Lázár: Márki-Zay megváltónak képzeli magát, de csak egy szélhámos

Lázár: Márki-Zay megváltónak képzeli magát, de csak egy szélhámos
 • A volt kancelláriaminiszter rendesen odapirított a szerepzavarban lévő Márki-Zaynak.

"Aki mindenhol a balliberális választ adja, de közben jobboldalinak mondja magát, az nem jobboldali, hanem szélhámos" – jelentette ki Lázár János kampánynyitó rendezvényén.
 
"Az alföldiek, a vásárhelyiek a makóiak tudják, hgy nem én voltam és nem én leszek a magyar történelem legcukibb képviselője, nincs behízelgő stílusom, néha bizony hegyeseket mondok, bár ez még mindig jobb mint ha hegyeseket köpnék a maszkomba mint ahogy ez ma divat" – jelentette ki Lázár János kampánynyitó rendezvényén, aki hatodszor is elindul a Csongrád-Csanád megyei 4. számú országgyűlési választókerületben.

"Biztos jó lehet lájkbajnoknak lenni, de én nem erre gyúrok. A hamis megváltók hál' istennek gyorsan megbuknak, viszont egy megvalósító, egy cselekvő és gyakorlatis emberre mindig mindenkinek szüksége van" – fogalmazott.Szombattól indul a kampány

Lázár János azt is bejelentette, hogy szombattól személyesen ő is beszáll a kampányba: algyőn és kiszomboron kezd. "2022 tavaszára sokan elbizonytalanodtak az országban, mert egy hatalmas, külföldről is támogatott gépezet tudatosan elbizonytalanít nagyon sok magyar embert" – fogalmazott, hozzátéve: "kemény küzdelmet kell folytanunk azért, hogy április harmadikán ne hagyják kiénekelni a sajtot a szájukból, ne szavazzanak a saját érdekeik ellenében, vagy ne hagyják magukat távoltartani a szavazóurnáktól".

Szerinte a falusi, vagy kisvárosi valóság nem jelenik meg a pesti politikai vitákban és az tévéműsorokban. "Legfeljebb lenéző paródiaként, vagy sorozatként. Valahogy úgy, ahogy Márki úr gondolkodásában" – vélekedett.

Márki-Zay Péternek címezve szavait elmondta: "A baloldal messiásának ideje volna megértenie, hogy a vidék például ez a város nem dobbantó, az itt élők pedig nem kampányaktivisták, vagy ingyenstatiszták.

Ez itt egy működtetésre és fejlesztésre váró város, itt füvet és gazt kell nyírni, nem birkákat legeltetni.

Itt utakat kell felújítani, de nem azt ami már jó és fel van újítva, hiába jött jól a sógornak. Itt közétkeztetést kell biztosítani, nem fogyókúrára fogni a népet, pláne azokat akiknek nagy szüksége volna a megfelelő, olcsó ételre. Itt könyvtárat kell építeni és gimnáziumot felújítani nem pedig bénaságból, vagy szándékosan elbukni a kiharcolt forrásokat. Itt támogatni kell a kórházat és nem szívatni. Itt takarékoskodni kell a közpénzzel, nem fölösleges haveri buszjáratokra elszórni."

Mindig képesek voltunk jobban szeretni a várost mint utálni egymást, erre 2018-ban jött egy önjelölt megváltó, aki felrúgta ezt a hagyományt. Aki szándékosan megosztja, polgárháborúba kergeti ezt a közösséget, aki folyamatosan uszítja Hódmezővásárhely egyik felét a másikra, mindezt ráadásul a krisztusi szeretet nevében. Aki direkt visszahúzza a várost, hogy aztán álszent módon a kormányra mutogathasson mondván, hogy Orbán Viktor bünteti Hódmezővásárhelyet, mert a lakói baloldali jelöltre mertek szavazni.

Van egy hírem Márki számára. Ez a város korábban még ellenzékből is tudott fejlődni. Sőt ez a város most is tudna fejlődni, ha a város polgármstere nem szabotőre és ellendrukkere volna a fejlődésnek, vagy legalább egy kicsit is konyítana a dolgához. 

Az ellenzéki szavazóknak üzenve kijelentette: nem mindegy, hogy valaki kihasználni akarja a vidéket vagy hasznára lenni.

Úgy folytatta: "Márki-Zay csak fölfelé, Hódmezővásárhely csak lefelé. Ez az elmúlt három év bizonyoítványa, így lett éllovasból sereghajtó ez a város. Ezt tette velünk a szájhős, szélhámos és megosztó politika, amit a messisás most az egész magyar világra rá akar szabdítani."

Lázár János a kormánypárti politikusoknak is üzent. Úgy fogalmazott: "nem elég vidéki származásúnak lenni, vidékpártinak is kell maradni. Mindennapi kapcsolatban kell maradni a vidékkel és a hétköznapi valósággal". Hozzátette: nekem ez a vidék nem csak rajtvonal, nekem ez a vidék a cél.

