Orbán: Mindig kell annyi vakcinának lenni a raktárban, amennyi biztonságosan ellátja Magyarországot

Orbán: Mindig kell annyi vakcinának lenni a raktárban, amennyi biztonságosan ellátja Magyarországot
 • A miniszterelnök azt is elmondta a Kossuth rádióban, hogy szeretné növelni a Magyarországnak biztosított gáz mennyiségét, ezért utazik Moszkvába.
 • De azt is megosztotta a hallgatókkal, hogy folyamatosan egyeztet a szövetségesekkel az utazása előtt.

Minden eleme fenn fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorában. Minden kormányzati döntést a magyar emberek biztonsága vezeti - tette hozzá. Az energiapolitikáról pedig úgy vélekedett a kormányfő, hogy Brüsszel elhibázott politikája megbukott. 

 Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorában a járvány elleni védekezés ellenzék általi támadásaira reagálva. – Ha túl messzire mennek a durvaságban, közönségességben, akkor félreértik a helyzetüket. Akik egy-egy párt nevében beszélnek és dolgoznak, azoknak tudniuk kell, hogy "az egészet" szolgálják. Ezzel ugyanis a népesség, a nemzet érdekei ellen cselekednek - magyarázta. Azzal, hogy lebeszélik az embereket a megfelelő védekezésről, átlépik azokat a határvonalakat, amelyeket nem szabadna – tette hozzá.

A magyar emberek biztonsága a legfontosabbA kormányfő felidézte, hogy két éve hozták létre az operatív törzset, ahol felelősségteljes, komoly munka zajlik szakértőkkel, orvosokkal, politikusokkal, azért, hogy megmentsék az emberéleteket. Nem azt érdemlik, hogy ilyen durva támadásoknak legyenek kitéve – szögezte le.

A vakcinatartalék, illetve a Szudánnak juttatott AstraZeneca oltóanyag-szállítmány kapcsán a kormányfő úgy fogalmazott: – Számunkra a magyar emberek biztonsága a kiindulópont, ez igaz az oltásra is. Mindig kell annyi vakcinának lenni a raktárban, amennyi biztonságosan ellátja Magyarországot – húzta alá. A vakcinák azonban egy idő után lejárnak, ebben az esetben pedig jobb, ha odaadjuk valakinek, mint ha kidobjuk – fűzte hozzá.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy az omikron talán már nem jelent annyira halálos veszélyt, mint a korábbi variánsok, ennek ellenére nagyon gyorsan terjed.

Világjelenség a magas infláció

A gazdasági kérdésekre térve Orbán Viktor felidézte, hogy az egész világon magas az infláció, a balti államokban például két számjegyű, így ebben a helyzetben valakinek meg kell védenie az embereket. – Az alaphelyzet az, hogy a kormánynak nem kell beavatkoznia az árakba, de vannak rendkívüli helyzetek, amikor a gazdasági szereplők nem tudják megoldani ezt a helyzetet – mutatott rá.

Szavai szerint okoskodhatunk nagy gazdasági összefüggésekben, hogy ennek a lépésnek milyen hatása lesz, de az embereknek be kell menniük a boltba, és meg kell venniük a termékeket – magyarázta a miniszterelnök.

Ezen a szinten nem lehet komolyan beszélni - mondta a kormányfő arról, hogy egyes ellenzéki szereplők szerint ő tehet az inflációról. Orbán úgy látja, az energiaárak növekedése miatt ugrottak meg az árak. Az energiaárak esetében Brüsszel politikája megbukott, mert a klímavédelem szempontjából magas árakat akar - tette hozzá. Ennek az eredménye lett a magas infláció.

Zsákutcába jutott ez a politika. A szociális szempontnak érvényesülnie kell az energiaárakban is. 

Brüsszel további áremelést szeretne, és az autókat is, házakat is meg akarják adóztatni. A családokat meg kell védeni az elszabaduló árakkal szemben, így Spanyolország és Franciaország most vezeti be a rezsicsökkentést - mondta a kormányfő. PONT A REZSICSÖKKENTÉS TERÉN LEHETNE EGYEZSÉG A POLITIKÁBAN. Orbán Viktor szerint akármit is mond a baloldal, a rezsicsökkentés mellett ki kell tartani. A nagy szennyezőknek kell fizetniük, és nem az embereknek - tette hozzá.

Marad a mostani családpolitika

Orbán Viktor közölte, hogy az elmúlt 12 évben sok dolog épült fel Magyarországon, így lett egy stabil politikai rendszer, és egy gazdasági rendszer, ami a számok alapján működik. Kiépült egy új adó- és bérrendszer. Kiépült a családtámogatási rendszer, de persze van még munka. Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet - mondta. 

Mi a bevándorlást nem akarjuk követni, és azon dolgozunk, hogy olyan körülmények legyenek, hogy merjenek az emberek gyereket vállalni - tette hozzá. Minden eleme fenn fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek, ha bizalmat kapunk.

