művésznő.
 • Ennek a "közösségi források jövőjének védelme" és a "fenntartható beruházások" voltak a témái.
 • Közben 4,8 milliárdos, EU-s pénzek jogtalan felhasználásának ügyében folyik egykori céghálója ellen a nyomozás.
Botrány 2021-06-27 | 17:48
Naná, hogy van kapcsolat a nyugati baloldal és a pedofília között: a '80-as években meg akarták szüntetni a pedofília büntethetőségét

Naná, hogy van kapcsolat a nyugati baloldal és a pedofília között: a '80-as években meg akarták szüntetni a pedofília büntethetőségét

 • A német Zöldeknél egy SA vezető náciból lett zöld párttag, majd Bundestag-képviselő, gyakorló pedofil volt a pedofília legalizálásának leghangosabb szószólója.
 • Egészen 1993-ig az ökopárt programjának része volt a kiskorúakkal való – mindkét fél szabad akaratát feltételező – szexuális kapcsolat legalizálása.
 • Németország mellett a francia és az olasz baloldalon is évtizedekig megtűrt jelenség volt a pedofília.
 • De fény derült arra is, hogy számos baloldali gyermeksegítő központ, például Berlin-Kreuzbergben, egyszerűen pedofilok kezében volt.
Botrány 2021-09-28 | 13:12
Kocsis Máté: nincs két baloldal

Kocsis Máté: nincs két baloldal

 • Videóösszeállítást hozott nyilvánosságra a baloldal agressziójáról Kocsis Máté.
Botrány 2021-10-31 | 12:32
Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette

Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette

 • Havi kettőszázötvenezer forintért játszotta át a józsefvárosi baloldal egy vitorlásegyesületnek az önkormányzati tulajdonban álló káptalanfüredi gyermektábor egy részét.
 • Pikó Andrásék sokáig a szerződést is titkolták, és azt állították, csak 3 hónapra, vitrolástárolásról szól a szerződés.
 • Később egy újabb pályázatból kiderült, hogy 5 évre adták rendkívül jutányos áron bérbe a korábban a józsefvárosi gyerekek üdültetésére használt balatoni tábor egy részét, ahol a vállalkozó fizetős vitorlástáborokat szervez.
 • Rendes baloldali szokás szerint a dokumentumok metaadatai szerint az írta az önkormányzati pályázati anyagot, aki később meg is nyerte azt.
 • Mi több, a strand későbbi bérlője már az előtt hirdette a területre a nyári táborait, hogy a pályázat megjelent volna.
 • Ez pedig azt a gyanút erősíti, hogy a bérlők pontosan tudták jó előre, hogy az egyébként szabálytalanul, általuk írt pályázatot meg is fogják nyerni.
 • Az eset tökéletesen példázza, milyen gátlástalansággal használja a baloldal a közvagyont, hogy ott kedvére mutyizhasson az, aki helyzetbe kerül.
 • Elvették a józsefvárosi gyerekek strandját, hogy ott az általuk helyzetbe hozott vállalkozók fizetős vitorlástáborokat szervezzenek olyan gyerekeknek, akiknek a szülei meg tudják fizetni ezt.
 • Vagyis nem arra használják a közvagyont, amire azt kellene.
 • Józsefvárosi gyerekek kedvezményes üdültetése helyett bérbe adják a közvagyont olyan szereplőknek, akik minimális kockázat mellett nagy bizniszt csinálhatnak a közvagyont olcsón felhasználva.