Gér Mihály nem hajlandó lemondani az önkormányzati mandátumáról

Gér Mihály nem hajlandó lemondani az önkormányzati mandátumáról
 • A Karácsony-párt, a Párbeszéd súlyos botrányba keveredett egykori országgyűlési képviselő-jelöltje az albertirsai önkormányzati mandátumáról nem hajlandó lemondani.
 • Pedig már petíció is indult az elmozdításáért.

Nem tetszik az albertirsaiaknak, hogy Gér Mihály megtartotta önkormányzati mandátumát. A város polgármestere meglehetősen szűkszavú, a Párbeszéd pedig nem nyilatkozik arról, napirenden van-e a kegyeletsértő kommentekről hírhedtté vált politikus párttagságának felfüggesztése, írja a Mandiner.

"Na, ki ölt ma embert? Részegen ne rohanjatok piroson elém, légyszi. (…) Ráadásul a kocsim is csupa velő meg haj. (…) Azt hitték, erősebbek a Quattrónál. (…) A csajt is megnyomorítottam" – írta korábban egy zárt Facebook-csoportban Gér Mihály egy szörnyű, halálos kimenetelű balesetet követően. A baloldali politikus hat évvel ezelőtt az Andrássy úton – önhibáján kívül – elgázolt egy fiatal párt. A balesetben a fiú elhunyt, a lány súlyosan megsérült.

Bár a Párbeszéd által indított, ám a teljes szivárványkoalíciót, így Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet is maga mögött tudó, Pest megye 10-es számú egyéni választókerületében indulni szándékozó Gér visszalépett országgyűlési képviselőjelöltségétől – helyette Karácsony Gergelyék állatvédelmi témákban illetékes megbízottjukat, Zugló alpolgármesterét, Szabó Rebekát indítják –, Albertirsa képviselő-testületében még mindig helyet foglal, mandátumát helyi értesülések szerint nem kívánja visszaadni.

Gér kegyeletsértő kommentjeinek napvilágra kerülése után közleményt adott ki. Ebben jelezte: mondatait közvetlenül a balesetet követően, "sokkhatás" alatt írta, és ugyan szavaiért már bocsánatot kért, be kell látnia, kampánya folytatása súlyos terhet róna rá, pártjára és az ellenzéki összefogásra. Az albertirsai önkormányzati képviselő azt kérte a sajtó képviselőit, ne keressék e témában. Hasonlóképp a Párbeszéd, amely kommünikéjében azt is hozzátette, hogy Gér "aktivitása, szociális érzékenysége révén megbecsülésnek örvendett körzetében, önkéntesként számos balesetnél, tűzesetnél nyújtott segítséget, több ember életét is megmentette".

A Mandiner felkereste Gért, valamint jelölő szervezetét, a Párbeszédet is, hogy megtudja: tervezi-e önkormányzati mandátumának visszaadását, s hogy a kegyeletsértő kommentek megismerése után napirenden van-e a képviselő párttagságának felfüggesztése, Gér kizárása. Cikkük megjelenéséig azonban nem érkezett válasz.

Elhatárolódnának az albertirsaiak, a polgármester meglehetősen szűkszavú

Az albertirsaiaknak nemigen tetszik, hogy Gér Mihály megtartotta önkormányzati mandátumát. Ennek, valamint a történtek ellenére a város első embere, Fazekas László nem határolódott el a baloldali képviselőtársától. Közleményében jelezte: Gér visszalépése kizárólag a képviselőn múlik.

Fazekas bejegyzése alatt az Albertirsa Konzervatív Hangja Facebook-csoport létrehozója a következőket írta:

"Ez egy nesze semmi, fogd meg jól közlemény, ami pusztán arra jó, hogy elmondhassa: mégis írtam valamit. Eddigi évek azt mutatták, hogy Önnek van véleménye, műszaki tekintetben, empatikus és emberi értelemben is, a mindennapok kérdéseiben is. Pont ebben, a várost és a lakók mindennapjait alapjában érintő kérdésben ne lenne? Saját álláspontja? Nem ezt vártuk."

A moderátor felhívta a városvezető figyelmét, Gér védekezése – amely szerint a balesetet követően, sokkos állapotban írta kommentjeit – nem állja meg a helyét, mert a politikus a "képek tanulsága szerint két órán át posztolt, mindezt szinte kifogástalan nyelvtani pontossággal. (…) Ezt egy PTSD-s, sokkos ember nem tudja megtenni, ha valóban megérintette az, ami történt!"

