Csepel polgármestere rendesen beolvasott Karácsonynak, ezt nem teszi zsebre

Csepel polgármestere rendesen beolvasott Karácsonynak, ezt nem teszi zsebre

Az elmúlt két és fél év másról sem szólt, mint kommunikációs városvezetésről, olyan érzése van az embernek, hogy a főpolgármester a Facebookon éli az életét és ott teljesedik ki – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere a napirend előtti felszólalásában a Fidesz–KDNP frakció nevében a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Borbély Lénárd, Csepel kormánypárti polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésének az elején hosszasan sorolta a baloldali városvezetés az elmúlt két és fél év során el nem végzett kötelességét. Borbély szerint a Karácsony Gergely vezette baloldali szivárványkoalíciótól kommunikációs trükkökön kívül semmilyen előrelépést, fejlődést nem látni Budapesten.

"Az elmúlt két és fél év másról sem szólt, mint kommunikációs városvezetésről, olyan érzése van az embernek, hogy a főpolgármester a Facebookon éli az életét és ott teljesedik ki. Gyakorlatilag semmilyen önálló fejlesztés nem indult meg, amit ez a többség és a főpolgármester sajátjának tudhat. Amely fejlesztések folyamatban vannak, az a korábbi városvezetés által elindított projektek. Minden olyan fejlesztés, ami valóságban zajlik Budapesten leginkább Magyarország kormányának köszönhető" – összegezte Karácsony Gergely ciklusának első felét a csepeli polgármester. 

Borbély megjegyezte: Karácsony Gergely kommunikációjából úgy tűnik, mintha minden rendben lenne Budapesten, nem lennének dugók és minden fejlesztés folyamatosan gond nélkül zajlana.

"Mindeközben pedig a politikai munkatársak fizetését megemelik, a cégvezetők pedig prémiumot kapnak. Annak ellenére, hogy öntől folyamatosan csak azt halljuk, hogy nincs pénz és ki van a főváros véreztetve" – mondta Karácsony Gergelynek a kerületi polgármester, aki arra is felhívta a főpolgármester figyelmét, hogy a polgármesterek össze tudják hasonlítani a fővárosi költségvetést, illetve a saját kerületük költségvetését is.

"Azt mondhatom, hogy Csepelen az elmúlt két és fél évben számtalan – nemcsak kormányzati, hanem saját – beruházás elindult. Azt is jól látjuk, hogy az iparűzési adó a tavalyi évben túlteljesítette a várakozást, 2022-re még több bevétel várható" – reagált a kormányzati kivéreztetés vádjára Borbély.

Csepel polgármestere amellett sem ment el szó nélkül, hogy a napokban a főpolgármester egy nemzetközi konferencián vett részt, amellyel kisebb kommunikációs zűrzavart okozott.

"Azt is hallottuk, hogy itt annyira rendben mennek a dolgok, hogy saját villamos gyártásába is bele fog kezdeni a főváros. Mindezt annak a fényében, hogy az ön elmondása szerint a fővárosnak nincs pénze. Nyilván ez az elszólása sok mindenből adódhat, akár a műszaki felkészültség hiányából is, vagy azt is mondhatnánk, hogyha angolul tartotta volna ezt a felszólalását, akkor lehetne hivatkozni egy elszólásra" – idézte fel a polgármester azt a konferenciát, ahol egyedül csak a magyar főpolgármester nem beszélt angolul. 

Borbély szerint nem az a probléma, hogy Karácsony Gergely nem beszéli a nyelvet, inkább az, hogy azt állítja, hogy ez nem így van, és ez nemcsak ebben az esetben van így.

"A kommunikációs hadjáratába beletartozik több minden, például az a bosszúbizottság is, amelyet felállított itt, a városházán, amely nem a főváros hatáskörébe tartozó ügyet vizsgál. Azt is megemlíthetnénk, hogy amikor a főpolgármester az agglomerációs közlekedés megoldását sürgeti, annak ellenére, hogy a kormány egy hosszú távú vasúti stratégia kivitelezését kezdte meg. Egyetlenegy érdemi beruházás köthető az ön nevéhez, ez a Városháza parkolójának a felújítása. Csak éppen a mai napirenden is szerepel egy előterjesztés, ami ettől a projekttől a forrást vonja el és egyébként erős a gyanúnk, hogy a parkoló felújítása is csak egy újabb kommunikációs trükk, ami a Városházával kapcsolatos igazi szándérólt, a Városháza eladásáról vonja el a figyelmet" – hívta fel a főpolgármester figyelmét Borbély Lénárd arra utalva, hogy nem feltétlenül tükrözik a valóságot Karácsony Gergely Facebookon megjelenő posztjai. 

