Kálmán Olga a milliós fővárosi fizetéséért a Balatonról szelfizget

Kálmán Olga a milliós fővárosi fizetéséért a Balatonról szelfizget
  • Közben melósokat rúgnak ki a Főváros közműcégétől.
  • Így működik a gyakorlatban a Karácsony-féle szolidaritás és a 99 százalék képviselete a kiváltságos 1 százalékkal szemben.
  • A csókosoknak milliós fizetések a semmire, a kisembernek meg utilapú a talpára - ez a budapesti baloldal.
  • Karácsony 41 tanácsadót tart magának, közben a város lepusztultabb, mint a Demszky-korszak fénykorában.

Miközben a Karácsony Gergely főpolgármester vezette főváros sorra rúgja ki a kiskeresetű, gyerekes alkalmazottakat, és közben folyamatosan panaszkodik, hogy nincs pénz, addig Karácsonyék több tucat tanácsadót tartanak, akik éves szinten több százmillió forintot tesznek zsebre - írja az Origó.

Mindez azért is érdekes, mert a baloldali főpolgármester sokszor beszél a szociális érzékenységéről, amelynek sok jelét nem látni. Az Origo hivatalosan is közérdekű adatigényléssel fordult a fővároshoz, hogy kiderüljön, jelenleg pontosan hányan vannak és mennyit keresnek Karácsonyék tanácsadói.

Miközben folyamatos a "ritkítás" (vagyis a kiskeresetű alkalmazottak kirúgása) a budapesti közműcégeknél, és több száz embert tettek az utcára, addig Karácsony Gergely éves szinten több százmilliót költ a tanácsadóira. Egy 2020-as lista szerint a főpolgármester 41 tanácsadót alkalmaz; ez alapján havonta bruttó 29 123 800 forint vándorolt a zsebekbe.

Hatalmas pénzek a baloldali haveroknak

Tanácsadók természetesen minden főváros, önkormányzat mellett vannak, díjazást is mindenhol kapnak, csak az nem mindegy, hogy hányan vannak és mennyi munkát végeznek. A baloldali kifizetőhelyeknek használt pozíciók azonban tökéletesen rávilágítanak a semmitmondó demagógia ürességére, miszerint a fővárosnak nincsen pénze, és a kormányzat kivérezteti Budapestet. A PestiSrácok összeállítása szerint  a tanácsadók között van Jávor Benedek. Ő havi szinten bruttó 900 ezer forintot keresett.

Nem jár rosszul az a Korányi Dávid sem, aki nemzetközi szakreferensként keres - 2020-as adatok szerint -  900 ezer forintot; korábban Soros egyik szervezetének, az Atlanti Tanácsnak volt a vezetője, a Bajnai-kormány kül- és biztonságpolitikáért felelős államtitkára volt. Róla azt kell tudni, hogy Mihalik Enikő modell férje, és ideje nagy részét az Egyesült Államokban tölti - vagyis erősen kérdéses, hogyan tudja ellátni tanácsadói feladatait. A Metropolnak drámai nyilatkozatot adó kirúgott fővárosi alkalmazott is többek között őt említette példaként arra, hogy sokan munka nélkül kapnak milliós fizetéseket a Városházán.

Azért vannak még jól fizető tanácsadói helyek, hiszen Lé Marietta, a főpolgármester "részvételiségért felelős főtanácsadója" is 800 ezer forintért figyel a részvételre. Ő 2010 ELŐTT A NÉPSZABADSÁGNAK ÍRT CIKKEKET, MAJD 2010 UTÁN FELFIGYELT RÁ SOROS GYÖRGY IS, AKINEK LETTORSZÁGI ALAPÍTVÁNYÁNÁL DOLGOZOTT TRÉNERKÉNT, MAJD AZ UGYANCSAK A MILLIÁRDOSHOZ KÖTHETŐ ÁTLÁTSZÓ EGYIK ALAPÍTÓJA LETT, AHOGY EZT A MANDINER MEGÍRTA. Misetics Bálint, aki a Párbeszéd politikusa volt, most a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadójaként szerepel, ugyancsak 800 ezer forintért. Miseticsről és a zavaros hátterű, migránsokat segítő Migszol kapcsolatáról, valamint a Soros-pénzekről korábban a Tűzfalcsoport írt részletesen.

Gurmai Zita fia is jól keres

Ámon Ada, a főpolgármester klímapolitikai főtanácsadója havi 800 ezer forintot keres az eddig ismert adatok szerint. Ámon Karácsony "árnyékkormányának" is volt tagja, de a "tisztes" tanácsadó korábban attól sem riadt vissza, hogy fideszes politikusok halálával viccelődjön. A tanácsadók között szerepel Mészáros Kinga Margit, aki a Central Médiacsoport (Varga Zoltán baloldali oligarcha propagandagyára) vezetője volt. Mészáros marketing- és média-főtanácsadóként havi 900 ezer forintot keres (így jó eséllyel tőle származik az a tanács is, hogy Karácsony olyan sajtótájékoztatókat tartson, ahol nem lehet kérdezni).

