Gyurcsány elmondta: kormányozni készül

Gyurcsány elmondta: kormányozni készül
 • Nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay csak poszterfiú, Gyurcsánynál van a baloldal feletti hatalom.

"Barbár, feslett" kormány, Hunnia és Pannónia, szubatomi fizika – tizennyolcadik alkalommal tartott évértékelőt a Demokratikus Koalíció elnöke.
 
Tizennyolcadik évértékelőjét tartotta a Demokratikus Koalíció elnöke, a "nyavalyás" koronavírus miatt csak kevés ember előtt, de az eseményt Facebookon is közvetítették. 

"Ha sommásan fogalmaznék, akkor azt mondanám, hogy pocsék év volt a tavalyi" – szögezte le Gyurcsány, ezt árnyalva hozzátette: reméli, hogy mindenkinek a magánéletében voltak örömteli pillanatok

A legnagyobb különbséget a Demokratikus Koalíció elnöke abban látja a kormány és az ellenzék között, hogy hova tartozik Magyarország. "Nyugat vagy Kelet?" – tette fel a kérdést. Gyurcsány Ferenc azt is elmondta: "nekünk az a dolgunk, hogy bátorítsuk az embereket, hogy merjenek szabadok lenni".

"Egy percig se" akart kétharmadok

A korábbi miniszterelnök azt is elmondta egy házassági metaforával, hogy a 12 év Fidesz-kormányzást – annak ellenére, hogy háromszor is kétharmados győzelmet szereztek – "senki egy percig se" akarta. Többször is hangoztatta évértékelőjében a DKmelnöke, hogy meglátása szerint a Fidesz "elfáradt" a 12 év alatt.

Gyurcsány kijelentette azt is: álláspontja szerint annyira "feslett" a Fidesz, hogy ez az elmúlt évszázad legkorruptabb kormánya".

Keresztény, nem keresztény 

Ezek után Gyurcsány sajátos teológusi okfejtésbe kezdett. Mint fogalmazott, nem lehet egyszerre két urat szolgálni, a keresztények istenét és Mammont, a pénz és vagyon hívőinek urát. Gyurcsány Ferenc szerint Orbánék "nem egyszerűen hazudnak, hanem gyalázzák közös kereszténységünket". "A keresztény lehajol, nem ágaskodik, a keresztény megbocsájt, nem büntet, a keresztény szeret és nem gyűlöl" – fogalmazott. Továbbfűzve gondolatmenetét azt mondta, hogy itt pogány barbárokkal állunk szemben, akik a kereszténység szent ügyébe próbálják burkolni magukat."

Hunnia és Pannónia

A DK-elnök szerint most van nagyjából 2,5 millió szavazó, akik a Fideszt támogatják, és van ugyanennyi, akik az ellenzéket. Mint fogalmazott, Hunnia és Pannónia együttéléséről van szó, és fontos, hogy mi lesz a két és félmillió emberrel a választások után. Történelmi példákat hozott arról, hogyan esett egymásnak az ország két oldala a magyar történelem során, de szerinte "meg kell tanulnunk együtt élni, mert nem tehetünk mást".

Gyurcsány Ferenc a beszédében kitért a Demokratikus Koalícióra is, a pártelnök azt mondta: vitathatatlanul a DK-t támogatják messze a legtöbben az ellenzékben. Úgy fogalmazott: "a DK egy egészséges és érett párt".

Párton belül a vitákat egymással beszélik meg, vigyáznak egymásra, ezt meg kell tartani a továbbiakban is. Egy nagyobb pártnak azonban nagyobb felelőssége van, mégpedig az, hogy a kormányzat működjön, és olyan program legyen, ami ezt a hazát felemeli – fogalmazott. Szerinte az ellenzék egy "hazafias koalíció"

"Gyilkos" kormány

A DK vezére a kormányról azt is elmondta, hogy "csak a sajátjait képviseli, a többieket negligálja, nem vesz róluk tudomást, rosszabb esetben meg akarja ölni".

"Gyalog jöttem, kabát nélkül"

"Gyalog jöttem, kabát nélkül, remélem nem fáztam meg" – fordult rá az évértékelő utolsó szakaszára Gyurcsány Ferenc, majd a szubatomi fizikával folytatta. Felidézte Albert Einstein és Niels Bohr vitáját arról, meghatározható-e pontosan az adott pillanatban a szubatomi részecskék helyzete. Einstein többek között azzal érvelt, hogy Isten nem vethet kockát, nem lehet ilyen bizonytalanság a rendszerben, ám végül mégis Bohrnak volt igaza.

Gyurcsány Ferenc ezt úgy kötötte össze a politikával, hogy bizonytalanság van, tehát a választás sem dőlt el.

"Valamikor az idő múlik, valamikor az idő lejár. Nekik lejárt az idejük, nekünk meg eljött az időnk." – fogalmazott.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-26 | 09:43
Hisztis óvodásként toporzékol Karácsony: megvétózza az atlétikai VB-t

Hisztis óvodásként toporzékol Karácsony: megvétózza az atlétikai VB-t

 • Ezek ennyit tudnak: lerohasztani egy várost, és nemet mondani mindenre.
Bel 2021-08-24 | 10:26
A beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben

A beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben

 • Már 200 ezren a harmadik oltást is felvették.
 • A 12-17 éves korosztályban eddig 201 ezren regisztráltak oltásra és 167 ezren (83%) már fel is vették azt. 
Bel 2021-07-25 | 15:26
Jakab Péter taktikusan távol maradt a Pridetól, de voltak jobbikosok, akik a menetelést választották

Jakab Péter taktikusan távol maradt a Pridetól, de voltak jobbikosok, akik a menetelést választották

 • A Jobbik elnöke dinnyeevésbe fullasztotta a szombati napot, de Niedermüller Péter DK-s polgármester oldalán Bereczki Miklós jobbikos képviselő ott menetelt a Prideon.
Bel 2021-11-10 | 09:33
8434 új fertőzött, majdnem 6 millió beoltott

8434 új fertőzött, majdnem 6 millió beoltott

 • A beoltottak száma 5 981 915 fő, közülük 5 760 912 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 431 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
 • 8434 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 923 020 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 98 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 813376 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 78 025 főre emelkedett.
 • 4830 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 463-an vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-12-07 | 18:05
A Fidesz megszavazza Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését

A Fidesz megszavazza Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését

 • Azt követően, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség egy közleményben ismertette a végrehajtói botrányban a vesztegetés gyanúját, az államtitkár azonnal lemondott pozíciójáról.
 • A nagyobbik kormánypárt egy közleményebn tudatta, megszavazza a parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését annak érdekében, hogy tisztázhassa magát.
Bel 2021-06-03 | 09:13

5 millió 227 ezer a beoltott, 315 az új fertőzött, elhunyt 18 beteg

 • 3 732 252 fő már a második oltását is megkapta.
 • 739 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 77-en vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2022-02-08 | 12:28
Márki-Zay szerint a falusiak részegek és agymosottak

Márki-Zay szerint a falusiak részegek és agymosottak

 • Még tavaly decemberben sztorizott a Messiás arról, hogy egy aktivistája átállított "kettőt-hármat".
 • Gőzerővel épül a mindenkit elfogadó szeretetország.