Kiss László óbudai polgármester úgy hazudik, mint Karácsony: korábban örült a Mocsárosdűlő beépítésének

Kiss László óbudai polgármester úgy hazudik, mint Karácsony: korábban örült a Mocsárosdűlő beépítésének
 • A Városháza-mutyi érdekes szála volt a III. kerületi Mocsárosdűlő tervezett ingatlanfejlesztése, beépítése.
 • A helyi DK-s polgármester tagadta, hogy beépítést terveznének, de egy hangfelvételen a Vagyonkezelő vezetője és az ingtlanos megerősítették, hogy "örülni fog" annak.
 • Karácsony kapálózva tagadott és hazudozott az ügyben, pont ahogy bármilyen más ügyben is szokott, és erre ráerősített Szabó Tímea is.
 • A Városháza eladását vizsgáló bizottság előtt azonban kiderült az igazság.
 • A meghallgatáson ugyanis a Főváros főépítésze, Erő Zoltán elmondta, 2021. február 17-én közölték egy megbeszélésen Kiss László polgármesterrel a Mocsárosdűlő  beépítéséről született döntést, aki egyértelműen örült a Mocsáros beépítésének.

A Mocsáros-dűlő eladásával és beépítésével kapcsolatban hallgatta meg hétfőn Óbuda polgármesterét a főváros ingatlanjainak eladását kivizsgáló bizottság. Kovács Péter elnököt az ÓbudaiHírek kérdezte az ülést követően.

Emlékezetes, az Anonymus által nyilvánosságra hozott hangfelvételeket követően kirobbant Városháza és Mocsáros eladási botrányban arról beszélnek zárt ajtók mögött a fővárosi cégek vezetői üzletemberekkel, hogyan lehetne befektetőket találni az értékes önkormányzati ingatlanokra és hogy milyen jutalékot lehetne utánuk kérni. Ön a Városháza eladását vizsgáló bizottság elnöke. Lapunk is sokat foglalkozott korábban a Mocsáros-dűlő tervezett eladásával és beépítésével. Hétfőn megjelent a bizottság előtt Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, akiről hangfelvételen azt állította Barts J. Balázs, a Fővárosi Vagyonkezelő vezérigazgatója, hogy lakásépítési megállapodást, „deal-t” kötöttek a Mocsáros területére az óbudaiak háta mögött. Mit mondott el Kiss László a bizottságnak? Hajlandó volt-e végre elárulni, hogy pontosan mikor és kivel kötötte meg az említett lakásépítési megállapodást? És ebben a deal-ben volt-e megegyezés a jutalékról is?

- Kiss László meglehetősen furcsán viselkedett az ülésen, az első kérdés után, melyben azt kérdeztem tőle, hogy kivel kötötte meg a "deal-t" és mikor, egy hosszú monológot adott elő, amiben leginkább elődjét Bús Balázst és a Fidesz-kormányt támadta mindenféle állításokkal, majd azt állította, hogy fideszes vállalkozók állították róla, hogy deal-t kötött volna, de ő ilyet nem tett, végül egy rosszul sikerült viccmesélés után elmenekült a bizottság üléséről. Így tőle nem tudtuk meg mi történt. Viszont a vizsgálóbizottsági meghallgatáson mellette ült Barts J. Balázs, aki a polgármester gyorsra sikerült távozását követően elismerte, hogy valóban ő hallható a hangfelévteleken és valóban ő mondta, hogy megszületett a „deal” és már lehet lakásokat építeni a Mocsáros-dűlőre. Arra a kérdésre, hogy ő tárgyalt-e Kiss Lászlóval, határozott válasza az volt, hogy nem, hanem ezt az információt Erő Zoltán fővárosi főépítésztől kapta.

