Lázár: Márki-Zay megváltónak képzeli magát, de csak egy szélhámos

Lázár: Márki-Zay megváltónak képzeli magát, de csak egy szélhámos
 • A volt kancelláriaminiszter rendesen odapirított a szerepzavarban lévő Márki-Zaynak.

"Aki mindenhol a balliberális választ adja, de közben jobboldalinak mondja magát, az nem jobboldali, hanem szélhámos" – jelentette ki Lázár János kampánynyitó rendezvényén.
 
"Az alföldiek, a vásárhelyiek a makóiak tudják, hgy nem én voltam és nem én leszek a magyar történelem legcukibb képviselője, nincs behízelgő stílusom, néha bizony hegyeseket mondok, bár ez még mindig jobb mint ha hegyeseket köpnék a maszkomba mint ahogy ez ma divat" – jelentette ki Lázár János kampánynyitó rendezvényén, aki hatodszor is elindul a Csongrád-Csanád megyei 4. számú országgyűlési választókerületben.

"Biztos jó lehet lájkbajnoknak lenni, de én nem erre gyúrok. A hamis megváltók hál' istennek gyorsan megbuknak, viszont egy megvalósító, egy cselekvő és gyakorlatis emberre mindig mindenkinek szüksége van" – fogalmazott.Szombattól indul a kampány

Lázár János azt is bejelentette, hogy szombattól személyesen ő is beszáll a kampányba: algyőn és kiszomboron kezd. "2022 tavaszára sokan elbizonytalanodtak az országban, mert egy hatalmas, külföldről is támogatott gépezet tudatosan elbizonytalanít nagyon sok magyar embert" – fogalmazott, hozzátéve: "kemény küzdelmet kell folytanunk azért, hogy április harmadikán ne hagyják kiénekelni a sajtot a szájukból, ne szavazzanak a saját érdekeik ellenében, vagy ne hagyják magukat távoltartani a szavazóurnáktól".

Szerinte a falusi, vagy kisvárosi valóság nem jelenik meg a pesti politikai vitákban és az tévéműsorokban. "Legfeljebb lenéző paródiaként, vagy sorozatként. Valahogy úgy, ahogy Márki úr gondolkodásában" – vélekedett.

Márki-Zay Péternek címezve szavait elmondta: "A baloldal messiásának ideje volna megértenie, hogy a vidék például ez a város nem dobbantó, az itt élők pedig nem kampányaktivisták, vagy ingyenstatiszták.

Ez itt egy működtetésre és fejlesztésre váró város, itt füvet és gazt kell nyírni, nem birkákat legeltetni.

Itt utakat kell felújítani, de nem azt ami már jó és fel van újítva, hiába jött jól a sógornak. Itt közétkeztetést kell biztosítani, nem fogyókúrára fogni a népet, pláne azokat akiknek nagy szüksége volna a megfelelő, olcsó ételre. Itt könyvtárat kell építeni és gimnáziumot felújítani nem pedig bénaságból, vagy szándékosan elbukni a kiharcolt forrásokat. Itt támogatni kell a kórházat és nem szívatni. Itt takarékoskodni kell a közpénzzel, nem fölösleges haveri buszjáratokra elszórni."

Mindig képesek voltunk jobban szeretni a várost mint utálni egymást, erre 2018-ban jött egy önjelölt megváltó, aki felrúgta ezt a hagyományt. Aki szándékosan megosztja, polgárháborúba kergeti ezt a közösséget, aki folyamatosan uszítja Hódmezővásárhely egyik felét a másikra, mindezt ráadásul a krisztusi szeretet nevében. Aki direkt visszahúzza a várost, hogy aztán álszent módon a kormányra mutogathasson mondván, hogy Orbán Viktor bünteti Hódmezővásárhelyet, mert a lakói baloldali jelöltre mertek szavazni.

