Áll a bál Egerben: feloszlatta magát a városi Jobbik-szervezet

Áll a bál Egerben: feloszlatta magát a városi Jobbik-szervezet
 • Berecz Mátyás, az eredetileg a DK által indított képviselőjelölt miatt pattant ki a konfliktus.

Napok óta újabb botrány tartja lázban az egri közéletet, amely nem más, mint Berecz Mátyás, az egyesült ellenzék országgyűlési képviselőjelöltjének kirúgásával kapcsolatos ügy, melyről elsőként az Egri Ügyek hírportál írt. Azóta bőven akadt fordulat, és úgy fest, még mindig nincs vége az "izgalmaknak" - tudósít az EgerInfó.

Elsőként az Egri Ügyek számolt be róla: Berecz Mátyás már nem dolgozik a Dobó István Vármúzeumban. Akkor még semmi konkrét tény nem hangzott el az ügy kapcsán, legalábbis a cikkben nem. Csupán annyi derült ki, hogy az elválást az intézmény kezdeményezte, tehát Berecz Mátyás legutóbbi távozásával ellentétben most nem felmondott, hanem elküldték.

Az EgerInfó akkor megkerestük Mirkóczki Ádám polgármestert, hogy megtudják mi állt a kirúgás hátterében. A részletek alapján úgy tűnik, hogy Berecz Mátyás többszöri alkalommal nem jelent meg a munkahelyén, illetve onnan engedély és indoklás nélkül távozott – volt úgy, hogy kampányeseményre.

Néhány Vármúzeum béli forrás a lapnak elmondta, a feszültség nem elsősorban Ringert Csaba igazgató, hanem sokkal inkább a múzeum dolgozói részéről alakult ki eredetileg.

Az elmondások szerint sokaknak szemet szúrt, hogy miközben Berecz kollégái a munkaidejüket tiszteséggel letöltötték ügyelve a szabályokra, addig a képviselőjelölt gyakran hagyta el a munkahelyét engedély nélkül. Ez természetes módon a kollégák nemtetszését váltotta ki, akik közül néhányan nem restellték ezt a Múzeum igazgatója felé szóvá is tenni.

Vasárnap a Jobbik egri szervezete a rendkívüli taggyűlésen elsöprő többséggel úgy döntött, hogy feloszlatja magát és nem asszisztál tovább, ahogy ők fogalmaztak "biodíszletként" Berecz kampányához, amelyet szerintük a szocialista Mirkóczki Zita irányít – sokak számára elfogadhatatlan módon.

Az információt több, a neve elhallgatását kérő jobbikos is megerősítette. Az önfeloszlatásról és annak indokairól a mai napon értesítik a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos elnökségét.

A hetek óta tapasztalható feszültség a Jobbik és Berecz csapata között tehát nem volt alaptalan és ellenzéki szempontból a lehető legrosszabb forgatókönyvvel ért véget, hiszen köztudomású, hogy az egri választókerület legaktívabb, legszervezettebb és legnagyobb létszámú ellenzéki pártja a Jobbik volt, melyet az is bizonyít, hogy a tegnapi rendkívüli döntésüket a jelenlévők egyhangú akaratával, 18 igen szavazattal hozták meg.

Ezzel vége az összellenzéki összefogásnak Egerben, az önkormányzati élet után az országos politika tekintetében is.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-06-11 | 10:48
Hadházy: a parlamenti pártok úgy alkudoznak, mint a kofák

Hadházy: a parlamenti pártok úgy alkudoznak, mint a kofák

 • Újabb szereplő kritizálja az ellenzéki pártok paktumát az előválasztás előtt.
Bel 2021-06-25 | 14:00
Még hogy nincsen demokratikus kontroll: Áder János az Alkotmánybíróságra küldte a lakástörvényt

Még hogy nincsen demokratikus kontroll: Áder János az Alkotmánybíróságra küldte a lakástörvényt

 • Az Államfő szerint a törvény ellentétes az Alaptörvény több pontjával.
Bel 2021-07-04 | 13:44
Hivatalosan is bejelentette a Szentatya, hogy szeptember 12-én Magyarországra látogat

Hivatalosan is bejelentette a Szentatya, hogy szeptember 12-én Magyarországra látogat

 • Egyben köszönetet mondott a látogatásának előkészítéséért.
Bel 2021-11-22 | 07:25
Az embercsempész nyolc illegális migránst akart autójával Ausztriába vinni

Az embercsempész nyolc illegális migránst akart autójával Ausztriába vinni

 • Soproni Rendőrkapitányság járőrei 2021. november 22-én 0 óra 1 perckor Sopronhorpács külterületén, a 8627-es számú úton ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit, amit egy 51 éves német férfi vezetett.
 • Autóban a sofőrön kívül további nyolc, magát afgán állampolgárnak valló ember utazott.
 • Az illegális migránsok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetőt elfogták, majd a migránsokkal együtt a rendőrkapitányságra előállították őket.
 • A német férfival szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak.
 • Külföldi utasokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-08-18 | 11:54
Terepjáróval próbált 14 illegális migránst csempészni a román sofőr

Terepjáróval próbált 14 illegális migránst csempészni a román sofőr

 • Békés megyében, Magyarbánhegyes külterületén állítottak le a rendőrök egy autót, amelyet egy román férfi vezetett. 
Bel 2022-03-28 | 12:04
Szerb 15 fős MigránsTaxit fogtak el a rendőrök

Szerb 15 fős MigránsTaxit fogtak el a rendőrök

 • az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 108-as kilométerszelvényél a paksi pihenőben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Paksi Autópálya Alosztály járőrei ellenőriztek egy külföldi rendszámú Mercedes Vito típusú gépjárművet.
 • Az autót egy 34 éves szerb férfi vezette. A raktérben 15 fő - 11 férfi és 4 nő - utazott, akik török állampolgárnak vallották magukat.
 • Személyazonosságukat, valamint Magyarország területén való jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszaszállították az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • A szerb férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. 
Bel 2022-01-17 | 17:15
7 migránst csempészett az ukrán sofőr Szombathely mellett

7 migránst csempészett az ukrán sofőr Szombathely mellett

 • A rendőrök 2022. január 17-én, a délutáni órákban, a 87-es számú főúton, Szombathely térségében állítottak meg egy lengyel forgalmi rendszámú gépjárművet, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett. 
 • A gépkocsiban hét, magát szír állampolgárnak mondó személy utazott.
 • A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • Az ukrán férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.