Majd feltette az alábbi kérdéseket: "Polgármester úr, valóban helyesnek gondolja mindezek fényében, hogy Ön csak ennyit reagált? Arról esetlegesen van véleménye, ha valaki nem alkalmas a támogató pártjai szerint képviselő-jelöltségre, akkor vajon alkalmas-e a képviselőségre? Mennyiben tartja Ön méltónak Albertirsa városházához és képviselőtestületéhez Gér Mihályt?"

Albertirsán február utolsó hetében ül össze a döntéshozó grémium.

Albertirsán meglehetősen nagy indulatokat kavart Gér ügye, ez a Pesti TV riportjából is kiderült.

A petíciót itt lehet aláírni.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-03-30 | 13:34
Karácsony közművezére fáradékony: 10 nap florida, 10 nap Abu-Dzabi

Karácsony közművezére fáradékony: 10 nap florida, 10 nap Abu-Dzabi

 • Mártha Imre, a fővárosi közműcégek vezére nem tud leállni a luxusnyaralásokkal.
 • Havonta kell egyet pihennie a világ luxusnyaralóhelyein.
 • Közben főnöke, a szárnyaszegett Karácsony idehaza magyarázkodik és hazudozik Mártha Imre, vagy egyéb fővárosi botrányok miatt.
Kül 2021-05-09 | 21:03
Alig 500 embert érdekelt a konferencia Európa jövőjéről

Alig 500 embert érdekelt a konferencia Európa jövőjéről

 • A Parlament, a Tanács és a Bizottság által elindított, részvételi demokrácián alapuló folyamatot nemrégiben jelentették be.
 • Célja a kezdeményezésnek, hogy közelebb hozza az európai állampolgárokat az Európai Unióhoz.
 • Az első, ünnepélyes megnyitón pár Erasmusos diák, Európa vezető politikusai, mint Emmanuel Macron francia elnök, David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, António Costa portugál miniszterelnök, és az Európai Unió Tanácsának nevében Ursula von der Leyen lépett színpadra.
 • A nagyszabásúnak beharangozott párbeszédet alig 500 európai követte online.
Botrány 2021-07-15 | 10:44
Ukrán alkotmánybíróság: nem alkotmányellenes a nyelvhasználati törvény

Ukrán alkotmánybíróság: nem alkotmányellenes a nyelvhasználati törvény

 • Vagyis továbbra csak magánbeszélgetéseken és egyházi szertartásokon lehet magyarul beszélni Kárpátalján.
 • Más élethelyzetekben tilos.
 • Egy nyugatra tartó bezzegdemokrácia hétköznapjai.
Botrány 2021-08-18 | 14:29
A szegedi antiszemita és rasszista jobbikost a DK mellett az LMP is támogatja

A szegedi antiszemita és rasszista jobbikost a DK mellett az LMP is támogatja

 • Ennyit a nagy baloldali antifasiszta harcról.
Botrány 2021-05-28 | 10:11

Ez gyorsan ment: alighogy bejelentették, Soros bevásárolta magát a ViacomCBS médiaórásba, a Paramount+ LMBTQ-karakterekkel elkészíti a Fecsegő tipegők felújított verzióját

 • Nemrégiben a BENNFENTES a Bloombergre hivatkozva megírta, Soros György befektetési alapja bevásárolta magát a ViacomCBS médiaóriásba.
 • Most az óriáshoz tartozó Paramount+ jelezte, LMBTQ-karakterekkel készíti el a Fecsegő tipegők felújított verzióját.
Botrány 2021-12-22 | 20:27
Vajon miből telik a luxuséletre Karácsony emberének? - kérdezi a budapesti Fidesz

Vajon miből telik a luxuséletre Karácsony emberének? - kérdezi a budapesti Fidesz

 • Karácsonyt kérdezi Mártha Imre luxuséletéről a fővárosi Fidesz, de a Főpolgármester csak lapít.
Botrány 2022-10-13 | 14:19
A német Családügyi Minisztérium azt tanácsolja a gyerekeknek, hogy szedjenek pubertásblokkolókat

A német Családügyi Minisztérium azt tanácsolja a gyerekeknek, hogy szedjenek pubertásblokkolókat

 • Tippeket adnak az esetlegesen transzszexuális kiskorúak számára.