Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta

Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta
  • De azon is poénkodott régebben a már alakváltáson átesett jobbikos, hogy átadta a hatszázhuszonharmadik holokauszt-múzeumot.
  • Igaza van Márki-Zaynak, ők a szövetségben külön-külön a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik.
  • A kisvárdai Tóth Viktor a példa rá.

A jobbikos Tóth Viktor szerint szarkasztikus írásokat posztolt, többet megbánt és bocsánatot is kért értük, de felháborítja a kettős mérce. Gyurcsánynak nem fog a nyakába borulni, de mint magyarázza, együtt kell működniük velük - írja a Mandiner.
 
Akitől kellett, bocsánatot kért, és nem hiszi, hogy a pár évvel ezelőtti antiszemita, rasszista Facebook-bejegyzései, írásai ártanának a mostani megítélésének, az esélyének. Ezekért egyébként senki nem tett szemrehányást neki – jelentette ki a Mandinernek a jobbikos Tóth Viktor, aki a közös ellenzék színeiben indul a választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. számú választókerületében, Kisvárdán és a környékén. (Az előválasztáson egyébként – megszerezve még a Momentum, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását – 59,9:40,3 százalékban győzte le Sárosy Zoltánt, az MSZP és a Párbeszéd jelöltjét.)

A politikus nem is nagyon emlékszik arra, miket írkált akkoriban, s az is csak rémlik neki, hogy erről már megjelentetett egy cikket tavaly szeptemberben a Mandiner. Ezért a lap idézett neki néhány mondatot a korábbi véleményeiből.

"Fogjuk be a pofánkat és tűrjük el, hogy az adóinkból igyen laptopot osztogattok a cigányoknak, holokausztközpontokat építgettek, na meg stadiont felcsutra vagy éppen kaszinót sukoróba, de ne merjek szólni semmiért, mert akkor fasiszta vagyok, meg rasszista meg felforgató és a Magyar az különben is bűnös és szégyeljük magát. ..."

Kijelentette, azóta ő és a pártja is változott, nagyon sok dolgot másként lát, mint régen, ugyanakkor ezek szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok, önmagukban félrevezetőek. Egyes megjegyzéseit azonban ma is vállalja, például azt, hogy hiba volt ingyen laptopokat osztogatni a romáknak, mert sokan fillérekért adták el ezeket, így az akció nem érte el a célját. Először az  áramszolgáltatást és utána internetet kellene minden családnál biztosítani, mert sok helyen még az sincs – érvelt.

Egy ironikus posztban arról írt néhány esztendővel ezelőtt, hogyan képzeli el Magyarországot 2050-ben: "Mai nap átadtam a hatszázhuszonharmadik Holokauszt múzeumot!! Ebből az alkalomból megítéltük a kárpótlást a 98 éves Steinbergergman Ráchel néniek akinek a nagyapjára egyszer csúnyán nézett Horthy Miklós lova és ettől olyan trauma érte hogy többé nem tudta jóízűen enni a maceszgombócot! Kapcsolódó hír hogy független tel avivi történészek kimutaták hogy a Dakota nép tulajdonképpen Izrael elveszett törzse, tehát az ő kiírtásuk ezentől holkausztnak minősül, ezzel ugyanúgy emlékezünk róluk mint a második világháborúban elpusztult 623 millió Izraelita áldozatról, beleértve Grósz Manó bácsit akit 1934-ben megharapott Hitler kutyája!"

Ezekre a mondataira most azt mondta, valóban nem voltak szerencsések, ezért megkövet mindenkit, akit megbántott. Ugyanakkor úgy véli, a 2010-es évek elején más volt a belpolitikai hangulat, a Jobbik is más politikát képviselt, az emberek gyakran egymást heccelték és sok meggondolatlan poszt született.

"Korábbi szarkasztikus hangvételű írásaim között voltak elhibázottak, sajnos én is felültem az akkor uralkodó megosztó és hergelő propagandának! De ez most nem az ideológiai viták ideje, a jelenlegi kormány leváltása létfontosságú hazánk és a magyar emberek jövője szempontjából! Nekem ők a legfontosabbak – fogalmazott, majd kijelentette, őt csak a kettős mérce háborítja fel.

