Alkudozás, feszültségek, mikromenedzsment - a 24 összeszedte az ellenzék kampányának gyengeségeit

Alkudozás, feszültségek, mikromenedzsment - a 24 összeszedte az ellenzék kampányának gyengeségeit
 • A baloldali propagandaportálnak névtelenül nyilatkozó ellenzéki politikusok és háttéremberek óvatosan elárulták: nem kifejezetten olajozott a baloldali miniszterelnök-jelölt és a pártok együttműködése.
 • A pártok szerint Márki-Zay stábja tele van képesség nélküli amatőrökkel, a 'vásáhelyi polgármester stábjának tagjai azonban az ellenzéki pártok embereit szidják, mondván, miattuk lett a Fidesznek kétharmada.
 • Feszültséget okoz Zaránd Péter kampányfőnök is, akiről senkinek sincsen jó véleménye.
 • Az utóbbi napokban a BENNFENTES is hasonló információkat hallott a baloldal környékéről.
 • Szervezetlenség, káosz, mindenbe beleokoskodó Márki-Zay, és borzalmas fluktuáció kísérti a stábokat.
 • A BENNFENTES informátora szerint Márki-Zay kampánystábjába egyre gyengébb képességű embereket vesznek fel, mert miután a korábbi emberek kipörögnek, más nem vállalja a feladatokat.
 • Ezekkel az emberekkel mindent újra, az elejétől kell kezdeni, be kell őket tanítani, de ez csak viszi az időt és az energiát.
 • A kilépő, az egész cirkuszt maguk mögött hagyó stábtagok pedig nyíltan "bolondnak", "őrültnek" nevezik a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, vagy egyszerűen lehülyézik.

Karácsony visszalépése komoly indulatokat keltett, Márki-Zay győzelme "sokkolta" a pártvezetők, aktivisták egy részét. Bizalmatlanság, "alkudozás, csencselés" zajlik a baloldali összefogásban – a 24.hu ellenzéki politikusokkal, háttéremberekkel beszélgetett, szemlézi az írást a Mandiner.
 
"Beragadt az ellenzék: törés és feszültség van Márki-Zay stábja és a pártok közt, és nem csak ez a baj" – olvasható a 24.hu szerdai írásában. Mint a portál fogalmaz: ellenzéki pártok tucatnyi politikusaival, háttéremberével beszélgettek, hogy megértsék, "miért állt le az ellenzék az előválasztás után, és miért alakulhatott ki az az érzés széles körben, hogy valami nem stimmel".

Márki-Zay győzelme "sokkolta" az ellenzéket

Mint a portál fogalmaz: "a pártok politikusai, háttéremberei – akik névtelenséget kértek cikkünkben – nehezen találják a hangot Márki-Zay Péter stábjának tagjaival, a döntési rendszer pedig nehézkes, lassú. Érzékelhető elégedetlenség alakult ki Zaránd Péter kampányfőnökkel szemben is, hogy a hetedik frakcióról vagy a betűtípusvitáról ne is beszéljünk".

A 24.hu szerint a baloldali előválasztás végeredménye "nemcsak meglepte a pártokat, de a vezetők, aktivisták egy részét – egy MSZP-s politikus szavával élve – sokkolta". Mint írják: az, hogy Márki-Zay Péter megverte a második fordulóban Dobrev Klárát – miután Karácsony Gergely visszalépett a javára – olyan helyzetet állított elő, amire az ellenzéki szereplők közül senki sem számított.

"Minden arra volt kalibrálva, hogy egy első fordulós Dobrev-győzelem után végül Karácsony nyer, minden párt ezzel számolt. Aztán az utolsó héten bedőlt ez a sztori" – nyilatkozta az egyik párt befolyásos embere a portálnak. Az új szituáció pedig bizonytalanságot, sőt bizalmatlanságot is hozott – teszik hozzá.

