Rejtélyes vagyon: Karácsony embere kétmilliárdos villában él, 100 milliós autóval furikázik

Rejtélyes vagyon: Karácsony embere kétmilliárdos villában él, 100 milliós autóval furikázik
  • Mártha Imre a Gyurcsány-korszakban került az állami MVM csúcsvezetői közé, majd a 2019-es önkormányzati választásokat követően a fővárosi közműcégekhez.
  • Ezeket a javaslatára vontak össze egyetlen nagy közműholdingba, amelybe beolvasztottak minden korábbi fővárosi céget, a távhőtől a főkerten át a temetkezésig.
  • A hivatalos indoklás a spórolás volt, de ezt eddig csak a dolgozókon, családos embereken hajtották végre, csoportos létszámleépítések formájában.
  • Mártha Imre amellett, hogy az őszi időben a spanyol partoknál yachtról tolja a home office-t egy csinos szőke társaságában, nyáron azzal hergelte a melósokat, hogy svábhegyi úszómedencés villájából "dolgozott" a medence szélén ülve.
  • A villa legközelebbi családtagjainak cégeire van írva.
  • Nagy kérdés, hogy erre a megdöbbentő vagyonra hogyan tett szert a 'csúcsmenedzser', még ha minden posztján nagyon jó fizetése is volt.
  • Mint ismert, Karácsony Ggergely a sikertelen miniszterelnök-jelölti kampányának az volt az üzenete, hogy ő majd a 99% érdekeit képviseli a kiváltságos 1% helyett.
  • Láthatóan kevés sikerrel megy ez még Budapesten is.

Több mint kétezer négyzetméteres, minimum 2 milliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él és egy 100 milliós luxusautóval, Bentley-vel jár a fővárosi közműcégek csúcsvezetője, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasa, Mártha Imre.

A Metropol szerdai számában újabb bizonyítékok jelentek meg Karácsony Gergely kedvenc cégvezére, a Gyurcsány-fiókának nevezett Mártha Imre meghökkentő vagyonáról.

Luxusutak a világ legdrágább helyeire, napi 1 millió 600 ezres szállodaszámlák, 15 milliós karórák, jachtutak csaknem meztelen hölgyek kíséretében.

Nagy visszhangot keltett a Metropol cikke a fővárosi köztisztaság, a Főtáv, a kertészet és a temetkezés csúcsvezetőjének luxuséletmódjáról. Még a baloldali orgánumok is találgatják, vajon mennyi lehet Mártha Imre jövedelme.

Időközben újabb leleplező bizonyítékok jutottak a Metropol birtokába. A szerdai számában a lap azt írja: egymást érik a lap e-mail-címén a magukat becsapottnak és megalázottnak érző dolgozók levelei. Küldtek például fotókat arról, hogy Mártha Imre még a nyáron, munkaidőben(!) úszómedencés posztokkal provokálta a munkatársait.

A fővárosi cégvezér a levelek állítása szerint jellemzően alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnik, elutazik, akár hetekre. A levelek írói állítják, hogy ezek a felvételek olyan napokon készültek napközben, amikor Mártha Imre elvileg dolgozott, és nem volt szabadságon. Azt azonban fontosnak tartotta, hogy egy-egy provokatív posztot kitegyen, megmutatva, hogyan is tölti a home office-ban "swimming pool" mellett a "munkaidejét"


Az egyik levélíró szó szerint ezt írta: "A tisztelt vezérigazgató ÚR – mert így kell szólítanunk – a többi vezetővel együtt csak néhanapján jár be, akkor is legfeljebb 1-1 órára. Aztán hazamegy úszkálni a fűtött medencébe."

Ami azonban még beszédesebb, hogy Mártha Imre hol készítette ezeket a felvételeket. A Metropolhoz eljuttatott dokumentumok szerint a fővárosi közműcégek első számú vezetője a Svábhegy egyik legdrágább utcájában, a György Aladár utcában él egy egészen pontosan 2240 négyzetméteres vadonatúj villában. Ami a mai budapesti, 12. kerületi ingatlanárakat figyelembe véve minimum 2 milliárd forintot ér. Az már csak "taktikai húzás" lehet, hogy a villát a Mártha Imre legközelebbi hozzátartozói tulajdonában álló cég nevére íratták.


A Metropol munkatársai utánajártak, a villában egyedül Mártha Imre lakik. A szomszédok állítják, hogy rendszeresen csak őt látják ki- és bejönni a kapun.

Később érkezett néhány újabb meglepő fotó a Metropol szerkesztőségébe. Állítólag ezeket is feldühödött budapesti közmű­alkalmazottak készítették, akik megalázva érzik magukat az általuk Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér provokáló gazdagságától. A képek azt bizonyítják, hogy Mártha Imre, miközben napközben a szolgálati Skodát használja, amint hazamegy, nyomban átül egy 100 milliót érő Bentley-be, a világ egyik legdrágább autójába.
Mártha Imre munkatársainak először egy olyan dicsekvő poszt lett gyanús, amit a svábhegyi villa teraszáról tett ki a fővárosi közműcégek első számú vezetője. Ezen felfedeztek egy Bentley feliratú különleges bögrét, amihez csak a luxusautó márkakereskedésében lehet hozzájutni.



Ezután döntöttek úgy, hogy alaposabban is körülnéznek. Sikerült is lefényképezniük az általuk csak Gyurcsány-fiókának, esetleg gunyo­rosan "Mártha úrnak" mondott cégvezetőt a 100 milliós luxus­autóban.

A dolgozók számára továbbra is csak egy kérdés marad. Hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek, miből telik 2 milliárdos villára, 100 milliós autóra, 15 milliós órára és napi másfél milliós szállodaszámlára, miközben sorozatosak az elbocsátások a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a Temetkezési Vállalatnál? Miből telik minderre, miközben szeméttárolókat és jegyautomatákat szerelnek le Budapesten takarékossági okok miatt?

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-09-29 | 12:25
Érvényes EU-s adószámmal rendelkezik a fehérvári offshoreos jelölt cége - a jelöltnek le kellett adnia a szlovák adóhivatalnak egy igazolást a jövőbeni forgalomról

Érvényes EU-s adószámmal rendelkezik a fehérvári offshoreos jelölt cége - a jelöltnek le kellett adnia a szlovák adóhivatalnak egy igazolást a jövőbeni forgalomról

  • Újabb dokumentumokat hoz nyilvánosságra a BENNFENTES a székesfehérvári, offshore-botrányba gabalyodott DK-s jelölt cégéről.
Botrány 2021-11-22 | 16:02
A családos Jakab egy újabb rejtekhelyen bukott le a szeretőjével

A családos Jakab egy újabb rejtekhelyen bukott le a szeretőjével

  • A Bors újságírói fölfedezték a pártelnök igazi rejtekhelyét, amit a képek szerint egy hölggyel oszt meg, aki nem a felesége.
  • A Jobbik elnöke tagad és perrel fenyegetőzik, de a Bors videóján tökéletesen látszik, hogy a hölgyismerős éjszakára érkezik a közös otthonba.
  • Jakab erről azt állítja, csak dolgoznak abban a lakásban, de a videón jól láthatóan utazóbőrönddel érkezik oda.
  • Ha minden úgy van, ahogyan Jakab állítja, akkor a Jobbik elnöke éjt-nappallá téve dolgozik.
Botrány 2021-05-09 | 18:57
Porosenko volt ukrán elnök titokban offshore cégeket irányított, ezek mind az osztrák Raiffeisennél bankoltak

Porosenko volt ukrán elnök titokban offshore cégeket irányított, ezek mind az osztrák Raiffeisennél bankoltak

