Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta

Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta
 • De azon is poénkodott régebben a már alakváltáson átesett jobbikos, hogy átadta a hatszázhuszonharmadik holokauszt-múzeumot.
 • Igaza van Márki-Zaynak, ők a szövetségben külön-külön a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik.
 • A kisvárdai Tóth Viktor a példa rá.

A jobbikos Tóth Viktor szerint szarkasztikus írásokat posztolt, többet megbánt és bocsánatot is kért értük, de felháborítja a kettős mérce. Gyurcsánynak nem fog a nyakába borulni, de mint magyarázza, együtt kell működniük velük - írja a Mandiner.
 
Akitől kellett, bocsánatot kért, és nem hiszi, hogy a pár évvel ezelőtti antiszemita, rasszista Facebook-bejegyzései, írásai ártanának a mostani megítélésének, az esélyének. Ezekért egyébként senki nem tett szemrehányást neki – jelentette ki a Mandinernek a jobbikos Tóth Viktor, aki a közös ellenzék színeiben indul a választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. számú választókerületében, Kisvárdán és a környékén. (Az előválasztáson egyébként – megszerezve még a Momentum, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását – 59,9:40,3 százalékban győzte le Sárosy Zoltánt, az MSZP és a Párbeszéd jelöltjét.)

A politikus nem is nagyon emlékszik arra, miket írkált akkoriban, s az is csak rémlik neki, hogy erről már megjelentetett egy cikket tavaly szeptemberben a Mandiner. Ezért a lap idézett neki néhány mondatot a korábbi véleményeiből.

"Fogjuk be a pofánkat és tűrjük el, hogy az adóinkból igyen laptopot osztogattok a cigányoknak, holokausztközpontokat építgettek, na meg stadiont felcsutra vagy éppen kaszinót sukoróba, de ne merjek szólni semmiért, mert akkor fasiszta vagyok, meg rasszista meg felforgató és a Magyar az különben is bűnös és szégyeljük magát. ..."

Kijelentette, azóta ő és a pártja is változott, nagyon sok dolgot másként lát, mint régen, ugyanakkor ezek szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok, önmagukban félrevezetőek. Egyes megjegyzéseit azonban ma is vállalja, például azt, hogy hiba volt ingyen laptopokat osztogatni a romáknak, mert sokan fillérekért adták el ezeket, így az akció nem érte el a célját. Először az  áramszolgáltatást és utána internetet kellene minden családnál biztosítani, mert sok helyen még az sincs – érvelt.

Egy ironikus posztban arról írt néhány esztendővel ezelőtt, hogyan képzeli el Magyarországot 2050-ben: "Mai nap átadtam a hatszázhuszonharmadik Holokauszt múzeumot!! Ebből az alkalomból megítéltük a kárpótlást a 98 éves Steinbergergman Ráchel néniek akinek a nagyapjára egyszer csúnyán nézett Horthy Miklós lova és ettől olyan trauma érte hogy többé nem tudta jóízűen enni a maceszgombócot! Kapcsolódó hír hogy független tel avivi történészek kimutaták hogy a Dakota nép tulajdonképpen Izrael elveszett törzse, tehát az ő kiírtásuk ezentől holkausztnak minősül, ezzel ugyanúgy emlékezünk róluk mint a második világháborúban elpusztult 623 millió Izraelita áldozatról, beleértve Grósz Manó bácsit akit 1934-ben megharapott Hitler kutyája!"

Ezekre a mondataira most azt mondta, valóban nem voltak szerencsések, ezért megkövet mindenkit, akit megbántott. Ugyanakkor úgy véli, a 2010-es évek elején más volt a belpolitikai hangulat, a Jobbik is más politikát képviselt, az emberek gyakran egymást heccelték és sok meggondolatlan poszt született.

"Korábbi szarkasztikus hangvételű írásaim között voltak elhibázottak, sajnos én is felültem az akkor uralkodó megosztó és hergelő propagandának! De ez most nem az ideológiai viták ideje, a jelenlegi kormány leváltása létfontosságú hazánk és a magyar emberek jövője szempontjából! Nekem ők a legfontosabbak – fogalmazott, majd kijelentette, őt csak a kettős mérce háborítja fel.

"Számos olyan fideszest tudnék mondani, aki ennél durvább antiszemita, rasszista megjegyzéseket tett. Egy kormánypárti önkormányzati képviselő például nyíltan kijelentette, hogy ő Szibériába, koncentrációs táborba deportálná a cigányokat, más tagja volt a Magyar Gárdának, ez mégsem kapott nagy hírverést – közölte. Majd megemlítette azt is, hogy Gyöngyöspatán épp a kormány hergelt a romák ellen, mondván, jogtalanul jutottak hozzá a szegregációjuk miatt a bíróság által megítélt kártérítéshez, és a magyarok elől vették el a pénzt.