A fő cél, hogy a gyermekvállalás ne teremtsen nehezebb helyzetet egy adott család esetében, sőt anyagi előny legyen azokkal szemben, akik nem vállalnak gyermeket - mondta Orbán Viktor. Mindennek a legvégén az szerepel, hogyha nincs gyerek, akkor nincs jövő - tette hozzá. Az utóbbi kijelentés pedig már az 1998-as kormányprogramban is szerepelt.

Miről szól a moszkvai út?

2021-ben a magyar gazdaság fantasztikusan teljesített, miközben sokakat meggyötört a járvány - mondta a kormányfő. 6 százalék feletti növekedés volt. Orbán Viktor elmondta, hogy mindig is vissza akarták adni a baloldali kormány által elvett 13. havi nyugdíjat. Ugyanígy gondolkoztunk a személyi jövedelemadó visszaadásáról és a családok segítéséről, és most a gazdaság jó teljesítménye miatt erre van lehetőség - tette hozzá.

A kormányfő szerint minket nem lehet sehová sem odarendelni, mi mindig a nemzeti érdeket tartjuk a legfontosabbnak a külpolitikában is. Szeretném növelni a magyar-orosz gázmegállapodásban szereplő gázmennyiséget az ország biztonsága érdekében - fűzte hozzá. 

Magyarország a béke mellett érdekelt a mostani biztonsági helyzetben - tette hozzá. Folyamatosan egyeztetek a szövetségesekkel, és úgy megyek Moszkvába.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-22 | 10:44
Kövér László: Gyurcsány Ferenc ittléte a politikában szégyene a teljes magyar ellenzéknek

Kövér László: Gyurcsány Ferenc ittléte a politikában szégyene a teljes magyar ellenzéknek

 • "Ami a tévészékház előtt történt, az része volt az összeesküvésnek. Előre megtervezett provokáció volt, aminek – a forgatókönyv szerint – emberhalállal kellett volna végződnie" - mondta a gyurcsányi machinációkról a Házelnök.
Bel 2022-03-18 | 17:56
Már a Telexnek is annyira kínos a hazudozó Márki-Zay, hogy helyretették a Messiást

Már a Telexnek is annyira kínos a hazudozó Márki-Zay, hogy helyretették a Messiást

 • Karácsony propagandalapja odaszúrt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének.
 • Két állítását is szétszedte a baloldali propagandalap, gyakorlatilag lehazugozva Márki-Zayt.
Bel 2021-12-08 | 12:06
Illegális migránsok bujkáltak a susnyásban

Illegális migránsok bujkáltak a susnyásban

 • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. december 8-án 8 óra 50 perckor 10 határsértőt tartóztattak fel Mátételke közigazgatási területén.
 • Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
 • A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-09-01 | 15:15
Karácsony visszakozott a blöffből: egy puhább vétót fogadtak el az Atlétikai VB ügyében

Karácsony visszakozott a blöffből: egy puhább vétót fogadtak el az Atlétikai VB ügyében

 • Akinek nincs ereje, annak kár fitogtatnia azt.
 • Korábban Pikó András, a VIII. kerület baloldali polgármestere is azt kérte Karácsonytól, vétó helyett tárgyaljon a kormánnyal.
 • Ő is, és a szomszédos IX. kerület polgármestere, Baranyi Krisztina is a kerületeikben már eldöntött beruházásokat féltették a vétó miatt.
 • Az egyébként Karácsonyhoz hűséges Telex is azt írta korábban, koalíciós feszültséget okozott Karácsony belengetett vétója.
Bel 2022-03-29 | 13:56
Alapjogokért Központ: már csak a baloldaliak 58%-a akarja Márki-Zayt

Alapjogokért Központ: már csak a baloldaliak 58%-a akarja Márki-Zayt

 • Két hete még 71% volt ez az arány.
 • A fiatalok között is beszakadt Márki-Zay: a 18-29 évesek körében is komoly lemaradásban van.
 • 53 százalékuk ugyanis nem őt, hanem Orbán Viktort szeretné miniszterelnöknek, és csak 22 százalékuk Márki-Zayt.
 • Az ellenzéki listavezető lemaradása Budapesten is nőtt: a fővárosiak két héttel ezelőtt 45-42, a mostani felmérésben pedig 46-35 százalékos arányban álltak a hivatalban lévő miniszterelnök mellé.
Bel 2022-01-31 | 13:30
Az Orbánűző forradalom ma is elmaradt

Az Orbánűző forradalom ma is elmaradt

 • A tanároknak körülbelül csak az ötöde kezdett sztrájkba ma a vállaltan ellenzéki szerepet játszó Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezetének felhívására.
 • A várt 200 autó helyett pedig mindössze 10-12 autó jelent meg a Hősök terénél szolidaritásból.
 • Az ellenzéki propagandamédia, mint a Telex is, előbb a forradalmi hangulatot szította, majd percről-perce tudósított a sztrájk összeomlásáról.
Bel 2021-11-09 | 17:57
A magyarok Európa legalacsonyabb rezsidíjait fizetik

A magyarok Európa legalacsonyabb rezsidíjait fizetik

 • Márki-Zay pedig folyamatosan azzal kampányol, emelni kell a lakosság terheit.