  • A Petro Porosenko által ellenőrzött offshore cégek vagyontárgyai között drága műalkotások, köztük Ilja Repin festménye és Salvador Dalí szobra is szerepel.
  • Az osztrák Raiffeisen Bank lehetővé tette a megtévesztést, mivel Porosenko egyik munkatársát tüntette fel a cégek valódi tulajdonosaként.
  • Porosenko legalább hat offshore fedőcéget irányított, amelyek több tízmillió dollár értékű tranzakciókat bonyolítottak le, többek között luxusbútorokat és drága műkincseket vásároltak számára.
  • A cégek az osztrák Raiffeisen Bank International banknál vezették számláikat, a banknál Porosenko régi munkatársát tüntették fel tulajdonosként és végső kedvezményezettként.
  • További 11, a Raiffeisennél bankoló offshore cég szintén kapcsolatban állt Porosenko üzleti birodalmával.
Botrány 2023-06-02 | 11:28
EXKLUZÍV FOTÓK az elhíresült katonai "szívatásról" – így hazudik a dollármédia Gyurcsányék parancsára

EXKLUZÍV FOTÓK az elhíresült katonai "szívatásról" – így hazudik a dollármédia Gyurcsányék parancsára

  • Áll a bál a honvédségnél: a HM egyes dolgozói kikeltek magukból, amiért katonaként katonai kiképzésre kellett menniük.
  • A BENNFENTES megszerezte a hírhedt, "megalázó" kiképzés fotóit, a kiképzés részleteit és a kiképzésről szóló jelentést is.
  • Alighogy kinevezték, Böröndi Gábor vezérkari főnök a dollármédia támadásainak kereszttüzében találta magát.
  • Böröndi Gábort és a honvédséget legújabban azzal vádolta meg a hvg.hu Vadai Ágnes gyurcsányista politikussal karöltve, hogy "váratlan és furcsa ’kiképzésre’ küldtek több katonát Böröndi Gábor vezérkari főnökként tartott első vezetői értekezlete után, méghozzá ’szívatási’ céllal, bosszúból."
  • A kormányellenes propagandamédiát Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa, Gyurcsány Ferenc legnagyobb rajongója, egykori honvédelmi államtitkár riadóztatta. Ő 2007 júliusától 2009 áprilisáig, majd a Bajnai-kormány megalakulását követően 2010-ig a Honvédelmi Minisztérium államtitkára volt.
  • Vadai nevéhez a Magyar Honvédség lezüllesztése, eszközeinek elherdálása, a honvédség személyi állományának elsorvasztása és Magyarország védelmi képességeinek leépítése fűződik.
  • A magyar honvédelem megerősítésének mind idehaza, mind külföldön vannak ellendrukkerei.
  • Ennek oka, hogy hazánk jó ütemben, jóval az orosz-ukrán háború kipattanása előtt megkezdte a haderő modernizálását és a magyar védelmi ipar kiépítését.
  • A cél egy teljesen új alapokra helyezett, ütőképes és modern hadsereg fölépítése, és ez sokaknak nem tetszik.
  • A régmúlt gyurcsányi embereinek azért nem, mert az ő tehetségükből csak a honvédség szétverésére futotta.
  • A külföldi ellenérdekeltek pedig azért nem szimpatizálnak e nagyszabású magyar törekvéssel, mert Magyarország jó előre megrendelte a csúcsminőségű védelmi eszközöket, és most a háború miatt nagy a sorban állás és a tolongás a nemzetközi piacokon az eszközökért: a gyártók évekre előre lekötötték kapacitásaikat, és egyelőre nem tudnak több megrendelést teljesíteni.
Botrány 2021-07-18 | 18:24
Gyermekeknek szóló homoerotikus reklámkönyv a Mc Donald's gyorsétteremlánc kínálatában Ausztriában

Gyermekeknek szóló homoerotikus reklámkönyv a Mc Donald's gyorsétteremlánc kínálatában Ausztriában

  • Áll a bál a szülök körében.
  • Főszerepben a rózsaszín tütü.
Botrány 2021-07-21 | 15:05
Mit lehet tudni Cseh Katalin korábbi cégéről?

Mit lehet tudni Cseh Katalin korábbi cégéről?

  • Az elmúlt években 285 706 274 forintnyi EU-s támogatást nyert el az a Pannónia Nyomda Kft., amelyet 2013-2018 között Cseh Katalin, jelenlegi momentumos európai parlamenti képviselő vezetett, majd átadta azt egy, a családdal közel évtizede együttműködő strómannak.