Tóth Viktor anno a jelenlegi szövetségeseiről is alaposan leszedte a keresztvizet

Azt írta a netadó elleni tüntetés kapcsán csaknem nyolc éve, hogy amennyiben a kormánynak mennie kellene, akkor "Gyurcsány, Bajnai és az összes liberált senkiházi" jönnének helyettük, "akik minden további nélkül, gátlástalanul eladnák és elárulnák ezt az országot úgy ahogy ezt tették mindannyiszor, ahányszor a hatalom közelébe kerültek". Nem sokkal később DK-s, PM-es, MSZP-s majmokat, Gyurcsány-bérenc ifjúkommunistákat emlegetett. De verset is írt 2006-os rendőrterrorról. Tóth szerint Kunhalmi Ágnes MSZP-s jószág, Demszky Gábor genetikai hulladék, majd kriptaszökevény áll(!)baloldalról értekezik. De még 2019 májusában is Mr. Böszméről beszélt, az év augusztusában azt írta, "Orbán és Gyurcsány takarodjatok!"

"Valóban nem voltam túl jó véleménnyel egyik politikai oldalról sem. Csak hát mára odajutottunk, hogy a Fidesz-vezette kormány annyi kárt, annyi bajt okozott az országnak, hogy mindent meg kell tenni a leváltása érdekében, s ehhez az ellenzéki pártok összefogására van szükség" – magyarázta. Valószínűleg sohasem fog Gyurcsány Ferenc vagy Demszky Gábor nyakába borulni, lesznek továbbra is vitái a többi párt politikusaival, de ezek a nézeteltérések kezelhetők szerinte.

Úgy alakult a politikai helyzet, hogy ellentétes ideológiájú pártoknak kell most együttműködniük, jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy nemcsak ő változott, hanem a kormánypártok vezetői is.

"Liberálisokból konzervatívak, vallásellenesből keresztények lettek, korábban kivonultak a parlamentből, amikor Trianonról esett szó, most meg nagy hazafinak tartják magukat" – fogalmazott. 

Az sem nagyon illik az összellenzéki fősodorba, amit az LMBTQ-ról vallott egy-két éve, a Pride-ot "buzi-vonulásnak" nevezte 2014-ben, tavalyelőtt pedig azt írta: "Most, hogy zárva vannak a határok, nem lehetne választást kiírni? Már csak azért, hogy megtudjuk mi a határon belüli magyarok véleménye?"

Az LMBTQ-közösséggel kapcsolatban most annyit mondott, hogy megengedőbb lett az évek folyamán ezzel a kisebbséggel szemben, nem beszél róluk úgy, mint korábban. Ennek ellenére nem venne részt a felvonulásukon, s nem ért egyet azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt mutogatják magukat, s olykor provokálnak is. Azt viszont kikéri magának, hogy bárki azt állítsa róla, hogy a határon túli magyarok ellen lázít. Azt tartja elfogadhatatlannak, hogy megváltoztak a lakóhely nyilvántartására vonatkozó szabályok, fiktív címre bejelentkezett emberek jogosulatlanul vesznek részt a választáson.

"Azzal egyetértek, hogy a kárpátaljai kettős állampolgárok szavazhassanak április 3-án, azzal viszont nem, hogy hogy egy romos falusi házba több száz ember be van jelentkezve, és tolmáccsal, szótárral mennek voksolni, hiszen ők nyilvánvalóan nem magyarok" – közölte.

Tóth elmondta, kénytelen tudomásul venni, hogy minden idők legmocskosabb választási kampánya folyik, amely arról szól, hogy ki tudja a másik felet lejáratni. Ehelyett a jövőről, a tervekről, az oktatás, az egészségügy fejlesztéséről, a külföldre kivándorolt magyarok visszacsábításáról kellene szerinte beszélnie a riválisoknak. Az lenne a jó – fogalmazott –, ha az alapján dőlne el a választás, hogy ezekben a kérdésekben ki tudja jobban meggyőzni a választópolgárokat. Nem tartja korrektnek, hogy például az ellenfelei azzal a hazugsággal riogatják a nehéz sorban élőket, hogy amennyiben nem ők nyernek, megszűnik a közmunka. De az sem elfogadható szerinte, hogy a falusi polgármestereket arra kötelezték, hogy időben letegyék a fideszes jelöltek elé a településükről összegyűjtött aláírásokat, és van olyan volt jobbikos faluvezető, aki találkozni sem mer vele.