"Számos olyan fideszest tudnék mondani, aki ennél durvább antiszemita, rasszista megjegyzéseket tett. Egy kormánypárti önkormányzati képviselő például nyíltan kijelentette, hogy ő Szibériába, koncentrációs táborba deportálná a cigányokat, más tagja volt a Magyar Gárdának, ez mégsem kapott nagy hírverést – közölte. Majd megemlítette azt is, hogy Gyöngyöspatán épp a kormány hergelt a romák ellen, mondván, jogtalanul jutottak hozzá a szegregációjuk miatt a bíróság által megítélt kártérítéshez, és a magyarok elől vették el a pénzt.

Tóth Viktor anno a jelenlegi szövetségeseiről is alaposan leszedte a keresztvizet

Azt írta a netadó elleni tüntetés kapcsán csaknem nyolc éve, hogy amennyiben a kormánynak mennie kellene, akkor "Gyurcsány, Bajnai és az összes liberált senkiházi" jönnének helyettük, "akik minden további nélkül, gátlástalanul eladnák és elárulnák ezt az országot úgy ahogy ezt tették mindannyiszor, ahányszor a hatalom közelébe kerültek". Nem sokkal később DK-s, PM-es, MSZP-s majmokat, Gyurcsány-bérenc ifjúkommunistákat emlegetett. De verset is írt 2006-os rendőrterrorról. Tóth szerint Kunhalmi Ágnes MSZP-s jószág, Demszky Gábor genetikai hulladék, majd kriptaszökevény áll(!)baloldalról értekezik. De még 2019 májusában is Mr. Böszméről beszélt, az év augusztusában azt írta, "Orbán és Gyurcsány takarodjatok!"

"Valóban nem voltam túl jó véleménnyel egyik politikai oldalról sem. Csak hát mára odajutottunk, hogy a Fidesz-vezette kormány annyi kárt, annyi bajt okozott az országnak, hogy mindent meg kell tenni a leváltása érdekében, s ehhez az ellenzéki pártok összefogására van szükség" – magyarázta. Valószínűleg sohasem fog Gyurcsány Ferenc vagy Demszky Gábor nyakába borulni, lesznek továbbra is vitái a többi párt politikusaival, de ezek a nézeteltérések kezelhetők szerinte.

Úgy alakult a politikai helyzet, hogy ellentétes ideológiájú pártoknak kell most együttműködniük, jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy nemcsak ő változott, hanem a kormánypártok vezetői is.

"Liberálisokból konzervatívak, vallásellenesből keresztények lettek, korábban kivonultak a parlamentből, amikor Trianonról esett szó, most meg nagy hazafinak tartják magukat" – fogalmazott. 

Az sem nagyon illik az összellenzéki fősodorba, amit az LMBTQ-ról vallott egy-két éve, a Pride-ot "buzi-vonulásnak" nevezte 2014-ben, tavalyelőtt pedig azt írta: "Most, hogy zárva vannak a határok, nem lehetne választást kiírni? Már csak azért, hogy megtudjuk mi a határon belüli magyarok véleménye?"

Az LMBTQ-közösséggel kapcsolatban most annyit mondott, hogy megengedőbb lett az évek folyamán ezzel a kisebbséggel szemben, nem beszél róluk úgy, mint korábban. Ennek ellenére nem venne részt a felvonulásukon, s nem ért egyet azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt mutogatják magukat, s olykor provokálnak is. Azt viszont kikéri magának, hogy bárki azt állítsa róla, hogy a határon túli magyarok ellen lázít. Azt tartja elfogadhatatlannak, hogy megváltoztak a lakóhely nyilvántartására vonatkozó szabályok, fiktív címre bejelentkezett emberek jogosulatlanul vesznek részt a választáson.

"Azzal egyetértek, hogy a kárpátaljai kettős állampolgárok szavazhassanak április 3-án, azzal viszont nem, hogy hogy egy romos falusi házba több száz ember be van jelentkezve, és tolmáccsal, szótárral mennek voksolni, hiszen ők nyilvánvalóan nem magyarok" – közölte.

Tóth elmondta, kénytelen tudomásul venni, hogy minden idők legmocskosabb választási kampánya folyik, amely arról szól, hogy ki tudja a másik felet lejáratni. Ehelyett a jövőről, a tervekről, az oktatás, az egészségügy fejlesztéséről, a külföldre kivándorolt magyarok visszacsábításáról kellene szerinte beszélnie a riválisoknak. Az lenne a jó – fogalmazott –, ha az alapján dőlne el a választás, hogy ezekben a kérdésekben ki tudja jobban meggyőzni a választópolgárokat. Nem tartja korrektnek, hogy például az ellenfelei azzal a hazugsággal riogatják a nehéz sorban élőket, hogy amennyiben nem ők nyernek, megszűnik a közmunka. De az sem elfogadható szerinte, hogy a falusi polgármestereket arra kötelezték, hogy időben letegyék a fideszes jelöltek elé a településükről összegyűjtött aláírásokat, és van olyan volt jobbikos faluvezető, aki találkozni sem mer vele.