Kiss László korábban azt állította, hogy soha nem volt ilyen egyeztetés a főváros és a kerület között, de időközben nyilvánosságra kerültek dokumentumok, amelyek három, A, B és C beépítési variációt is tartalmaztak a főváros részéről és egy levél is kikerült a sajtóhoz, amelyet Kerpel-Fronius Gábor alpolgármester írt Kiss Lászlónak címezve. A jelenlegi információk alapján tudjuk-e már, hogy volt-e ilyen egyezetetés a két önkormányzat között és azon kik vettek részt?

- Erő Zoltán főépítész pontos dátumokat közölt a vizsgálóbizottsági meghallgatásokon. 2021. januárjában egy főépítészi ankéton döntöttek arról, hogy a három beépítési változat közül, a legkisebb lehetséges beépítést az „A” változatot támogatják, ahol 8 szintes irodaépületeket és 5 szintes lakóépületeket lehet építeni. Ezt követően 2021. február 17-én közölték egy megbeszélésen Kiss László polgármesterrel ezt a döntést. Arra a kérdésre, hogy a polgármester hogyan fogadta a döntést a főépítész egyszerű válasza az volt, hogy örült neki. Meg annak, hogy ennyi zöld terület is marad.  

Úgy tudjuk, hogy Kiss László a meghallgatáson Barts Balázst azzal vádolta meg a jelenlétében, hogy ő egy fideszes oligarcha. Valóban így történt? Mit szólt ehhez a Fővárosi Vagyonkezelő igazgatója?

- Valóban így volt, nem személy szerint őt vádolta meg, hanem azt, aki a hangfelvételen beszél. Amit ugye a polgármester úr viharosra sikeredett távozása után mondott Barts J. Balázs a vagyonkezelő vezérigazgatója, aki természetesen azt mondta ő nem tarja magát fideszes vállalkozónak vagy oligarhának.

Fény derült-e arra, hogy Kiss László asszisztálása mellett miért akarja a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat eladni és beépíteni az értékes zöld területet, miközben a Mocsáros-dűlőn eddig egyik korábbi főpolgármester sem tervezett sem lakópark, sem irodakomplexum beruházást?

- Sajnos erre nem tudtunk rákérdezni Kiss László polgármesternél, mert faképnél hagyta a bizottsági ülést az első kérdés után. Karácsony Gergely meghallgatásakor a baloldali többség meg ügyrendi javaslatokkal megszabta, hogy mit lehet kérdezni a főpolgármestertől és maximum hány kérdést lehet feltenni, így ott se került sor ennek tisztázására. Az egy korábbi vizsgálóbizottsági ülésen kiderült, Barts J. Balázs válaszából, hogy a 2019-es önkormányzati választás hozott változást a Mocsáros-dülő ügyében, hiszen a korábbi polgármester Bús Balázs határozottan kijelentette, hogy amíg ő polgármester egyetlen négyzetméter sem lesz beépítve a Mocsáros-dűlőn, így 2019 októberéig nem volt pálya a cápáknak cápázni ezen a területen.
 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-02-17 | 16:58
Bűnszervezetben játszott össze a Cseh Katalin körüli cégháló?

Bűnszervezetben játszott össze a Cseh Katalin körüli cégháló?

 • A legfrissebb gyanú szerint igen.
 • A gyanú szerint a cégháló szereplői folyamatosan, üzletszerű módon, rendszeres haszonszerzés céljából követtek el költségvetési csalásokat.
Botrány 2022-03-01 | 16:42
Azon hőbörög az ellenzék, hogy nem engedünk át fegyverszállítmányokat az országon

Azon hőbörög az ellenzék, hogy nem engedünk át fegyverszállítmányokat az országon

 • A baloldal mindenképpen háborús konfliktusba akarja rángatni Magyarországot.
 • "A konvojokat az oroszok esélyes, hogy bombázni fogják. Szóval szeretnék-e, hogy Asztélyon, Beregszászon Csapon, vagy bármely más magyaroklakta településen haljanak meg emberek - mert benne van a pakliban. Komoly meg nem értése ez a háború fogalmának, és a magyar érdeknek. Ha pedig azt gondolják, hogy Ukrajna majd meghálálja, nos nem" - írta a hírt kommentálva Facebookján az ismert katonapolitikai szakértő.
Botrány 2021-05-17 | 10:41
Jeffrey Epstein, a különös körülmények között öngyilkosságot elkövető hírhedt pedofil a New York-i otthonában tartott több tucat 'férfiklub' jellegű találkozó során tanácsokat adott Bill Gatesnek, hogyan vessen véget Melindával kötött 'toxikus' házasságának - állítja egy új jelentés

