Gyurcsány elmondta: kormányozni készül

Gyurcsány elmondta: kormányozni készül
  • Nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay csak poszterfiú, Gyurcsánynál van a baloldal feletti hatalom.

"Barbár, feslett" kormány, Hunnia és Pannónia, szubatomi fizika – tizennyolcadik alkalommal tartott évértékelőt a Demokratikus Koalíció elnöke.
 
Tizennyolcadik évértékelőjét tartotta a Demokratikus Koalíció elnöke, a "nyavalyás" koronavírus miatt csak kevés ember előtt, de az eseményt Facebookon is közvetítették. 

"Ha sommásan fogalmaznék, akkor azt mondanám, hogy pocsék év volt a tavalyi" – szögezte le Gyurcsány, ezt árnyalva hozzátette: reméli, hogy mindenkinek a magánéletében voltak örömteli pillanatok

A legnagyobb különbséget a Demokratikus Koalíció elnöke abban látja a kormány és az ellenzék között, hogy hova tartozik Magyarország. "Nyugat vagy Kelet?" – tette fel a kérdést. Gyurcsány Ferenc azt is elmondta: "nekünk az a dolgunk, hogy bátorítsuk az embereket, hogy merjenek szabadok lenni".

"Egy percig se" akart kétharmadok

A korábbi miniszterelnök azt is elmondta egy házassági metaforával, hogy a 12 év Fidesz-kormányzást – annak ellenére, hogy háromszor is kétharmados győzelmet szereztek – "senki egy percig se" akarta. Többször is hangoztatta évértékelőjében a DKmelnöke, hogy meglátása szerint a Fidesz "elfáradt" a 12 év alatt.

Gyurcsány kijelentette azt is: álláspontja szerint annyira "feslett" a Fidesz, hogy ez az elmúlt évszázad legkorruptabb kormánya".

Keresztény, nem keresztény 

Ezek után Gyurcsány sajátos teológusi okfejtésbe kezdett. Mint fogalmazott, nem lehet egyszerre két urat szolgálni, a keresztények istenét és Mammont, a pénz és vagyon hívőinek urát. Gyurcsány Ferenc szerint Orbánék "nem egyszerűen hazudnak, hanem gyalázzák közös kereszténységünket". "A keresztény lehajol, nem ágaskodik, a keresztény megbocsájt, nem büntet, a keresztény szeret és nem gyűlöl" – fogalmazott. Továbbfűzve gondolatmenetét azt mondta, hogy itt pogány barbárokkal állunk szemben, akik a kereszténység szent ügyébe próbálják burkolni magukat."

Hunnia és Pannónia

A DK-elnök szerint most van nagyjából 2,5 millió szavazó, akik a Fideszt támogatják, és van ugyanennyi, akik az ellenzéket. Mint fogalmazott, Hunnia és Pannónia együttéléséről van szó, és fontos, hogy mi lesz a két és félmillió emberrel a választások után. Történelmi példákat hozott arról, hogyan esett egymásnak az ország két oldala a magyar történelem során, de szerinte "meg kell tanulnunk együtt élni, mert nem tehetünk mást".

Gyurcsány Ferenc a beszédében kitért a Demokratikus Koalícióra is, a pártelnök azt mondta: vitathatatlanul a DK-t támogatják messze a legtöbben az ellenzékben. Úgy fogalmazott: "a DK egy egészséges és érett párt".

Párton belül a vitákat egymással beszélik meg, vigyáznak egymásra, ezt meg kell tartani a továbbiakban is. Egy nagyobb pártnak azonban nagyobb felelőssége van, mégpedig az, hogy a kormányzat működjön, és olyan program legyen, ami ezt a hazát felemeli – fogalmazott. Szerinte az ellenzék egy "hazafias koalíció"

"Gyilkos" kormány

A DK vezére a kormányról azt is elmondta, hogy "csak a sajátjait képviseli, a többieket negligálja, nem vesz róluk tudomást, rosszabb esetben meg akarja ölni".

"Gyalog jöttem, kabát nélkül"

"Gyalog jöttem, kabát nélkül, remélem nem fáztam meg" – fordult rá az évértékelő utolsó szakaszára Gyurcsány Ferenc, majd a szubatomi fizikával folytatta. Felidézte Albert Einstein és Niels Bohr vitáját arról, meghatározható-e pontosan az adott pillanatban a szubatomi részecskék helyzete. Einstein többek között azzal érvelt, hogy Isten nem vethet kockát, nem lehet ilyen bizonytalanság a rendszerben, ám végül mégis Bohrnak volt igaza.

Gyurcsány Ferenc ezt úgy kötötte össze a politikával, hogy bizonytalanság van, tehát a választás sem dőlt el.

"Valamikor az idő múlik, valamikor az idő lejár. Nekik lejárt az idejük, nekünk meg eljött az időnk." – fogalmazott.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-02-01 | 09:25
Érdemes kihasználni az oltási akciót

Érdemes kihasználni az oltási akciót

  • A beoltottak száma 6 364 167 fő, közülük 6 103 465 fő már a második, 3 688 593 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
  • 9422 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 562 827 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 66 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 291 499 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 229 857 fő.
  • 4218 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 169-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Az omikron és a február 15-től életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciót, amelyben februárban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton folytatódik. 
Bel 2021-05-16 | 11:27

Újabb hűségeskü Gyurcsánynak: Jakabék Varju Lászlót támogatják Budapest 11-es választókerületében

