Gér Mihály nem hajlandó lemondani az önkormányzati mandátumáról

Gér Mihály nem hajlandó lemondani az önkormányzati mandátumáról
  • A Karácsony-párt, a Párbeszéd súlyos botrányba keveredett egykori országgyűlési képviselő-jelöltje az albertirsai önkormányzati mandátumáról nem hajlandó lemondani.
  • Pedig már petíció is indult az elmozdításáért.

Nem tetszik az albertirsaiaknak, hogy Gér Mihály megtartotta önkormányzati mandátumát. A város polgármestere meglehetősen szűkszavú, a Párbeszéd pedig nem nyilatkozik arról, napirenden van-e a kegyeletsértő kommentekről hírhedtté vált politikus párttagságának felfüggesztése, írja a Mandiner.

"Na, ki ölt ma embert? Részegen ne rohanjatok piroson elém, légyszi. (…) Ráadásul a kocsim is csupa velő meg haj. (…) Azt hitték, erősebbek a Quattrónál. (…) A csajt is megnyomorítottam" – írta korábban egy zárt Facebook-csoportban Gér Mihály egy szörnyű, halálos kimenetelű balesetet követően. A baloldali politikus hat évvel ezelőtt az Andrássy úton – önhibáján kívül – elgázolt egy fiatal párt. A balesetben a fiú elhunyt, a lány súlyosan megsérült.

Bár a Párbeszéd által indított, ám a teljes szivárványkoalíciót, így Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet is maga mögött tudó, Pest megye 10-es számú egyéni választókerületében indulni szándékozó Gér visszalépett országgyűlési képviselőjelöltségétől – helyette Karácsony Gergelyék állatvédelmi témákban illetékes megbízottjukat, Zugló alpolgármesterét, Szabó Rebekát indítják –, Albertirsa képviselő-testületében még mindig helyet foglal, mandátumát helyi értesülések szerint nem kívánja visszaadni.

Gér kegyeletsértő kommentjeinek napvilágra kerülése után közleményt adott ki. Ebben jelezte: mondatait közvetlenül a balesetet követően, "sokkhatás" alatt írta, és ugyan szavaiért már bocsánatot kért, be kell látnia, kampánya folytatása súlyos terhet róna rá, pártjára és az ellenzéki összefogásra. Az albertirsai önkormányzati képviselő azt kérte a sajtó képviselőit, ne keressék e témában. Hasonlóképp a Párbeszéd, amely kommünikéjében azt is hozzátette, hogy Gér "aktivitása, szociális érzékenysége révén megbecsülésnek örvendett körzetében, önkéntesként számos balesetnél, tűzesetnél nyújtott segítséget, több ember életét is megmentette".

A Mandiner felkereste Gért, valamint jelölő szervezetét, a Párbeszédet is, hogy megtudja: tervezi-e önkormányzati mandátumának visszaadását, s hogy a kegyeletsértő kommentek megismerése után napirenden van-e a képviselő párttagságának felfüggesztése, Gér kizárása. Cikkük megjelenéséig azonban nem érkezett válasz.

Elhatárolódnának az albertirsaiak, a polgármester meglehetősen szűkszavú

Az albertirsaiaknak nemigen tetszik, hogy Gér Mihály megtartotta önkormányzati mandátumát. Ennek, valamint a történtek ellenére a város első embere, Fazekas László nem határolódott el a baloldali képviselőtársától. Közleményében jelezte: Gér visszalépése kizárólag a képviselőn múlik.

Fazekas bejegyzése alatt az Albertirsa Konzervatív Hangja Facebook-csoport létrehozója a következőket írta:

"Ez egy nesze semmi, fogd meg jól közlemény, ami pusztán arra jó, hogy elmondhassa: mégis írtam valamit. Eddigi évek azt mutatták, hogy Önnek van véleménye, műszaki tekintetben, empatikus és emberi értelemben is, a mindennapok kérdéseiben is. Pont ebben, a várost és a lakók mindennapjait alapjában érintő kérdésben ne lenne? Saját álláspontja? Nem ezt vártuk."

A moderátor felhívta a városvezető figyelmét, Gér védekezése – amely szerint a balesetet követően, sokkos állapotban írta kommentjeit – nem állja meg a helyét, mert a politikus a "képek tanulsága szerint két órán át posztolt, mindezt szinte kifogástalan nyelvtani pontossággal. (…) Ezt egy PTSD-s, sokkos ember nem tudja megtenni, ha valóban megérintette az, ami történt!"

