Anonymus-maszkos tüntetők fogadták Karácsonyt

Anonymus-maszkos tüntetők fogadták Karácsonyt

Budapestiek tüntetnek a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza-botrány, a fővárost irányító baloldali pártok korrupciós ügyei miatt.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Láng Zsolt még a napirend megszavazása előtt jelezte: vegyék le a 2022-es büdzséről szóló javaslatot, mert az egy fél évre szóló politikai pamflet, a dokumentum nem alkalmas arra, hogy szakmai szempontok alapján döntsön Budapest jövő évi költségvetéséről. A baloldali többség ezt nem szavazta meg - tudósít a Mandiner.

Ezt követően Kovács Péter, a Városháza-ügy vizsgálóbizottságának elnöke szólalt fel. A fideszes kertvárosi polgármester beszámolt az eddig tapasztaltakról. Mint mondta, három hete állt fel a bizottság, az eddigi tapasztalat pedig az, hogy a baloldal minden erővel hátráltatja az igazság kiderítését.

"Kezdődött mindez azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés egy olyan határozatot fogadott el, amely csupán három hetet adott a munkák elvégzésére; hogy olyan szálakat akar kivizsgáltatni, mint az orosz titkosszolgálatok beavatkozása; hogy a főjegyző korlátozza a bizottsági elnök munkáját; és hogy egyetlen kulcsfigura sem akar eljönni a meghallgatásokra" – utalt Kovács Péter Bajnai Gordon egykori kormányfőre, Gansperger Gyula és Berki Zsolt üzletemberekre.

A vizsgálóbizottság elnöke kijelentette: a baloldali képviselők megpróbálják összemosni a Városháza eladását az előző városvezetés tevékenységével; olyan személyeket akarnak meghallgatni, akiknek semmi köze nincs a Városháza-ügyhöz. "Amíg Önök lapítanak, vannak, akik dolgoznak. A rendőrség például pártatlanul végzi a munkáját. Lapítanak, félnek, menekülnek" – mondta, azt hangsúlyozva, hogy jó lenne arra koncentrálni: kik a kiszivárgott Anonymus-felvételeken elhangzott cápák, miként működik a korábbi miniszterelnök által is szóba hozott korrupciógyanús "jutalékos rendszer".

Előbb-utóbb ki fog derülni az igazság. Akár az Önök segítségével, akár anélkül" – jegyezte meg. A fentiekre Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás reagált. Mint fogalmazott, a baloldal állította össze a napirendet; az ellenzéki politikusok kezdeményezték a vizsgálóbizottság felállásának meghosszabbítását; majd feltette a kérdést: "hány vizsgálóbizottság alakult valódi ügyekben?"

Horváth Csaba, Zugló szocialista vezetője kifejtette, reménykedett abban, hogy miután a főpolgármester 1 millió forintos nyomravezetői díjat felajánlott a Városháza-ügyben, Kovács Péter és Láng Zsolt előáll egy perdöntő dokumentummal.

A főpolgármester napirend előtt felszólalásában arról értekezett, választási időszak jön, amely feszült időszak lesz. "Nem a mi szándékunk szerint alakult, hogy a Fővárosi Önkormányzat ilyen mértékben az országos politika színterévé vált. A magyar kormány támadást indított a Fővárosi Önkormányzat ellen, mert nem tudják elfogadni, hogy az önkormányzat helyhatóság és nem helytartóság" – mondta, hozzáfűzve: a kabinet a pénzek és a becsületük elvételével harcol ellenük. Jelezte, a most tárgyalandó budapesti büdzsé annak a lenyomata, hogy a kormány miként próbálja ellehetetleníteni a főváros működését.

"Bármilyen nyomás alá helyeznek minket, én tűzbe teszem a kezem minden kollégámért. (...) El a kezekkel Budapest adóbevételéről, el a kezekkel a Budapestet tisztességesen szolgáló politikusok becsületéről!" – jelentette ki a baloldali városvezető.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője erre reagálva közölte: "Karácsony Gergely egy kétszínű játékot játszik Budapest életében. Egyrészt elhiteti, hogy ő maga egy szegény, megbántott fiú, akit a jószándék vezérel – holott szó sincs erről, épp ellenkezőleg: a főpolgármester az, aki nem akar a kormánnyal együttműködni. Ön az, aki hídfőállásokat állít, (…) Ön idézi elő a hadiállapotot" – tette hozzá Láng Zsolt. Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes a 2022-es költségvetés vitája előtt szót ejtett a hétfői, Városháza-ügyben tartott házkutatásokról. "Egyikőjüknek sem kívánom, hogy a családjukat vegzálják" – utalt arra, hogy a nyomozó hatóság a házában is vizsgálódott. Hangsúlyozta, nem viszi haza a munkáját, az irodájában tárolt számítógépét és telefonját másolták le.

