Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta

Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta
 • De azon is poénkodott régebben a már alakváltáson átesett jobbikos, hogy átadta a hatszázhuszonharmadik holokauszt-múzeumot.
 • Igaza van Márki-Zaynak, ők a szövetségben külön-külön a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik.
 • A kisvárdai Tóth Viktor a példa rá.

A jobbikos Tóth Viktor szerint szarkasztikus írásokat posztolt, többet megbánt és bocsánatot is kért értük, de felháborítja a kettős mérce. Gyurcsánynak nem fog a nyakába borulni, de mint magyarázza, együtt kell működniük velük - írja a Mandiner.
 
Akitől kellett, bocsánatot kért, és nem hiszi, hogy a pár évvel ezelőtti antiszemita, rasszista Facebook-bejegyzései, írásai ártanának a mostani megítélésének, az esélyének. Ezekért egyébként senki nem tett szemrehányást neki – jelentette ki a Mandinernek a jobbikos Tóth Viktor, aki a közös ellenzék színeiben indul a választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. számú választókerületében, Kisvárdán és a környékén. (Az előválasztáson egyébként – megszerezve még a Momentum, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását – 59,9:40,3 százalékban győzte le Sárosy Zoltánt, az MSZP és a Párbeszéd jelöltjét.)

A politikus nem is nagyon emlékszik arra, miket írkált akkoriban, s az is csak rémlik neki, hogy erről már megjelentetett egy cikket tavaly szeptemberben a Mandiner. Ezért a lap idézett neki néhány mondatot a korábbi véleményeiből.

"Fogjuk be a pofánkat és tűrjük el, hogy az adóinkból igyen laptopot osztogattok a cigányoknak, holokausztközpontokat építgettek, na meg stadiont felcsutra vagy éppen kaszinót sukoróba, de ne merjek szólni semmiért, mert akkor fasiszta vagyok, meg rasszista meg felforgató és a Magyar az különben is bűnös és szégyeljük magát. ..."

Kijelentette, azóta ő és a pártja is változott, nagyon sok dolgot másként lát, mint régen, ugyanakkor ezek szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok, önmagukban félrevezetőek. Egyes megjegyzéseit azonban ma is vállalja, például azt, hogy hiba volt ingyen laptopokat osztogatni a romáknak, mert sokan fillérekért adták el ezeket, így az akció nem érte el a célját. Először az  áramszolgáltatást és utána internetet kellene minden családnál biztosítani, mert sok helyen még az sincs – érvelt.

Egy ironikus posztban arról írt néhány esztendővel ezelőtt, hogyan képzeli el Magyarországot 2050-ben: "Mai nap átadtam a hatszázhuszonharmadik Holokauszt múzeumot!! Ebből az alkalomból megítéltük a kárpótlást a 98 éves Steinbergergman Ráchel néniek akinek a nagyapjára egyszer csúnyán nézett Horthy Miklós lova és ettől olyan trauma érte hogy többé nem tudta jóízűen enni a maceszgombócot! Kapcsolódó hír hogy független tel avivi történészek kimutaták hogy a Dakota nép tulajdonképpen Izrael elveszett törzse, tehát az ő kiírtásuk ezentől holkausztnak minősül, ezzel ugyanúgy emlékezünk róluk mint a második világháborúban elpusztult 623 millió Izraelita áldozatról, beleértve Grósz Manó bácsit akit 1934-ben megharapott Hitler kutyája!"

Ezekre a mondataira most azt mondta, valóban nem voltak szerencsések, ezért megkövet mindenkit, akit megbántott. Ugyanakkor úgy véli, a 2010-es évek elején más volt a belpolitikai hangulat, a Jobbik is más politikát képviselt, az emberek gyakran egymást heccelték és sok meggondolatlan poszt született.

"Korábbi szarkasztikus hangvételű írásaim között voltak elhibázottak, sajnos én is felültem az akkor uralkodó megosztó és hergelő propagandának! De ez most nem az ideológiai viták ideje, a jelenlegi kormány leváltása létfontosságú hazánk és a magyar emberek jövője szempontjából! Nekem ők a legfontosabbak – fogalmazott, majd kijelentette, őt csak a kettős mérce háborítja fel.

