Karácsony berezelt: megcsapta az üzérkedés és a hűtlen kezelés szele

Karácsony berezelt: megcsapta az üzérkedés és a hűtlen kezelés szele
  • Nagyon megrémült a Főpolgármester, hogy a 14 feljelentés miatt, ami a Városháza-ügyben érkezett, házkutatásokat tartott a rendőrség.
  • Minden bizonnyal azt gondolta, neki annyi a szerepe Budapest élén, hogy vigyorogjon és dacoljon a kormánnyal, több felelőssége nincs is.

Karácsony Gergely kora délutánra sajtótájékoztatót hívott össze. Azt mondta, a nyomozók nagyjából azzal egy időben érkeztek, amikor a fideszes lakájmédiában megjelentek a házkutatásról szóló cikkek.

Szerinte olyan dokumentumokat kerestek, amiket a Budapest.hu oldalon is megtalálnak, mert ezek mind nyilvánosak. A sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter is jelen volt, szerinte "egyre jobban látszik, hogy Orbán fél a bukástól".

Karácsony szerint "ez egy nagyon erős határátlépés a Fidesz részéről", hogy a rendőrséget is bevonták a Városháza-ügybe. A főpolgármester azt mondta, ezzel a "kreált üggyel" próbálják elterelni a figyelmet a saját korrupciós ügyeikről. Mint mondta, a nyomozás "nyilvánvalóan kamu vádak alapján" indult.

A Városházán a főjegyzőnél és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettesnél tartottak házkutatást, és számítógépes adathordozókat is megnéztek. "Ezzel alapvetően nem lenne bajunk, a város működése transzparens, semmi takargatnivalónk nincs" – mondta Karácsony, ami miatt ez mégis durva határátlépés, az az, hogy a nyomozást "olyan kreált dokumentumok alapozták meg, amik alapján nem kellett volna nyomozást indítani".

Úgy véli, ezek "álbizonyítékok", teljesen "abszurd", hogy ezek alapján eljárást indított a rendőrség. Szerinte a hangfelvételeken fideszes kötődésű emberek beszélgetnek, és tesznek különböző állításokat arról, hogy valaki korrupt. "Bizonyítékként nem elfogadható hangfelvételek alapján nem szokott nyomozást indítani a rendőrség, és nem írja meg abban a percben a propagandasajtó."

Hangsúlyozta, hogy felmerült benne néhány kérdés a nyomozással kapcsolatban. Például, hogy Gansperger Gyulát kihallgatta-e már a rendőrség, és, hogy "az ő számítógépét is lefoglalták-e már, mint ahogy Kiss Ambruséval tették". Vagy kihallgatták-e a Tarlós-éra vagyongazdálkodásért felelős vezetőjét, Bagdy Gábort. Esetleg Berki Zsoltot kihallgatták-e már – sorolta a főpolgármester. "A Nemzeti Nyomozó Iroda a kampány részévé vált."

Karácsony később egy Facebook-posztot is szentelt a dolognak. Azt írta többek között, hogy "a rendőrség is a Fidesz-propaganda eszköze lett, a nyomozó hatóságokat bevonták a politikai lejárató kampányokba".

"Az imént felhívtam Pintér Sándor belügyminisztert, magyarázatot követeltem tőle, a leghatározottabban visszautasítottam és kikértem magamnak azt az eljárást, amivel a rendőrség közreműködik a Fidesz politikai érdekeit szolgáló lejárató kampányában. Persze, biztos Rogán Antalt kellett volna hívnom…" írja posztjában a Főpolgármester.

"A mai naptól senki nincs biztonságban ebben az országban. Ha valakiről valakik, akiket nem is ismer, beszélgetnek, majd azt lehallgatják, akkor nem a rágalmazókat szállja meg a rendőrség, hanem az áldozatot. A mai naptól kénytelenek vagyunk úgy tekinteni a nyomozó hatóságokra, mint akik a Fidesz-kampány kiszolgálói. És ez nem maradhat következmények nélkül…" – írja a főpolgármester. Karácsony Gergely nemrég elkezdte bemutatni azokat a fideszes figurákat, akik szerinte a Városháza-ügyben asszisztáltak a "hazug, lejárató kampányhoz".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2023-03-11 | 09:49
Botrány Bécsben: kiskorúak a melegek "chemsex" partijain

Botrány Bécsben: kiskorúak a melegek "chemsex" partijain

  • Egy szociáldemokrata politikus közösségi médiás posztja borította a bilit.
  • Az egykori SPÖ-s bécsi tanácsos elvonóra ment kicsapongó életmódja miatt.
  • Napokig tartó, kábítószeres homoszexuális orgiákról írt.
  • Majd feltette a kérdést: "Végül a főszereplők életkora ijesztő [...] Mi lesz ezekből a 17, 18, 19, 20 évesekből, ha tovább fogyasztanak?"
Botrány 2022-02-23 | 13:08
Súlyos korrupciógyanús ügy miatt tartottak házkutatást a zuglói önkormányzatnál

Súlyos korrupciógyanús ügy miatt tartottak házkutatást a zuglói önkormányzatnál

  • Horváth Csaba polgármestert a nyomozók ébresztették.
Botrány 2021-08-04 | 14:34
Nem csak tárolta, de készítette is a pedofil felvételeket a jobbikos pedofil

Nem csak tárolta, de készítette is a pedofil felvételeket a jobbikos pedofil

  • Volt, amit jelszóval védett, de két videót szabadon tárolt a gépén a jobbikos pedofil.
  • Nem csak tárolta, hanem készítette is ezeket a felvételeket.
  • Emiatt, és más bűncselekmények miatt kétrendbeli gyermekpornográfia bűntettének megalapozott gyanújával tartóztatták le.
  • A férfi számítástechnikai eszközeit lefoglalták.
  • A BENNFENTES gyulai forrásai szerint a férfi öngyilkosságot akart elkövetni pár napja, de nem járt sikerrel.
  • Állítólag a saját torkát akarta elvágni, de ez nem jött neki össze.
  • Ezt követően kórházba szállították.
Botrány 2021-07-16 | 11:50
Tényleg az a baja a Bizottságnak, hogy az óvodákban és az iskolákban nem lehet szabadon propagálni az LMBTQ+ nézeteket

Tényleg az a baja a Bizottságnak, hogy az óvodákban és az iskolákban nem lehet szabadon propagálni az LMBTQ+ nézeteket

  • Ez a magyar kormánynak küldött hivatalos válaszlevélből derült ki.
  • A Bizottság szerint az a tilalom, mely szerint »a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozások« az oktatás keretében nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása vagy a homoszexualitás népszerűsítésére, sérti az uniós szolgáltatások szabad áramlását.