Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta

Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta
 • De azon is poénkodott régebben a már alakváltáson átesett jobbikos, hogy átadta a hatszázhuszonharmadik holokauszt-múzeumot.
 • Igaza van Márki-Zaynak, ők a szövetségben külön-külön a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik.
 • A kisvárdai Tóth Viktor a példa rá.

A jobbikos Tóth Viktor szerint szarkasztikus írásokat posztolt, többet megbánt és bocsánatot is kért értük, de felháborítja a kettős mérce. Gyurcsánynak nem fog a nyakába borulni, de mint magyarázza, együtt kell működniük velük - írja a Mandiner.
 
Akitől kellett, bocsánatot kért, és nem hiszi, hogy a pár évvel ezelőtti antiszemita, rasszista Facebook-bejegyzései, írásai ártanának a mostani megítélésének, az esélyének. Ezekért egyébként senki nem tett szemrehányást neki – jelentette ki a Mandinernek a jobbikos Tóth Viktor, aki a közös ellenzék színeiben indul a választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. számú választókerületében, Kisvárdán és a környékén. (Az előválasztáson egyébként – megszerezve még a Momentum, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását – 59,9:40,3 százalékban győzte le Sárosy Zoltánt, az MSZP és a Párbeszéd jelöltjét.)

A politikus nem is nagyon emlékszik arra, miket írkált akkoriban, s az is csak rémlik neki, hogy erről már megjelentetett egy cikket tavaly szeptemberben a Mandiner. Ezért a lap idézett neki néhány mondatot a korábbi véleményeiből.

"Fogjuk be a pofánkat és tűrjük el, hogy az adóinkból igyen laptopot osztogattok a cigányoknak, holokausztközpontokat építgettek, na meg stadiont felcsutra vagy éppen kaszinót sukoróba, de ne merjek szólni semmiért, mert akkor fasiszta vagyok, meg rasszista meg felforgató és a Magyar az különben is bűnös és szégyeljük magát. ..."

Kijelentette, azóta ő és a pártja is változott, nagyon sok dolgot másként lát, mint régen, ugyanakkor ezek szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok, önmagukban félrevezetőek. Egyes megjegyzéseit azonban ma is vállalja, például azt, hogy hiba volt ingyen laptopokat osztogatni a romáknak, mert sokan fillérekért adták el ezeket, így az akció nem érte el a célját. Először az  áramszolgáltatást és utána internetet kellene minden családnál biztosítani, mert sok helyen még az sincs – érvelt.

Egy ironikus posztban arról írt néhány esztendővel ezelőtt, hogyan képzeli el Magyarországot 2050-ben: "Mai nap átadtam a hatszázhuszonharmadik Holokauszt múzeumot!! Ebből az alkalomból megítéltük a kárpótlást a 98 éves Steinbergergman Ráchel néniek akinek a nagyapjára egyszer csúnyán nézett Horthy Miklós lova és ettől olyan trauma érte hogy többé nem tudta jóízűen enni a maceszgombócot! Kapcsolódó hír hogy független tel avivi történészek kimutaták hogy a Dakota nép tulajdonképpen Izrael elveszett törzse, tehát az ő kiírtásuk ezentől holkausztnak minősül, ezzel ugyanúgy emlékezünk róluk mint a második világháborúban elpusztult 623 millió Izraelita áldozatról, beleértve Grósz Manó bácsit akit 1934-ben megharapott Hitler kutyája!"

Ezekre a mondataira most azt mondta, valóban nem voltak szerencsések, ezért megkövet mindenkit, akit megbántott. Ugyanakkor úgy véli, a 2010-es évek elején más volt a belpolitikai hangulat, a Jobbik is más politikát képviselt, az emberek gyakran egymást heccelték és sok meggondolatlan poszt született.

"Korábbi szarkasztikus hangvételű írásaim között voltak elhibázottak, sajnos én is felültem az akkor uralkodó megosztó és hergelő propagandának! De ez most nem az ideológiai viták ideje, a jelenlegi kormány leváltása létfontosságú hazánk és a magyar emberek jövője szempontjából! Nekem ők a legfontosabbak – fogalmazott, majd kijelentette, őt csak a kettős mérce háborítja fel.