Van egy hírem Márki számára. Ez a város korábban még ellenzékből is tudott fejlődni. Sőt ez a város most is tudna fejlődni, ha a város polgármstere nem szabotőre és ellendrukkere volna a fejlődésnek, vagy legalább egy kicsit is konyítana a dolgához. 

Az ellenzéki szavazóknak üzenve kijelentette: nem mindegy, hogy valaki kihasználni akarja a vidéket vagy hasznára lenni.

Úgy folytatta: "Márki-Zay csak fölfelé, Hódmezővásárhely csak lefelé. Ez az elmúlt három év bizonyoítványa, így lett éllovasból sereghajtó ez a város. Ezt tette velünk a szájhős, szélhámos és megosztó politika, amit a messisás most az egész magyar világra rá akar szabdítani."

Lázár János a kormánypárti politikusoknak is üzent. Úgy fogalmazott: "nem elég vidéki származásúnak lenni, vidékpártinak is kell maradni. Mindennapi kapcsolatban kell maradni a vidékkel és a hétköznapi valósággal". Hozzátette: nekem ez a vidék nem csak rajtvonal, nekem ez a vidék a cél.

Áljobboldaliság

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére utalva feltette a kérdést: "elég-e a jobboldalisághoz, hogy egy politikus ezt hangoztatja magáról?" Szerinte Márki-Zay van, akit elbizonytalanított ezen a téren, pedig "nem olyan nehéz igazságot találni". Lázár szerint van egy egyszerű próba, amivel el lehet dönteni, hogy nemzeti kozervatív vagy baloldlai liberális politikusról van szó. "Elég hozzá a politika 5 alapelemét, öt tartópillérét megvizsgálni" – mondta. Ezek szerinte a következők:

"1. Hogyan vélekedik a politikus a nemzeti függetlenség és a szuverentiás kérdéséről? Erős magyar államot akar-e, amely képes befolyásolni határon innen és túl a magyarok sorsát, vagy európai egyesült államokat akar, amelynek csupán szövetségi tagja marad Magyraország?
2. Hogyan vélekedik a politikus az adórendszerről? Munkaalapú adórendszert akar-e, hogy több pénz maradjon annál, aki dolgozik vagy segély alapú rendszert?
3. Mit gondol a politikus a családok támogatásáról? Ad-e nekik adókedvezményt, adóvisszatérítést, otthontermetési támogatást? Épít-e nekik bölcsődéket, óvodákat országszerte vagy inkább a vidékieket bezárja? Rezsicsökkentést és élelmiszer árstopot dolgoz-e ki a védelmükre vagy inkább megszorításokkal kedvez nekik?
4. A nyugdíjasok kérdése. Vajon a nemzet részének tekinti-e őket, akiknek jár egy rész a gazdaság teljesítményéből, vagy inkább még a 13. havi nyugdíjukat is elveszi?
5. A népességfogyás. Mi az adott politikus válasza erre a kihívásra? A határok megnyitása, hátha néhány nemzedék alatt magyarrá válnak a más kultúrájú és szokású bevándorlók, vagy a gyermekvállalás támogatása, a határontúli magyarok támogatása a szülőföldjükön? És – erről az indokoltnál is sokkal kevesebb szó esik manapság – a magyarországi cigányság fölemelésének támogatása.

Az öt alapppiléren túl Lázár János egy bónuszt is elárult. Mint fogalmazott "ez a magyar politika PCR-tesztje. Ennek a tesztnek a neve Gyurcsány. Ellene küzd a politikus, vagy vele és érte? Ez mindent eldönt.

Aki mindenhol a balliberális választ adja, de közben jobboldalinak mondja magát, az nem jobboldali, hanem szélhámos.