Majd feltette az alábbi kérdéseket: "Polgármester úr, valóban helyesnek gondolja mindezek fényében, hogy Ön csak ennyit reagált? Arról esetlegesen van véleménye, ha valaki nem alkalmas a támogató pártjai szerint képviselő-jelöltségre, akkor vajon alkalmas-e a képviselőségre? Mennyiben tartja Ön méltónak Albertirsa városházához és képviselőtestületéhez Gér Mihályt?"

Albertirsán február utolsó hetében ül össze a döntéshozó grémium.

Albertirsán meglehetősen nagy indulatokat kavart Gér ügye, ez a Pesti TV riportjából is kiderült.

A petíciót itt lehet aláírni.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-07-25 | 16:23
További részleteket sejtet az Anonymous-álarcos alak: volt már, aki közel járt ahhoz, hogy rájöjjön, miért nevezte első videójában kétszínűnek a politikust

További részleteket sejtet az Anonymous-álarcos alak: volt már, aki közel járt ahhoz, hogy rájöjjön, miért nevezte első videójában kétszínűnek a politikust

  • Ismét jelentkezett Anonymous, megerősítette, hogy a Momentum politikusára, Cseh Katalinra utalt korábbi videóiban.
  • Arra is utalt, hogy a pályázati anyagokban további leleplező részletek vannak elrejtve.
  • A BENNFENTES kedden írta meg az álarcos útmutatásai alapján, hogy Cseh Katalin családjának céghálója több mint 4,7 milliárd forint EU-s támogatást vett fel.
Botrány 2021-08-04 | 12:20

Stabil agyhalál: "klímavédelmi" okokból mondott nemet egy új filmstúdióra a budakalászi képviselő-testület

  • Jóemberkedés a gyakorlatban: Budakalász képviselőtestülete - melyet hangos botrány rázott meg az utóbbi hónapokban, erről a BENNFENTES is beszámolt - hétfőn nemet mondott egy zöldemzős beruházásra.
  • A klímát akarják megmenteni a filmstúdiótól.
  • Göbl Richárd polgármestert azt mondta, "bár Budakalásznak is nagy szüksége lenne a fejlesztési forrásokra, mi itt és most a társadalom minden szegmensét átformáló klímaváltozást és a zöld szempontok érvényesülését előbbre soroltuk".
Botrány 2021-10-26 | 13:13
Támadnak a "tiszták" Józsefvárosban: egy kerékbilincs-mutyi miatt elítélt jegyző Pikó munkatársa

Támadnak a "tiszták" Józsefvárosban: egy kerékbilincs-mutyi miatt elítélt jegyző Pikó munkatársa

  • Dr. Sajtos Csilla Józsefváros új jegyzője nyár óta.
  • Ő korábban Terézvárosban is megfordult, ahol egy kerékbilincs-botrány miatt 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság.
  • Sajtos Csillát amitatt ítélték el, mert hivatali helyzetével visszaélve kerékbilincseket szedetett le szabálytalanul parkoló autókról úgy, hogy annak költségeit az érintettnek nem kellett megfizetni, sőt, a szabálytalan parkolás miatt nem indult eljárás sem.
  • Vádlott-társa, a 2010 előtt alpolgármester MSZP-s Hatvani Csaba szintén 300 ezer forintos pénzbüntetést kapott.
  • Harmadik társuk, az akkori közterület-felügyelet vezetője volt, és akit vesztegetéssel is megvádoltak, 250 ezer forintos büntetést és 2 év letöltendőt kapott.
  • Nyár óta a jogerősen elítélt jegyzőasszony a józsefvárosi törvényesség legfőbb felügyelője.
Botrány 2022-03-11 | 13:11
Újabb baloldali politikus követelte a magyar fegyverszállítmányt Ukrajnába

Újabb baloldali politikus követelte a magyar fegyverszállítmányt Ukrajnába

  • Juhász Ferenc, a magyar honvédelmet tönkretevő Gyurcsány-kormány egykori honvédelmi államtitkára, majd minisztere az ATV-n fejtette ezt ki.
  • Ezzel ő a sokadik baloldali, aki mindenképpen bele akarja rángatni a fegyveres konfliktusba Magyarországot.
  • Hasonlóan nyilatkozott korábban Fekete-Győr, Márki-Zay, a DK-s Rónai Sándor, és a Soros-pénzekkel megtámogatott Krekó Péter is.
Botrány 2021-05-14 | 06:01
BIG TECH kettős mérce: a Hamász legfontosabb terroristavezérei a Twitteren szítják az Izrael elleni erőszakot, miközben Trump elnök véglegesen ki van tiltva a platformról

