Orbán: 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el a rendőreink és a katonáink, 2021-ben pedig már 121 ezret

Orbán: 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el a rendőreink és a katonáink, 2021-ben pedig már 121 ezret

– Ahogy Magyarországon támadják a védekezést, az sértő az ápolókra és az orvosokra – reagált Orbán Viktor a baloldalnak a járvány alatt mutatott magatartására a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a baloldali politikusok már bizonyíthattak volna kormányon, de nem tettek semmit az emberek védelme érdekében.

– Az omikron egy új kihívás, sokfajta változatát láttuk már a vírusnak, eddig úgy történt, hogy megjelent egy új variáns, és ez nagyobb veszélyt jelentett a korábbiaknál – mondta ma Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök azt mondta, hogy a vele konzultáló virológiai szakemberek szerint most más a helyzet, gyorsabban terjed az új variáns, de már nem jelent akkora veszélyt az emberek egészségére. Orbán Viktor rámutatott, hogy növekszik a fertőzöttek száma, de csökken a kórházban kezelteké, ma reggelre például a lélegeztetőgépen lévők száma is csökkent a korábbi napokhoz képest. 

A kormányfő megerősítette, február 15-től a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá változik, szerinte az új variáns természete miatt is ez a logikus.

– Csak az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást is, vagy akinek a második oltása óta nem telt el hat hónap – tette hozzá. Mint mondta, az omikron lefutása gyors, és a lefolyása nem annyira brutális, mint a korábbi variánsoknak. A miniszterelnök elmondta, hogy mely napokon lehet továbbra is regisztráció nélkül oltakozni. 

– Egy demokráciában természetes, hogy vita van a védekezésről – mondta Orbán Viktor. A kormányfő olyat viszont máshol nem tapasztalt, hogy politikusok kamuvideókat készítettek volna. 

– Ahogy Magyarországon támadják a védekezést, az sértő az ápolókra és az orvosokra. Mintha a kórházban dolgozó emberek nem lennének alkalmasak arra, hogy ellássanak minket. Egyáltalán nem gyengék az orvosaink és az ápolóink, az oltás megszervezése pedig nagyon jól halad. Az egész gépezet, ami több mint hatmillió ember beoltását lehetővé tette, nem ad okot szégyenkezésre – kommentálta a baloldal magatartását a kormányfő. Szerinte politikai ellenfelei nem tudnak különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között. 

A keleti vakcinák bírálatáról Orbán Viktor úgy nyilatkozott, a kínai vakcinákról szóló vitát zárójelbe lehet tenni, mivel a WHO akkreditálta azokat. Továbbá kiemelte, hogy komoly nemzetközi szervezetek foglalkoznak azzal, hogy melyik vakcina használható és melyik nem, és senki nem veheti magának a bátorságot, hogy önkényesen döntsön egy olyan szakmai kérdésben, hogy melyik vakcina jó és melyik rossz. Elmondta, üzleti érdekek jelennek meg a vakcinapiacon, de kell, hogy legyen egy felelős, nemzetközi, tudományos közösség, amely a vakcinákat vizsgálja.

– A politika olyan világ, ami közel van az irodalomhoz – válaszolta Orbán Viktor a Magyarország előremegy, nem hátra! szlogenre vonatkozó kérdésre. 

– Én azok közé tartozom, akik azért szeretik ezt a mondatot, mert benne van a küzdelem, amelyet az ország az elmúlt 12 évben folytatott – magyarázta a kormányfő. Felidézte, hogy 2010-ben egy csődbe juttatott országot vettek át, a baloldali kormányzás bűneinek eredményeit pedig az eltelt időszakban Magyarország kijavította; a munkanélküliség jónak mondható, a növekedés hét százalék. Orbán Viktor szerint tizenegy év munkáját nem érdemes kidobni az ablakon. A kormányfő kiemelte, a kampányszlogen második része is fontos, mert a baloldal most újra azt mondja az embereknek, hogy bízzák meg őket az ország vezetésével. 

Szerinte ezek a politikusok már bizonyíthattak volna kormányon, de nem tettek semmit az emberek védelme érdekében. Nem emeltek minimálbért, nem tettek semmit az energiaárak ellen. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a baloldal a parlamentben 2010 után sem támogatta a kormány döntéseit, melyek kijavították a balliberális kormányzás hibáit. 

Márki-Zay Péter korábban azt mondta, leváltották a régi ellenzéket, és ő maga nem fog visszatérni a 2010 előtti világhoz. Szavai mégsem ezt tükrözik, hiszen a baloldal az élelmiszerár/stopot és az egészségügyet is támadja. A kormányfő úgy fogalmazott, a magyar egészségügy magánosítása mögött mindig üzleti érdek rejlik, a nagytőkét és nemzetközi tőkét segíti a privatizálás. Azt akarják elhitetni, hogy nem az állam adja a biztonságot, hanem a magántőke beengedése. 

– Az orvosok bére az elmúlt időszakban jó irányba mozdult el, az ápolónők bére is emelkedett, az Orvosi Kamarával is sikerült megállapodni abban, hogy közegészségügyi rendszer legyen Magyarországon, tehát azon dolgozunk, hogy jobb körülményeket teremtsünk – fogalmazott Orbán Viktor. Mint mondta, van még min javítani, már csak azért is, mert a világ egészségügyi helyzete is változik, fejlődik. A miniszterelnök személyes meggyőződése, hogy az államilag felügyelt egészségügyi rendszernek kell jó teljesítményt nyújtania, amely a kispénzűek számára is elérhető. 

– Az egészségügy privatizálásával sokan maradnának ki az egészségügyi ellátásból – hívta fel a figyelmet.