"Számos olyan fideszest tudnék mondani, aki ennél durvább antiszemita, rasszista megjegyzéseket tett. Egy kormánypárti önkormányzati képviselő például nyíltan kijelentette, hogy ő Szibériába, koncentrációs táborba deportálná a cigányokat, más tagja volt a Magyar Gárdának, ez mégsem kapott nagy hírverést – közölte. Majd megemlítette azt is, hogy Gyöngyöspatán épp a kormány hergelt a romák ellen, mondván, jogtalanul jutottak hozzá a szegregációjuk miatt a bíróság által megítélt kártérítéshez, és a magyarok elől vették el a pénzt.

Tóth Viktor anno a jelenlegi szövetségeseiről is alaposan leszedte a keresztvizet

Azt írta a netadó elleni tüntetés kapcsán csaknem nyolc éve, hogy amennyiben a kormánynak mennie kellene, akkor "Gyurcsány, Bajnai és az összes liberált senkiházi" jönnének helyettük, "akik minden további nélkül, gátlástalanul eladnák és elárulnák ezt az országot úgy ahogy ezt tették mindannyiszor, ahányszor a hatalom közelébe kerültek". Nem sokkal később DK-s, PM-es, MSZP-s majmokat, Gyurcsány-bérenc ifjúkommunistákat emlegetett. De verset is írt 2006-os rendőrterrorról. Tóth szerint Kunhalmi Ágnes MSZP-s jószág, Demszky Gábor genetikai hulladék, majd kriptaszökevény áll(!)baloldalról értekezik. De még 2019 májusában is Mr. Böszméről beszélt, az év augusztusában azt írta, "Orbán és Gyurcsány takarodjatok!"

"Valóban nem voltam túl jó véleménnyel egyik politikai oldalról sem. Csak hát mára odajutottunk, hogy a Fidesz-vezette kormány annyi kárt, annyi bajt okozott az országnak, hogy mindent meg kell tenni a leváltása érdekében, s ehhez az ellenzéki pártok összefogására van szükség" – magyarázta. Valószínűleg sohasem fog Gyurcsány Ferenc vagy Demszky Gábor nyakába borulni, lesznek továbbra is vitái a többi párt politikusaival, de ezek a nézeteltérések kezelhetők szerinte.

Úgy alakult a politikai helyzet, hogy ellentétes ideológiájú pártoknak kell most együttműködniük, jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy nemcsak ő változott, hanem a kormánypártok vezetői is.

"Liberálisokból konzervatívak, vallásellenesből keresztények lettek, korábban kivonultak a parlamentből, amikor Trianonról esett szó, most meg nagy hazafinak tartják magukat" – fogalmazott. 

Az sem nagyon illik az összellenzéki fősodorba, amit az LMBTQ-ról vallott egy-két éve, a Pride-ot "buzi-vonulásnak" nevezte 2014-ben, tavalyelőtt pedig azt írta: "Most, hogy zárva vannak a határok, nem lehetne választást kiírni? Már csak azért, hogy megtudjuk mi a határon belüli magyarok véleménye?"

Az LMBTQ-közösséggel kapcsolatban most annyit mondott, hogy megengedőbb lett az évek folyamán ezzel a kisebbséggel szemben, nem beszél róluk úgy, mint korábban. Ennek ellenére nem venne részt a felvonulásukon, s nem ért egyet azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt mutogatják magukat, s olykor provokálnak is. Azt viszont kikéri magának, hogy bárki azt állítsa róla, hogy a határon túli magyarok ellen lázít. Azt tartja elfogadhatatlannak, hogy megváltoztak a lakóhely nyilvántartására vonatkozó szabályok, fiktív címre bejelentkezett emberek jogosulatlanul vesznek részt a választáson.

"Azzal egyetértek, hogy a kárpátaljai kettős állampolgárok szavazhassanak április 3-án, azzal viszont nem, hogy hogy egy romos falusi házba több száz ember be van jelentkezve, és tolmáccsal, szótárral mennek voksolni, hiszen ők nyilvánvalóan nem magyarok" – közölte.

Tóth elmondta, kénytelen tudomásul venni, hogy minden idők legmocskosabb választási kampánya folyik, amely arról szól, hogy ki tudja a másik felet lejáratni. Ehelyett a jövőről, a tervekről, az oktatás, az egészségügy fejlesztéséről, a külföldre kivándorolt magyarok visszacsábításáról kellene szerinte beszélnie a riválisoknak. Az lenne a jó – fogalmazott –, ha az alapján dőlne el a választás, hogy ezekben a kérdésekben ki tudja jobban meggyőzni a választópolgárokat. Nem tartja korrektnek, hogy például az ellenfelei azzal a hazugsággal riogatják a nehéz sorban élőket, hogy amennyiben nem ők nyernek, megszűnik a közmunka. De az sem elfogadható szerinte, hogy a falusi polgármestereket arra kötelezték, hogy időben letegyék a fideszes jelöltek elé a településükről összegyűjtött aláírásokat, és van olyan volt jobbikos faluvezető, aki találkozni sem mer vele.

