Kiss László óbudai polgármester úgy hazudik, mint Karácsony: korábban örült a Mocsárosdűlő beépítésének

Kiss László óbudai polgármester úgy hazudik, mint Karácsony: korábban örült a Mocsárosdűlő beépítésének
  • A Városháza-mutyi érdekes szála volt a III. kerületi Mocsárosdűlő tervezett ingatlanfejlesztése, beépítése.
  • A helyi DK-s polgármester tagadta, hogy beépítést terveznének, de egy hangfelvételen a Vagyonkezelő vezetője és az ingtlanos megerősítették, hogy "örülni fog" annak.
  • Karácsony kapálózva tagadott és hazudozott az ügyben, pont ahogy bármilyen más ügyben is szokott, és erre ráerősített Szabó Tímea is.
  • A Városháza eladását vizsgáló bizottság előtt azonban kiderült az igazság.
  • A meghallgatáson ugyanis a Főváros főépítésze, Erő Zoltán elmondta, 2021. február 17-én közölték egy megbeszélésen Kiss László polgármesterrel a Mocsárosdűlő  beépítéséről született döntést, aki egyértelműen örült a Mocsáros beépítésének.

A Mocsáros-dűlő eladásával és beépítésével kapcsolatban hallgatta meg hétfőn Óbuda polgármesterét a főváros ingatlanjainak eladását kivizsgáló bizottság. Kovács Péter elnököt az ÓbudaiHírek kérdezte az ülést követően.

Emlékezetes, az Anonymus által nyilvánosságra hozott hangfelvételeket követően kirobbant Városháza és Mocsáros eladási botrányban arról beszélnek zárt ajtók mögött a fővárosi cégek vezetői üzletemberekkel, hogyan lehetne befektetőket találni az értékes önkormányzati ingatlanokra és hogy milyen jutalékot lehetne utánuk kérni. Ön a Városháza eladását vizsgáló bizottság elnöke. Lapunk is sokat foglalkozott korábban a Mocsáros-dűlő tervezett eladásával és beépítésével. Hétfőn megjelent a bizottság előtt Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, akiről hangfelvételen azt állította Barts J. Balázs, a Fővárosi Vagyonkezelő vezérigazgatója, hogy lakásépítési megállapodást, „deal-t” kötöttek a Mocsáros területére az óbudaiak háta mögött. Mit mondott el Kiss László a bizottságnak? Hajlandó volt-e végre elárulni, hogy pontosan mikor és kivel kötötte meg az említett lakásépítési megállapodást? És ebben a deal-ben volt-e megegyezés a jutalékról is?

- Kiss László meglehetősen furcsán viselkedett az ülésen, az első kérdés után, melyben azt kérdeztem tőle, hogy kivel kötötte meg a "deal-t" és mikor, egy hosszú monológot adott elő, amiben leginkább elődjét Bús Balázst és a Fidesz-kormányt támadta mindenféle állításokkal, majd azt állította, hogy fideszes vállalkozók állították róla, hogy deal-t kötött volna, de ő ilyet nem tett, végül egy rosszul sikerült viccmesélés után elmenekült a bizottság üléséről. Így tőle nem tudtuk meg mi történt. Viszont a vizsgálóbizottsági meghallgatáson mellette ült Barts J. Balázs, aki a polgármester gyorsra sikerült távozását követően elismerte, hogy valóban ő hallható a hangfelévteleken és valóban ő mondta, hogy megszületett a „deal” és már lehet lakásokat építeni a Mocsáros-dűlőre. Arra a kérdésre, hogy ő tárgyalt-e Kiss Lászlóval, határozott válasza az volt, hogy nem, hanem ezt az információt Erő Zoltán fővárosi főépítésztől kapta.

Kiss László korábban azt állította, hogy soha nem volt ilyen egyeztetés a főváros és a kerület között, de időközben nyilvánosságra kerültek dokumentumok, amelyek három, A, B és C beépítési variációt is tartalmaztak a főváros részéről és egy levél is kikerült a sajtóhoz, amelyet Kerpel-Fronius Gábor alpolgármester írt Kiss Lászlónak címezve. A jelenlegi információk alapján tudjuk-e már, hogy volt-e ilyen egyezetetés a két önkormányzat között és azon kik vettek részt?

- Erő Zoltán főépítész pontos dátumokat közölt a vizsgálóbizottsági meghallgatásokon. 2021. januárjában egy főépítészi ankéton döntöttek arról, hogy a három beépítési változat közül, a legkisebb lehetséges beépítést az „A” változatot támogatják, ahol 8 szintes irodaépületeket és 5 szintes lakóépületeket lehet építeni. Ezt követően 2021. február 17-én közölték egy megbeszélésen Kiss László polgármesterrel ezt a döntést. Arra a kérdésre, hogy a polgármester hogyan fogadta a döntést a főépítész egyszerű válasza az volt, hogy örült neki. Meg annak, hogy ennyi zöld terület is marad.  