"Ezeket tudja bizonyítani?" – kérdezte a Mandiner. "Nyilván nem vallják be sem a közmunkások, sem a politikusok, mert meg vannak félemlítve" – válaszolta Tóth.

Azt állítja, a 80-as években, a szocializmus vége felé nagyobb szabadságban éltek az emberek, mint most.

S esze ágában sincs lemondani a képviselőjelöltségről és visszavonulni a közéletből – válaszolta arra a felvetésünkre, hogy egyik párbeszédes kollégája egy halálos kimenetelű baleset után írt rendkívül ízléstelen bejegyzések után vette a kalapját. "Boldog István, Simonka György lemondott? Még a mentelmi jogukat sem függesztették fel! – mondta, de akkor emlékeztettük, hogy annyira felfüggesztették, hogy már a tárgyalásuk is megkezdődött –, jó, de a választásig nem lesz ítélet, és Völner Pál is marad parlamenti képviselő, holott az hatalmas botrány" – érvelt.

Majd arra utalt, hogy míg a kormánypártokban nincs vagy csak alig van következménye a disznóságoknak, a másik oldalon levonják a konzekvenciát: az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó távozott, miután hazudott a végzettségéről, a fideszes Kósa Lajos nem, holott ő évekig diplomásnak állította be magát, Tóth azonban a felsorolásból kihagyta a momentumos "nem közgazdász" Hajnal Miklóst.

S mekkora esélyt ad magának április 3-án, megverheti a fideszes Seszták Miklóst? – tettük fel a kérdést. "Ha nem fognak csalni és nem lesznek tömegesen fiktív szavazók, akkor igen" – válaszolta. Győzni kell az ellenzéknek, különben kutyavilág jön az országra – zárta a beszélgetést Tóth Viktor.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-08-05 | 16:23
Fiatalok voltak, kellett a pénz: nem erőssége a momentumosoknak elszámolni a pénzügyeikkel

Fiatalok voltak, kellett a pénz: nem erőssége a momentumosoknak elszámolni a pénzügyeikkel

  • A Momentum a 2018-as kampány után mintegy 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta.
  • 2018-2019-ben pedig a Momentum Mozgalom gazdálkodásának törvényessége nem volt biztosított. A párt nem teremtette meg gazdálkodásának átláthatóságát, illetve a közpénzek felhasználásának elszámoltathatóságát.
Botrány 2022-03-31 | 14:20
Sepsiszentgyörgyi polgármester a kidobott szavazólapokról: szervezett provokáció

Sepsiszentgyörgyi polgármester a kidobott szavazólapokról: szervezett provokáció

  • Antal Árpád rámutatott: a baloldal által bemutatott, kidobott szavazólapok azonosító nyilatkozat nélkül eleve érvénytelennek minősülnek.
Botrány 2022-03-31 | 12:02
Súlyos választási csalást követtek el Márki-Zayék a tömeges SMS-kiküldéssel

Súlyos választási csalást követtek el Márki-Zayék a tömeges SMS-kiküldéssel

  • Már a látszatra és a törvényességre sem ad a baloldal.
  • Érdemes nagyon figyelni április 3-án, mert a BENNFENTES információi szerint a baloldali aktivisták érvényteleníteni akarják majd a Fidesz szavazatait.
  • Ismert: hangfelvétel bizonyítja, hogy a saját, 2021 őszi előválasztásán is csalt a baloldal.
  • Az előválasztáson 5-10-15-20, de előfordult, hogy akár 30% is volt az érvénytelen voksok aránya.
Botrány 2023-01-17 | 14:14
Davosi világgazdasági fórum: a gazdasági elit nyomában megjelentek a luxusprostituáltak is

Davosi világgazdasági fórum: a gazdasági elit nyomában megjelentek a luxusprostituáltak is

  • A kereslet összetalálkozik a kínálattal.
  • Ugrásszerű növekedésről tudósít a Daily Mail.
Botrány 2021-07-03 | 21:51
Tarlós ellen kampányt építettek fel Karácsonyék a tömegközlekedés klimatizálásáért, most annyit tanácsolnak cinikusan, "Nyissuk ki az ablakot!"

Tarlós ellen kampányt építettek fel Karácsonyék a tömegközlekedés klimatizálásáért, most annyit tanácsolnak cinikusan, "Nyissuk ki az ablakot!"

