Aki akarja, a 4. oltást is kérheti

Aki akarja, a 4. oltást is kérheti
  • Erről Gulyás Gergely beszélt a Kormányinfón.

Február 15-től az minősül oltottnak, aki három oltást kapott vagy a másodikat hat hónapon belül kapta meg - jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a csütörtöki Kormányinfón. A rezsicsökkentés havi negyven, évi pedig ötszáz ezer forint könnyebbséget jelent egy átlagos családnak - mondta a miniszter. A benzinár plafon bevált, ezért február közepén döntenek arról, hogy meghosszabbítják-e – fűzte hozzá. A tárcavezető megismételte, hogy a szerbekhez hasonlóan nálunk is bevezetik az élelmiszerárstopot. Ennek megfelelően pedig hat termék – a kristálycukor, a búzafinomliszt, az étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a farhát és a 2,8 százalékos tehéntej – esetében az árakat október 15-i szintre viszik vissza. Gulyás Gergely bejelentette, hogy március 10-én választja meg az Országgyűlés az új államfőt.

Február 15-től az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást, illetve azok, aki nem régebben mint hat hónapja kapták meg a második oltást - jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kiemelte, hogy ettől a naptól a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul. Hozzátette, hogy a harmadik oltást a második vakcina után négy hónappal már fel lehet venni, de hat hónappal utána már kötelező lesz, ahhoz, hogy érvényes maradjon az oltási igazolvány.

A fertőzések jelentős részét az új, omikron variáns okozza, ezért a következő hetekben a betegek száma jelentősen növekedhet – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki az év első kormányüléséről adott tájékoztatást.

A NÖVEKVŐ ESETSZÁMBÓL NEM KÖVETKEZIK ARÁNYOSAN NÖVEKVŐ BETEGSZÁM A KÓRHÁZAKBAN ÉS AZ ELHALÁLOZÁSOKBAN- emelte ki.

Ismertette a napi esetszámokat, amelyek 9 ezer fölé nőttek és ez a közeljövőben még magasabb is lehet. Franciaországban 360 ezer volt az új fertőzések száma.

JÓL ÁLLUNK A KÓRHÁZI KAPACITÁSOK TERÉN IS, ÖSSZESEN 8506 SZABAD ÁGY ÁLL RENDELKEZÉSRE- hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy a kórházi kapacitások 75 százaléka áll még rendelkezésre.

A védekezés lehetőségei adottak, összesen 9,2 millió oltóanyag van raktáron. Február első két hetében is folytatódik az oltási akció, amikor nem kell előregisztrálni az oltásokra.

Soha nem látott gazdasági növekedés

Gulyás Gergely elmondta, hogy a novemberi és decemberi adatok alapján 6,5-7 százalék között lehet a tavalyi GDP növekedés, amely 1990 óta a legmagasabb érték. Ez az érték még magasabb is lehetett volna a globális chiphiány nélkül.

A miniszter megismételte, hogy az emelkedő energiaárak miatti inflációs spirál miatt már eddig is több intézkedést hozott a kormány, hogy megvédje a magyar családokat az áremelkedésektől.

A REZSICSÖKKENTÉS EGY ÁTLAGOS HÁZTARTÁS SZÁMÁRA FÉLMILLIÓ FORINT MEGTAKARÍTÁST JELENT EGY ÉVBEN A PIACI ÁRAKHOZ KÉPEST.

A kormány február közepén dönt arról, hogy meghosszabbítsák-e a benziárplafont, amely megállította az árak emelkedését.

Gulyás Gergely sikeresnek nevezte a devizahitelek kamatstopját is, amiről kiemelte, hogy a veszteséget a bankoknak kell viselniük.

Élelmiszerárstop

Gulyás Gergely ezután megismételte Orbán Viktor miniszterelnök szerdai bejelentését:

február elsejétől hat termék árát hatóságilag rögzítik, ezt követően a tavaly október 15-i áron kell árulni ezeket a boltokban és üzletekben.