  • Újabb körzetben sorolt be a Jobbik a Gyurcsány Ferenc elnökölte Demokratikus Koalíció mögé. Ezúttal Budapest 11-es körzetében nem indítanak jelöltet, helyette Varju Lászlót támogatják.
  • Ezzel megint egy körzettel csökkent azon országgyűlési választókörzetek száma, ahol az előválasztásnak bármi értelme lesz.
  • Az ellenzéki pártok az ígéreteikkel szemben előre lemutyizzák egymás között a körzeteket, így az ellenzéki választók helyett a pártok vezetői döntenek egy-egy körzet jelöltjéről.
Bel 2021-06-28 | 11:59
Több mint ötszáz településen gyérítik a szúnyogokat a héten

Több mint ötszáz településen gyérítik a szúnyogokat a héten

  • Levegőből 1930 hektár, szárazföldön 6295 hektár a kémia írtási terv.
  • Biológiai írtási terv nincs.
Bel 2022-01-14 | 09:59
Orbán az infláció elleni harcról: rezsicsökkentés, benzinárstop, kamatstop és élelmiszerárstop

Orbán az infláció elleni harcról: rezsicsökkentés, benzinárstop, kamatstop és élelmiszerárstop

  • Mindezekről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! c. műsorában beszélt a kormányfő.
Bel 2021-07-29 | 15:40
Lejtmenet: "a Momentum szívta meg legjobban, mert vidéken gyakorlatilag jelölt nélkül maradt"

Lejtmenet: "a Momentum szívta meg legjobban, mert vidéken gyakorlatilag jelölt nélkül maradt"

  • Ahogyan Karácsony személyes kampánya, úgy a Momentum pártkampánya és támogatottsága is összeomlott az előválasztás előtt.
  • Az ellenzéki média egykori kedvencei partvonalra írták magukat mostanra: támogatottságuk bejutási határon billegett a Cseh Katalint utolérő botrány előtt.
  • Fekete-Győr számít jelenleg az egyik legesélytelenebb miniszterelnök-jelöltnek, a kutatásokban rendre többen választják "a valaki más" opciót is.
  • Túl nagy mellénnyel, és hatalmas arccal indítottak az előválasztási egyezkedések során, de amint odalett az üde frissesség, Gyurcsány stratégiai érzéke felülkerekedett, és kicsinálta a fiatal lila pártot.
  • A BENNFENTES információi szerint reálisan 5, jó esetben 8 mandátummal számol 2022 után Fekete-Győr pártja.
  • Korábban Cseh Katalin és Donáth Anna körül szerveződött egy belső ellenzék, amelyik le akarta váltani a Partizán interjú során önmagát szénné égető, és így komolyan vehetetlenné váló Fekete-Győrt.
  • Ez a terv most léket kapott, mert Cseh Katalin párton belül sem tudja megmagyarázni céges botrányát.
  • Az új kulcsszereplő Donáth Anna lehet, akinek édesapja jó barátságot ápol Gyurcsány Ferenccel, ő maga pedig jó kapcsolatban van Dobrev Klárával.
  • A nagy kérdés az, a Momentum egyik fajsúlyos alapemberének számító Hajnal Miklós ki mellé áll a konfliktusban.
  • Hagyja, hogy Fekete-Győr a falnak vezesse a saját jelöltségét, és ezzel a Momentum továbbra is zuhanórepülésben várja a folytatást, vagy az elégedetlenkedők mellé áll Fekete-Győrrel szemben?
Bel 2022-03-02 | 10:11
Karácsony embere: el kell zárni az orosz gázt

Karácsony embere: el kell zárni az orosz gázt

  • A gittegylet-kullancspárt Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olívió ismét nagyot mondott.
Bel 2021-09-30 | 20:04
Fekete-Győr hitetlenkedik a szavazatarányok láttán, szerinte "botrányos" hogy ez lett a végeredmény és Dobrev ellen szervezkedik

Fekete-Győr hitetlenkedik a szavazatarányok láttán, szerinte "botrányos" hogy ez lett a végeredmény és Dobrev ellen szervezkedik

  • A BENNFENTES egyik olvasója szerint Fekete-Győr András a budapesti Corvin Caféban üldögélt koraeste hat körül a Corvin téren.
  • Két ismeretlen fiatallal osztotta meg felháborodását a baloldali előválasztás eredményeiről.
  • A lilák súlyosan leszerepelt pártelnöke - aki 80 körzet összesítése után már csak 3%-on áll -, szerint "botrányos", hogy ez lett az eredmény.
  • Érthető a felindultsága, mert a Momentumban ismételten összeomlott a tekintélye: először akkor, amikor felsült a hírhedt Partizán-interjúban.
  • Másodszor akkor, amikor kiderült róla, hogy nem tud rendet tartani a pártban, és ott olyan ügyeskedők jutnak magasra, mint Cseh Katka.
  • Legfrissebb leégése pedig a miniszterelnök-jelölti versengésben országosan elért 3 százalék, aminél kevés megalázóbb történhet vele az életben: a baloldali választóközönség beárazta a tehetségét, a budapesti körzetekben a momentumos jelöltekre leadott szavazatok 10%-át kapta meg; politikai elemzők arról találgatnak, meddig húzhatja a Momentum élén.
  • Orosz Anna, aki fölényesen verte el Gyurcsány jelöltjét, Gy. Németh Erzsébetet, meg is üzente a nyilvánosságon keresztül, hogy ennek az eredménynek senki sem örül, nem sikerült elérni a kitűzött célokat, és ki kell elemezni az okokat.
  • Ennek ellenére Fekete-Győr továbbra is "királycsinálóként" tekint magára, mintha egyáltalán számítana, hogy a rá szavazó 3% hova áll a második fordulóban; és szerinte ő "egy magasabb polcra került" az előválasztással, ahogyan azt a Telexnek nyilatkozta.
  • A két fiatalnak a BENNFENTES olvasója szerint Fekete-Győr kifejtette: "botrányos, hogy ilyen eredmények születtek, ezen változtatni kell, Dobrevet valahogy ki kellene kosarazni".