Vita a büdzséről

Az általános főpolgármester-helyettes a vitában elismerte, ugyan instabil lábakon áll a büdzsé, azonban a dokumentumtervezet arról szól, hogy béremeléssel segítik a főváros dolgozóit, hogy zöldfejlesztéseket hajtsanak végre. "2022 szóljon az emberi erőforrásról" – jelentette ki.

Kovács Péter ugyanakkor több alkalommal is azt hangsúlyozta, a baloldali városvezetés úgy beszél kivéreztetésről, hogy a kormányzati működési támogatás 2022-ben is növekszik, a hipa-bevétel pedig a járvány előtti szintet is meghaladhatja. "Ez egy kamuvárosvezetés kamuköltségvetése" – fűzte hozzá, megjegyezve: a BKV-nek például azért kell többlet forrást biztosítania a Fővárosnak, mert Karácsony Gergelyék bevezették a 14 éven aluliak számára az ingyenes tömegközlekedést.

Csepel fideszes polgármestere, Borbély Lénárd a vita folyamán rákérdezett a főjegyzőnél: lehet-e ebben a formában tárgyalni a költségvetésről; mi fog történni az áprilist követő hónapokban; s hogy jogszerű-e ez az eljárás annak fényében, hogy a főpolgármester és helyettese is féléves büdzsét emlegetett? A jegyző a városvezetőkkel szemben arról beszélt, ez egy egész éves költségvetési terv, épp ezért tárgyalható és jogszerű folyamat zajlik.

A kormánypártok frakcióvezetője az elhangzottakra reagálva kifejtette, miközben az ellenzéki polgármesterek arról beszélnek, miért rettenetes a helyzet, a számokról kéne tényszerűen tárgyalni. V. Naszályi Márta budavári polgármester felszólalásához pedig azt fűzte hozzá Láng Zsolt: a Fidesz-KDNP is meg akarja emelni a fővárosi dolgozók fizetését, csakhogy ezt januárban is lehetne – érdemben – tárgyalni, ezért javasolták a büdzsé vitájának napirendről való levételét.

A 2022-es büdzsét 18 igen 11 nem ellenében megszavazták.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-02-17 | 20:07
Kiakadtak a vakok, hogy Márki-Zay rajtuk viccelődött

Kiakadtak a vakok, hogy Márki-Zay rajtuk viccelődött

  • Tréfás kedvében volt a bolondgombát majszoló baloldali Messiás, mert egyszerre sikerült belerúgnia a vakokba és a feketékbe is.
Botrány 2022-03-18 | 18:15
Csinos kis luxusvillát épített Zuglóban Horváth Csaba

Csinos kis luxusvillát épített Zuglóban Horváth Csaba

  • A gyanú szerint Tóth Csabával közösen dézsmálták a kerületi parkolási kasszát, még Karácsony zuglói polgármesterségekor, havi tízmilliót zsebre téve.
  • Most egy, Horváth szülei nevén fölbukkant villa tartja lázban a zuglóiakat.
  • Már csak azért is, mert a szomszédok elmondása szerint Horváth a helyszínen irányította az építkezést, és vastag pénzkötegeket lóbálva fizette ki a vállalkozókat.
Botrány 2021-10-31 | 12:32
Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette

Micsoda meglepetés: Józsefvárosban az nyerte el a strand bérletének jogát, aki a pályázati dokumentumot is elkészítette

  • Havi kettőszázötvenezer forintért játszotta át a józsefvárosi baloldal egy vitorlásegyesületnek az önkormányzati tulajdonban álló káptalanfüredi gyermektábor egy részét.
  • Pikó Andrásék sokáig a szerződést is titkolták, és azt állították, csak 3 hónapra, vitrolástárolásról szól a szerződés.
  • Később egy újabb pályázatból kiderült, hogy 5 évre adták rendkívül jutányos áron bérbe a korábban a józsefvárosi gyerekek üdültetésére használt balatoni tábor egy részét, ahol a vállalkozó fizetős vitorlástáborokat szervez.
  • Rendes baloldali szokás szerint a dokumentumok metaadatai szerint az írta az önkormányzati pályázati anyagot, aki később meg is nyerte azt.
  • Mi több, a strand későbbi bérlője már az előtt hirdette a területre a nyári táborait, hogy a pályázat megjelent volna.
  • Ez pedig azt a gyanút erősíti, hogy a bérlők pontosan tudták jó előre, hogy az egyébként szabálytalanul, általuk írt pályázatot meg is fogják nyerni.
  • Az eset tökéletesen példázza, milyen gátlástalansággal használja a baloldal a közvagyont, hogy ott kedvére mutyizhasson az, aki helyzetbe kerül.
  • Elvették a józsefvárosi gyerekek strandját, hogy ott az általuk helyzetbe hozott vállalkozók fizetős vitorlástáborokat szervezzenek olyan gyerekeknek, akiknek a szülei meg tudják fizetni ezt.
  • Vagyis nem arra használják a közvagyont, amire azt kellene.
  • Józsefvárosi gyerekek kedvezményes üdültetése helyett bérbe adják a közvagyont olyan szereplőknek, akik minimális kockázat mellett nagy bizniszt csinálhatnak a közvagyont olcsón felhasználva.
Botrány 2022-01-24 | 19:38
Az ember, aki életében nem épített még semmit, ismét a Magyar Zene Házát szidja

Az ember, aki életében nem épített még semmit, ismét a Magyar Zene Házát szidja

  • Karácsony, a sikertelen főpolgármester, aki alól majdnem eladták a Városházát, és életében nem épített még semmit, ismét a világklasszis Magyar Zene Házát szidta.
  • Ilyen egy frusztrált, tehetségtelen politikus.
Botrány 2022-01-31 | 13:18
Óbuda főkertésze Orbán és Kásler akasztásáról fantáziál

Óbuda főkertésze Orbán és Kásler akasztásáról fantáziál

  • A Momentum helyi kultúrpolitiksua pedig lájkolta a bejegyzést.
  • Ilyen a szeretet hatalma a baloldalon.
Botrány 2021-07-19 | 13:17
Anonymous: 4,5 milliárd forintnyi EU-s támogatást zsebelt be egy politikus és holdudvara

Anonymous: 4,5 milliárd forintnyi EU-s támogatást zsebelt be egy politikus és holdudvara

  • Újabb pendrive érkezett a bennfentes.net szerkesztőségébe Anonymous videójával.
  • Az álarcos alak azt mondja: 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyert egy politikus cége és "haveri cégek".
Botrány 2021-09-19 | 10:03
Bohózat: az ellenzék a Fideszt vádolja az előválasztási bénázással, de inkább önhackelés történhetett

Bohózat: az ellenzék a Fideszt vádolja az előválasztási bénázással, de inkább önhackelés történhetett

  • Nem sokkal az indulást követően az ellenzéki előválasztást le kellett állítani, mert túlterhelődött a rendszer.
  • Az ellenzék szerint a fiaskó mögött a Fidesz áll, nem ők, akik képtelenek voltak egy olyan rendszert felállítani, ami bírja a forgalmat.
  • Jól ismert védekezés ez, Karácsony sem felelős soha semmiért, ha valami hiba történik, ő ott sem volt, inkább csak a Fidesz.
  • A Fidesz csattanós reakciót adott, azt írták az ellenzékieknek, hogy a saját bénázásukat ne kenjék másokra.
  • Ám ha jobban a dolgok mögé nézünk, akár önhackelés is történhetett.
  • Köztudomású ugyanis, hogy az előválasztásnak nevezett színjáték, ahol a pártok előre lezsírozták egymás között a körzeteket, nem igazán mozgatja meg az embereket.
  • A miniszterelnök-jelölti aláírásgyűjtés is csak 2,5%-os részvétel mellett zajlott.
  • Annak ellenére van ez így, hogy az ellenzéki propagandamédia - nem függetlenül attól, hogy Karácsony hetente milliókat fizet nekik - őrületes erővel állt bele a sztoriba, és folyamatosan úgy tudosít a korábban lesajnált előválasztásról, mintha annak valódi tétje lenne.
  • Nincsen, ezért is az érdektelenség. És ezért lehetett egy önhack az ellenzék részéről a szombati leállás.
  • Ha áldozati pózba dobják magukat, ahogy szokták, és ebben a liberális média segédkezet nyújt nekik, akkor hangos lármát csaphatnak az előválasztás körül, amit a hazug meséjük szerint a Fidesz akar megakadályozni - miközben a pénteki éles teszten is lefagyott a rendszer.
  • Vagyis az az ellenzék bénázott el egy rendszerkiépítést, amelyik az ország vezetését akarja.