Lázár: Márki-Zay megváltónak képzeli magát, de csak egy szélhámos

Lázár: Márki-Zay megváltónak képzeli magát, de csak egy szélhámos
 • A volt kancelláriaminiszter rendesen odapirított a szerepzavarban lévő Márki-Zaynak.

"Aki mindenhol a balliberális választ adja, de közben jobboldalinak mondja magát, az nem jobboldali, hanem szélhámos" – jelentette ki Lázár János kampánynyitó rendezvényén.
 
"Az alföldiek, a vásárhelyiek a makóiak tudják, hgy nem én voltam és nem én leszek a magyar történelem legcukibb képviselője, nincs behízelgő stílusom, néha bizony hegyeseket mondok, bár ez még mindig jobb mint ha hegyeseket köpnék a maszkomba mint ahogy ez ma divat" – jelentette ki Lázár János kampánynyitó rendezvényén, aki hatodszor is elindul a Csongrád-Csanád megyei 4. számú országgyűlési választókerületben.

"Biztos jó lehet lájkbajnoknak lenni, de én nem erre gyúrok. A hamis megváltók hál' istennek gyorsan megbuknak, viszont egy megvalósító, egy cselekvő és gyakorlatis emberre mindig mindenkinek szüksége van" – fogalmazott.Szombattól indul a kampány

Lázár János azt is bejelentette, hogy szombattól személyesen ő is beszáll a kampányba: algyőn és kiszomboron kezd. "2022 tavaszára sokan elbizonytalanodtak az országban, mert egy hatalmas, külföldről is támogatott gépezet tudatosan elbizonytalanít nagyon sok magyar embert" – fogalmazott, hozzátéve: "kemény küzdelmet kell folytanunk azért, hogy április harmadikán ne hagyják kiénekelni a sajtot a szájukból, ne szavazzanak a saját érdekeik ellenében, vagy ne hagyják magukat távoltartani a szavazóurnáktól".

Szerinte a falusi, vagy kisvárosi valóság nem jelenik meg a pesti politikai vitákban és az tévéműsorokban. "Legfeljebb lenéző paródiaként, vagy sorozatként. Valahogy úgy, ahogy Márki úr gondolkodásában" – vélekedett.

Márki-Zay Péternek címezve szavait elmondta: "A baloldal messiásának ideje volna megértenie, hogy a vidék például ez a város nem dobbantó, az itt élők pedig nem kampányaktivisták, vagy ingyenstatiszták.

Ez itt egy működtetésre és fejlesztésre váró város, itt füvet és gazt kell nyírni, nem birkákat legeltetni.

Itt utakat kell felújítani, de nem azt ami már jó és fel van újítva, hiába jött jól a sógornak. Itt közétkeztetést kell biztosítani, nem fogyókúrára fogni a népet, pláne azokat akiknek nagy szüksége volna a megfelelő, olcsó ételre. Itt könyvtárat kell építeni és gimnáziumot felújítani nem pedig bénaságból, vagy szándékosan elbukni a kiharcolt forrásokat. Itt támogatni kell a kórházat és nem szívatni. Itt takarékoskodni kell a közpénzzel, nem fölösleges haveri buszjáratokra elszórni."

Mindig képesek voltunk jobban szeretni a várost mint utálni egymást, erre 2018-ban jött egy önjelölt megváltó, aki felrúgta ezt a hagyományt. Aki szándékosan megosztja, polgárháborúba kergeti ezt a közösséget, aki folyamatosan uszítja Hódmezővásárhely egyik felét a másikra, mindezt ráadásul a krisztusi szeretet nevében. Aki direkt visszahúzza a várost, hogy aztán álszent módon a kormányra mutogathasson mondván, hogy Orbán Viktor bünteti Hódmezővásárhelyet, mert a lakói baloldali jelöltre mertek szavazni.

