Dominika, Florida, Dubai - luxusnyaralásokon múlatta az időt Márki-Zay marketingese, mielőtt visszarendelték

Dominika, Florida, Dubai - luxusnyaralásokon múlatta az időt Márki-Zay marketingese, mielőtt visszarendelték
  • A világkörüli útról rendelték újra Magyarországra, ahogyan a BENNFENTES azt hétfőn délelőtt megírta.

Dubajban, Floridában és a Dominikai Köztársaságban, luxusnyaralásokon töltötte idejét az utóbbi hetekben Gurzó Ákos, Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt kommunikációs vezetője. Gurzót a baloldali politikus fő stratégájának tartják - írja a hirado.hu portál.
 
Miközben a baloldali aktivisták a hideg télben próbálják összegyűjteni az ellenzék által kezdeményezett népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat, addig Márki-Zay Péter kommunikációs vezetője jóval kellemesebb klímán töltötte az utóbbi másfél hónapot.


"Vissza az örök nyárba" – dicsekedett közösségi médiás posztjában november közepén Gurzó Ákos, amikor Dubajból, az Egyesült Arab Emírségek ikonikus, luxusáról elhíresült városából jelentkezett be. A kép egy medencés luxushotelben készülhetett.

Egy nappal később ugyanonnan ("For popular demand", vagyis "közkívánatra") kísérőszöveggel posztolt. A képen egy koktél (talán mojitó), a háttérben a Burj Kalifa. (Érdekesség, hogy Márki-Zay Péter legutóbb arról beszélt, hogy szerinte azért lenne jó a kórházak eladása, mert a magánegészségügyben akár "fűszoknyás lányok" is felszolgálhatják a mojitót).


"Szóóó örökké nyár" – néhány héttel később, már decemberben, a floridai Ocean Ridge nevű üdülőhelyről jelentkezett be, ezúttal is egy koktél kíséretében.


Egy héttel később pedig a Dominikai Köztársaságból, Puerto Platából posztolt, a medence, a koktél és az "örökké nyár" felirat itt sem maradt el.


Szilveszterre Gurzó visszatért Floridába, az állam déli részén lévő szigetek közül Key Largót választotta, a szokásos koktél és medence szinte már kötelező elem. A bejegyzésből nemcsak az derült ki, hogy a kampányfőnök innen csodálta meg "az év utolsó naplementéjét", hanem az is, hogy melyik luxushotelben pihente ki 2021 fáradalmait.

A Playa Largo Resort & Spa, – mely magát "Florida Keys gyöngyszemének" nevezi – közvetlen az óceán partján helyezkedik el, mindössze egyórás autóútra Miamitól. A hotel bemutatkozó leírása szerint a kényelem oázisa, ahol 177 luxusszoba, luxuslakosztály és bungaló, valamint egy tengerparti ház közül választhatnak szálláshelyet a vendégek.



Azt nem tudjuk, hogy Márki-Zay Péter kampányfőnökének melyikre esett a választása, de annyi bizonyos, hogy egy kétszemélyes szoba ára éjszakánként 200 ezer és negyedmillió forintnyi dollár között mozog. Erre jön rá a napi körülbelül tizenötezer forintnyi "idegenforgalmi adó", amiért wifi, napozóágy és biciklikölcsönzés is járt.

De kicsoda ez a titokzatos kampányfőnök, aki nemrég körbeutazta a világ kedvelt luxusnyaralóhelyeit? Gurzó Ákos akkor került a figyelem középpontjába, amikor Márki-Zay Péter megnyerte a baloldali miniszterelnök-jelölti előválasztást. Akkor több baloldali lapnak is nyilatkozott, így kiderült, hogy sokáig újságíróként dolgozott, majd marketingszakember lett, nemrég tért haza Amerikából, hogy segítsen Márki-Zaynak.

A szakember a közös ellenzéki kormányfőjelölt egyik legfontosabb háttérembere, ezt jól jelzi, hogy győzelmi beszédekor elsőként hívta fel maga mellé a színpadra, és elárulta, hogy a kampánya jelmondata, vagy éppen a folyamatosan hordott kék szalag is Gurzó ötlete volt – írta a vele készült portréinterjúban a Népszava. A Telex pedig (a 444-re hivatkozva) azt írta, hogy Márki-Zay szervezete, a Mindenki Magyarországért Mozgalom kereste meg Gurzót, "látva, hogy otthonosan mozog az amerikai politikában". Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke szerint pedig sokan Gurzót Márki-Zay "eddigi sikerinek motorjaként tartják számon".