Úgy tudjuk, hogy Kiss László a meghallgatáson Barts Balázst azzal vádolta meg a jelenlétében, hogy ő egy fideszes oligarcha. Valóban így történt? Mit szólt ehhez a Fővárosi Vagyonkezelő igazgatója?

- Valóban így volt, nem személy szerint őt vádolta meg, hanem azt, aki a hangfelvételen beszél. Amit ugye a polgármester úr viharosra sikeredett távozása után mondott Barts J. Balázs a vagyonkezelő vezérigazgatója, aki természetesen azt mondta ő nem tarja magát fideszes vállalkozónak vagy oligarhának.

Fény derült-e arra, hogy Kiss László asszisztálása mellett miért akarja a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat eladni és beépíteni az értékes zöld területet, miközben a Mocsáros-dűlőn eddig egyik korábbi főpolgármester sem tervezett sem lakópark, sem irodakomplexum beruházást?

- Sajnos erre nem tudtunk rákérdezni Kiss László polgármesternél, mert faképnél hagyta a bizottsági ülést az első kérdés után. Karácsony Gergely meghallgatásakor a baloldali többség meg ügyrendi javaslatokkal megszabta, hogy mit lehet kérdezni a főpolgármestertől és maximum hány kérdést lehet feltenni, így ott se került sor ennek tisztázására. Az egy korábbi vizsgálóbizottsági ülésen kiderült, Barts J. Balázs válaszából, hogy a 2019-es önkormányzati választás hozott változást a Mocsáros-dülő ügyében, hiszen a korábbi polgármester Bús Balázs határozottan kijelentette, hogy amíg ő polgármester egyetlen négyzetméter sem lesz beépítve a Mocsáros-dűlőn, így 2019 októberéig nem volt pálya a cápáknak cápázni ezen a területen.
 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-02-09 | 09:53
Karácsony újabb hazugsága lepleződött le: milliós prémiumokat osztott szét

Karácsony újabb hazugsága lepleződött le: milliós prémiumokat osztott szét

  • Nincs abban semmi meglepő, hogy Karácsony ismét hazugságon csípték.
  • Két éve hazudja, hogy a kormány kivérezteti a Fővárost, és tönkreteszi anyagi értelemben.
  • Erre milliós jutalmakat szórtak ki a vezetőknek 2021-ben is.
  • Karácsonynak lételeme a hazudozás, olyan természetes neki, mint hogy levegőt vesz.
Botrány 2021-10-01 | 14:56
Márki-Zay neve mellől eltűnt 2 491 szavazat - Ide-oda csúszkálnak az Excel-cellák: a baloldal feltalálta a modern kékcédulás választást?

Márki-Zay neve mellől eltűnt 2 491 szavazat - Ide-oda csúszkálnak az Excel-cellák: a baloldal feltalálta a modern kékcédulás választást?

  • Márki-Zaynak egyik pillanatról a másikra eltűnt 2 491 szavazata.
  • A baloldalnak a vérében vannak a választási csalások, és ezt többszörösen bebizonyították az előválasztás során is.
  • Az M3-ason lezúzott luxus kupé BMW-ben 17 millió forintot találtak a balesete után, a sofőrje az ózdi előválasztásban dolgozott koordinátorként, a jobbikos jelöltet segítette.
  • Ózdon az MSZP-sek és a jobbikosok is megvádolták egymást azzal, hogy 2 000-3 000 forintot fizetnek egy előválasztási szavazatért.
  • Miskolcon 2 000 forint volt a tarifa, ezt azoknak a buszoztatott romáknak ígérték, akik Dobrev Klárára voksolnak.
  • Püspökladányban Bangóné Borbély Ildikó osztott "csomagot" a szavazatokért cserébe, ha rá és Karácsonyra szavaznak az emberek.
  • Kecskeméten a Momentum szerint az MSZP-sek szintén pénzt osztottak a szavazatokért cserébe.
  • A BENNFENTES csütörtökön írta meg, egészen kirívó, 5,5% az érvénytelen szavazatok aránya a baloldali előválasztásban, de vannak körzetek, ahol meghaladják a 10, 20, vagy adott esetben 30 százalékot.
  • A BENNFENTES információi szerint azoknak a vesztes jelölteknek, akik szoros versenyben, de éppen lemaradtak az indulásról, szemet szúrt, hogy a Momentum több körzetben is az utolsó pillanatokban, "online" szavazatokkal fordított.
  • Csütörtök estéről péntek reggelre pedig Márki-Zay neve mellől tűnt el 2 491 szavazat.
  • A baloldal tartja magát Sztálin régi igazságához: "Nem az a lényeg, hányan szavaznak az emberre, hanem hogy ki számolja a szavazatokat."
Botrány 2022-01-24 | 11:55
ÉFOÉSZ: A fogyatékosság kifejezés negatív jelzőként való használata sértő, megalázó és súlyosan kirekesztő

ÉFOÉSZ: A fogyatékosság kifejezés negatív jelzőként való használata sértő, megalázó és súlyosan kirekesztő

  • Márki-Zay Péter megdöbbentő szavaira reagált az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ).
Botrány 2022-01-27 | 11:42
Választási csalásra, azaz bűncselekmény elkövetésére biztatta a londoni magyarokat Márki-Zay

Választási csalásra, azaz bűncselekmény elkövetésére biztatta a londoni magyarokat Márki-Zay

  • Példátlan eset történt Márki-Zay londoni fórumán: arra biztatta a lakcímmel nem rendelkezőket, hogy jelentkezzenek át magyarországi billegő körzetekbe.
  • Ezzel választási csalásra biztatta a londoni magyarokat Márki-Zay.
  • Ez példátlan eset, mert még a miniszterelnöki eskünek - igaz, Márki-Zay egyre messzebb jut attól, hogy azt letegye -, is van egy olyan passzusa, amely így szól: "Magyarország törvényeit betartom és másokkal is betartatom".
  • Pontosan arra kérte a lakcímmel nem rendelkező magyarokat, hogy ha tehetik, jelentkezzenek be egy-egy billegő körzetbe.
  • Péterfi Judit és Simon András csatlakozásáról azt mondta, az olyan, mint amikor az apostolok eldobtak mindent, és csatlakoztak a mesterhez.
  • Ez az analógia azt jelenti, hogy ő a messiás.
  • Majd kijelentette, soha nem mondta, ő legyőzi Orbánt [valójában az egész kampányában ezt mondta eddig].
  • A rendezvénynek helyet adó teremért egymillió forintot fizetett Márki-Zay stábja.
  • Szerinte "Magyarország Európa legnyomorultabb országa".
Botrány 2021-07-03 | 21:51
Tarlós ellen kampányt építettek fel Karácsonyék a tömegközlekedés klimatizálásáért, most annyit tanácsolnak cinikusan, "Nyissuk ki az ablakot!"

Tarlós ellen kampányt építettek fel Karácsonyék a tömegközlekedés klimatizálásáért, most annyit tanácsolnak cinikusan, "Nyissuk ki az ablakot!"

  • Döbbenetes cinizmus.
  • Többek között azzal vergődött hatalomra Budapesten az ellenzék, hogy majd klimatizálja a metrót és a tömegközlekedést.
  • Most már csak annyit tudnak mondani a kánikulában levegőt nem kapó embereknek, hogy "Nyissuk ki az ablakot!"
  • A cinikus elszólás hasonlít Karácsonyéra, aki nemrégiben azt javasolta az autósoknak, ha nem bírják a dugót, szálljanak ki, és menjenek gyalog.
  • Őt klimatizált szolgálati autó hurcolja mindenhova, sofőrrel.
Botrány 2022-09-23 | 12:36
Von der Leyen kinyilvánította: ha az olaszok rosszul választanak, "megvannak az eszközeink" mint Magyarország és Lengyelország esetében

Von der Leyen kinyilvánította: ha az olaszok rosszul választanak, "megvannak az eszközeink" mint Magyarország és Lengyelország esetében

  • Alig burkolt fenyegetést küldött a Bizottság elnöke az olaszoknak.
  • Gyakorlatilag azt mondta, ha az olaszoknál rossz irányba fordulnak a dolgok, vagyis ha nem balra szavaznak, akkor "megvannak az eszközeink".
  • Ahogy Lengyelország és Magyarország esetében is történt - mondta.
Botrány 2021-05-31 | 15:25
Soros pénzét kaszálták a járványon, II. rész - ismeretlen, konferenciaszervezéssel, arculattervezéssel, marketinggel foglalkozó vállalkozás 247 milliót szakított a Főváros 2020-as maszkbeszerzésén

Soros pénzét kaszálták a járványon, II. rész - ismeretlen, konferenciaszervezéssel, arculattervezéssel, marketinggel foglalkozó vállalkozás 247 milliót szakított a Főváros 2020-as maszkbeszerzésén

  • A BENNFENTES utánajárt, kik szállítottak maszkokat és teszteket a koronavírus-járvány alatt a Fővárosnak.
  • Többek között ismeretlen, konferenciaszervezéssel, arculattervezéssel, marketinggel foglalkozó cégre bukkantunk, amely hatalmas megrendelést kapott a Karácsony vezette Budapesttől.
  • 2020. március 30-án a Fővárosi Önkormányzat a Business Rally Hungary Kft.-vel kötött adásvételi szerződést 1,5 millió sebészeti maszk beszerzésére.
  • Az 1,5 millió sebészeti maszkot 247 500 000 Ft + ÁFA áron szállította le a Business Rally Kft.
  • A gáláns pénzszórást Soros György 3,5 millió dolláros adománya, és a Fővárosi Önkormányzat 500 millió forintos önrésze fedezte.
  • A fővárosi maszk- és tesztmutyit ismertető cikkorozat II. része.