Gyurcsány elmondta: kormányozni készül

Gyurcsány elmondta: kormányozni készül
 • Nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay csak poszterfiú, Gyurcsánynál van a baloldal feletti hatalom.

"Barbár, feslett" kormány, Hunnia és Pannónia, szubatomi fizika – tizennyolcadik alkalommal tartott évértékelőt a Demokratikus Koalíció elnöke.
 
Tizennyolcadik évértékelőjét tartotta a Demokratikus Koalíció elnöke, a "nyavalyás" koronavírus miatt csak kevés ember előtt, de az eseményt Facebookon is közvetítették. 

"Ha sommásan fogalmaznék, akkor azt mondanám, hogy pocsék év volt a tavalyi" – szögezte le Gyurcsány, ezt árnyalva hozzátette: reméli, hogy mindenkinek a magánéletében voltak örömteli pillanatok

A legnagyobb különbséget a Demokratikus Koalíció elnöke abban látja a kormány és az ellenzék között, hogy hova tartozik Magyarország. "Nyugat vagy Kelet?" – tette fel a kérdést. Gyurcsány Ferenc azt is elmondta: "nekünk az a dolgunk, hogy bátorítsuk az embereket, hogy merjenek szabadok lenni".

"Egy percig se" akart kétharmadok

A korábbi miniszterelnök azt is elmondta egy házassági metaforával, hogy a 12 év Fidesz-kormányzást – annak ellenére, hogy háromszor is kétharmados győzelmet szereztek – "senki egy percig se" akarta. Többször is hangoztatta évértékelőjében a DKmelnöke, hogy meglátása szerint a Fidesz "elfáradt" a 12 év alatt.

Gyurcsány kijelentette azt is: álláspontja szerint annyira "feslett" a Fidesz, hogy ez az elmúlt évszázad legkorruptabb kormánya".

Keresztény, nem keresztény 

Ezek után Gyurcsány sajátos teológusi okfejtésbe kezdett. Mint fogalmazott, nem lehet egyszerre két urat szolgálni, a keresztények istenét és Mammont, a pénz és vagyon hívőinek urát. Gyurcsány Ferenc szerint Orbánék "nem egyszerűen hazudnak, hanem gyalázzák közös kereszténységünket". "A keresztény lehajol, nem ágaskodik, a keresztény megbocsájt, nem büntet, a keresztény szeret és nem gyűlöl" – fogalmazott. Továbbfűzve gondolatmenetét azt mondta, hogy itt pogány barbárokkal állunk szemben, akik a kereszténység szent ügyébe próbálják burkolni magukat."

Hunnia és Pannónia

A DK-elnök szerint most van nagyjából 2,5 millió szavazó, akik a Fideszt támogatják, és van ugyanennyi, akik az ellenzéket. Mint fogalmazott, Hunnia és Pannónia együttéléséről van szó, és fontos, hogy mi lesz a két és félmillió emberrel a választások után. Történelmi példákat hozott arról, hogyan esett egymásnak az ország két oldala a magyar történelem során, de szerinte "meg kell tanulnunk együtt élni, mert nem tehetünk mást".

Gyurcsány Ferenc a beszédében kitért a Demokratikus Koalícióra is, a pártelnök azt mondta: vitathatatlanul a DK-t támogatják messze a legtöbben az ellenzékben. Úgy fogalmazott: "a DK egy egészséges és érett párt".

Párton belül a vitákat egymással beszélik meg, vigyáznak egymásra, ezt meg kell tartani a továbbiakban is. Egy nagyobb pártnak azonban nagyobb felelőssége van, mégpedig az, hogy a kormányzat működjön, és olyan program legyen, ami ezt a hazát felemeli – fogalmazott. Szerinte az ellenzék egy "hazafias koalíció"

"Gyilkos" kormány

A DK vezére a kormányról azt is elmondta, hogy "csak a sajátjait képviseli, a többieket negligálja, nem vesz róluk tudomást, rosszabb esetben meg akarja ölni".

