Gér Mihály nem hajlandó lemondani az önkormányzati mandátumáról

Gér Mihály nem hajlandó lemondani az önkormányzati mandátumáról
 • A Karácsony-párt, a Párbeszéd súlyos botrányba keveredett egykori országgyűlési képviselő-jelöltje az albertirsai önkormányzati mandátumáról nem hajlandó lemondani.
 • Pedig már petíció is indult az elmozdításáért.

Nem tetszik az albertirsaiaknak, hogy Gér Mihály megtartotta önkormányzati mandátumát. A város polgármestere meglehetősen szűkszavú, a Párbeszéd pedig nem nyilatkozik arról, napirenden van-e a kegyeletsértő kommentekről hírhedtté vált politikus párttagságának felfüggesztése, írja a Mandiner.

"Na, ki ölt ma embert? Részegen ne rohanjatok piroson elém, légyszi. (…) Ráadásul a kocsim is csupa velő meg haj. (…) Azt hitték, erősebbek a Quattrónál. (…) A csajt is megnyomorítottam" – írta korábban egy zárt Facebook-csoportban Gér Mihály egy szörnyű, halálos kimenetelű balesetet követően. A baloldali politikus hat évvel ezelőtt az Andrássy úton – önhibáján kívül – elgázolt egy fiatal párt. A balesetben a fiú elhunyt, a lány súlyosan megsérült.

Bár a Párbeszéd által indított, ám a teljes szivárványkoalíciót, így Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet is maga mögött tudó, Pest megye 10-es számú egyéni választókerületében indulni szándékozó Gér visszalépett országgyűlési képviselőjelöltségétől – helyette Karácsony Gergelyék állatvédelmi témákban illetékes megbízottjukat, Zugló alpolgármesterét, Szabó Rebekát indítják –, Albertirsa képviselő-testületében még mindig helyet foglal, mandátumát helyi értesülések szerint nem kívánja visszaadni.

Gér kegyeletsértő kommentjeinek napvilágra kerülése után közleményt adott ki. Ebben jelezte: mondatait közvetlenül a balesetet követően, "sokkhatás" alatt írta, és ugyan szavaiért már bocsánatot kért, be kell látnia, kampánya folytatása súlyos terhet róna rá, pártjára és az ellenzéki összefogásra. Az albertirsai önkormányzati képviselő azt kérte a sajtó képviselőit, ne keressék e témában. Hasonlóképp a Párbeszéd, amely kommünikéjében azt is hozzátette, hogy Gér "aktivitása, szociális érzékenysége révén megbecsülésnek örvendett körzetében, önkéntesként számos balesetnél, tűzesetnél nyújtott segítséget, több ember életét is megmentette".

A Mandiner felkereste Gért, valamint jelölő szervezetét, a Párbeszédet is, hogy megtudja: tervezi-e önkormányzati mandátumának visszaadását, s hogy a kegyeletsértő kommentek megismerése után napirenden van-e a képviselő párttagságának felfüggesztése, Gér kizárása. Cikkük megjelenéséig azonban nem érkezett válasz.

Elhatárolódnának az albertirsaiak, a polgármester meglehetősen szűkszavú

Az albertirsaiaknak nemigen tetszik, hogy Gér Mihály megtartotta önkormányzati mandátumát. Ennek, valamint a történtek ellenére a város első embere, Fazekas László nem határolódott el a baloldali képviselőtársától. Közleményében jelezte: Gér visszalépése kizárólag a képviselőn múlik.

Fazekas bejegyzése alatt az Albertirsa Konzervatív Hangja Facebook-csoport létrehozója a következőket írta:

"Ez egy nesze semmi, fogd meg jól közlemény, ami pusztán arra jó, hogy elmondhassa: mégis írtam valamit. Eddigi évek azt mutatták, hogy Önnek van véleménye, műszaki tekintetben, empatikus és emberi értelemben is, a mindennapok kérdéseiben is. Pont ebben, a várost és a lakók mindennapjait alapjában érintő kérdésben ne lenne? Saját álláspontja? Nem ezt vártuk."

A moderátor felhívta a városvezető figyelmét, Gér védekezése – amely szerint a balesetet követően, sokkos állapotban írta kommentjeit – nem állja meg a helyét, mert a politikus a "képek tanulsága szerint két órán át posztolt, mindezt szinte kifogástalan nyelvtani pontossággal. (…) Ezt egy PTSD-s, sokkos ember nem tudja megtenni, ha valóban megérintette az, ami történt!"

Majd feltette az alábbi kérdéseket: "Polgármester úr, valóban helyesnek gondolja mindezek fényében, hogy Ön csak ennyit reagált? Arról esetlegesen van véleménye, ha valaki nem alkalmas a támogató pártjai szerint képviselő-jelöltségre, akkor vajon alkalmas-e a képviselőségre? Mennyiben tartja Ön méltónak Albertirsa városházához és képviselőtestületéhez Gér Mihályt?"

Albertirsán február utolsó hetében ül össze a döntéshozó grémium.

Albertirsán meglehetősen nagy indulatokat kavart Gér ügye, ez a Pesti TV riportjából is kiderült.