Nem jobb mint egy unokázós csaló, aki idős emberekhez csönget be, hogy szívhezszóló hazugsággal szerezze meg az értékeiket, ebben az eseten a szavazatukat. Az ilyennek nem ajtót kell nyitni, hanem még a lépcsőházból is ki kell zavarni."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-20 | 09:35
Újabb közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését

Újabb közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését

 • A beoltottak száma 5 929 164, közülük 5 706 773 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 33 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
 • Összesen 1 668 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 838 916 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 30 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 792 757 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 15 711 főre emelkedett. 
 • 1058 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 145-en vannak lélegeztetőgépen.
 • Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak.
Bel 2021-12-21 | 13:59
Újabb maratoni sajtótájékoztatón derült ki, a magyar miniszterelnök messze az ellenzéki mezőny felett áll

Újabb maratoni sajtótájékoztatón derült ki, a magyar miniszterelnök messze az ellenzéki mezőny felett áll

 • Orbán Viktor miniszterelnök több mint három és fél órán át válaszolt minden újságírói kérdésre.
 • Legyen szó külpolitikáról, járványkezelésről, egészségügyi részletkérdésekről, a Völner-ügyről vagy a külföldi befolyásolási kísérletekről, a miniszterelnök mindenre szabatosan válaszolt.
 • Ha a geopolitika vagy az energetika került szóba, akkor ezeken a területeken felmerült kérdésekre is részletesen felelt Orbán Viktor.
 • Szereplése és az ellenzéki vezetők - Karácsony, Márki-Zay, stb. - nyilatkozatai, felkészültége és munkabírása között égbekiáltó különbség van, Orbán javára.
Bel 2021-10-01 | 09:57
784 ezren már a harmadik oltást is felvették

784 ezren már a harmadik oltást is felvették

 • Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozatában a járvánnyal kapcsolatban kifejtette, hogy az oltás működik, az oltatlanság pedig kockázat, ezért arra kért mindenkit, hogy vegye fel az oltást.
 • A gyermekes szülők adóvisszatérítését mindkét dolgozó szülő megkapja februárban és a vállalkozók is jogosultak lesznek rá, az intézkedés 1,9 millió szülő számára mintegy 600 milliárd forintos támogatást jelent.
Bel 2021-08-02 | 10:03
5 millió 624 ezer a beoltott

5 millió 624 ezer a beoltott

 • A hétvégi összesített adatokat közöljük. 
 • A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért aki még nem oltatta be magát, az tegye meg - javasolja a kormányzati tájékoztató honlap.
Bel 2021-08-18 | 11:54
Terepjáróval próbált 14 illegális migránst csempészni a román sofőr

Terepjáróval próbált 14 illegális migránst csempészni a román sofőr

 • Békés megyében, Magyarbánhegyes külterületén állítottak le a rendőrök egy autót, amelyet egy román férfi vezetett. 
Bel 2021-10-07 | 12:57
Keményebb hangvételben folyik az üzengetés - Márki-Zay: Karácsony 500 milliót költött a kampányára

Keményebb hangvételben folyik az üzengetés - Márki-Zay: Karácsony 500 milliót költött a kampányára

 • Így már érthető, miért mondta a Szabad Európának szerdán egy neve elhallgatását kérő baloldali elemző, hogy aki Karácsonynak százmilliókat adott kampányra, nem azért tette, hogy ő visszalépjen.
 • Márki-Zay nem csak a kampánypénzeket firtatja, de szerinte "Karácsony Tóth Csabával együtt vezette Zuglót".
 • Kiderült, hogy Karácsony pár perces megállapodáskat is örömmel felrúg, gyakorlatilag semmit sem szabad a szavára adni.
 • Eredetileg abban állapodtak meg Márki-Zay Péter elmondása szerint, hogy szerda este hatkor tárgyalnak, ott hoznak közösen döntést, alszanak rá egyet, majd csütörtök délelőtt bejelentik, miben maradtak.
 • Mint ismert, Karácsony az egyeztetés után szerda este gyorsan a klaviatúráért nyúlt, és a Facebookon bejelentette, külön folytatják.
 • Márki-Zay azt is mondta, Karácsony bele akarta zsarolni a visszalépésbe.
 • Szerinte Dobrev buborékban él.