Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta

Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta
 • De azon is poénkodott régebben a már alakváltáson átesett jobbikos, hogy átadta a hatszázhuszonharmadik holokauszt-múzeumot.
 • Igaza van Márki-Zaynak, ők a szövetségben külön-külön a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik.
 • A kisvárdai Tóth Viktor a példa rá.

A jobbikos Tóth Viktor szerint szarkasztikus írásokat posztolt, többet megbánt és bocsánatot is kért értük, de felháborítja a kettős mérce. Gyurcsánynak nem fog a nyakába borulni, de mint magyarázza, együtt kell működniük velük - írja a Mandiner.
 
Akitől kellett, bocsánatot kért, és nem hiszi, hogy a pár évvel ezelőtti antiszemita, rasszista Facebook-bejegyzései, írásai ártanának a mostani megítélésének, az esélyének. Ezekért egyébként senki nem tett szemrehányást neki – jelentette ki a Mandinernek a jobbikos Tóth Viktor, aki a közös ellenzék színeiben indul a választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. számú választókerületében, Kisvárdán és a környékén. (Az előválasztáson egyébként – megszerezve még a Momentum, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását – 59,9:40,3 százalékban győzte le Sárosy Zoltánt, az MSZP és a Párbeszéd jelöltjét.)

A politikus nem is nagyon emlékszik arra, miket írkált akkoriban, s az is csak rémlik neki, hogy erről már megjelentetett egy cikket tavaly szeptemberben a Mandiner. Ezért a lap idézett neki néhány mondatot a korábbi véleményeiből.

"Fogjuk be a pofánkat és tűrjük el, hogy az adóinkból igyen laptopot osztogattok a cigányoknak, holokausztközpontokat építgettek, na meg stadiont felcsutra vagy éppen kaszinót sukoróba, de ne merjek szólni semmiért, mert akkor fasiszta vagyok, meg rasszista meg felforgató és a Magyar az különben is bűnös és szégyeljük magát. ..."

Kijelentette, azóta ő és a pártja is változott, nagyon sok dolgot másként lát, mint régen, ugyanakkor ezek szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok, önmagukban félrevezetőek. Egyes megjegyzéseit azonban ma is vállalja, például azt, hogy hiba volt ingyen laptopokat osztogatni a romáknak, mert sokan fillérekért adták el ezeket, így az akció nem érte el a célját. Először az  áramszolgáltatást és utána internetet kellene minden családnál biztosítani, mert sok helyen még az sincs – érvelt.

Egy ironikus posztban arról írt néhány esztendővel ezelőtt, hogyan képzeli el Magyarországot 2050-ben: "Mai nap átadtam a hatszázhuszonharmadik Holokauszt múzeumot!! Ebből az alkalomból megítéltük a kárpótlást a 98 éves Steinbergergman Ráchel néniek akinek a nagyapjára egyszer csúnyán nézett Horthy Miklós lova és ettől olyan trauma érte hogy többé nem tudta jóízűen enni a maceszgombócot! Kapcsolódó hír hogy független tel avivi történészek kimutaták hogy a Dakota nép tulajdonképpen Izrael elveszett törzse, tehát az ő kiírtásuk ezentől holkausztnak minősül, ezzel ugyanúgy emlékezünk róluk mint a második világháborúban elpusztult 623 millió Izraelita áldozatról, beleértve Grósz Manó bácsit akit 1934-ben megharapott Hitler kutyája!"

Ezekre a mondataira most azt mondta, valóban nem voltak szerencsések, ezért megkövet mindenkit, akit megbántott. Ugyanakkor úgy véli, a 2010-es évek elején más volt a belpolitikai hangulat, a Jobbik is más politikát képviselt, az emberek gyakran egymást heccelték és sok meggondolatlan poszt született.

"Korábbi szarkasztikus hangvételű írásaim között voltak elhibázottak, sajnos én is felültem az akkor uralkodó megosztó és hergelő propagandának! De ez most nem az ideológiai viták ideje, a jelenlegi kormány leváltása létfontosságú hazánk és a magyar emberek jövője szempontjából! Nekem ők a legfontosabbak – fogalmazott, majd kijelentette, őt csak a kettős mérce háborítja fel.

"Számos olyan fideszest tudnék mondani, aki ennél durvább antiszemita, rasszista megjegyzéseket tett. Egy kormánypárti önkormányzati képviselő például nyíltan kijelentette, hogy ő Szibériába, koncentrációs táborba deportálná a cigányokat, más tagja volt a Magyar Gárdának, ez mégsem kapott nagy hírverést – közölte. Majd megemlítette azt is, hogy Gyöngyöspatán épp a kormány hergelt a romák ellen, mondván, jogtalanul jutottak hozzá a szegregációjuk miatt a bíróság által megítélt kártérítéshez, és a magyarok elől vették el a pénzt.

Tóth Viktor anno a jelenlegi szövetségeseiről is alaposan leszedte a keresztvizet

Azt írta a netadó elleni tüntetés kapcsán csaknem nyolc éve, hogy amennyiben a kormánynak mennie kellene, akkor "Gyurcsány, Bajnai és az összes liberált senkiházi" jönnének helyettük, "akik minden további nélkül, gátlástalanul eladnák és elárulnák ezt az országot úgy ahogy ezt tették mindannyiszor, ahányszor a hatalom közelébe kerültek". Nem sokkal később DK-s, PM-es, MSZP-s majmokat, Gyurcsány-bérenc ifjúkommunistákat emlegetett. De verset is írt 2006-os rendőrterrorról. Tóth szerint Kunhalmi Ágnes MSZP-s jószág, Demszky Gábor genetikai hulladék, majd kriptaszökevény áll(!)baloldalról értekezik. De még 2019 májusában is Mr. Böszméről beszélt, az év augusztusában azt írta, "Orbán és Gyurcsány takarodjatok!"

"Valóban nem voltam túl jó véleménnyel egyik politikai oldalról sem. Csak hát mára odajutottunk, hogy a Fidesz-vezette kormány annyi kárt, annyi bajt okozott az országnak, hogy mindent meg kell tenni a leváltása érdekében, s ehhez az ellenzéki pártok összefogására van szükség" – magyarázta. Valószínűleg sohasem fog Gyurcsány Ferenc vagy Demszky Gábor nyakába borulni, lesznek továbbra is vitái a többi párt politikusaival, de ezek a nézeteltérések kezelhetők szerinte.

Úgy alakult a politikai helyzet, hogy ellentétes ideológiájú pártoknak kell most együttműködniük, jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy nemcsak ő változott, hanem a kormánypártok vezetői is.

"Liberálisokból konzervatívak, vallásellenesből keresztények lettek, korábban kivonultak a parlamentből, amikor Trianonról esett szó, most meg nagy hazafinak tartják magukat" – fogalmazott. 

Az sem nagyon illik az összellenzéki fősodorba, amit az LMBTQ-ról vallott egy-két éve, a Pride-ot "buzi-vonulásnak" nevezte 2014-ben, tavalyelőtt pedig azt írta: "Most, hogy zárva vannak a határok, nem lehetne választást kiírni? Már csak azért, hogy megtudjuk mi a határon belüli magyarok véleménye?"

Az LMBTQ-közösséggel kapcsolatban most annyit mondott, hogy megengedőbb lett az évek folyamán ezzel a kisebbséggel szemben, nem beszél róluk úgy, mint korábban. Ennek ellenére nem venne részt a felvonulásukon, s nem ért egyet azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt mutogatják magukat, s olykor provokálnak is. Azt viszont kikéri magának, hogy bárki azt állítsa róla, hogy a határon túli magyarok ellen lázít. Azt tartja elfogadhatatlannak, hogy megváltoztak a lakóhely nyilvántartására vonatkozó szabályok, fiktív címre bejelentkezett emberek jogosulatlanul vesznek részt a választáson.

"Azzal egyetértek, hogy a kárpátaljai kettős állampolgárok szavazhassanak április 3-án, azzal viszont nem, hogy hogy egy romos falusi házba több száz ember be van jelentkezve, és tolmáccsal, szótárral mennek voksolni, hiszen ők nyilvánvalóan nem magyarok" – közölte.

Tóth elmondta, kénytelen tudomásul venni, hogy minden idők legmocskosabb választási kampánya folyik, amely arról szól, hogy ki tudja a másik felet lejáratni. Ehelyett a jövőről, a tervekről, az oktatás, az egészségügy fejlesztéséről, a külföldre kivándorolt magyarok visszacsábításáról kellene szerinte beszélnie a riválisoknak. Az lenne a jó – fogalmazott –, ha az alapján dőlne el a választás, hogy ezekben a kérdésekben ki tudja jobban meggyőzni a választópolgárokat. Nem tartja korrektnek, hogy például az ellenfelei azzal a hazugsággal riogatják a nehéz sorban élőket, hogy amennyiben nem ők nyernek, megszűnik a közmunka. De az sem elfogadható szerinte, hogy a falusi polgármestereket arra kötelezték, hogy időben letegyék a fideszes jelöltek elé a településükről összegyűjtött aláírásokat, és van olyan volt jobbikos faluvezető, aki találkozni sem mer vele.

"Ezeket tudja bizonyítani?" – kérdezte a Mandiner. "Nyilván nem vallják be sem a közmunkások, sem a politikusok, mert meg vannak félemlítve" – válaszolta Tóth.

Azt állítja, a 80-as években, a szocializmus vége felé nagyobb szabadságban éltek az emberek, mint most.

S esze ágában sincs lemondani a képviselőjelöltségről és visszavonulni a közéletből – válaszolta arra a felvetésünkre, hogy egyik párbeszédes kollégája egy halálos kimenetelű baleset után írt rendkívül ízléstelen bejegyzések után vette a kalapját. "Boldog István, Simonka György lemondott? Még a mentelmi jogukat sem függesztették fel! – mondta, de akkor emlékeztettük, hogy annyira felfüggesztették, hogy már a tárgyalásuk is megkezdődött –, jó, de a választásig nem lesz ítélet, és Völner Pál is marad parlamenti képviselő, holott az hatalmas botrány" – érvelt.

Majd arra utalt, hogy míg a kormánypártokban nincs vagy csak alig van következménye a disznóságoknak, a másik oldalon levonják a konzekvenciát: az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó távozott, miután hazudott a végzettségéről, a fideszes Kósa Lajos nem, holott ő évekig diplomásnak állította be magát, Tóth azonban a felsorolásból kihagyta a momentumos "nem közgazdász" Hajnal Miklóst.

S mekkora esélyt ad magának április 3-án, megverheti a fideszes Seszták Miklóst? – tettük fel a kérdést. "Ha nem fognak csalni és nem lesznek tömegesen fiktív szavazók, akkor igen" – válaszolta. Győzni kell az ellenzéknek, különben kutyavilág jön az országra – zárta a beszélgetést Tóth Viktor.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-01-19 | 09:56
Kiss László óbudai polgármester úgy hazudik, mint Karácsony: korábban örült a Mocsárosdűlő beépítésének

Kiss László óbudai polgármester úgy hazudik, mint Karácsony: korábban örült a Mocsárosdűlő beépítésének

 • A Városháza-mutyi érdekes szála volt a III. kerületi Mocsárosdűlő tervezett ingatlanfejlesztése, beépítése.
 • A helyi DK-s polgármester tagadta, hogy beépítést terveznének, de egy hangfelvételen a Vagyonkezelő vezetője és az ingtlanos megerősítették, hogy "örülni fog" annak.
 • Karácsony kapálózva tagadott és hazudozott az ügyben, pont ahogy bármilyen más ügyben is szokott, és erre ráerősített Szabó Tímea is.
 • A Városháza eladását vizsgáló bizottság előtt azonban kiderült az igazság.
 • A meghallgatáson ugyanis a Főváros főépítésze, Erő Zoltán elmondta, 2021. február 17-én közölték egy megbeszélésen Kiss László polgármesterrel a Mocsárosdűlő  beépítéséről született döntést, aki egyértelműen örült a Mocsáros beépítésének.
Botrány 2021-07-11 | 13:03
Csak korrupció ne legyen: az amerikai elnök fiának festményeiért vagyonokat fizetnek "ismeretlenek"

Csak korrupció ne legyen: az amerikai elnök fiának festményeiért vagyonokat fizetnek "ismeretlenek"