– 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el a rendőreink és a katonáink, 2021-ben pedig már 121 ezret – reagált a migráció erősödéséről szóló kérdésre Orbán Viktor. Szerinte az állandó készenlét megviseli a határt védőket, annak ellenére, hogy erőfölényben vannak a migránsokkal szemben. 

– Hálásak lehetünk a munkájukért – mondta a katonákról és rendőrökről.

– Ebben az évben két hét alatt 4200 határsértőt fogtunk el, ez azt vetíti előre, hogy idén még magasabb lesz a migrációs nyomás – mondta Orbán Viktor, hozzátette: új erőket kell bevonni, hogy továbbra is biztosítani tudják a határvédelmet. Elmondása szerint ezen a belügyminiszterrel már dolgoznak. Ezalatt az egyik EU-s biztos arról beszél, hogy a bevándorlás nélkülözhetetlen az európai gazdaságok helyreállításában – idézte fel a kormányfő. 

– A magyarok nem kérnek ebből, még akkor sem, ha ez rövid távon olcsóbb megoldásnak tűnik – szögezte le Orbán. 

– 2015 óta hatszázmilliárd forintba került eddig az uniós határ védelme, amit a magyarok teljesítettek, ez akkora összeg, mint amit most a családok vissza fognak kapni, mert a tavalyi adóévben befizették az államnak – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: Az EU a kerítésre nem ad pénzt, újra és újra kiújul a bevándorlóországok és a közép-kelet európai országok közötti vita. 

– Az új német kormány programjában rögzítették, hogy Németország bevándorlóország, míg mi és még jópáran a kontinensnek ezen a felén (magyarok, lengyelek, csehek, szlovákok, horvátok) nem akarnak azzá válni – mondta Orbán. – Mi nem akarunk bevándorlóországgá válni, nem akarjuk a hiányzó keresztény gyerekeket muszlim felnőttekkel kiváltani – fogalmazott. A miniszterelnök szerint Magyarországon mindig a soron következő nemzedék veszi át azt, amiért az előzőek megdolgoztak. 

– Így gondolkodunk, ettől nem tágítunk – szögezte le Orbán Viktor. 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-05-02 | 09:08
Péntek óta 2183 új fertőzöttet igazoltak

Péntek óta 2183 új fertőzöttet igazoltak

 • A beoltottak száma 6 407 042 fő, közülük 6 193 238 fő a második, 3 865 508 fő a harmadik, 289 852 fő már a negyedik oltását is felvette.
 • Péntek óta 2183 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 903 200 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Az elmúlt három napban elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 808 061 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 48 873 főre csökkent.
 • 1310 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-06-11 | 16:02
Újabb ellenzéki paktum az előválasztás előtt: Ungár Péter mögé állt be Jakab Péter Szombathelyen

Újabb ellenzéki paktum az előválasztás előtt: Ungár Péter mögé állt be Jakab Péter Szombathelyen

 • Folytatódik az előválasztásnak hazudott, de valójában a pártok közötti alkukat jelentő folyamat. Most Ungár mögé állt be Jakab.
 • A baloldali ellenzék azt hazudta korábban a választóknak, hogy majd ők dönthetik el, ki induljon egy választókerületben.
 • Ebből nem lett semmi: ahogy a BENNFENTES az utóbbi hetekben rendre megírta, az ellenzék az előválasztás előtt lemutyizza egymás között a körzeteket.
 • Bencsik János, Hont András, Bauer Tamás, Puzsér Róbert, Márki-Zay Péter és mások is is arra figyelmeztetnek, az "előválasztásnak" így semmi értelme sincs.
Bel 2021-09-06 | 09:50
Migránstaxi: két járműben 31 illegális migráns

Migránstaxi: két járműben 31 illegális migráns

 • Kunfehértónál és Soltvadkertnél fogták el a rendőrök az embercsempészeket.
Bel 2021-06-29 | 20:39
Mióta Karácsony már nem metrózik, hanem klímás szolgálati autó hurcolja mindenhová, nem fontos neki a hőség a metróban

Mióta Karácsony már nem metrózik, hanem klímás szolgálati autó hurcolja mindenhová, nem fontos neki a hőség a metróban

 • Mivel nyár van, kőkemény kánikula tombol az egész oszágban, így Budapesten is.
 • Ez már a 2. nyár, hogy az utasok megfőhetnek a metróban a Karácsony-vezette Budapesten.
 • Igazából neki már teljesen lényegtelen, hiszen szolgálati autó hurcibálja mindenhová, és most már luxusnak minősíti a metró utólagos klimatizálását.
 • Es persze vannak fontosabb dolgai is a Főpolgármesternek.
 • Ő ugyanis az ellenzék egyik miniszterelnök-jelöltje, aki a tönkretett Zugló és a lezüllesztett Budapest helyett már Magyarország vezetésére pályázik.
 • Az ember, aki sosem csinált még semmit, sose fejezett még be semmit, és közben mindenkit elárult, de a hatalmas ambíciója az mégis akkora, hogy lassan az egész Galaxist is maga alá gyűri.
Bel 2022-03-10 | 09:03
A negyedik oltását is felvette 229 151 magyar ember

A negyedik oltását is felvette 229 151 magyar ember

 • A beoltottak száma 6 398 091 fő, közülük 6 177 402 fő a második, 3 824 405 fő a harmadik, 229 151 fő már a negyedik oltását is felvette.
 • 2377 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 812 294 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 54 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 646 037 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 121 654 főre csökkent.
 • 2499 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 117-en vannak lélegeztetőgépen. 
 • Ma délután, pénteken és szombaton is lesz oltási akciónap.