"Számos olyan fideszest tudnék mondani, aki ennél durvább antiszemita, rasszista megjegyzéseket tett. Egy kormánypárti önkormányzati képviselő például nyíltan kijelentette, hogy ő Szibériába, koncentrációs táborba deportálná a cigányokat, más tagja volt a Magyar Gárdának, ez mégsem kapott nagy hírverést – közölte. Majd megemlítette azt is, hogy Gyöngyöspatán épp a kormány hergelt a romák ellen, mondván, jogtalanul jutottak hozzá a szegregációjuk miatt a bíróság által megítélt kártérítéshez, és a magyarok elől vették el a pénzt.

Tóth Viktor anno a jelenlegi szövetségeseiről is alaposan leszedte a keresztvizet

Azt írta a netadó elleni tüntetés kapcsán csaknem nyolc éve, hogy amennyiben a kormánynak mennie kellene, akkor "Gyurcsány, Bajnai és az összes liberált senkiházi" jönnének helyettük, "akik minden további nélkül, gátlástalanul eladnák és elárulnák ezt az országot úgy ahogy ezt tették mindannyiszor, ahányszor a hatalom közelébe kerültek". Nem sokkal később DK-s, PM-es, MSZP-s majmokat, Gyurcsány-bérenc ifjúkommunistákat emlegetett. De verset is írt 2006-os rendőrterrorról. Tóth szerint Kunhalmi Ágnes MSZP-s jószág, Demszky Gábor genetikai hulladék, majd kriptaszökevény áll(!)baloldalról értekezik. De még 2019 májusában is Mr. Böszméről beszélt, az év augusztusában azt írta, "Orbán és Gyurcsány takarodjatok!"

"Valóban nem voltam túl jó véleménnyel egyik politikai oldalról sem. Csak hát mára odajutottunk, hogy a Fidesz-vezette kormány annyi kárt, annyi bajt okozott az országnak, hogy mindent meg kell tenni a leváltása érdekében, s ehhez az ellenzéki pártok összefogására van szükség" – magyarázta. Valószínűleg sohasem fog Gyurcsány Ferenc vagy Demszky Gábor nyakába borulni, lesznek továbbra is vitái a többi párt politikusaival, de ezek a nézeteltérések kezelhetők szerinte.

Úgy alakult a politikai helyzet, hogy ellentétes ideológiájú pártoknak kell most együttműködniük, jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy nemcsak ő változott, hanem a kormánypártok vezetői is.

"Liberálisokból konzervatívak, vallásellenesből keresztények lettek, korábban kivonultak a parlamentből, amikor Trianonról esett szó, most meg nagy hazafinak tartják magukat" – fogalmazott. 

Az sem nagyon illik az összellenzéki fősodorba, amit az LMBTQ-ról vallott egy-két éve, a Pride-ot "buzi-vonulásnak" nevezte 2014-ben, tavalyelőtt pedig azt írta: "Most, hogy zárva vannak a határok, nem lehetne választást kiírni? Már csak azért, hogy megtudjuk mi a határon belüli magyarok véleménye?"

Az LMBTQ-közösséggel kapcsolatban most annyit mondott, hogy megengedőbb lett az évek folyamán ezzel a kisebbséggel szemben, nem beszél róluk úgy, mint korábban. Ennek ellenére nem venne részt a felvonulásukon, s nem ért egyet azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt mutogatják magukat, s olykor provokálnak is. Azt viszont kikéri magának, hogy bárki azt állítsa róla, hogy a határon túli magyarok ellen lázít. Azt tartja elfogadhatatlannak, hogy megváltoztak a lakóhely nyilvántartására vonatkozó szabályok, fiktív címre bejelentkezett emberek jogosulatlanul vesznek részt a választáson.

"Azzal egyetértek, hogy a kárpátaljai kettős állampolgárok szavazhassanak április 3-án, azzal viszont nem, hogy hogy egy romos falusi házba több száz ember be van jelentkezve, és tolmáccsal, szótárral mennek voksolni, hiszen ők nyilvánvalóan nem magyarok" – közölte.