Van egy hírem Márki számára. Ez a város korábban még ellenzékből is tudott fejlődni. Sőt ez a város most is tudna fejlődni, ha a város polgármstere nem szabotőre és ellendrukkere volna a fejlődésnek, vagy legalább egy kicsit is konyítana a dolgához. 

Az ellenzéki szavazóknak üzenve kijelentette: nem mindegy, hogy valaki kihasználni akarja a vidéket vagy hasznára lenni.

Úgy folytatta: "Márki-Zay csak fölfelé, Hódmezővásárhely csak lefelé. Ez az elmúlt három év bizonyoítványa, így lett éllovasból sereghajtó ez a város. Ezt tette velünk a szájhős, szélhámos és megosztó politika, amit a messisás most az egész magyar világra rá akar szabdítani."

Lázár János a kormánypárti politikusoknak is üzent. Úgy fogalmazott: "nem elég vidéki származásúnak lenni, vidékpártinak is kell maradni. Mindennapi kapcsolatban kell maradni a vidékkel és a hétköznapi valósággal". Hozzátette: nekem ez a vidék nem csak rajtvonal, nekem ez a vidék a cél.

Áljobboldaliság

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére utalva feltette a kérdést: "elég-e a jobboldalisághoz, hogy egy politikus ezt hangoztatja magáról?" Szerinte Márki-Zay van, akit elbizonytalanított ezen a téren, pedig "nem olyan nehéz igazságot találni". Lázár szerint van egy egyszerű próba, amivel el lehet dönteni, hogy nemzeti kozervatív vagy baloldlai liberális politikusról van szó. "Elég hozzá a politika 5 alapelemét, öt tartópillérét megvizsgálni" – mondta. Ezek szerinte a következők:

"1. Hogyan vélekedik a politikus a nemzeti függetlenség és a szuverentiás kérdéséről? Erős magyar államot akar-e, amely képes befolyásolni határon innen és túl a magyarok sorsát, vagy európai egyesült államokat akar, amelynek csupán szövetségi tagja marad Magyraország?
2. Hogyan vélekedik a politikus az adórendszerről? Munkaalapú adórendszert akar-e, hogy több pénz maradjon annál, aki dolgozik vagy segély alapú rendszert?
3. Mit gondol a politikus a családok támogatásáról? Ad-e nekik adókedvezményt, adóvisszatérítést, otthontermetési támogatást? Épít-e nekik bölcsődéket, óvodákat országszerte vagy inkább a vidékieket bezárja? Rezsicsökkentést és élelmiszer árstopot dolgoz-e ki a védelmükre vagy inkább megszorításokkal kedvez nekik?
4. A nyugdíjasok kérdése. Vajon a nemzet részének tekinti-e őket, akiknek jár egy rész a gazdaság teljesítményéből, vagy inkább még a 13. havi nyugdíjukat is elveszi?
5. A népességfogyás. Mi az adott politikus válasza erre a kihívásra? A határok megnyitása, hátha néhány nemzedék alatt magyarrá válnak a más kultúrájú és szokású bevándorlók, vagy a gyermekvállalás támogatása, a határontúli magyarok támogatása a szülőföldjükön? És – erről az indokoltnál is sokkal kevesebb szó esik manapság – a magyarországi cigányság fölemelésének támogatása.

Az öt alapppiléren túl Lázár János egy bónuszt is elárult. Mint fogalmazott "ez a magyar politika PCR-tesztje. Ennek a tesztnek a neve Gyurcsány. Ellene küzd a politikus, vagy vele és érte? Ez mindent eldönt.

Aki mindenhol a balliberális választ adja, de közben jobboldalinak mondja magát, az nem jobboldali, hanem szélhámos.

