Csepel polgármestere rendesen beolvasott Karácsonynak, ezt nem teszi zsebre

Csepel polgármestere rendesen beolvasott Karácsonynak, ezt nem teszi zsebre

Az elmúlt két és fél év másról sem szólt, mint kommunikációs városvezetésről, olyan érzése van az embernek, hogy a főpolgármester a Facebookon éli az életét és ott teljesedik ki – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere a napirend előtti felszólalásában a Fidesz–KDNP frakció nevében a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Borbély Lénárd, Csepel kormánypárti polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésének az elején hosszasan sorolta a baloldali városvezetés az elmúlt két és fél év során el nem végzett kötelességét. Borbély szerint a Karácsony Gergely vezette baloldali szivárványkoalíciótól kommunikációs trükkökön kívül semmilyen előrelépést, fejlődést nem látni Budapesten.

"Az elmúlt két és fél év másról sem szólt, mint kommunikációs városvezetésről, olyan érzése van az embernek, hogy a főpolgármester a Facebookon éli az életét és ott teljesedik ki. Gyakorlatilag semmilyen önálló fejlesztés nem indult meg, amit ez a többség és a főpolgármester sajátjának tudhat. Amely fejlesztések folyamatban vannak, az a korábbi városvezetés által elindított projektek. Minden olyan fejlesztés, ami valóságban zajlik Budapesten leginkább Magyarország kormányának köszönhető" – összegezte Karácsony Gergely ciklusának első felét a csepeli polgármester. 

Borbély megjegyezte: Karácsony Gergely kommunikációjából úgy tűnik, mintha minden rendben lenne Budapesten, nem lennének dugók és minden fejlesztés folyamatosan gond nélkül zajlana.

"Mindeközben pedig a politikai munkatársak fizetését megemelik, a cégvezetők pedig prémiumot kapnak. Annak ellenére, hogy öntől folyamatosan csak azt halljuk, hogy nincs pénz és ki van a főváros véreztetve" – mondta Karácsony Gergelynek a kerületi polgármester, aki arra is felhívta a főpolgármester figyelmét, hogy a polgármesterek össze tudják hasonlítani a fővárosi költségvetést, illetve a saját kerületük költségvetését is.

"Azt mondhatom, hogy Csepelen az elmúlt két és fél évben számtalan – nemcsak kormányzati, hanem saját – beruházás elindult. Azt is jól látjuk, hogy az iparűzési adó a tavalyi évben túlteljesítette a várakozást, 2022-re még több bevétel várható" – reagált a kormányzati kivéreztetés vádjára Borbély.

Csepel polgármestere amellett sem ment el szó nélkül, hogy a napokban a főpolgármester egy nemzetközi konferencián vett részt, amellyel kisebb kommunikációs zűrzavart okozott.

"Azt is hallottuk, hogy itt annyira rendben mennek a dolgok, hogy saját villamos gyártásába is bele fog kezdeni a főváros. Mindezt annak a fényében, hogy az ön elmondása szerint a fővárosnak nincs pénze. Nyilván ez az elszólása sok mindenből adódhat, akár a műszaki felkészültség hiányából is, vagy azt is mondhatnánk, hogyha angolul tartotta volna ezt a felszólalását, akkor lehetne hivatkozni egy elszólásra" – idézte fel a polgármester azt a konferenciát, ahol egyedül csak a magyar főpolgármester nem beszélt angolul. 

Borbély szerint nem az a probléma, hogy Karácsony Gergely nem beszéli a nyelvet, inkább az, hogy azt állítja, hogy ez nem így van, és ez nemcsak ebben az esetben van így.

"A kommunikációs hadjáratába beletartozik több minden, például az a bosszúbizottság is, amelyet felállított itt, a városházán, amely nem a főváros hatáskörébe tartozó ügyet vizsgál. Azt is megemlíthetnénk, hogy amikor a főpolgármester az agglomerációs közlekedés megoldását sürgeti, annak ellenére, hogy a kormány egy hosszú távú vasúti stratégia kivitelezését kezdte meg. Egyetlenegy érdemi beruházás köthető az ön nevéhez, ez a Városháza parkolójának a felújítása. Csak éppen a mai napirenden is szerepel egy előterjesztés, ami ettől a projekttől a forrást vonja el és egyébként erős a gyanúnk, hogy a parkoló felújítása is csak egy újabb kommunikációs trükk, ami a Városházával kapcsolatos igazi szándérólt, a Városháza eladásáról vonja el a figyelmet" – hívta fel a főpolgármester figyelmét Borbély Lénárd arra utalva, hogy nem feltétlenül tükrözik a valóságot Karácsony Gergely Facebookon megjelenő posztjai. 