"Ezeket tudja bizonyítani?" – kérdezte a Mandiner. "Nyilván nem vallják be sem a közmunkások, sem a politikusok, mert meg vannak félemlítve" – válaszolta Tóth.

Azt állítja, a 80-as években, a szocializmus vége felé nagyobb szabadságban éltek az emberek, mint most.

S esze ágában sincs lemondani a képviselőjelöltségről és visszavonulni a közéletből – válaszolta arra a felvetésünkre, hogy egyik párbeszédes kollégája egy halálos kimenetelű baleset után írt rendkívül ízléstelen bejegyzések után vette a kalapját. "Boldog István, Simonka György lemondott? Még a mentelmi jogukat sem függesztették fel! – mondta, de akkor emlékeztettük, hogy annyira felfüggesztették, hogy már a tárgyalásuk is megkezdődött –, jó, de a választásig nem lesz ítélet, és Völner Pál is marad parlamenti képviselő, holott az hatalmas botrány" – érvelt.

Majd arra utalt, hogy míg a kormánypártokban nincs vagy csak alig van következménye a disznóságoknak, a másik oldalon levonják a konzekvenciát: az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó távozott, miután hazudott a végzettségéről, a fideszes Kósa Lajos nem, holott ő évekig diplomásnak állította be magát, Tóth azonban a felsorolásból kihagyta a momentumos "nem közgazdász" Hajnal Miklóst.

S mekkora esélyt ad magának április 3-án, megverheti a fideszes Seszták Miklóst? – tettük fel a kérdést. "Ha nem fognak csalni és nem lesznek tömegesen fiktív szavazók, akkor igen" – válaszolta. Győzni kell az ellenzéknek, különben kutyavilág jön az országra – zárta a beszélgetést Tóth Viktor.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-07-12 | 19:53
Alig pár önkormányzatot irányít az ellenzék, de a sarcolás és az adóemelés már javában zajlik

Alig pár önkormányzatot irányít az ellenzék, de a sarcolás és az adóemelés már javában zajlik

 • Karácsony például egyszemélyben, a különleges jogrend alatt döntött úgy, 10%-kal megemeli a gyermekétkeztetés díját.
 • Szociális érzékenység a gyakorlatban.
 • Mert persze a szavak nagyon szépek, a baloldal mindenkinek csak adni akar, csak adni, egyre csak többet adni.
 • Mikor a hatalom közelébe férkőznek, akkor pedig csak elvesznek az emberektől - lássuk a listát, hol, milyen megszorításokat vezettek be baloldaliak az általuk vezetett településeken!
Botrány 2022-03-18 | 12:40
Gyerekverő Hadházy és Donáth azt hazudják, az állam semmit sem segít a menekülteknek

Gyerekverő Hadházy és Donáth azt hazudják, az állam semmit sem segít a menekülteknek

 • A baloldaliak egy krízishelyzetben is hazudnak és uszítanak, ahogy csak bírnak.
 • A keleti határokon a teljes magyar állam megfeszített erőkkel segíti az Ukrajnából menekülőket.
 • Miközben természetesen a civil szervezetek munkatársai és önkéntesei is nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak.
Botrány 2022-02-25 | 16:16
Az MSZP-s Horváth Csaba egy kávézóba járt a vesztegetési pénzért

Az MSZP-s Horváth Csaba egy kávézóba járt a vesztegetési pénzért

 • A zuglói parkolási nyereség felét követelte, de külön kért három alkalommal 3-3-3 milliót is.
 • Cserébe azt ajánlotta fel, hogy ha főpolgármesterré választják, akkor meghálálja.
 • A dolog érdekessége, hogy akkor még Karácsony Gergely volt a zuglói polgármester.
 • Kérdés, ő tudott-e ezekről az ügyekről?
Botrány 2021-10-20 | 10:04
Az ellenzéki propaganadasajtó csak akkor számol be a migrációs krízisről, ha annak magyar szála van