A petíciót itt lehet aláírni.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-08-05 | 17:32
Tüttő Kata áldozatpózba vágta magát a tengerparti lovaglás után

Tüttő Kata áldozatpózba vágta magát a tengerparti lovaglás után

 • Ha egy baloldali lebukik az életmódjával, vagy belebukik a hazugságaiba és a képmutatásába, akkor áldozatpózba vágja magát.
 • Karácsony is mindig ugyanezt csinálja.
Botrány 2022-03-10 | 17:57
Az MSZP-s Horváth Csaba villájának kertjében gázfűtés gondoskodik a pálmafákról

Az MSZP-s Horváth Csaba villájának kertjében gázfűtés gondoskodik a pálmafákról

 • A szegény, nyomorgó baloldali politikus nem veti meg az úri luxust.
Botrány 2021-09-08 | 11:24
Lófejjel üzengetés Zuglóban: Hadházy nem felelős

Lófejjel üzengetés Zuglóban: Hadházy nem felelős

 • A zuglói ejtőernyőst támogató Kétfarkú Kutya Párt lófejjel ábrázolta az MSZP-s Tóth Csabát.
 • Elvileg a pártok megegyeztek egy közös etikai nyilatkozatban, hogy egymás jelöltjeit nem támadják személyükben.
 • A baloldali választási bizottság kimondta, Hadházy nem felelős az őt támogató MKKP akciójáért.
Botrány 2022-03-30 | 16:58
Hangfelvétel: balhézni akar a baloldal a választás napján

Hangfelvétel: balhézni akar a baloldal a választás napján

 • Sokasodnak annak jelei, hogy a baloldal csalni és botrányt kavarni akar az április 3-i választásokon.
 • Most egy jobbikos hangfelvétel bizonyítja, hogy az alelnökük szerint olyan ember kell a szavazatszámláló bizottságokba, aki az egész napot képes átbalhézni.
 • Egy másik hangfelvétel azt bizonyítja, hogy a vecsési körzetben nagyon sok előválasztási szavazólapot "lehúztak", míg más jelölteknek "dobtak be".
 • Vagyis a baloldal a saját előválasztásán is csalt. Az előválasztáson voltak olyan választókerületek, ahol az érvénytelen szavazatok elérték a 30%-ot.
 • A BENNFENTES információi szerint most is azzal próbálkoznak majd a baloldali aktivisták, hogy rengeteg Fidesz-szavazatot "rontsanak le".
 • Korábban a BENNFENTES számolt be róla, hogy az elviekben független önkormányzati választási bizottságokat hithű baloldaliakkal töltötték fel.
 • Ezt Márki-Zay kezdte Hódmezővásárhelyen, de Pécsett, Miskolcon, Siófokon, Tatabányán, a III. kerületben és a VIII. kerületben is baloldali pártaktivistákat erőltettek a bizottságokba a baloldali önkormányzati vezetők.
Botrány 2021-10-14 | 21:19
Karácsonyt mégsem zsarolták SMS-ben

Karácsonyt mégsem zsarolták SMS-ben

 • Fél napokat se érnek már Karácsony szavai - képtelenség eldönteni, mikor hazudozik az előválasztásba belebukott Főpolgármester.
Botrány 2021-11-28 | 13:06
Bajnai Gordon ugyanúgy hazugságspirálban vergődik, mint Karácsony

Bajnai Gordon ugyanúgy hazugságspirálban vergődik, mint Karácsony

 • Nem megy az igazmondás a baloldalnak.
 • A Ferihegyi reptér eladását is jó ötletnek tartó egykori kormányfő védekezése pár nap alatt omlott össze.
Botrány 2021-09-23 | 17:37
Egy pikáns hangfelvétel kering a jobbikos Havas Henrikről

Egy pikáns hangfelvétel kering a jobbikos Havas Henrikről

 • Mintha egy különös szerepjátékra akarná rávenni hölgy beszélgetőpartnerét a már csak a jobbikos médiának kellő Havas tanár úr.
 • Nem ez lenne az első alkalom, ha szexuális zaklatás vádja vetülne rá.
Botrány 2021-06-27 | 17:48
Naná, hogy van kapcsolat a nyugati baloldal és a pedofília között: a '80-as években meg akarták szüntetni a pedofília büntethetőségét

Naná, hogy van kapcsolat a nyugati baloldal és a pedofília között: a '80-as években meg akarták szüntetni a pedofília büntethetőségét

 • A német Zöldeknél egy SA vezető náciból lett zöld párttag, majd Bundestag-képviselő, gyakorló pedofil volt a pedofília legalizálásának leghangosabb szószólója.
 • Egészen 1993-ig az ökopárt programjának része volt a kiskorúakkal való – mindkét fél szabad akaratát feltételező – szexuális kapcsolat legalizálása.
 • Németország mellett a francia és az olasz baloldalon is évtizedekig megtűrt jelenség volt a pedofília.
 • De fény derült arra is, hogy számos baloldali gyermeksegítő központ, például Berlin-Kreuzbergben, egyszerűen pedofilok kezében volt.