"Az előválasztás után minden párt más és más miatt lehetett csalódott"

A 24.hu cikke szerint "az előválasztás után minden párt más és más miatt lehetett csalódott". Mint írják: Karácsony visszalépése rengeteg pénz elégetését jelentette a mögötte állók számára, ugyanakkor az még a szűkebb stábon belül is komoly indulatokat keltett – az MSZP-ről nem szólva –, hogy a második forduló előtt Karácsony önként kiszállt a versenyből. ( A BENNFENTES információi szerint az LMP - mely pártnak jelöltje volt Karácsony - a Demokratikus Koalíció vezetőitől tudta meg, hogy Karácsony visszalép.) A Jobbikot Jakab Péter sima kiesése sokkolhatta, mivel arra mutatott rá, hogy a komoly energiákat mozgósító vidékjárás, illetve Jakab aktív Facebook-jelenléte nem vagy csak alig volt szavazatra váltható.

A Momentum amúgy sem tárgyalt igazán jól tavasszal és nyáron, Fekete-Győr András pedig kifejezetten gyenge kampányt futott, és tök utolsó lett. Az LMP-nek pedig az volt a legnagyobb eredménye, hogy egyáltalán meghívták az ellenzéki asztalhoz, és ezzel reményt kapott egy frakcióra a következő parlamentben, amit saját erejéből aligha csíphetne meg. Hiába nyerték meg a legtöbb körzetet, a DK-ban sem lehetettek igazán elégedettek."

Olyan valaki győzött, aki szitokszóként használta Gyurcsány Ferenc nevét az előválasztás során, aztán pedig azt kérte az elnökünktől, hogy ne kampányoljon. Én ezt politikusként még le tudom nyelni, de az aktivistáinknak ez elképesztően rosszul esik" – nyilatkozta a lapnak egy győztes DK-s jelölt.

Bizalmatlanság, "alkudozás, csencselés"

A 24.hu írása szerint egy ellenzéki politikus így összegzi a helyzetet: "Nincs olyan felállás, hogy ez a kirakós, a sok egyeztetés a hét szereplő közt, akik között számos érdekellentét is van, könnyű legyen. Pláne úgy, hogy bizalmatlanság és más tényezők is nehezítik ezt. Ha valaki enged, akkor egyből kér érte valamit. Ha Márki-Zay lemond a hetedik frakcióról, kér érte valamit, például nagyobb beleszólást a kampányba. Alkudozás, csencselés megy: pont úgy, mint egy koalíciós kormányban."

A következő nagy dielmma a listaállítás lehet a 24 összegzése szerint, mert egyelőre minden párt 30%-kal több helyet kér, mint amennyire lehetőség van.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-12-10 | 10:53
Az ellenzék messiása már a b.zi zsidózásnál tart

Az ellenzék messiása már a b.zi zsidózásnál tart

 • Ostoba, trágyával etetett fideszesek, tudatlan, sötétségben tartott vidékiek - Márki-Zay minden héten képes megsérteni egy-egy csoportot.
 • Most "Orbán melegházasságban élő homofób zsidó tanácsadóját" emlegetve akadt ki Márki-Zay Péter.
Bel 2021-07-20 | 14:52
Abszurd ellentmondásoktól hemzseg a "lehallgatási borány"

Abszurd ellentmondásoktól hemzseg a "lehallgatási borány"