Tóth elmondta, kénytelen tudomásul venni, hogy minden idők legmocskosabb választási kampánya folyik, amely arról szól, hogy ki tudja a másik felet lejáratni. Ehelyett a jövőről, a tervekről, az oktatás, az egészségügy fejlesztéséről, a külföldre kivándorolt magyarok visszacsábításáról kellene szerinte beszélnie a riválisoknak. Az lenne a jó – fogalmazott –, ha az alapján dőlne el a választás, hogy ezekben a kérdésekben ki tudja jobban meggyőzni a választópolgárokat. Nem tartja korrektnek, hogy például az ellenfelei azzal a hazugsággal riogatják a nehéz sorban élőket, hogy amennyiben nem ők nyernek, megszűnik a közmunka. De az sem elfogadható szerinte, hogy a falusi polgármestereket arra kötelezték, hogy időben letegyék a fideszes jelöltek elé a településükről összegyűjtött aláírásokat, és van olyan volt jobbikos faluvezető, aki találkozni sem mer vele.

"Ezeket tudja bizonyítani?" – kérdezte a Mandiner. "Nyilván nem vallják be sem a közmunkások, sem a politikusok, mert meg vannak félemlítve" – válaszolta Tóth.

Azt állítja, a 80-as években, a szocializmus vége felé nagyobb szabadságban éltek az emberek, mint most.

S esze ágában sincs lemondani a képviselőjelöltségről és visszavonulni a közéletből – válaszolta arra a felvetésünkre, hogy egyik párbeszédes kollégája egy halálos kimenetelű baleset után írt rendkívül ízléstelen bejegyzések után vette a kalapját. "Boldog István, Simonka György lemondott? Még a mentelmi jogukat sem függesztették fel! – mondta, de akkor emlékeztettük, hogy annyira felfüggesztették, hogy már a tárgyalásuk is megkezdődött –, jó, de a választásig nem lesz ítélet, és Völner Pál is marad parlamenti képviselő, holott az hatalmas botrány" – érvelt.

Majd arra utalt, hogy míg a kormánypártokban nincs vagy csak alig van következménye a disznóságoknak, a másik oldalon levonják a konzekvenciát: az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó távozott, miután hazudott a végzettségéről, a fideszes Kósa Lajos nem, holott ő évekig diplomásnak állította be magát, Tóth azonban a felsorolásból kihagyta a momentumos "nem közgazdász" Hajnal Miklóst.

S mekkora esélyt ad magának április 3-án, megverheti a fideszes Seszták Miklóst? – tettük fel a kérdést. "Ha nem fognak csalni és nem lesznek tömegesen fiktív szavazók, akkor igen" – válaszolta. Győzni kell az ellenzéknek, különben kutyavilág jön az országra – zárta a beszélgetést Tóth Viktor.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-05-11 | 16:25
A pozsonyi reptér munkahely-megtartó állami támogatást kap alkalmazottai után, de titokban mégis elbocsátja őket

A pozsonyi reptér munkahely-megtartó állami támogatást kap alkalmazottai után, de titokban mégis elbocsátja őket

 • A repülőtér hozzájárulást kap a munkahelyek megőrzéséhez, ennek ellenére sokakat elbocsátanak.
 • A munkaügyi minisztérium adatai szerint a társaság tavaly március óta több mint 3,7 millió euró munkahely-megtartó hívott le.
 • A reptér vezetősége az elbocsátásokat trükkösen csinálja, hónapról-hónapra fokozatosan bocsájtja el az alkalmazottakat - számolt be róla az aktuality.sk.
 • Ezzel megkerüli a Munka Törvénykönyvét, amely pontosan szabályozza a csoportos elbocsátásokat, és az illetékes munkaügyi hivatalhoz való bejelentés feltételeit.
 • A hírek szerint nem egyedi, hogy az alkalmazottak egyik napról a másikra megkapják a felmondásukat.
 • Sokan közülük közvetlenül a nyugdíj előtt állnak, nekik, ebben a korban sokkal nehezebb új állást találni.
Botrány 2022-02-09 | 10:16
Cseh Katalinnak vastagabb a bőr a képén, mint a Kínai Nagy Fal

Cseh Katalinnak vastagabb a bőr a képén, mint a Kínai Nagy Fal

 • Átláthatóságról és integritásról szóló online eseményen lépett fel a művésznő.
 • Ennek a "közösségi források jövőjének védelme" és a "fenntartható beruházások" voltak a témái.
 • Közben 4,8 milliárdos, EU-s pénzek jogtalan felhasználásának ügyében folyik egykori céghálója ellen a nyomozás.
Botrány 2021-10-02 | 15:14
Jakab pribékjei ellen rendőrségi eljárás indult testi sértés miatt