Az utóbbi időben Márki-Zay Péter a fent idézet mojitós nyilatkozata mellett újévi beszédében megsértette az időseket, máskor pedig az újságírók elől kellett menekítenie sajtófőnökének, nehogy válaszoljon a kínos kérdésekre. Emellett jelentősen elmarad a várakozásoktól a baloldal népszavazási kezdeményezésének aláírásgyűjtése. Karácsony Gergely korábban úgy fogalmazott, hogy még 2021-ben összegyűjtik a szükséges 200 ezer aláírást. Ehhez képest a hírek szerint január első hetére is csupán a felénél tartanak. Miközben a baloldali miniszterelnök-jelölt kampányfőnöke külföldön nyaralt.

Gurzó egy friss poszt szerint az új évet már ismét Európában töltötte, bejegyzése szerint Zürichből repült Budapestre, "vissza a munkába". Feltehetően itt szállhatott át, hogy valamelyik korábbi luxusnyaralás helyszínéről Budapest felé vegye az irányt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-03-16 | 09:14
Csütörtökön, pénteken és szombaton újabb oltási akció lesz

Csütörtökön, pénteken és szombaton újabb oltási akció lesz

  • A beoltottak száma 6 399 413 fő, közülük 6 180 406 fő a második, 3 829 875 fő a harmadik, 236 168 fő már a negyedik oltását is felvette.
  • Múlt hét péntek óta 4902 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 819 264 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Az elmúlt öt napban elhunyt 178 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 663 907 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 110 526 főre csökkent.
  • 2259 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 101-en vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2022-02-01 | 09:39
Az ellenzéki képviselők szidják a gazdasági helyzetet, de az állampapírokat úgy veszik, mint a cukrot

Az ellenzéki képviselők szidják a gazdasági helyzetet, de az állampapírokat úgy veszik, mint a cukrot

  • Miközben minden hullámhosszon azt hazudják az ellenzéki politikusok, Magyarország tönkrement, az állampapírokat nagyon szeretik.
  • A jobbikos Brenner Koloman is bezsákolt állampapírból, 7,7 millióról 13 millióra növelte az általa birtokolt kötvényt.
  • Brenner Kolomannak 2018-as vagyonnyilatkozata szerint egyetlen forint megtakarítása sem volt.
Bel 2021-06-03 | 14:00

Drága mulatság Karácsony "hiperpasszív" angolja: hivatalosan eddig 9,2 milliót költöttek tolmácsra és fordításokra a Városházán

  • Az utóbbi hetek legforróbb témája, hogy Karácsony Gergely Főpolgármester éppen mit hazudik a nyelvvizsgájáról, a nemlétező PhD-fokozatáról, vagy éppen az angoltanulásban őt hátráltató, de állítólag már kinőtt diszlexiájáról.
  • Közérdekű adatigénylésből most kiderült: a Főpolgármester "hiperpasszív" angolja olyannyira hiper és passzív, hogy az eddig 7,5 millióba került az adófizetőknek.
  • A közzétett listával kapcsolatban azonban vannak kérdőjelek, abból egy sor olyan esemény kimaradt, ahol elviekben szüksége volt Karácsonynak tolmácsra.
Bel 2021-12-14 | 12:19
A havas bokrok alatt bujkált 46 illegális migráns

A havas bokrok alatt bujkált 46 illegális migráns

  • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. december 14-én 9 óra 50 perckor 46 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod közigazgatási területén.
  • Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
  • A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-06-26 | 17:26
Mint két óvónéni kísérgette Cseh és Donáth Fekete-Győrt annak nyugat-európai körútján

Mint két óvónéni kísérgette Cseh és Donáth Fekete-Győrt annak nyugat-európai körútján

  • Twitter-csatornáik szerint Cseh Katka és Donáth Anna mindenhová elkísérte a Nyugat-Európában haknizó Fekete-Győrt.
  • Feltehetően nem akarták, hogy a lila párt elnöke annyira felsüljön a párt nyugati kapcsolatai előtt, mint idehaza a Partizán interjúban.
Bel 2022-02-08 | 11:39
Karácsonyt annyira elfárasztotta a semmittevés, hogy síparadicsomba utazott pihenni

Karácsonyt annyira elfárasztotta a semmittevés, hogy síparadicsomba utazott pihenni

  • Budapest hiperpasszív első emberét megviseli a munkának álcázott facebookozgatás.
Bel 2022-08-16 | 07:57
A 18 éves szlovák 27 migránst csempészett

A 18 éves szlovák 27 migránst csempészett

  • A Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Csávoly térségében 2022. augusztus 16-án 2 óra 35 perckor intézkedés alá vontak egy cseh rendszámú furgont, amelyet egy 18 éves szlovák férfi vezetett. Rajta kívül a járműben 27 külföldi tartózkodott.
  • Sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
  • A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak.
  • A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.