Csepel polgármestere utolsó megjegyzéseként azt is megemlítette, pontosan látható, amikor egy európai fővárost Magyarországon a baloldali többség vezet, akik kizárólag koncnak tekintik ezt a várost, illetve a város pénzét.

"Két és fél év van hátra főpolgármester úr és tisztelt többség, az a kérésünk, hogy kezdjenek végre dolgozni" – szólította fel a baloldali városvezetést Borbély Lénárd. Karácsony Gergely a Fidesz–KDNP-frakció napirend előtti felszólalására válaszként csak annyit tudott mondani, hogy ezt a beszélgetést majd április 3., az országgyűlési választás után folytassák.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-02-27 | 15:29
"Minden alacsony jövedelmű hülye, ha egyáltalán még munkába jár" - a német menekültsegélyezés borzolja a kedélyeket

"Minden alacsony jövedelmű hülye, ha egyáltalán még munkába jár" - a német menekültsegélyezés borzolja a kedélyeket

  • A Nordkurier ismertet egy buszmegállóban elhagyott segélyezési papírt, amely a helyiek körében kicsapta a biztosítékot annak nagylelkűsége miatt.
  • A levél szerint egy ukrán egyedülálló nő és két gyermeke 1849,52 eurós segélyre jogosult összesen.
Sztori 2021-12-02 | 12:33
Gyurcsány magához ölelte a teljesen elgyengült Karácsonyt: védelemre csak tőlem számíthatsz

Gyurcsány magához ölelte a teljesen elgyengült Karácsonyt: védelemre csak tőlem számíthatsz

  • A világ legjobb és legfüggetlenebb ellenzéki újságírói képtelenek értelmezni egy gyurcsányi mondatot, ezért a BENNFENTES megteszi ezt helyettük.
  • Hosszú kihagyás után a volt miniszterelnök Facebook-bejegyzésben jelentkezett.
  • Ebben többek között azt írja, (...) "Ezért van bajban. Van, amikor ott üt, ahol nem kellene, vagy ott enged, ahol ezzel ellenfelének segít. Kár. De ez az ő dolga. A mi dolgunk, hogy támogassuk őt. Karácsony Gergely megérdemli támogatásunkat. Támogatni fogjuk."
  • Sajnos nem sikerült értelmeznie ezt a mondatot  magyar ellenzéki sajtóban.
  • Ugyanis ez a mondat a gyurcsányi rafinériával azt jelenti, hogy "Kedves Gergely, végelgyengülésedben csak én adhatok neked politikai védelmet, senki más."
  • Gyurcsány pontosan tudja, hogy többsége van a fővárosi közgyűlésben, ahogyan azzal is tisztában van, Karácsony oly mértékben elgyengült a baloldalon, hogy tulajdonképpen csak amiatt létezik, mert egy közfukciót - Budapest főpolgármestersége - tölt be.
  • De mind a baloldali elitben, mind a baloldali választók között Karácsony zuhanórepülésben van, és nem látszik, hogy mi állíthatná meg abban a lejtmenetben, amit a dugóhelyzet, az elhibázott felújítások, a teljes alkalmatlanság, és a Városháza korrupciós ügye hozott a fejére.
  • Az biztos: Gyurcsány azzal, hogy magához ölelte Karácsonyt, megüzente: politikai védelmet csak tőle remélhet.
Sztori 2022-10-27 | 23:41
Bloomberg: 40 év után vége az amerikai középosztály vagyonfelhalmozásnak? Egy, az inflációtól és a vagyonvesztéstől szorongó középosztály néz farkasszemet a félidős választásokkal

Bloomberg: 40 év után vége az amerikai középosztály vagyonfelhalmozásnak? Egy, az inflációtól és a vagyonvesztéstől szorongó középosztály néz farkasszemet a félidős választásokkal