A momentumos főpolgármester-helyettes, Kerpel-Fronius Gábor egy 2019. decemberi interjúban beszélt arról, hogy a párt Budapest 2.0 programjának egyik szerzője, Pogonyi Csaba a tanácsadója, aki havi 400 ezer forintért a főváros hasznára is válik mint közpolitikai önkormányzati tanácsadó. Ott van még Ságvári Ádám, Karácsony Gergely zuglói embere, aki szerint a főpolgármester nem számolja, hogy mikor mivel közlekedik; ő többek között az ilyen szellemes válaszokért kap 800 ezer forintot mint titkárságvezető és önkormányzati főtanácsadó.

Gulyás Mihály Balázs, az MSZP- s Gurmai Zitának a fia kommunikációs tanácsadóként tesz zsebre havonta bruttó 790 ezer forintot. A szakszervezeteknek is van egy tanácsadója a Főpolgármesteri Hivatalban, mégpedig Kunert Annamária, aki érdekegyeztetési szakreferensként érdemel ki havonta 550 ezer forintot Karácsony Gergelyéktől. RAUSCHENBERGER PÉTER FILOZÓFUS SZEMÉLYÉBEN FENNTARTHATÓSÁGI ÖNKORMÁNYZATI TANÁCSADÓ IS VAN HAVI 500 EZER FORINTÉRT.

A tanácsadókról beszélt a Metropolnak a kétgyerekes férfi is, akit az ünnepek előtt rúgtak ki Karácsonyék. Arra kérdésre, hogy Ki bosszantja legjobban az embereket? - azt válaszolta: Kálmán Olga... Ő posztol a legtöbbet... Meg hát őt ismerik a TV-ből. Őt nem is látni a Városházán. Egész nap gyűlésekre jár meg politizál. Látjuk a Facebookon mindennap, hol dumál... Közben a főváros fizeti. Havi egymillió, pontosan tudni. Sok embernek jó lenne ez a pénz. Úgy vesznek fel milliós fizetéseket, hogy be sem járnak "A legjobban az bosszantja az embereket, hogy ezek az emberek a milliós fizetésekért be sem járnak. Tulajdonképpen nem csinálnak semmit. Aztán pofátlanul kiposztolják a Facebookra, éppen merre vannak. Nyáron kiverte a biztosítékot, hogy az egyikük... yachtozott valahol, és aztán ráírta, hogy "home office"... Körbemennek ezek a dolgok. Aztán ökölbe szorul az emberek keze, főleg, amikor kirúgják őket. De hallani olyanokról is, akik már k..ra meggazdagodtak a Karácsony háta mögött. Látni a kezükön a milliós órákat. Amikor dicsekszenek vele. Minket meg kiraknak az utcára... és megy a sírás, hogy nincs pénz..." - mondta.

Ez csak néhány olyan tanácsadó, akinek szerepére fény derült. Az Origo ezért hivatalosan közérdekű adatigényléssel fordult a Fővárosi Önkormányzathoz, hogy kiderüljön, jelenleg hány tanácsadója van Karácsonynak, mennyi a főpolgármester-helyetteseknek, mit csinálnak és mennyit kapnak ezért.

 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-01-19 | 09:56
Kiss László óbudai polgármester úgy hazudik, mint Karácsony: korábban örült a Mocsárosdűlő beépítésének

Kiss László óbudai polgármester úgy hazudik, mint Karácsony: korábban örült a Mocsárosdűlő beépítésének

  • A Városháza-mutyi érdekes szála volt a III. kerületi Mocsárosdűlő tervezett ingatlanfejlesztése, beépítése.
  • A helyi DK-s polgármester tagadta, hogy beépítést terveznének, de egy hangfelvételen a Vagyonkezelő vezetője és az ingtlanos megerősítették, hogy "örülni fog" annak.
  • Karácsony kapálózva tagadott és hazudozott az ügyben, pont ahogy bármilyen más ügyben is szokott, és erre ráerősített Szabó Tímea is.
  • A Városháza eladását vizsgáló bizottság előtt azonban kiderült az igazság.
  • A meghallgatáson ugyanis a Főváros főépítésze, Erő Zoltán elmondta, 2021. február 17-én közölték egy megbeszélésen Kiss László polgármesterrel a Mocsárosdűlő  beépítéséről született döntést, aki egyértelműen örült a Mocsáros beépítésének.
Botrány 2022-03-10 | 17:57
Az MSZP-s Horváth Csaba villájának kertjében gázfűtés gondoskodik a pálmafákról