"Gyalog jöttem, kabát nélkül"

"Gyalog jöttem, kabát nélkül, remélem nem fáztam meg" – fordult rá az évértékelő utolsó szakaszára Gyurcsány Ferenc, majd a szubatomi fizikával folytatta. Felidézte Albert Einstein és Niels Bohr vitáját arról, meghatározható-e pontosan az adott pillanatban a szubatomi részecskék helyzete. Einstein többek között azzal érvelt, hogy Isten nem vethet kockát, nem lehet ilyen bizonytalanság a rendszerben, ám végül mégis Bohrnak volt igaza.

Gyurcsány Ferenc ezt úgy kötötte össze a politikával, hogy bizonytalanság van, tehát a választás sem dőlt el.

"Valamikor az idő múlik, valamikor az idő lejár. Nekik lejárt az idejük, nekünk meg eljött az időnk." – fogalmazott.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-08-16 | 14:16
Magyar kocsit vezetett az angol embercsempész

Magyar kocsit vezetett az angol embercsempész

 • A Tolna megyei rendőrök 2022. augusztus 15-én nem sokkal éjfél előtt – saját észlelés alapján – állítottak meg magyar rendszámú kisbuszt az M9-es autóúton a 8-as kilométerszelvény közelében, Bogyiszló térségében.
 • Kocsit egy 44 éves angol férfi vezette, aki hét illegális migránst szállított.  
 • A külföldiek közül négyen szír, hárman pedig török állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.  
 • Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-07-01 | 19:19
A gyermekvédelem melletti kiállása miatt csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst

A gyermekvédelem melletti kiállása miatt csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst

 • Rendszeresen bolsevik és dehumanizáló fenyegetések érnek bárkit, aki ellent mer mondani, vagy szembeszegül a liberális mainstreammel.
 • Az Alapjogokért Központ vezetője hangsúlyozta, hogy nem fognak megijedni, "a jó, a teremtés rendje melletti elkötelezettségünket nem befolyásolja az ilyen bolsevik tempó".
Bel 2021-10-25 | 10:49
A nagy baloldali adatgyűjtés és listázás: százezrek adatai kerülhettek be a baloldali adatbázisba az előválasztással

A nagy baloldali adatgyűjtés és listázás: százezrek adatai kerülhettek be a baloldali adatbázisba az előválasztással

 • Az adatgyűjtés sem mentes Soros György befolyásától: az előválasztás internetes szavazását ugyanis egy soros által támogatott civil szervezet, aHang szervezte meg.
Bel 2021-10-12 | 10:18
Célegyenesben a 6 millió első és második beadott oltás

Célegyenesben a 6 millió első és második beadott oltás

 • A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a  www.eeszt.gov.hu honlapon.
 • Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is. 
Bel 2021-10-27 | 14:19
18 évesen már 15 illegális migránst csempészett

18 évesen már 15 illegális migránst csempészett

 • Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 18 éves lett sofőr ellen, aki 15 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.
 • Menekülési próbálkozása hasztalannak bizonyult, elfogták.
Bel 2021-10-18 | 08:39
A hódmezővásárhelyi Fidesz Márki-Zay lemondását kéri a város éléről

A hódmezővásárhelyi Fidesz Márki-Zay lemondását kéri a város éléről

 • Tiszteletben tartják, hogy az országos politikát választotta, írják.
 • Azzal érvelnek, Lázár János is lemondott a tisztségről, amikor országos politikus lett.
Bel 2021-08-25 | 12:48
Pénzhiányra panaszkodik Karácsony helyettese, de Kálmán Olga a kampányolásért is megkapja az egymilliós fizetését

Pénzhiányra panaszkodik Karácsony helyettese, de Kálmán Olga a kampányolásért is megkapja az egymilliós fizetését

 • Előválasztási lázban ég a baloldal, Karácsony, Kálmán Olga, Gy. Németh Erzsébet, Jámbor András, mindenki pultozik és aláírásokat gyűjt.
 • Miközben kampányolnak, értelemszerűen nincsenek a munkahelyeiken, holott az adófizetők állják a bérüket a budapesti városházán.
 • Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes ma a Népszavának elsírta, hogy kifogytak minden pénzből, felélték állampapír-megtakarításaikat és készpénzállományukat is.