  • Döbbenetes cinizmus.
  • Többek között azzal vergődött hatalomra Budapesten az ellenzék, hogy majd klimatizálja a metrót és a tömegközlekedést.
  • Most már csak annyit tudnak mondani a kánikulában levegőt nem kapó embereknek, hogy "Nyissuk ki az ablakot!"
  • A cinikus elszólás hasonlít Karácsonyéra, aki nemrégiben azt javasolta az autósoknak, ha nem bírják a dugót, szálljanak ki, és menjenek gyalog.
  • Őt klimatizált szolgálati autó hurcolja mindenhova, sofőrrel.
Botrány 2021-11-25 | 13:57
3 hetet adott a budapesti baloldali többség a vizsgálóbizottságnak, de Bajnai szerepét nem szabad vizsgálniuk

3 hetet adott a budapesti baloldali többség a vizsgálóbizottságnak, de Bajnai szerepét nem szabad vizsgálniuk

  • Bajnai Gordon közreműködését a fővárosi ingatlanbizniszekben a vizsgálóbizottság nem firtathatja, ezt Karácsonyék módosítokkal érték el.
  • Azét a Bajnaiét, aki arról beszélt egy hangfelvételen, sok "cápa" vannak a fővárosi koalícióban, akik ha kiszagolnak egy "üzletet", egy "dealt", akkor közvetítőként a folyamatba akarnak ékelődni, hogy "jutalékot" szerezzenek.
  • Ez nem lehet vizsgálni Karácsonyék módosítói alapján.
  • Ez ugyanaz a baloldal, amely minden nap a demokrácia miatt sírdogál.
Botrány 2021-10-01 | 14:56
Márki-Zay neve mellől eltűnt 2 491 szavazat - Ide-oda csúszkálnak az Excel-cellák: a baloldal feltalálta a modern kékcédulás választást?

Márki-Zay neve mellől eltűnt 2 491 szavazat - Ide-oda csúszkálnak az Excel-cellák: a baloldal feltalálta a modern kékcédulás választást?

  • Márki-Zaynak egyik pillanatról a másikra eltűnt 2 491 szavazata.
  • A baloldalnak a vérében vannak a választási csalások, és ezt többszörösen bebizonyították az előválasztás során is.
  • Az M3-ason lezúzott luxus kupé BMW-ben 17 millió forintot találtak a balesete után, a sofőrje az ózdi előválasztásban dolgozott koordinátorként, a jobbikos jelöltet segítette.
  • Ózdon az MSZP-sek és a jobbikosok is megvádolták egymást azzal, hogy 2 000-3 000 forintot fizetnek egy előválasztási szavazatért.
  • Miskolcon 2 000 forint volt a tarifa, ezt azoknak a buszoztatott romáknak ígérték, akik Dobrev Klárára voksolnak.
  • Püspökladányban Bangóné Borbély Ildikó osztott "csomagot" a szavazatokért cserébe, ha rá és Karácsonyra szavaznak az emberek.
  • Kecskeméten a Momentum szerint az MSZP-sek szintén pénzt osztottak a szavazatokért cserébe.
  • A BENNFENTES csütörtökön írta meg, egészen kirívó, 5,5% az érvénytelen szavazatok aránya a baloldali előválasztásban, de vannak körzetek, ahol meghaladják a 10, 20, vagy adott esetben 30 százalékot.
  • A BENNFENTES információi szerint azoknak a vesztes jelölteknek, akik szoros versenyben, de éppen lemaradtak az indulásról, szemet szúrt, hogy a Momentum több körzetben is az utolsó pillanatokban, "online" szavazatokkal fordított.
  • Csütörtök estéről péntek reggelre pedig Márki-Zay neve mellől tűnt el 2 491 szavazat.
  • A baloldal tartja magát Sztálin régi igazságához: "Nem az a lényeg, hányan szavaznak az emberre, hanem hogy ki számolja a szavazatokat."
Botrány 2021-08-11 | 13:31
Palotaforradalom: a Partizán belvárosi villából vezényli a munkásosztály forradalmát

Palotaforradalom: a Partizán belvárosi villából vezényli a munkásosztály forradalmát

  • Féláron jutottak hozzá egy VII. kerületi villaépülethez.
  • Ott 2020-ig egy óvoda működött.
  • Gulyásék 689 774 forintot fizetnek az 581 négyzetméteres ingatlanért a baráti önkormányzatnak.
  • Ez a piaci ár fele.