Az MSZP-s Horváth Csaba villájának kertjében gázfűtés gondoskodik a pálmafákról

  • A szegény, nyomorgó baloldali politikus nem veti meg az úri luxust.
Botrány 2022-03-02 | 14:00
A szegedi momentumosok is magyar katonákat küldenének Ukrajnába

A szegedi momentumosok is magyar katonákat küldenének Ukrajnába

  • Eddig azt gondolhatta mindenki, hogy csak a baloldal országos vezetői követelik azt, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába.
  • A SzegedMa azonban kiszúrt egy beszélgetést, ahol a momentumos Borsik Viktor ismét elmondta, magyar katonákat küldenének az ukrán frontra.
Botrány 2021-12-02 | 12:05
Vajon miért távolították el a Főváros oldaláról a tegnap nyilvánosságra hozott ingatlanlistát?

Vajon miért távolították el a Főváros oldaláról a tegnap nyilvánosságra hozott ingatlanlistát?

  • A BENNFENTES után a Blikknek is föltűnt, hogy a Főváros eltávolította a tegnap nyilvánosságra hozott ingatlaneladások listáját.
  • Vajon miért tették ezt?
  • Szerdán azért tették fel a netre a listát, hogy mindenki láthassa, nagyon átláthatóan mennek az ingatlan-pályáztatások a Fővárosban.
  • Csütörtökre azonban valami megváltozott, és eltávolították a 2019-2021 között értékesített ingatlanok listáját.
Botrány 2021-09-17 | 19:29
Szarlében fürösztötte az óbudaiakat Tordai és Szabó Tímea

Szarlében fürösztötte az óbudaiakat Tordai és Szabó Tímea

  • Szabó Tímea és Tordai Bence büszkén áztatta magát a Duna azon ágában, ahová rendszeresen szarlevet ürítenek Óbudáról.
  • A pótcselekvésként megnyitott szabadstrand a Dunán ugyanis évek óta szennyezett terület.
  • Ezt azonban elfelejtették közölni az emberekkel a párbeszédes politikusok, Karácsony Gergely emberei.
  • Karácsony, Szabó Tímea és Kiss László DK-s polgármester eltitkolták, hogy veszélyben voltak a Rómain fürdőzők.
Botrány 2021-07-21 | 15:05
Mit lehet tudni Cseh Katalin korábbi cégéről?

Mit lehet tudni Cseh Katalin korábbi cégéről?

  • Az elmúlt években 285 706 274 forintnyi EU-s támogatást nyert el az a Pannónia Nyomda Kft., amelyet 2013-2018 között Cseh Katalin, jelenlegi momentumos európai parlamenti képviselő vezetett, majd átadta azt egy, a családdal közel évtizede együttműködő strómannak.
Botrány 2021-08-03 | 13:21
Jobbikos pedofilt fogtak Gyulán

Jobbikos pedofilt fogtak Gyulán

  • Pornográf felvételek elkészítésével vádolják.
  • A kisváros gyorsan azonosította az illetőt, aki nem más, mint a 2019-ben jobbikos jelölt Horváth László.
  • A BENNFENTES információi szerint a férfi karate-edzőként ismert, így közel kerülhetett a gyerekekhez.
  • A híres fürdővárosban azonban egy másik, szinte elfeledett, de korábban nagy port felvert ügy miatt is elindult egy szóbeszéd.
  • Eszerint Horváthttól DNS-mintát is levettek, mégpedig a 23 éve megölt, akkor 7 éves gyulai kislány, Szathmáry Nikolett ügyében.
Botrány 2021-09-28 | 15:21
Világbotrány, vissza a múltba: az ellenzék egy nyílt szavazást csinált az előválasztásból

Világbotrány, vissza a múltba: az ellenzék egy nyílt szavazást csinált az előválasztásból

  • Az ellenzéknek a Horthy korszak legantidemokratikusabb hagyományait sikerült ötvöznie a Rákosi-féle kékcédulás szavazással.
  • A modern demokráciákban ugyanis a választójog titkos és egyenlő.
  • A Telex kotyogta el - bár nem ez volt az eredeti céljuk -, hogy az előválasztási részeredmények azért forognak közszájon, mert sok résztvevőt a pártaktivisták előtt szavaztatnak le.
  • Ilyen skandallum utoljára a '30-as években történt Magyarországon.
  • Ugyanis még egyszer: a politikai véleménnyilvánítás (voks, szavazat) titkos idehaza, ez minden normális demokrácia alapja.