Nem jobb mint egy unokázós csaló, aki idős emberekhez csönget be, hogy szívhezszóló hazugsággal szerezze meg az értékeiket, ebben az eseten a szavazatukat. Az ilyennek nem ajtót kell nyitni, hanem még a lépcsőházból is ki kell zavarni."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-06-22 | 14:25
Migránsokat fogtak el Bács-Kiskun megyében

Migránsokat fogtak el Bács-Kiskun megyében

 • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. június 22-én 12 óra 45 perckor Kelebia térségében 13 külföldit tartóztattak fel.
 • Az illegális migránsok pakisztáni, afgán és török állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.
 • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2022-02-17 | 12:38
Hajnal Miklósnak érettségije sem volt, de közgazdászként hivatkozott magára

Hajnal Miklósnak érettségije sem volt, de közgazdászként hivatkozott magára

 • Olyan gigászok elitklubjában hazudozik tehát a momentumos Hajnal, mint Bangóné Borbély Ildikó és Karácsony Gergely.
Bel 2021-10-01 | 15:27
Fekete-Győr előremenekül: belengette, lehet, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen

Fekete-Győr előremenekül: belengette, lehet, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen

 • A BENNFENTES pénteken megírta, hogy Orosz és Donáth Anna, valamint a terézvárosi polgármester Soproni Tamás a BENNFENTES információi szerint szervezkedik Fekete-Győr elmozdítása érdekében a lesujtó 3%-os eredmény miatt.
 • Fekete-Győr is értesülhetett erről, mert egy sajtóháttér-beszélgetésen bejelentette: elképzelhető, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen a küldöttgyűlésen.
Bel 2021-11-03 | 09:07
A védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet

A védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet

 • A beoltottak száma 5 958 890 fő, közülük 5 740 424 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 243 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
 • 2595 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 879 092 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 74 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 801 690 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 46 408 főre emelkedett.
 • 3172 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 350-en vannak lélegeztetőgépen.
 • A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött.
 • Ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak, a korábban beoltottakat pedig a harmadik oltás felvételére kérjük.
Bel 2022-08-26 | 07:51
Újabb olasz MigránsTaxi az M1-esen

Újabb olasz MigránsTaxi az M1-esen

 • A rendőrök Tatabánya környékén, lakott területen kívül, 2022. augusztus 25-én 17 óra 35 perckor az M1-es autópályán ellenőriztek egy olasz honosságú tehergépkocsi olasz vezetőjét.
 • A gépkocsiban 31, magukat afgán, indiai és pakisztáni állampolgárnak valló férfit szállított.
 • Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • Ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésérő
Bel 2022-02-15 | 13:04
Balos elemző Márki-Zayról: "Az a politikus, aki képtelen a saját szavai felett uralkodni, hogy tudna egy országot vezetni?"

Balos elemző Márki-Zayról: "Az a politikus, aki képtelen a saját szavai felett uralkodni, hogy tudna egy országot vezetni?"

 • Vergődjön ahogy tud, gondolják róla az ellenzéki pártok - mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltjéről Nagy Attila Tibor.
 • Hont András műsorvezető azzal a felvetéssel reflektált, hogy elképzelhető, "Márki-Zay kétségtelenül megszállottan akar győzni, de egy félszívű ellenzék van mögötte, amelyik a legalapvetőbb kérdésekkel sem nézett szembe."
 • Majd Hont felhozta Gér Mihály esetét, aki a Pest 10-es körzetben volt a Párbeszéd jelöltje, de a halálos balesete utáni embertelen kommentjei miatt lemondásra kényszerült, mert a képernyőfelvételek keringeni kezdtek.
 • Hont ekkor teszi fel a kérdést: "Nem az van, hogy 12 év NER után az ellenzék borzalmas állapotban van? Nagyon rossz a káderpolitikája, olyan emberek vergődnek fontos pozíciókba, akik korábban soha nem jutottak volna idáig, és ezzel nem néz szembe az ellenzék?"
Bel 2021-08-03 | 11:40
5 millió 628 ezer a beoltott, 26 az új fertőzött

5 millió 628 ezer a beoltott, 26 az új fertőzött

 • Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. 
 • A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább.
 • Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás.