Kataklizma a baloldali bukásspirálban: Donáth Annát emlegetik Márki-Zay helyett

Kataklizma a baloldali bukásspirálban: Donáth Annát emlegetik Márki-Zay helyett
  • Olyannyira nagy a baj a baloldalon, hogy a BENNFENTES információi szerint Donáth Annát akarja előhúzni a baloldali elit a kalapból.
  • Azt a Donáthot, aki nagyon jó barátnője Gyurcsánynénak, az édesapja pedig Gyurcsány személyes családi jó barátja.
  • Donáth kifogástalan kommunista pedigrével rendelkezik, nagyapja Rákosi titkárságvezetője volt, majd Nagy Imre mellett dolgozott a padlássöprések idején; apja pedig MSZP-s képviselő volt korábban.
  • Brüsszelben pedig minden, Magyarország ellen hozott hazug határozat mögé beállt.
  • A BENNFENTES írta meg korábban: azzal, hogy Donáth lett a Momentum új elnöke, Gyurcsány "körön belül" tartja a Momentumot.
  • Fennállt ugyanis annak veszélye, hogy az előválasztást követően Márki-Zay teszi rá a kezét a Momentumra, ugyanis ők álltak a leghamarabb mellé.
  • Donáth amint elnök lett, azonnal páros lábbal szállt bele Márki-Zayba, a migránsozásába, és hogy az ellenzék elvesztegetett egy hónapot.
  • Ha lecserélik Márki-Zayt, ahogyan arról a pletykák szólnak, akkor az előválasztásnak semmi értelme sem volt.
  • Személyi válságról-válságra bukdácsol a baloldal.

Megkérdezték Márki-Zayt: januárban megbuktathatják és Donáth Anna lehet a miniszterelnök-jelölt? - írja az ATV portálja.

Az ellenzék miniszterelnökjelöltje szerint Molnár Zsolt erős fideszes kapcsolatokkal rendelkezik, a Jobbik nem száll be megfelelő mértékben a kampányba. Minderről Márki-Zay Péter a szabadeuropa.hu-nak beszélt.

Az interjúban Márki-Zay kijelentette, hogy "rengeteg áruló van" az ellenzékben, ezért aztán a Fidesz nagy mértékben tudja befolyásolni az ellenzék politizálását. Az "árulók" közül szerinte vannak aktívak és kevésbé aktívak. "Sokszor úgy néz ki, mintha csak az ostobaság vagy az önzés, de az esetek jelentős részében szerintem valójában a Fidesz van a háttérben. Amikor valaki feltűnően az ellenzék ellen és a Fidesz érdekében politizál az ellenzéken belül, akkor mindig ott a gyanú, hogy a Fidesz mozgatja" – fejtette ki bővebben Márki-Zay Péter a szabadeuropa.hu-nak.

Márki-Zay kifejtette véleményét néhány, az ellenzékben és környékén szereplő politikusokról és pártközeli személyekről.

- Bajnai Gordonról: nem tartja táskás embernek, és feltette neki a kérdést, hogy miért tárgyalt a budapesti Városházáról orosz oligarchákkal, de számára megnyugtató választ kapott.

- Molnár Zsoltról: "hosszú múltja van. Én úgy látom, hogy most az ellenzék építésén dolgozik, ez pozitívum. De ő biztos, hogy nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik a Fidesz felé."

- Gyurcsány Ferencről: "biztos vagyok benne, hogy ha látható helyen szerepelne az ő neve, akkor a választást elveszítettük".

- Bige Lászlóról, ha igaznak bizonyulnak az ellene felhozott vádak: "Biztatom majd a hatóságokat, hogy lépjenek fel ellene."

- a Jobbikról: "Évente 2,7 milliárdja van a Jobbiknak. De ebbe a konkrét kampányba alig szállt be. Egyelőre százmilliót sem tud beletenni a kampányba, vagy nem akar."

Márki-Zay szerint felháborító, hogy akár nyerhető, akár nyerhetetlen körzetekből bárkit feltesznek az ellenzék közös listájára a pártok, akiknek a listával kapcsolatos húzásaival nem elégedett. "a pártok azt ígérték, hogy figyelembe veszik a kéréseimet. Én elmondtam, de – amint látszik – nem mindig vették figyelembe. Néha felhívtak, megnyugtattak, hogy ez és ez sikerült, az nem került rá, mondom, szuper. Aztán meg más neveket látok, hogy rajta vannak."

"Volt olyan megkeresés, amikor valaki megkérdezte, hogy mennyivel kell támogassa a közös kampányt ahhoz, hogy rákerülhessen a neve a listára. Mondtam neki, hogy nincs az a pénz. Mennyibe kerül az, hogy ne váltsuk le a Fideszt? Nincs az a pénz" – tette hozzá az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter elmondta azt is, hogyan áll az ellenzék kampánybeli megjelenése.

- Arra a kérdésre, hogy milyen logó lesz az ellenzéki kampányanyagokon: "Vagy a hat plusz egy logó, vagy a közös üzenet, arculat, amit elvileg éppen tegnap fogadtunk el szakmai oldalról."

- Arra a kérdésre, hogy megvan-e a szlogen: "Nincs. Szlogen több is van különben. Nem is baj."

Márki-Zay Péter elmondta a véleményét a 21 Kutatóközpont és az Iránytű Intézet belső felhasználású, az ellenzéki pártok számára készült, de a 444-en kiszivárgott kutatásáról, amely szerint a Fidesz 46-32-re vezet az ellenzéki tömbbel szemben.

"Nem is hiszem el. Beszéltem azzal, aki készítette a felmérést, mert a 21 Kutatóközpont megbízott egy másik intézetet. (…) Ezek nyers adatok. A nyers adatokkal nekem régi, rossz tapasztalatom van. A telefonos felmérés önmagában hordoz bizonyos torzulást. Egy hosszú felmérésnél pedig általában csak a nagyon elkötelezett szavazók mondják végig a kérdéssort. (…) Ebben a felmérésben nagyon sok összehasonlítás is volt, ami a Fidesznek kedvez. (…)A HVG-ben jelenik meg most egy kutatás, ami sokkal megbízhatóbb."

Ezzel együtt Márki-Zay nem elégedett a pártok kampányával. "A pártok kivívták azt, hogy úgynevezett account menedzseri rendszer legyen. Tehát a jelöltjeikhez ragaszkodnak, mi ne kommunikáljunk közvetlenül a pártok jelöltjeivel, hanem ők legyen közbeiktatva, és ők rugdalják a saját jelöltjeiket, hogy azok dolgozzanak. [De] (e)ddig a központi irányításból nem ment ilyen feladat nekik. Én azt szeretném, ha minél előbb menne. A pártok erre fűzték fel a népszavazási kezdeményezést. (…) Azt meg kell érteni, hogy ha a pártok úgy döntenek, hogy nem kampányolnak, ne adj isten, elbátortalanítják a saját táborukat, akkor azzal Orbán Viktornak lehet kétharmada."

Márki-Zay Péternek feltették a kérdést: "Nem tartja valószínűnek, hogy mondjuk Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc majd januárban beállnak mondjuk Donáth Anna mögé, aki nemrég már nyilvánosan is kritizálta önt?"

Erre Márki-Zay Péter szó szerint a következőt válaszolta: "Láttunk ilyet Karácsony Gergelyt Budapest-jelöltségének idején, de az az előválasztás előtt volt, és nem után. És láttunk ilyet Botka László jelöltsége idején is, amikor hasonlóképpen megjelentettek egy nagyon tendenciózus közvélemény-kutatást – akkor nem kellett szivárogtatni –, és a sajátjai járatták le a jelöltjüket. Vannak eszközök ahhoz, ha valaki a Fidesz érdekében meg akarja buktatni az ellenzéket belülről."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-09-05 | 19:23
Karácsony a fiát a kiváltságos 1% magániskolájába járatja, de azzal kampányol, a 99%-ot akarja képviselni

Karácsony a fiát a kiváltságos 1% magániskolájába járatja, de azzal kampányol, a 99%-ot akarja képviselni

  • Megint lelepleződött a képmutató és elitista baloldal.
  • Karácsony az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba íratta fiát.
  • Az éves tandíj 1,32 millió forint.
Sztori 2023-03-04 | 19:58
10 az 1-hez tüzérségi fölényben vannak az oroszok a keleti fronton

10 az 1-hez tüzérségi fölényben vannak az oroszok a keleti fronton

  • A nyugati médiában ritkán olvasható, reális információkon, nem pedig abszurd vágyálmokon alapuló propagandacikk jelent meg a spanyol El Pais lapban.
  • Egy, a lap által megszerzett észt elemzés szerint brutális a különbség a tüzérségi eszközök és a kilőtt lövedékek számában.
  • Míg Oroszország naponta 40-50 ezret használ fel, addig az ukrán hadsereg 5-6 ezret.
  • Egy ukrán őrnagy a lapnak úgy fogalmazott, még az általuk ellőtt mennyiség is azt jelenti, hogy pár hónap alatt elhasználnak annyit, mint például Franciaország évek alatt.
  • Miközben számos ország már a lehetőségein túl kimerítette a rendelkezésre álló tüzérségi készleteit, az EU arra szólítja őket, biztosítsanak újabbakat Ukrajnának.
  • Ezek az országok már vonakodnak teljesen lemeríteni a stratégiai raktárkészleteiket, de a NATO is nyugtatta a védelmi minisztériumaikat: fogadják el a kisebb készleteket, és figyelmen kívül hagyhatják a maguk számára felállított készletezési követelményeket.
  • Oroszország közben a cikk szerint naponta ellövi a havi európai termelési ütemnek megfelelő tüzérségi lőszermennyiséget.
Sztori 2023-01-08 | 14:06
"Terrorizálják a környéket" - költözni akarnak a lakók Berlin Neukölln negyedéből

"Terrorizálják a környéket" - költözni akarnak a lakók Berlin Neukölln negyedéből

  • Az egykor divatos és felkapott berlini Neukölln negyed mára élhetetlenné vált a migránsok terrorja miatt.
Sztori 2023-03-03 | 09:59
Nahát: klímarettegésben élnek, de örömmel repülnek a német kormány zöld tagjai

Nahát: klímarettegésben élnek, de örömmel repülnek a német kormány zöld tagjai

  • Scholz, Baerbock külügyminiszter és Habeck gazdasági miniszter is előszeretettel repülnek.
  • Képmutatás a maximumon.
  • Az is őrület, hogy a gépek körülbelül 500 alkalommal szállnak fel utasok nélkül.
  • Ennek oka, hogy a Bundeswehr repülési készenléti egysége még mindig Köln/Bonnban állomásozik.
  • Ám közben a legtöbb kormánytagot Berlinben kell felvenni.
  • Karácsony Gergely német barátai ugyanolyan hazugok és képmutatók, mint Karácsony Gergely.
Sztori 2021-12-14 | 13:02
Ezt ne keresd az ellenzéki cselédmédiában: Tiborcz István minden adósságát kifizette a hirtelen elhunyt mentős családjának

Ezt ne keresd az ellenzéki cselédmédiában: Tiborcz István minden adósságát kifizette a hirtelen elhunyt mentős családjának

  • November végén koronavírus-fertőzésben hunyt el egy közismert, és közkedvelt mórahalmi mentőtiszt.
  • Három gyereket és egy asszonyt hagyott hátra, valamint sok adósságot, mert a család autót vásárolt, hogy szabadidejükben együtt utazhassanak.
  • Egy ismeretlen vállalkozó jelentkezett, hogy egyben rendezné a család adósságát.
  • Sokáig nem volt nyilvános, hogy ki ő, de hétfőn személyesen is felfedte magát.
  • Tiborcz István volt az, Orbán Viktor veje.
Sztori 2021-10-01 | 12:57
Soproni, Orosz, Donáth Anna: ők adhatják meg a kegyelemdöfést Fekete-Győrnek

Soproni, Orosz, Donáth Anna: ők adhatják meg a kegyelemdöfést Fekete-Győrnek

  • Forrong a Momentum a BENNFENTES-hez eljutott információk szerint Fekete-Győr András - és így a Momentum - megalázó, 3%-os eredményei miatt.
  • A kudarcért egyértelműen a pártelnököt okolja a tagság és a pártelit, aki nem volt képes felnőni a feladathoz és a Partizános leégése után egy elhibázott kampányt vezetett.
  • Pártbeli forrásaink a Cseh Katka-botrány "hosszú árnyékáról" is beszéltek a BENNFENTES-nek, akik szerint "Cseh Katka ügye súlyos károkat okozott a közösségünknek".
  • A BENNFENTES úgy tudja, már az előválasztás előtt megvolt a közös nevező Fekete-Győr helyett.
  • Ez nem más, mint az újbudai alpolgármester Orosz Anna, aki a körzetében rekord részvétel mellett kétharmaddal verte el Budapest utolsó főúttörő-elvtársnőjét, a DK-s Gy. Németh Erzsébetet.
  • Fekete-Győrnek azért nagyon kínos a miniszterelnök-jelölti kudarca, mert Orosz Anna és Hajnal Miklós közel annyi szavazatot szereztek egy-egy választókörzetben, mint a pártelnök országosan.
  • Erről momentumos forrásaink úgy fogalmaztak, "az Andrisnak ajtót mutattak a baloldali választók: bármilyen fájdalmas is ezt momentumosként kimondani, de azt üzenték, nem kellesz nekünk Andris". 
  • A BENNFENTES információi szerint Orosz Annában látja Soproni Tamás terézvárosi polgármester és Donáth Anna Európai Parlamenti képviselő Fekete-Győr utódját.
  • A baloldali előválasztáson győztes Orosz információink szerint hamar vérszemet is kapott: nem véletlen, hogy a szavazatszámlálás után ő üzente meg Fekete-Győrnek, hogy a kudarc okait ki kell vizsgálni.  
  • Ez megerősíti azokat az értesüléseinket, amiket még a nyáron kaptunk: Cseh Katka és Donáth Anna a pártelnök szellemi képességeit és botladozásait látva már akkor szervezkedett Fekete-Győr ellen, de ez a törekvés nyáron léket kapott, mert Cseh Katkát annyira legyenítette a korábban általa ügyvezetett cég botránya.
  • Fekete-Győr megalázó kudarca után viszont ismét fel lett melegítve a terv a pártelnök elmozdítására, ám emellé most felsorakozott Soproni Tamás is, aki korábban elhagyta a Momentum elnökségét, így tiltakozva Fekete-Győr pártvezetői módszerei ellen.
  • A BENNFENTES információi szerint ehhez az összefogáshoz azonban mind Orosznak, mind Soproninak félre kellett tennie személyes sérelmeit.
  • Ők ugyanis korábban egy párt alkottak, de a kapcsolatnak egy nagyon csúnya megcsalási sztori vetett véget - mondták a BENNFENTES-nek jól tájékozott momentumosok.
Sztori 2024-02-05 | 10:32
AFTONBLADET: Svédországban kilencezernél is több gyermek él hajléktalanként

AFTONBLADET: Svédországban kilencezernél is több gyermek él hajléktalanként

  • Hírek, amelyekről nem tudósít a Telex, a HVG, a 444, és az RTL.
  • A tavalyi év első hat hónapjában 345 gyermekes családot lakoltattak ki Svédországban.
  • 28 százalékkal többet, mint 2022 azonos időszakában. Ezzel egyidejűleg a kilakoltatások száma is nőtt.