"Ezeket tudja bizonyítani?" – kérdezte a Mandiner. "Nyilván nem vallják be sem a közmunkások, sem a politikusok, mert meg vannak félemlítve" – válaszolta Tóth.

Azt állítja, a 80-as években, a szocializmus vége felé nagyobb szabadságban éltek az emberek, mint most.

S esze ágában sincs lemondani a képviselőjelöltségről és visszavonulni a közéletből – válaszolta arra a felvetésünkre, hogy egyik párbeszédes kollégája egy halálos kimenetelű baleset után írt rendkívül ízléstelen bejegyzések után vette a kalapját. "Boldog István, Simonka György lemondott? Még a mentelmi jogukat sem függesztették fel! – mondta, de akkor emlékeztettük, hogy annyira felfüggesztették, hogy már a tárgyalásuk is megkezdődött –, jó, de a választásig nem lesz ítélet, és Völner Pál is marad parlamenti képviselő, holott az hatalmas botrány" – érvelt.

Majd arra utalt, hogy míg a kormánypártokban nincs vagy csak alig van következménye a disznóságoknak, a másik oldalon levonják a konzekvenciát: az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó távozott, miután hazudott a végzettségéről, a fideszes Kósa Lajos nem, holott ő évekig diplomásnak állította be magát, Tóth azonban a felsorolásból kihagyta a momentumos "nem közgazdász" Hajnal Miklóst.

S mekkora esélyt ad magának április 3-án, megverheti a fideszes Seszták Miklóst? – tettük fel a kérdést. "Ha nem fognak csalni és nem lesznek tömegesen fiktív szavazók, akkor igen" – válaszolta. Győzni kell az ellenzéknek, különben kutyavilág jön az országra – zárta a beszélgetést Tóth Viktor.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-09-27 | 14:41
A megfélemlítési botrányba fulladt ózdi előválasztás koordinátora az a férfi, aki múlt hét szerdán lezúzott egy luxus kupé BMW-t az M3-as autópályán

A megfélemlítési botrányba fulladt ózdi előválasztás koordinátora az a férfi, aki múlt hét szerdán lezúzott egy luxus kupé BMW-t az M3-as autópályán

 • A totálkáros autóból előválasztási szavazólapok szóródtak szét, az autóban pedig nagy mennyiségű készpénz is volt.
Botrány 2022-03-30 | 16:58
Hangfelvétel: balhézni akar a baloldal a választás napján

Hangfelvétel: balhézni akar a baloldal a választás napján

 • Sokasodnak annak jelei, hogy a baloldal csalni és botrányt kavarni akar az április 3-i választásokon.
 • Most egy jobbikos hangfelvétel bizonyítja, hogy az alelnökük szerint olyan ember kell a szavazatszámláló bizottságokba, aki az egész napot képes átbalhézni.
 • Egy másik hangfelvétel azt bizonyítja, hogy a vecsési körzetben nagyon sok előválasztási szavazólapot "lehúztak", míg más jelölteknek "dobtak be".
 • Vagyis a baloldal a saját előválasztásán is csalt. Az előválasztáson voltak olyan választókerületek, ahol az érvénytelen szavazatok elérték a 30%-ot.
 • A BENNFENTES információi szerint most is azzal próbálkoznak majd a baloldali aktivisták, hogy rengeteg Fidesz-szavazatot "rontsanak le".
 • Korábban a BENNFENTES számolt be róla, hogy az elviekben független önkormányzati választási bizottságokat hithű baloldaliakkal töltötték fel.
 • Ezt Márki-Zay kezdte Hódmezővásárhelyen, de Pécsett, Miskolcon, Siófokon, Tatabányán, a III. kerületben és a VIII. kerületben is baloldali pártaktivistákat erőltettek a bizottságokba a baloldali önkormányzati vezetők.
Botrány 2021-08-11 | 13:25
Micsoda meglepetés: sikkasztással gyanúsítanak egy hivatalban lévő váci szocialistát

Micsoda meglepetés: sikkasztással gyanúsítanak egy hivatalban lévő váci szocialistát

