Hajnal Miklósnak érettségije sem volt, de közgazdászként hivatkozott magára

Hajnal Miklósnak érettségije sem volt, de közgazdászként hivatkozott magára
  • Olyan gigászok elitklubjában hazudozik tehát a momentumos Hajnal, mint Bangóné Borbély Ildikó és Karácsony Gergely.

Még magyar középiskolában tett érettségije sem volt Hajnalnak, amikor már közgazdászként hivatkozott magára - derítette ki a Mandiner.

Újabb információk láttak napvilágot a baloldal hegyvidéki jelöltjének végzettségéről. 

Mint ahogyan azt korábban a sajtó kiderítette, Bangó Borbély Ildikó ügyéhez hasonlóan Hajnal Miklós is diploma nélkül nevezte magát közgazdásznak. És bár alighogy megírta a Mandiner, hogy hallgat a baloldal, majd gyorsan kizárták a diplomabotrányba keveredő Bangónét az MSZP-ből, a Momentum azóta sem mondja meg, Bangóné sorsára küldi-e Hajnalt. Sőt, Hajnal Miklós utóbb azt nyilatkozta, kvázi magyarázatként befejezetlen tanulmányaira, hogy "mondhatnám, hogy fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál".

Egészen friss hírmorzsa a momentumos politikus kapcsán, hogy legutóbb azt nem találta el, pontosan milyen státuszban van jelöltsége, valamint kiderült az is, hogy bár korábbi nyilatkozata szerint "már sajnálja", hogy közgazdászként hivatkozott magára, azért továbbra is diplomásnak állítja be magát.

Érdekesség, hogy a Momentum akkori elnöke, Fekete-Győr András a hír kapcsán azt nyilatkozta, szerinte nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát. A villamosmérnököt sem a diploma teszi – fogalmazott a volt pártelnök.

Közben kiderült: még magyar középiskolában tett érettségije sem volt Hajnalnak, amikor már közgazdászként hivatkozott magára

A Mandiner birtokába jutott információk szerint azonban amikor Hajnal Miklós közgazdásznak vallotta magát, még magyar középiskolában tett érettségivel sem rendelkezett.

A lap információi szerint a baloldal hegyvidéki jelöltje évekig járt a Radnóti gimnáziumba, azonban az intézményben nem tett magyar nyelven középiskolai érettségit, semmilyen tárgyból. Ezt követően egy magániskola, az Intenational Brittish School diákja lett, ahonnan egy nemzetközi érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik, 2014-ből.

A dokumentumot az Intenational Brittish School Budapest állította ki (lenti kép).

A The British International School Budapest honlapján elérhető információk szerint, ha valaki cikkünk írásakor szeretné az intézményben taníttatni gyermekét, a gyermek életkorától függően 100 ezer forintos jelentkezési díjat, 350 ezer forint regisztrációs díjat, valamint 300 ezer forintnyi letétet kell fizetnie (utóbbi összeget az intézmény optimális esetben visszatéríti, amikor a gyermek befejezi tanulmányait az intézményben).

Az intézményben a tandíjak 2021/22-es tanévre vonatkozóan 3 682 000 forint, valamint 7 001 000 forint között mozognak, a gyermek életkorától függően (kedvezmények nélkül). Az intézmény weboldalán található információk szerint a tandíj összege egy összegben, vagy három részletben fizethető be.

Később azért letette a magyar érettségit

A Mandiner információi szerint ezt követően 2021-ben, Hajnal történelem érettségit is tett, de diplomával a cikk írásakor sem rendelkezik. A politikus jelenleg az ELTE jogi karának hallgatója.

Hajnal Miklós felügyelőbizottsági elnök a BKK-nál, pedig saját bevallása szerint csak érettségije van

Az ellenzék hegyvidéki jelöltje mindössze egy nemzetközi érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió (502 200) forintért.

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya és Hajnal Miklós ügye ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának.

Karácsony Gergelyről 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-01-31 | 11:52
A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását

A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását

  • A beoltottak száma 6 363 112 fő, közülük 6 101 699 fő már a második, 3 683 719 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
  • Az elmúlt három nap összesen 45 407 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 553 405 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Az elmúlt három napban  elhunyt 176 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 280 399 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 231 601 főre emelkedett.
  • 3903 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 150-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Az omikron és a február 15-től életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciót, amelyben februárban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton folytatódik.
Bel 2021-07-01 | 15:18
2 év alatt 22 ezer család igényelte a falusi CSOK-ot

2 év alatt 22 ezer család igényelte a falusi CSOK-ot

  • A ma két éve indult falusi családi otthonteremtési kedvezményt (falusi csok) 22 ezer család igényelte közel 120 milliárd forint értékben a Magyar Falu Program keretében.
Bel 2021-05-13 | 22:20
Szeptember 12-én fél 12-től Ferenc pápa szentmisét tart a Hősök terén

Szeptember 12-én fél 12-től Ferenc pápa szentmisét tart a Hősök terén

  • Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) záró szentmiséjét szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén– közölte Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök.
Bel 2022-01-17 | 15:34
Márki-Zay újabb követelésére mondtak nemet a pártok

Márki-Zay újabb követelésére mondtak nemet a pártok

  • Ismát Márki-Zay mögött egyeztettek a pártok vezetői a hétvégén az ATV információi szerint.
  • Se 7. frakciója nem lesz a miniszterelnök-jelöltnek, se a roma politikusokat nem tudja benyomni a listára.
Bel 2022-03-26 | 14:33
Ezt se Karácsony építi: így nézhet ki hamarosan a Nyugati környéke

Ezt se Karácsony építi: így nézhet ki hamarosan a Nyugati környéke

  • A hiperpasszív főpolgármester, aki nem egy hírhedt koránkelő, és aki egy polcot se tud összeszerelni, mostanában inkább háborúsdit játszana az ukrán elnök oldalán.
  • A magyar kormány közben tovább fejleszti a Fővárost.
Bel 2022-02-24 | 13:46
Kocsis Máté: Nem támogatjuk azt a baloldali álláspontot, hogy Magyarország küldjön katonákat és fegyvereket Ukrajna területére

Kocsis Máté: Nem támogatjuk azt a baloldali álláspontot, hogy Magyarország küldjön katonákat és fegyvereket Ukrajna területére

  • Hazánk érdeke az, hogy kimaradjunk a fegyveres konfliktusból, ezért súlyos felelőtlenségnek tartjuk, és nem támogatjuk azt a baloldali álláspontot, hogy Magyarország küldjön katonákat és fegyvereket Ukrajna területére - közölte Kocsis Máté a közösségi oldalán.
Bel 2021-08-25 | 12:19
12 migráns szállított az embercsempész Veszprémvarsányban

12 migráns szállított az embercsempész Veszprémvarsányban

  • A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 24-én 21 óra 21 perckor egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek a 82-es számú főúton, Veszprémvarsány belterületén.
Bel 2022-02-08 | 12:28
Márki-Zay szerint a falusiak részegek és agymosottak

Márki-Zay szerint a falusiak részegek és agymosottak

  • Még tavaly decemberben sztorizott a Messiás arról, hogy egy aktivistája átállított "kettőt-hármat".
  • Gőzerővel épül a mindenkit elfogadó szeretetország.