Orbán: Mindig kell annyi vakcinának lenni a raktárban, amennyi biztonságosan ellátja Magyarországot

Orbán: Mindig kell annyi vakcinának lenni a raktárban, amennyi biztonságosan ellátja Magyarországot
 • A miniszterelnök azt is elmondta a Kossuth rádióban, hogy szeretné növelni a Magyarországnak biztosított gáz mennyiségét, ezért utazik Moszkvába.
 • De azt is megosztotta a hallgatókkal, hogy folyamatosan egyeztet a szövetségesekkel az utazása előtt.

Minden eleme fenn fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorában. Minden kormányzati döntést a magyar emberek biztonsága vezeti - tette hozzá. Az energiapolitikáról pedig úgy vélekedett a kormányfő, hogy Brüsszel elhibázott politikája megbukott. 

 Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorában a járvány elleni védekezés ellenzék általi támadásaira reagálva. – Ha túl messzire mennek a durvaságban, közönségességben, akkor félreértik a helyzetüket. Akik egy-egy párt nevében beszélnek és dolgoznak, azoknak tudniuk kell, hogy "az egészet" szolgálják. Ezzel ugyanis a népesség, a nemzet érdekei ellen cselekednek - magyarázta. Azzal, hogy lebeszélik az embereket a megfelelő védekezésről, átlépik azokat a határvonalakat, amelyeket nem szabadna – tette hozzá.

A magyar emberek biztonsága a legfontosabbA kormányfő felidézte, hogy két éve hozták létre az operatív törzset, ahol felelősségteljes, komoly munka zajlik szakértőkkel, orvosokkal, politikusokkal, azért, hogy megmentsék az emberéleteket. Nem azt érdemlik, hogy ilyen durva támadásoknak legyenek kitéve – szögezte le.

A vakcinatartalék, illetve a Szudánnak juttatott AstraZeneca oltóanyag-szállítmány kapcsán a kormányfő úgy fogalmazott: – Számunkra a magyar emberek biztonsága a kiindulópont, ez igaz az oltásra is. Mindig kell annyi vakcinának lenni a raktárban, amennyi biztonságosan ellátja Magyarországot – húzta alá. A vakcinák azonban egy idő után lejárnak, ebben az esetben pedig jobb, ha odaadjuk valakinek, mint ha kidobjuk – fűzte hozzá.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy az omikron talán már nem jelent annyira halálos veszélyt, mint a korábbi variánsok, ennek ellenére nagyon gyorsan terjed.

Világjelenség a magas infláció

A gazdasági kérdésekre térve Orbán Viktor felidézte, hogy az egész világon magas az infláció, a balti államokban például két számjegyű, így ebben a helyzetben valakinek meg kell védenie az embereket. – Az alaphelyzet az, hogy a kormánynak nem kell beavatkoznia az árakba, de vannak rendkívüli helyzetek, amikor a gazdasági szereplők nem tudják megoldani ezt a helyzetet – mutatott rá.

Szavai szerint okoskodhatunk nagy gazdasági összefüggésekben, hogy ennek a lépésnek milyen hatása lesz, de az embereknek be kell menniük a boltba, és meg kell venniük a termékeket – magyarázta a miniszterelnök.

Ezen a szinten nem lehet komolyan beszélni - mondta a kormányfő arról, hogy egyes ellenzéki szereplők szerint ő tehet az inflációról. Orbán úgy látja, az energiaárak növekedése miatt ugrottak meg az árak. Az energiaárak esetében Brüsszel politikája megbukott, mert a klímavédelem szempontjából magas árakat akar - tette hozzá. Ennek az eredménye lett a magas infláció.

Zsákutcába jutott ez a politika. A szociális szempontnak érvényesülnie kell az energiaárakban is. 

Brüsszel további áremelést szeretne, és az autókat is, házakat is meg akarják adóztatni. A családokat meg kell védeni az elszabaduló árakkal szemben, így Spanyolország és Franciaország most vezeti be a rezsicsökkentést - mondta a kormányfő. PONT A REZSICSÖKKENTÉS TERÉN LEHETNE EGYEZSÉG A POLITIKÁBAN. Orbán Viktor szerint akármit is mond a baloldal, a rezsicsökkentés mellett ki kell tartani. A nagy szennyezőknek kell fizetniük, és nem az embereknek - tette hozzá.

Marad a mostani családpolitika

Orbán Viktor közölte, hogy az elmúlt 12 évben sok dolog épült fel Magyarországon, így lett egy stabil politikai rendszer, és egy gazdasági rendszer, ami a számok alapján működik. Kiépült egy új adó- és bérrendszer. Kiépült a családtámogatási rendszer, de persze van még munka. Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet - mondta. 

Mi a bevándorlást nem akarjuk követni, és azon dolgozunk, hogy olyan körülmények legyenek, hogy merjenek az emberek gyereket vállalni - tette hozzá. Minden eleme fenn fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek, ha bizalmat kapunk.

A fő cél, hogy a gyermekvállalás ne teremtsen nehezebb helyzetet egy adott család esetében, sőt anyagi előny legyen azokkal szemben, akik nem vállalnak gyermeket - mondta Orbán Viktor. Mindennek a legvégén az szerepel, hogyha nincs gyerek, akkor nincs jövő - tette hozzá. Az utóbbi kijelentés pedig már az 1998-as kormányprogramban is szerepelt.