Csepel polgármestere utolsó megjegyzéseként azt is megemlítette, pontosan látható, amikor egy európai fővárost Magyarországon a baloldali többség vezet, akik kizárólag koncnak tekintik ezt a várost, illetve a város pénzét.

"Két és fél év van hátra főpolgármester úr és tisztelt többség, az a kérésünk, hogy kezdjenek végre dolgozni" – szólította fel a baloldali városvezetést Borbély Lénárd. Karácsony Gergely a Fidesz–KDNP-frakció napirend előtti felszólalására válaszként csak annyit tudott mondani, hogy ezt a beszélgetést majd április 3., az országgyűlési választás után folytassák.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-05-11 | 12:03
Szijjártó segítette ki angolul Karácsonyt a Hableány-katasztrófa évfordulós megemlékezésekor

Szijjártó segítette ki angolul Karácsonyt a Hableány-katasztrófa évfordulós megemlékezésekor

 • Folytatódik az angolul nem beszélő Karácsony vesszőfutása.
 • Egy videó tanulsága szerint Szijjártó Péter külügyminiszter tolmácsolt neki a Hableány-katasztrófa évfordulós megemlékezésén.
Sztori 2021-09-19 | 11:29
Folytatódik a harc: Hadházy egy Tóth Csabához köthető ingatlanügylet dokumentumait hozta nyilvánosságra

Folytatódik a harc: Hadházy egy Tóth Csabához köthető ingatlanügylet dokumentumait hozta nyilvánosságra

 • Korábban Tóth is biztosította arról Hadházyt, hogy "mindenkinek lehetnek sötét foltok a múltjában."
Bel 2021-05-13 | 14:19

Kormányinfó: ötmillió regisztrált, pünkösd után érhetjük el az ötmillió első oltással rendelkező magyart

 • A mostani számítások szerint a pünkösd utáni héten éri el Magyarország az ötmillió első oltást, ezért a kormány a jövő heti ülésén a korlátozó intézkedések további enyhítéséről tárgyal - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
 • Gulyás Gergely bejelentette azt is, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt, és az oltások számától függetlenül május 28-tól megtarthatók a lakodalmak.
 • Czeglédy Csaba szerepéről a miniszter elmondta, hogy a baloldal vagy teljesen oltásellenes, vagy csak félszívvel támogatja az oltásokat.
 • A kormány tárgyal a bankokkal, a bankszövetséggel a hitelmoratóriumról.
 • A paksi bővítés elmaradása két szempontból is tragikus lenne: a rezsiköltség növekedne, és atomenergia nélkül nem valósítható meg a párizsi klímaegyezményben rögzített cél.
 • Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról kijelentette: nem tervezik sem a következő évben, sem hosszú távon. Hozzátette: a szervezet vezetője jelenleg egy olyan román jogász, aki több magyarellenes eljárást folytatott le romániai karrierje során.
Sztori 2021-11-09 | 18:11
Németországban 115 forint egy KWó áram, és négyszeres a gáz ára a hazainak, de Márki-Zay szerint ez a követendő példa

Németországban 115 forint egy KWó áram, és négyszeres a gáz ára a hazainak, de Márki-Zay szerint ez a követendő példa

 • A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint a lakossággal meg kell fizettetni az energiahordozók piaci árait, és az iparnak kell kedvezményeket nyújtani.
Sztori 2021-10-26 | 15:46
A show fáradalmait valahol ki kell pihenni: sajtóhírek szerint Szardíniára utaztak Gyurcsányék

A show fáradalmait valahol ki kell pihenni: sajtóhírek szerint Szardíniára utaztak Gyurcsányék

 • A sziget az európai milliárdosok közkedvelt találkozási helye.
 • A Smaragd-part pedig Európa egyik legszebb tengerpartja.
Sztori 2021-07-28 | 14:36
Sebastian Kurz a migrációról: "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat"

Sebastian Kurz a migrációról: "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat"

 • Az afganisztáni csapatkivonások migrációs hullámokhoz fognak vezetni - figyelmeztet.
 • Kurz azt mondta, hogy Afganisztán problémáit nem lehet megoldani azzal, hogy Németország és Ausztria tömegesen befogad embereket, ahogyan azt 2015-ben tették.
 • "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat. Az itt tapasztalható brutalitás nagy része nem létezett a múltban. A számok nagyon egyértelműek bizonyos csoportok esetében, ami az erőszakos bűncselekményeket, például a nők elleni szexuális erőszakot halmozódását illeti."
 • "Nem akarom ezt a beteges ideológiát importálni Európába" - mondta az osztrák kancellár az iszlamizmusról a Bildnek.
 • "Az elmúlt években rengeteg antiszemitizmust importáltunk Európába, különösen a migrációs hullámok révén. Sok olyan ember jött hozzánk, akik egyértelműen homofóbok, és akik nem feltétlenül támogatják a nők jogait."