 • Alpolgármesterként szolgálta a várost.
 • Egy banánhéjon csúsztak el a szocik: a Jókai utcában lévő páncélszekrény túl nehéz volt, ezért a költöztetők kinyittatták.
 • Abból potyogott ki egy rakat hamisított számlatömb és bizonylat.
Botrány 2021-12-21 | 17:58
Két héttel a Városháza-ügy kipattanása után írott levélben is a Mocsárosdűlő egyes részeinek átadását kérte Kerpel-Fronius

Két héttel a Városháza-ügy kipattanása után írott levélben is a Mocsárosdűlő egyes részeinek átadását kérte Kerpel-Fronius

 • Karácsony és Szabó azt hazudta, ők meg akarják védeni a Mocsárosdűlőt.
 • Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere is hazugságvonaton ült, azt állította, semmilyen "deal" nem köttetett a Mocsorsdűlő beépítéséről.
 • Kiszivárgott azonban egy levél, ebben Kerpel-Fronius Gábor, aki korábban elfelejtette, hogy ő rendelte meg a Városháza értékesítésének terveit, azt kéri a DK-s krületi vezetőtől, hogy a korábbi egyeztetéseknek megfelelően a Mocsárosdűlő startégiai területeit adja át az önkormányzat a Főváros részére.
 • Vagyis hiába tagadta mindenki, a Mocsárosdűlőre ténylegesen lakóparkot álmodott a Főváros és a III. kerületi DK-s polgármester, miközben minden érintett a zöldfelületek védelméről hazudozott.
Botrány 2021-11-02 | 11:38
Micsoda képmutatás: 400 magángéppel érkeztek a klímacsúcs vendégei

Micsoda képmutatás: 400 magángéppel érkeztek a klímacsúcs vendégei

 • Ugyanezek az emberek azt akarják, hogy mi, átlagemberek sokkal magasabb árat fizessünk az áramért és a gázért.
 • Azt hazudják nekünk, csak így védhetjük meg a bolygót.
 • Miközben ők olyan magánépeken repkednek a klímacsúcsra, melynek egyetlen, négy órás útja alatt több szénhidrogént éget el, mint egy átlagos európai ember egész éves fogysztása.
 • A Sunday Mail számítása szerint a négyszáz gép 13 ezer tonna szén-dioxodot juttatott a légkörbe, többet, mint amennyit 1600 skót lakos egyetlen év alatt.
Botrány 2022-04-02 | 14:36
Tömeges SMS-ek után egymillió kéretlen telefonhívást intéztek Bajnaiék

Tömeges SMS-ek után egymillió kéretlen telefonhívást intéztek Bajnaiék

 • Bajnaiék a kéretlen tömeges SMS-kiküldés után egymillió ember telefonját hívták fel, abszurd és hazug állításokkal.
 • A BENNFENTES pénteken számolt be róla, hogy Pécsett és Szegeden is agresszív automata hívásokkal traktálták az embereket.
 • Sem az SMS-t kapók, sem a telefonhívást fogadók nem adták meg a baloldalnak a telefonszámaikat.
 • A baloldal ellopta ezeket a Bajnai-féle DatAdat cégcsoportot felhasználva.
 • Az eset súlyos beavatkozás a magyar választásokba és egyértelműen kimerítheti a választási csalás gyanúját.
Botrány 2021-10-01 | 18:22
Eltűnt a minden ősi szakmához közel került, offshore botrányba gabalyodó DK-s exjelölt Facebook-oldala

Eltűnt a minden ősi szakmához közel került, offshore botrányba gabalyodó DK-s exjelölt Facebook-oldala

 • Ráczné Földi Judit nem viselte jól, hogy kiderültek offshoreos ügyletei, és a baloldali előválasztáson is leszavazták az emberek.
Botrány 2021-12-02 | 11:27
Még októberben is egyeztetettek a Városháza tervezett eladásáról potenciális befektetőkkel

Még októberben is egyeztetettek a Városháza tervezett eladásáról potenciális befektetőkkel

 • Nem csupán orosz, hanem olasz befektetőknek is megvásárlásra ajánlották a Városházát, még idén októberben is.
 • Az olasz befektetőket képviselő Riccardo Salvatore november 18-án egy email szerint a botrány miatt arra kérte az emailezésben részt vevőket, hogy töröljenek ki mindent.
 • Az emaileket és az eladni tervezett ingatlanok listáját Berki Zsolt előzetesen egy, a BFVK Zrt-ben dolgozó hölgytől kapta meg emailben, tulajdoni lap másolatokkal, pontos paraméterekkel.
 • Ezeket Berki József, Berki Zsolt testvére küldözgette tovább olyan ismerőseinek, akikről azt gondolta, érdekelhetik őket nagyértékű budapesti ingatlanok.