Jeffrey Epstein, a különös körülmények között öngyilkosságot elkövető hírhedt pedofil a New York-i otthonában tartott több tucat 'férfiklub' jellegű találkozó során tanácsokat adott Bill Gatesnek, hogyan vessen véget Melindával kötött 'toxikus' házasságának - állítja egy új jelentés

 • Jeffrey Epstein, aki a börtönben halt meg, miközben gyermekekkel kapcsolatos szexuális bűncselekmények miatt a bírósági tárgyalására várt, állítólag házassági tanácsokat adott a 65 éves Bill Gates technológiai mogulnak.
 • A két férfi több tucatszor találkozott Epstein 77 millió dolláros Upper East Side-i villájában, sokkal gyakrabban, mint ahogyan azt korábban tudni lehetett - számol be a The Daily Beast.
 • A találkozók gyakran hasonlítottak egy 'férfiklub' légköréhez, ahol a pár Gates házasságáról pletykált egy olyan személy szerint, aki részt vett ezeken a találkozókon.
 • A Daily Beast forrása szerint a férfiak 'nagyon közel álltak egymáshoz'.
 • Gates szóvivője szerint a jelentés "félreérthető".
Botrány 2021-09-29 | 12:25
Érvényes EU-s adószámmal rendelkezik a fehérvári offshoreos jelölt cége - a jelöltnek le kellett adnia a szlovák adóhivatalnak egy igazolást a jövőbeni forgalomról

Érvényes EU-s adószámmal rendelkezik a fehérvári offshoreos jelölt cége - a jelöltnek le kellett adnia a szlovák adóhivatalnak egy igazolást a jövőbeni forgalomról

 • Újabb dokumentumokat hoz nyilvánosságra a BENNFENTES a székesfehérvári, offshore-botrányba gabalyodott DK-s jelölt cégéről.
Botrány 2022-03-26 | 13:44
Kokóbizniszből finanszírozzák Szabó Tímea kampányát?

Kokóbizniszből finanszírozzák Szabó Tímea kampányát?

 • Az eddigi legmeghökkentőbb felvételekkel állt elő Anonymus.
 • A felvételen két férfi arról beszélget, hogy egy harmadik ember kokainbizniszben utazik Marbellán, és haza kellene hozni a pénzét, ami "kanyaronként" 3-400 millió forintnak megfelelő dollár vagy euró.
 • A pénzből nem csak a férfi részesül, hanem hárman-négyen, de ők csak kisebb részben.
 • A hangfelvételen szereplő egyik férfi elmondja, van nála ugyan annyi pénz, amiből ki tudja [fizetni a dolgokat], de Szabó Timi kampánya nagyok sok pénzt emészt fel.
Botrány 2021-09-29 | 13:53
Gyurcsány megfenyegette a kilépő DK-sokat: ha most elmennek, akkor maguknak ’24-től nincsen politikai jövőjük!

Gyurcsány megfenyegette a kilépő DK-sokat: ha most elmennek, akkor maguknak ’24-től nincsen politikai jövőjük!

 • Óbuda egykori alpolgármestere tett közzé egy hangfelvételt a Facebook-oldalán.
Botrány 2022-03-09 | 18:46
Orosz segítséggel, magának játszotta ki a szolnoki üdülőt Gyurcsány embere

Orosz segítséggel, magának játszotta ki a szolnoki üdülőt Gyurcsány embere

 • Üzletelni tudni kell.
 • És a Tiszták Koalíciójában üzletelni azt nagyon tudnak.