 • Vasárnap este óta semmi sem történik az országban az ellenzéki média szerint, csak a Pegasus-botrány: ez az összehangolt nyomás egy nemzetközi akció része lehet.
 • Roppant hasonlatos az Észak-Macedón kurzusváltást megelőző botrányhoz, azzal a különbséggel, hogy ott valóban tízezreket hallgathattak le.
 • Szupertitkos kémprogramról írnak, holott a létezése 2016 óta ismert.
 • Azt írják, a csúcstechnológiájú kémprogram nem hagy nyomot maga után, ám egy Soros György fizette szervezet képes volt annak nyomait kimutatni.
 • Egy 300 fős telefonszám-listára hivatkoznak, de a listát nem tárják a közvélemény elé, miközben azt állítják, számtalan olyan telefonszám szerepel rajta, mely bűnözőkhöz köthető.
 • Közben azt is elsimerték, az, hogy egy telefonszám szerepel a listájukon, az nem jelenti azt, az adott telefont fel is törték a kémszoftverrel.
 • Van egy technikai jellegű probléma is: iOS-en már rég nem futtatható ez a bizonyos Pegasus. Egészen pontosan a 9.3.5-ös verzió óta, amely 2016. augusztus végén jött ki. Vagyis az ilyen esetekre felkészült tényfeltáró újságírók elméletileg is csak akkor kerülhettek ebbe a helyzetbe, ha 6 éve egyszer sem frissítették volna a telefonjaikat. Ez kissé hihetetlennek tűnik.
 • Egyébként is, semmilyen bizonyítékot nem tártak az ellenzéki médiumok az érdeklődők elé, csupa sejtetés és feltételezés minden egyes cikk.
 • A Soros György által fizetett média csak a Társaság a Szabadságjogokért képviselőit és egyéb, a spekuláns milliárdos által eltartott civil szervezeteket szólaltat meg az ügyben.
 • De minden egyes cikk telis-tele van ellentmondásokkal: korábban arról tudósítottak, a csúcsszoftver nyomait a Soros-fizette Citizen Labs az Amnesty által hitelesítetten megtalálta a telefonjaikon.
 • A szintén a Soros György fizette 444-hez tartozó Qubit portálon pedig azt írták, hogy a szoftver nyomtalanul, egyetlen jelet sem hátrahagyva képes eltűnni a feltört telefonokról, ha az operátorok úgy döntenek.
 • Ráadásul a szoftver csak 24 órás periódusban képes megfigyelni a célszemély okostelefonját.
Bel 2021-07-28 | 15:00
Lengyel László Karácsonyról: semmilyen eredményt nem tud felmutatni a Főváros élén

Lengyel László Karácsonyról: semmilyen eredményt nem tud felmutatni a Főváros élén

 • Lengyel László baloldali közgazdász szerint Gyurcsány árnyékként lebeg az ellenzéki összefogás fölött.
 • Tamás Gáspár Miklós pedig azt mondta a Politiconak: a rasszizmus, és a szexizmus is jelen van a kétségbeesés szülte ellenzéki összefogásban.
Bel 2021-10-21 | 11:40
Egy kalandor, hűtlen politikus portréja: Karácsony "unta" a vitákat

Egy kalandor, hűtlen politikus portréja: Karácsony "unta" a vitákat

 • Bukását követően intenzív gyászmunkában van a Főpolgármester.
 • Azt próbálja magyarázni, hogy miért adta fel a küzdelmet, és miért hagyta magukra azokat, akik hittek benne.
 • Karácsony egy friss interjúban megüzente, "unta" a vitákat, és nem volt 100%-ig benne a kampányában.
Bel 2021-09-06 | 09:50
Migránstaxi: két járműben 31 illegális migráns

Migránstaxi: két járműben 31 illegális migráns

 • Kunfehértónál és Soltvadkertnél fogták el a rendőrök az embercsempészeket.
Bel 2022-04-13 | 10:42
A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét

A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét

 • A beoltottak száma 6 404 541 fő, közülük 6 190 140 fő a második, 3 854 092 fő a harmadik, 276 208 fő már a negyedik oltását is felvette.
 • 2740 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 876 946 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 26 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 742 051 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 89 057 főre csökkent.
 • 1717 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 47-en vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-12-13 | 12:07
Völner Pál feltétel nélkül támogatja mentelmi jogának kiadatását

Völner Pál feltétel nélkül támogatja mentelmi jogának kiadatását

 • Az ellenzékben közben ÁFA-, és vád alatt álló adócsalók, korrupciós ügyekbe keveredett alakok, offshorozók, antiszemita politikusok és EU-s pályázati csalások érintettjei határozzák meg a politikát, ők az ellenzék "első vonala".
 • A baloldalon soha nem mondanak le, és soha nem ismerik el, ha hibát vagy bűnt követtek el.
Bel 2022-07-04 | 07:54
Álprobléma: 84 illegális migránst fogtak el hajnalban

Álprobléma: 84 illegális migránst fogtak el hajnalban

 • Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. július 4-én 0 óra 5 perc és 5 óra 45 perc között Gara, Tompa, Katymár, Bácsborsód és Kiskunfélegyháza térségében hat esetben összesen 81 külföldit tartóztattak fel.
 • Magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.
 • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.