BIG TECH kettős mérce: a Hamász legfontosabb terroristavezérei a Twitteren szítják az Izrael elleni erőszakot, miközben Trump elnök véglegesen ki van tiltva a platformról

  • A Hamász Politikai Iroda elnöke és Ismail Haniyeh, a Gázai övezet tényleges vezetője a Twitter segítségével többek között a gyermek vértanúkat dicsőíti.
  • Egy azóta már törölt Twitter-bejegyzésben Haniyeh ünnepelte a bombázást Tel-Avivban.
  • Egy másik, azóta szintén törölt internetes bejegyzésében Haniyeh azt mondta: "Ha Isten úgy akarja, megállítják a rövid hatótávolságú rakétáinkat, hogy nagy hatótávolságú rakétákat használjunk" Izrael megtámadásához.
  • A Hamász második parancsnokaként számon tartott Mousa Mohammed Abu Marzook szintén a Twitter segítségével ösztönzi az Izrael elleni erőszakot több mint 360 000 követőjének: "Ne élj együtt a megszállással".
  • Angolul mindkét vezető kinyilvánította a Twitteren, hogy a puszta kezektől a rakétákig mindent felhasználnak, hogy megvédjék a [palesztin] embereket és a jogaikat.
  • Más globális vezetők muzulmán vezetők, köztük Khamenei iráni ajatollah is, szintén a Twitter segítségével ösztönzik követőket az Izrael elleni harcra.
  • Januárban Trumpot végleg eltiltották a közösségi média-óriás használatától "a további erőszakos uszítás veszélye miatt" - állt akkor a Twitter közleményében.
Botrány 2021-07-15 | 10:44
Ukrán alkotmánybíróság: nem alkotmányellenes a nyelvhasználati törvény

Ukrán alkotmánybíróság: nem alkotmányellenes a nyelvhasználati törvény

  • Vagyis továbbra csak magánbeszélgetéseken és egyházi szertartásokon lehet magyarul beszélni Kárpátalján.
  • Más élethelyzetekben tilos.
  • Egy nyugatra tartó bezzegdemokrácia hétköznapjai.
Botrány 2021-05-10 | 17:00
A baloldal minden nap elmondja, nem oltásellenes, erre a DK-s Czeglédy az oltáselleneseknek udvarol

A baloldal minden nap elmondja, nem oltásellenes, erre a DK-s Czeglédy az oltáselleneseknek udvarol

  • A baloldal rendszeresen kikéri magának az oltásellenesség vádját.
  • Pedig korábban "emberkísérletnek, "veszélyesnek" nevezték a keleti vakcinákat, és képviselőik arra biztatták az embereket, se a kínai, se az orosz oltást ne vegyék fel, utasítsák azt vissza.
  • Kedden a DK fenegyereke, a milliárdos csalás miatt büntetőeljárás alatt álló Czeglédy Csaba szabályos udvarlásba kezdett az oltásszkeptikusoknak.
  • Szerinte a polgári engedetlenség a válasz, ahelyett, hogy azt képviselné: mindenki oltassa be magát, vigyázzon a saját életére, és akkor megkapja a védettségi igazolványát is.
  • Az oltásszkeptikusoknak történő udvarlás azért is érthetetlen, mert szemben Nyugat-Európa államaival, Magyarországon vakcinabőség van: gyakorlatilag bármelyik vakcina elérhető napokon belül.
  • A 444 is értetlenkedik a kettős beszéden, és azon, Czeglédy alapvető dolgokkal sincsen tisztában; ahogyan a 444 szerzője azt is megjegyzi, Dobrev sem szemérmeskedett az interjújában, amikor indirekten azt állította, a keleti vakcinák miatt haltak meg többen, mint Nyugat-Európában.
Botrány 2022-02-23 | 16:14
Az ügyészség is nyomoz a zuglói baloldali botrány miatt

Az ügyészség is nyomoz a zuglói baloldali botrány miatt

  • Hortváth Csaba és egy egykori szocialista politikus a gyanúsított.