Miről szól a moszkvai út?

2021-ben a magyar gazdaság fantasztikusan teljesített, miközben sokakat meggyötört a járvány - mondta a kormányfő. 6 százalék feletti növekedés volt. Orbán Viktor elmondta, hogy mindig is vissza akarták adni a baloldali kormány által elvett 13. havi nyugdíjat. Ugyanígy gondolkoztunk a személyi jövedelemadó visszaadásáról és a családok segítéséről, és most a gazdaság jó teljesítménye miatt erre van lehetőség - tette hozzá.

A kormányfő szerint minket nem lehet sehová sem odarendelni, mi mindig a nemzeti érdeket tartjuk a legfontosabbnak a külpolitikában is. Szeretném növelni a magyar-orosz gázmegállapodásban szereplő gázmennyiséget az ország biztonsága érdekében - fűzte hozzá. 

Magyarország a béke mellett érdekelt a mostani biztonsági helyzetben - tette hozzá. Folyamatosan egyeztetek a szövetségesekkel, és úgy megyek Moszkvába.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-28 | 13:08
Szabó Tímeát állítása szerint megütötték a Széll Kálmán téren

Szabó Tímeát állítása szerint megütötték a Széll Kálmán téren

 • A gyűlöletpolitikát okolja a képviselő az állítólagos tett miatt.
 • Holott ő az ország egyik legnagyobb gyűlölködője.
Bel 2021-08-05 | 11:00
A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább

A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább

 • A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten vagy az a háziorvostól is kérhető.
 • Eddig 35 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 14 ezren már fel is vették azt.
 • Az EU-n belüli utazásokhoz, nyaralásokhoz elérhető az uniós oltási igazolás.
Bel 2021-09-14 | 09:58
A koronavírus ellen az egyetlen hatékony megoldás az oltás

A koronavírus ellen az egyetlen hatékony megoldás az oltás

 • A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.
Bel 2021-09-02 | 16:23
Márki-Zay most Gyurcsányhoz dörgölőzik

Márki-Zay most Gyurcsányhoz dörgölőzik

 • Volt már kiábrándult fideszes, jobbikos segítséggel megválasztott polgármester, kacérkodott a Momentummal, majd megalapította a saját, párfős mozgalmát.
 • Korábban dicsérte Dobrev Klárát is, és az ATV-ben kijelentette, ő nem tartja korruptnak Gyurcsány Ferencet.
Bel 2021-05-17 | 09:20

Egyre több beadott oltás, egyre kevesebb fertőzött és halott

 • Most már igazán szembetűnő, hogy igazán csak a széleskörű oltás képes visszaszorítani a koronavírus-járványt.
 • Hétfőre 426 az új fertőzöttet azonosítottak, és 38 beteg hunyt el.
 • Közben az első oltást megkapottak száma 4 millió 639 ezerre nőtt.
 • 2.727.165 fő már a második oltását is megkapta.
 • Már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra és 81%-uk meg is kapta azt.
 • Ma is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon.
 • Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca oltásokat az időpontfoglalóban, és keddig még Pfizert is annak, akik SMS-t kapott.
 • A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak köszönhetően a hazánkba érkezett bőséges szállítmányoknak.
 • A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást.
Bel 2021-09-29 | 18:13
Kizúgott az offshoreos, sztriptízbárt üzemeltető DK-s jelölt Székesfehérváron

Kizúgott az offshoreos, sztriptízbárt üzemeltető DK-s jelölt Székesfehérváron

 • A székesfehérvári központú Fejér 1-es körzetben nem díjazták az előválasztáson résztvevők, hogy a DK jelöltje, Ráczné Földi Judit körül bonyolult, és offshore-cégekben bővelkedő cégháló lelhető fel.
 • A körzetben ugyanis az MSZP-s jelölt, Márton Roland 3057 szavazattal győzött, míg a DK-s Ráczné Földi Judit 2440 szavazattal csak második lett.
 • A DK-s jelölt szerteágazó céges múltjában adótartozással bedőlt egykori vállalkozások mellett több offshore cég, egy cukrászda és egy éjszakai mulató is felbukkan.
Bel 2022-04-21 | 11:51
Brutális számok: 108 illegális migráns fogtak el Ásotthalomnál éjszaka

Brutális számok: 108 illegális migráns fogtak el Ásotthalomnál éjszaka

 • Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán hét csoportban 108 határsértő Csongrád-Csanád megyében. 
Bel 2021-09-06 | 09:39
A futottak még kategóriájában Pálinkásnak nem sikerült összegyűjteni az ajánlásokat

A futottak még kategóriájában Pálinkásnak nem sikerült összegyűjteni az ajánlásokat

 • Ezt nevezik társadalmi igénynek, kereslet-kínálatnak.
 • Innen is látszik, az ellenzék tele van olyan egyszemélyes önjelöltekkel, akikre nincsen valós társadalmi igény.
 • Valószínűleg ngyon rezeg a léc Márki-Zay Péternek és Fekete-Győr Andrásnak is.
 • Őket a többiek majd feltehetően kisegítik aláírásokkal, mert ha nekik sem sikerülne, az nagy blama lenne.
 • Megmutatná, hogy az előválasztási bolhacirkusz értelmetlen és sikertelen.