 • A Fehér Ház szerint az szolgálja a korrupciómentességet, ha nem hozzák nyilvánosságra, ki az, aki 150 millió forintot fizet Hunter Biden, Joe Biden fia egy-egy naiv festményéért.
 • Obama elnök volt etikai tanácsadója "csalódást keltőnek" nevezte ezt az eljárást.
 • Republikánus körök egyszerűen a történelem legnagyobb pénzmosási kísérletének tartják a névtelen festményvásárolgatást.
 • Hunter Bidennek nem ez az első botránya: tinédzserkora óta alkoholista, később meth-függővé vált, ami kivitte a fogait, és az apjától kért pénzt, hogy rendbereakassa azokat.
 • Privát, és elhagyott laptopja pedig tele volt olyan képekkel, amelyeken olcsó kurvákkal volt lefotózva egyértelmű helyzetekben.
 • Hunter Ukrajnában a legnagyobb gázcég igazgatótanácsában "dolgozott" a Majdan eseményeit követően, ahol a kiszivárgott emailek szerint arra hivatkozott, majd az apja elintézi az ügyeket.
Botrány 2021-08-10 | 20:20
A 24.hu május 21-én osztotta meg februári cikkét egy perről, amelyben Márki-Zay Péterék is érintettek - az írás szerint a felelősségre vont szülők Márki-Zay feleségét hibáztatták gyermekük elvesztése miatt

A 24.hu május 21-én osztotta meg februári cikkét egy perről, amelyben Márki-Zay Péterék is érintettek - az írás szerint a felelősségre vont szülők Márki-Zay feleségét hibáztatták gyermekük elvesztése miatt

 • A szövevényes és bonyolult történet messzire nyúlik vissza: az otthonszüléssel foglalkozó Te Szülésed kft. ügyvezetője és tulajdonosa 2011-től Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester volt, a felesége pedig szülésznőként dolgozott a családi vállalkozásban.
 • 2015-ben 8 hetesen elhunyt egy baba, mert agyvérzést kapott annak következtében, hogy születését követően nem kapta meg az ilyenkor előírt K-vitamint. A K-vitamin első adagját közvetlenül a születéskor, a másodikat az első vizsgálat alkalmával kell beadni.
Botrány 2021-11-16 | 11:25
Anonymus videóján a fővárosi korrupciós szisztéma

Anonymus videóján a fővárosi korrupciós szisztéma

 • Anonymus új videójában ismerteti Gansperger Gyula a fővárosi korrupciós láncolat szereplőit és az ingatlanüzletek köré szőtt "jutalékos" mechanizmust.
 • Elmondja, kik frontolnak vezető városházi politikusokat, beszél a jutalékos (visszaosztásos) rendszerről, Karácsony helyetteséről, Kiss Ambrusról és Bajnai Gordonról is.
 • A volt kormányfő a Gansperger által megnevezett Kiss Ambrust és Tordai Csabát kérte Karácsony stábjába, de Gansperger elmondása szerint Tordai felé nem kell elszámolni anyagi értelemben, csak jogi dolgokkal van elfoglalva.
 • A friss, október 6-i felvételeken felsejlik az utóbbi évek legsúlyosabb korrupciós ügye.
Botrány 2021-09-13 | 10:09
A Cseh Katalin körüli cégháló oda költözik, ahol EU-s forrásokat nyerhet el

A Cseh Katalin körüli cégháló oda költözik, ahol EU-s forrásokat nyerhet el

 • A Mondat kft.-nek Vanyarcon lett fióktelepe.
 • Ez is hátrányos helyzetű térség, ahol magasabb intenzitású támogatás nyerhető el.
Botrány 2022-02-09 | 10:16
Cseh Katalinnak vastagabb a bőr a képén, mint a Kínai Nagy Fal

Cseh Katalinnak vastagabb a bőr a képén, mint a Kínai Nagy Fal

 • Átláthatóságról és integritásról szóló online eseményen lépett fel a művésznő.
 • Ennek a "közösségi források jövőjének védelme" és a "fenntartható beruházások" voltak a témái.
 • Közben 4,8 milliárdos, EU-s pénzek jogtalan felhasználásának ügyében folyik egykori céghálója ellen a nyomozás.
Botrány 2021-07-07 | 12:04
Az európai gittegylet ismét Magyarországot támadja

Az európai gittegylet ismét Magyarországot támadja

 • Az Európai Parlamentben ma megint Magyarország a téma, és a pedofil-ellenes törvény.
 • Európa-szerte lezárások vannak, 4. hullám és a delta-variáns, továbbá jelentős gazdasági visszaesés, délről pedig ömlenek a migránsok Észak-Afrikából, de az Európai Parlament legnagyobb problémája a magyar pedofil-ellenes törvény.