  • Mintegy 7 százalékkal csökkent az amerikai középosztály átlagos vagyona, alig kilenc hónap alatt.
  • Ez máris nagyobb visszaesés, mint a 2007-2009-es globális pénzügyi válság óta bármikor.
  • Az amerikai középosztály tagjai közül kétszer annyian mondták, hogy szoronganak az amerikai gazdaság állapota miatt, mint azok, akik nyugodtnak érzik magukat.
Sztori 2022-10-14 | 10:50
Klinikabezárásokra, fizetésképtelenségre és kiürítésekre figyelmeztet a bajor egészségügyi miniszter

Klinikabezárásokra, fizetésképtelenségre és kiürítésekre figyelmeztet a bajor egészségügyi miniszter

  • Bajorország az energiaválság miatti vészhelyzettől tart a klinikákon.
Sztori 2023-01-18 | 16:33
Bécs: török iszlamisták radikális Korán-iskolát terveznek nyitni

Bécs: török iszlamisták radikális Korán-iskolát terveznek nyitni

  • Az építkezés megkezdése a küszöbön áll.
Sztori 2021-11-10 | 13:07
Az Amerikai Népszavából gurult elő Márki-Zay gyógyszere

Az Amerikai Népszavából gurult elő Márki-Zay gyógyszere

  • Szerinte a hazai berendezkedés egy "fasiszta pártállam".
  • Korábban csak a hírhedt Amerikai Nészavában jelentek meg ilyen ostobaságok.
  • Mindezt brüsszeli hakniján adta elő Márki-Zay, ahol örök hűséget fogadott Brüsszelnek.
  • Azonnal bevezetné az eurót, és csatlakozna az Európai Ügyészséghez.
  • Brüsszeli turnéján önfeledten rázott kezet a zsidókat listázni kívánó jobbikos Gyöngyösi Mártonnal is.
Sztori 2022-11-07 | 13:18
Ipsos-Secours populaire exkluzív felmérés: európaiak a szakadék szélén

Ipsos-Secours populaire exkluzív felmérés: európaiak a szakadék szélén

  • A közvélemény-kutatást Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Görögországban, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban végezték, 6000 fő részvételével.
  • A reprezentatív felmérés 2022 június 17 és július 6. között készült.
Sztori 2021-05-09 | 21:59
Egyre több választókerületben van előre lezsírozva az ellenzéki előválasztás

Egyre több választókerületben van előre lezsírozva az ellenzéki előválasztás

  • Az összefogott ellenzék nagy újításként tálalta korábban az előválasztás intézményét: az volt az ígéret, "füstös szobák" helyett a helyi választók dönthetnek a legalkalmasabb, akár civil jelöltekről.
  • Mostanra ezt az ígéretüket sem tartják az ellenzéki pártok: egyre több választókerületben jelentik be, hogy egymás jelöltjeit támogatják a választásokon, vagyis nem indítanak egymásra jelölteket. Ennek értelmében helyben választani sem lehet majd a különböző pártjelöltek között.
  • Ennek oka az is, hogy bár nem beszélnek róla, de az ellenzéki pártok vidéken rendkívül gyengék, országos hálózattal, szervezeti beágyazottsággal alig-alig rendelkeznek. A Jobbik volt korábban a legerősebb vidéken az ellenzéki pártok közül, de 2018-at követően komplett régiókban is szétzilálódott a párt.
  • Egyedül a Mometum és a Demokratikus Koalíció ragaszkodik ahhoz, hogy mindenhol indít jelölteket, és a Momentum "rástartolt" biztos balos körzetre is. Ezzel kihúzták a gyufát az összefogáson belül.
  • A többiek különalkukat kötnek egymással, egymás háta mögött, sokszor pont a Momentum kárára.
  • Mivel a Momentumnak jelenleg minden vicc új, ebből komikus helyzetek is adódnak: Szolnokon azt a Kármán Irént indítják az előválasztáson, aki előbb Pető Iván SZDSZ-es politikus, majd Portik Tamás, a '90-es évek rettegett alvilági alakjának szeretője volt.
  • A tét az, akár ellenzékben, akár kormányon, de kinek lesz a legnagyobb frakciója. Aki a legnagyobb frakcióval rendelkezik, az fog diktálni. A DK pontosan tudja ezt.
  • Ám közben a pártok között arról is vita van, legyen-e online lehetőség az előválasztásra, vagy csak a személyes megjelenést fogadják el.