Az élelmiszerárstop a következő termékekre vonatkozik:

- kristálycukor
- búzafinomliszt
- napraforgó-étolaj
- a sertéscomb
- csirkemell
- csirkefarhát
- 2,8 százalékos tehéntej

Emlékeztetett, hogy a kormány az adócsökkentés oldalán áll és már korábban is több alapvető élelmiszer esetében is öt százalékra csökkent az általános forgalmi adó.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-11-11 | 07:28
132(!) illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök az éjszaka során Csongrád-Csanád megyében

132(!) illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök az éjszaka során Csongrád-Csanád megyében

  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zalai Megyei Rendőr- főkapitányság, a Szegedi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. november 10-én 23 óra 20 perckor 21 fő, 23 óra 45 perckor 15 fő,  november 11-én 1 óra 10 perckor 40 fő, 1 óra 40 perckor 13 fő, 3 óra 5 perckor 14 fő, 5 óra 30 perckor 19 fő és 6 óra 15 perckor 10 fő illegális migránst tartóztattak fel Röszke, Ruzsa, Deszk, Öttömös és Szeged-Gyálarét külterületén.
  • Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, pakisztáni, afgán, jemeni és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
     
     
     
     
     
     
Bel 2022-02-15 | 14:36
Szanyi Márki-Zayról: "Ez a pali az összevissza beszédével egyébként is szétzilál minden esélyt"

Szanyi Márki-Zayról: "Ez a pali az összevissza beszédével egyébként is szétzilál minden esélyt"

  • Szerinte ha a baloldali minsizterelnök-jelölt 40 százaléknyi esélyt lát a győzelmére, akkor az nulla.
Bel 2021-12-15 | 08:03
Álprobléma: 35 illegális migránst tartóztattak fel Balotaszállásnál

Álprobléma: 35 illegális migránst tartóztattak fel Balotaszállásnál

  • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. december 14-én 20 óra 50 perckor 35 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás közigazgatási területén.
  • Ellenőrzésük során a migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
  • A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2022-01-10 | 11:55
"Mára az egész MZP-jelenség egy két lábon járó, kínos szekunder szégyen"

"Mára az egész MZP-jelenség egy két lábon járó, kínos szekunder szégyen"

  • Második hete Márki-Zay Péter sértegetéseiről és otromba elszólásairól szól a hazai nyilvánosság.
  • Előbb újévi jókívánságaiban emlegette fel, hogy szerinte a fideszes idősek a járvány áldozatai és ez azért jó a baloldalnak, mert így kevesebb szavazója lesz a kormányoldalnak.
  • Ezt követően kapott egy felügyelőt maga mellé, az ex-televízós Péterfi Judit személyében, aki gyorsan szájkosarat tett az elszabadult hajóágyúra.
  • De ez is kevés volt, mert pár nappal később egy videóbejelentkezésben Márki-Zay Orbán állítólagos grazi kezeléséről hadovált.
  • Ezzel a legsötétebb Facebook-kommentelő színvonalára süllyedt le a baloldal miniszterelnök-jelöltje.
  • A BENNFENTES baloldali forrása mondta ezt portálunknak: "borzasztóan kínos, hogy a jelöltünk a Facebook kommentmezőjének legsötétebb bugyraiból bújt elő".
  • Márki-Zay elszólásai, otromba sértegetései miatt nem uralkodik hurráhangulat a baloldalon.
  • Ezt tetézte, hogy Márki-Zay a legutóbbi vasárnapi ömlengésében "bu*i zsidókról" értekezett, és utalt arra, tudja, kik a zsidók a Fideszben.
  • A BENNFENTES információi szerint ez már a budapesti baloldalnak is sok.
Bel 2021-06-11 | 13:49

Előválasztási színjáték: Jakab visszaszólt Hadházynak

  • Szerinte Hadházy a frontvonalon mutatta meg, hogy nem lehet rá számítani.
Bel 2022-01-18 | 19:17
Telefonon beszélt Donald Trumppal Orbán Viktor

Telefonon beszélt Donald Trumppal Orbán Viktor

  • Kölcsönös politikai támogatás és gratulációk.
  • Karácsony Gergely nem tudna egy ilyen telefonbeszélgetésben részt venni, mert egy árva hangot sem beszél angolul.