Jakab pribékjei ellen rendőrségi eljárás indult testi sértés miatt

 • Jakab Péter, a "nép embere" hatamasra hízlalt testőrgárdával járta az országot.
 • A helyzet akkor vált tarthatatlanná, amikor Jakab pribékjei fojtófogással tepertek le egy járókelőt, majd egy újságírónővel is keménykedtek.
 • A Jobbik elnöke tagadta ezt, és arról is hazudott, kik ezek az emberek.
 • Először azt állította, csak egyszerű Jobbik-szimpatizánsok.
 • Aztán kiderült, a testőrség vezetőjének cégének több, mint 40 milliót fizetett a Jobbik korábban.
 • Most a rendőrségi eljárás is megindult a verőlegények ellen: öt tanú állítja egybehangzóan, hogy Jakab verőlegényei kezdték a provokációt, és a pártelnök sofőrje ütött először. 
Botrány 2022-03-18 | 12:09
A jobbikos Potocskáné a fiát és a férjét kímélné, de magyar katonákat küldene a háborúba

A jobbikos Potocskáné a fiát és a férjét kímélné, de magyar katonákat küldene a háborúba

 • Szerinte azért kapják a fizetésüket a magyar katonák, hogy "ha a NATO hadba küldi, akkor felüljön a repülőre és elmenjen a háborúba."
 • A baloldal nem tett le arról, hogy háborúba rángassa Magyarországot.
Botrány 2023-01-24 | 12:18
Eva Kaili lobbizásának köszönhetően a testvérének szervezete 105 172 eurót nyert Brüsszelben

Eva Kaili lobbizásának köszönhetően a testvérének szervezete 105 172 eurót nyert Brüsszelben

 • Majd a szervezet által felkarolt témák hivatalos EU-s szerve még 525 000 eurót kapott Kailitól.
 • Pont ezzel, a blokklánc-technológiával a területtel foglalkozott Eva Kaili testvére.
 • A korrupcióba belebukó szocialista alelnök rendszeresen felszólalt a rendezvényeiken.
 • Családi biznisz a korrupció.
Botrány 2021-11-15 | 10:28
A Kárpátok Wish-ről rendelt Cicerójánál egyre távolabb gurul a gyógyszer

A Kárpátok Wish-ről rendelt Cicerójánál egyre távolabb gurul a gyógyszer

 • Most azt mondta Márki-Zay, Orbán olyan dolgokat tesz, mint Ceaușescu.
Botrány 2021-05-10 | 17:00
A baloldal minden nap elmondja, nem oltásellenes, erre a DK-s Czeglédy az oltáselleneseknek udvarol

A baloldal minden nap elmondja, nem oltásellenes, erre a DK-s Czeglédy az oltáselleneseknek udvarol

 • A baloldal rendszeresen kikéri magának az oltásellenesség vádját.
 • Pedig korábban "emberkísérletnek, "veszélyesnek" nevezték a keleti vakcinákat, és képviselőik arra biztatták az embereket, se a kínai, se az orosz oltást ne vegyék fel, utasítsák azt vissza.
 • Kedden a DK fenegyereke, a milliárdos csalás miatt büntetőeljárás alatt álló Czeglédy Csaba szabályos udvarlásba kezdett az oltásszkeptikusoknak.
 • Szerinte a polgári engedetlenség a válasz, ahelyett, hogy azt képviselné: mindenki oltassa be magát, vigyázzon a saját életére, és akkor megkapja a védettségi igazolványát is.
 • Az oltásszkeptikusoknak történő udvarlás azért is érthetetlen, mert szemben Nyugat-Európa államaival, Magyarországon vakcinabőség van: gyakorlatilag bármelyik vakcina elérhető napokon belül.
 • A 444 is értetlenkedik a kettős beszéden, és azon, Czeglédy alapvető dolgokkal sincsen tisztában; ahogyan a 444 szerzője azt is megjegyzi, Dobrev sem szemérmeskedett az interjújában, amikor indirekten azt állította, a keleti vakcinák miatt haltak meg többen, mint Nyugat-Európában.