Áljobboldaliság

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére utalva feltette a kérdést: "elég-e a jobboldalisághoz, hogy egy politikus ezt hangoztatja magáról?" Szerinte Márki-Zay van, akit elbizonytalanított ezen a téren, pedig "nem olyan nehéz igazságot találni". Lázár szerint van egy egyszerű próba, amivel el lehet dönteni, hogy nemzeti kozervatív vagy baloldlai liberális politikusról van szó. "Elég hozzá a politika 5 alapelemét, öt tartópillérét megvizsgálni" – mondta. Ezek szerinte a következők:

"1. Hogyan vélekedik a politikus a nemzeti függetlenség és a szuverentiás kérdéséről? Erős magyar államot akar-e, amely képes befolyásolni határon innen és túl a magyarok sorsát, vagy európai egyesült államokat akar, amelynek csupán szövetségi tagja marad Magyraország?
2. Hogyan vélekedik a politikus az adórendszerről? Munkaalapú adórendszert akar-e, hogy több pénz maradjon annál, aki dolgozik vagy segély alapú rendszert?
3. Mit gondol a politikus a családok támogatásáról? Ad-e nekik adókedvezményt, adóvisszatérítést, otthontermetési támogatást? Épít-e nekik bölcsődéket, óvodákat országszerte vagy inkább a vidékieket bezárja? Rezsicsökkentést és élelmiszer árstopot dolgoz-e ki a védelmükre vagy inkább megszorításokkal kedvez nekik?
4. A nyugdíjasok kérdése. Vajon a nemzet részének tekinti-e őket, akiknek jár egy rész a gazdaság teljesítményéből, vagy inkább még a 13. havi nyugdíjukat is elveszi?
5. A népességfogyás. Mi az adott politikus válasza erre a kihívásra? A határok megnyitása, hátha néhány nemzedék alatt magyarrá válnak a más kultúrájú és szokású bevándorlók, vagy a gyermekvállalás támogatása, a határontúli magyarok támogatása a szülőföldjükön? És – erről az indokoltnál is sokkal kevesebb szó esik manapság – a magyarországi cigányság fölemelésének támogatása.

Az öt alapppiléren túl Lázár János egy bónuszt is elárult. Mint fogalmazott "ez a magyar politika PCR-tesztje. Ennek a tesztnek a neve Gyurcsány. Ellene küzd a politikus, vagy vele és érte? Ez mindent eldönt.

Aki mindenhol a balliberális választ adja, de közben jobboldalinak mondja magát, az nem jobboldali, hanem szélhámos.

Nem jobb mint egy unokázós csaló, aki idős emberekhez csönget be, hogy szívhezszóló hazugsággal szerezze meg az értékeiket, ebben az eseten a szavazatukat. Az ilyennek nem ajtót kell nyitni, hanem még a lépcsőházból is ki kell zavarni."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-12 | 11:41
Szerb migránstaxit kaptak el Vaskútnál

Szerb migránstaxit kaptak el Vaskútnál

 • A készenléti rendőrök elfogták azt a szerb sofőrt, aki a gyanú szerint hét illegális migránsnak akart segítséget nyújtani abban, hogy Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak.
Bel 2022-07-14 | 09:10
Két embercsempész 29 migránssal a csomagtartóban

Két embercsempész 29 migránssal a csomagtartóban

 • 2022. július 13-án 17 óra 20 perckor az M5 autópálya 35-es kilométerszelvényében igazoltattak egy magyar honosságú tehergépkocsit.
 • A járművet egy 44 éves libanoni férfi vezette, mellette ült társa egy 46 éves orosz férfi, a járműben 29 külföldi tartózkodott.
 • Magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel és társával együtt elfogták és előállítják őket.
 • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-07-02 | 10:46

4 ezer oltottra vagyunk attól, hogy ne kelljen maszkot viselnünk

 • 5 millió 496 ezer a beoltott, 37 az új fertőzött, nincs újabb elhunyt.
 • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 739 561 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 38 644 főre csökkent.
 • 98 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 22-en vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-12-08 | 12:45
Márki-Zay ugyanott tart, mint Karácsony: nem emlékszik rá, mit hazudott tegnapelőtt

Márki-Zay ugyanott tart, mint Karácsony: nem emlékszik rá, mit hazudott tegnapelőtt

 • Most azt állítja, csak "az aberrált fideszesek" terjesztik róla, hogy betámadta a rezsicsökkentést.
 • Holott számtalan hangfelvétel van arról, hogy "átverésnek", "ostobaságnak" tartja a magyarok millióinak hasznos rezsicsökkentést.
 • Sőt, megüzente, hogy a rezsicsökkentésnek az a módja, ha kevesebb villanyt, gázt, vizet használnak a magyarok.
 • Márki-Zay pontosan ugyanolyan, mint bármelyik baloldali politikus: ő is ki akarja oktatni a magyarokat arról, hogyan kellene élniük.
 • Majd ha lebukik, hazudozni kezd, pont olyan gátlástalanul, mint Karácsony vagy Gyurcsány.
Bel 2022-01-13 | 16:37
Aki akarja, a 4. oltást is kérheti

Aki akarja, a 4. oltást is kérheti

 • Erről Gulyás Gergely beszélt a Kormányinfón.
Bel 2022-07-11 | 14:10
Újabb migránsbandát fogtak el a rendőrök

Újabb migránsbandát fogtak el a rendőrök

 • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. július 10-én 21 óra 25 perckor Kunbaja térségében 14 külföldit tartóztattak fel.
 • Magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.
 • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.