Az ellenzéki propaganadasajtó csak akkor számol be a migrációs krízisről, ha annak magyar szála van

 • A magyarországi cselédmédiában nem létezik a migrációs válság, de most végre magyarozhatnak egy kiadósat.
 • Ausztriában a katonák lekapcsoltak egy magyar rendszámú kisbuszt, amelyben migránsok voltak összezsúfolva, köztük két halott.
Botrány 2022-02-23 | 11:13
Ellenzéki pártaktivistákkal tölti fel a baloldal az elvileg független választási bizottságokat

Ellenzéki pártaktivistákkal tölti fel a baloldal az elvileg független választási bizottságokat

 • Az elmúlt hetekben a baloldali ellenzék és Márki-Zay Péter is több alkalommal célozgatott arra bizonyítékok nélkül, hogy tömeges választási csalásokra készül a nagyobbik kormánypárt.
 • Mondhatni versenyt sírtak a nyilvánosságban a választások tisztaságáért, mozgalmat is szerveztek, hogy minden szavazókörben legyenek szavazatszámlálóik, és ujjongtak, hogy az EBESZ megfigyelőként vesz részt a 2022-es választásokon.
 • Az ember azt gondolná, a baloldal tehát mélyen elkötelezett a tiszta és törvényes választás lebonyolításában.
 • Ez azonban csak a látszat, a helyzet ennek éppen az ellenkezője.
 • A BENNFENTES az elmúlt napokban kiszúrt egy különös mintázatot: a 2019-ben ellenzéki vezetés alá került önkormányzatok sorra hívják vissza a törvény által biztosítottan független, önkormányzatok által kijelölt választókerületi bizottságokból annak köztiszteletnek örvendő tagjait, és baloldali aktivistákkal, pártemberekkel, egykori baloldali polgármesterekkel, képviselőkkel töltenek fel egy törvényileg is függetlenként meghatározott bizottságot.
 • A BENNFENTES előbb ezt Hódmezővásárhelyen, Józsefvárosban, majd kisebb kutakodások után Siófókón, Pécsett, Tatabányán és Miskolcon szúrta ki.
 • Hódmezővásárhelyen akkora botrány lett a független választási bizottság szétveréséből, hogy Márki-Zay jegyzője a napokban belebukott a történetbe.
 • A BENNFENTES sorra veszi azokat a kerületeket és városokat, ahol a baloldal az utóbbi hetekben pártkatonákkal töltötte fel az elvileg független választókerületi bizottságokat.
Botrány 2021-09-30 | 14:58
Megmagyarázzák: a nagyszámú érvénytelen szavazatnak nincs hatása a végeredményre

Megmagyarázzák: a nagyszámú érvénytelen szavazatnak nincs hatása a végeredményre

 • Az előválasztási szavazólapok 5,5 százaléka érvénytelen.
 • Van körzet, ahol ez a szám 10, van, ahol 20, és van olyan is, ahol 30 százaléknál is magasabb.
 • De a baloldal választási bizottsága szrint ez nem befolyásolja az eredményeket.
Botrány 2021-11-11 | 12:23
Hónapokig hazudozott az ellenzék az orosz vakcináról, erre kiderült, hogy az az egyik legjobb

Hónapokig hazudozott az ellenzék az orosz vakcináról, erre kiderült, hogy az az egyik legjobb

 • Az ellenzék 2020-ban és 2021 elején azt állította, a Szputnyik-V vakcina "emberkísérlet", és ha azt valaki beadatja, akkor lebénul a karja.
 • Azzal a természetességgel hazudoztak, ahogyan mindenről szoktak. De ez a hazudozás azért volt végtelenül aljas, mert emberéleteket veszélyeztetett.
 • Vagyis az ellenzék akkor is inkább a hazudozó hergelés eszközéhez nyúlt, ha életveszélyben voltak a magyarok.
 • Az orosz egészségügyi miniszter most elárulta, hogy a magyar fél kiemelkedő hatékonyságról árulkodó adatokat küldött Oroszországba a Szputnyik-V vakcináról.
 • A miniszter elmondta, hogy a több mint egymillió orosz vakcinával oltott magyar között most sem haladja meg a 3-4 százalékot a fertőzöttek aránya, és mindössze 0,4 százalékuk lett súlyosabban beteg.
 • És a halálesetek is extrémen ritkák, mondta az orosz tárcavezető.