Zöldfejlesztést hazudtak, erre kiderült, hogy irgalmatlan méretű ingatlanmutyit készítenek elő

Zöldfejlesztést hazudtak, erre kiderült, hogy irgalmatlan méretű ingatlanmutyit készítenek elő
  • Sorra kerül a korábban a fideszes városvezetés által megóvni kívánt Mocsárosdűlő is.
  • Karácsony és Szabó Tímea zöldfejlesztést hazudott a területre, erre kiderült, hogy összesen 300.000 négyzetméternél nagyobb ingatlanfejlesztést terveznek a területen.

Miközben Karácsony Gergely főpolgármester a környezetvédelemről beszél és klímavészhelyzetet hirdet, a városvezetés Budapest utolsó nagy egybefüggő zöldterületét készül felszámolni a Mocsárosdűlőn – derül ki Anonymus legújabb videójából.

A felvételeken Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője arról beszél, hogy a védett területen több százezer négyzetméternyi ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák. A területet akkor is beépítenék, ha ez helyi ellenállásba ütközne.

Pénteken reggel újabb leleplező videót küldött a szerkesztőségeknek a rejtélyes Anonymus, amelyből az derül ki, hogy a fővárosi önkormányzat a Városháza eladása mellett egy másik gigaprojekt iránt is elkötelezett.

A hangfelvételen a III. kerületi Mocsárosdűlő beépítéséről van szó. Arról az észak-budai telekegyüttesről, amelyen tervezett erdők mellett védett és védelemre érdemes természeti területek is vannak. A látszólag a környezetvédelem mellett kardoskodó Karácsony Gergely és köre ezt az értékes területet is eladná.

Az egyeztetésről szóló hanganyag bemutatása előtt Anonymus felhívja a figyelmet Szabó Tímea egyik korábbi videójára, amelyen a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, hogy megmentették a Mocsárosdűlőt, oda semmit sem lehet építeni. – A Mocsárosdűlővel kapcsolatban most az a mondás, hogy ez a része beépülhet, és olyan 300 ezer négyzetmétert lehet rátenni – jelentette ki a felvételen Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója a III. kerületi zöldterületről, arra utalva, hogy ennyi lehet a felhúzott ingatlanok felületének nagysága az emeleteket is beleszámítva. A területet 14 hektárnyira – 140 ezer négyzetméterre – becsülte.

A szóban forgó egyeztetés egyébként 2021. május 5-én zajlott a fővárosi vagyonkezelő Attila úti épületében. Erről a tárgyalásról Anonymus már korábban is küldött részleteket. A megbeszélésen Barts Balázs mellett jelen volt a vagyonkezelő egy másik munkatársa, Gansperger Gyula, Berki Zsolt és további három befektető, akik a Rahimkulov család érdekeit képviselték. Ismert: Ganspergert Bajnai Gordon volt kormányfő nevezte korábban régi harcostársának. Berki Zsolt szintén komoly baloldali beágyazottsággal rendelkezik: a testvére, Berki József ugyanis a néhai Kiss Péter MSZP-s miniszter mellett dolgozott. Ez éppen arra az időszakra esett, amikor Kiss Péter titkárságvezetője Kiss Ambrus jelenlegi főpolgármester-helyettes volt. Időközben bebizonyosodott az is, hogy Berki Zsolt bizalmas, belső információkat kapott email-en a fővárosi vagyonkezelő munkatársától, F. Ildikótól

Az üzletemberek arról érdeklődtek, hogy építési szempontból milyen övezet jön létre a Mocsárosdűlőre tervezett fejlesztéssel, Barts pedig rugalmasnak mutatkozott. – Most csináljuk a tervét még TSZT-szinten is – válaszolta. A TSZT rövidítés településszerkezeti tervet takar, amelynek célja általában a településszerkezet és a terület felhasználhatóságának meghatározása. Árazás folyamatban A befektetők arra is kíváncsiak voltak, hogy lakónegyed épülhet-e a területen. – Az Óbudai Egyetem már kinézte magának, hogy egy campust csináljon – közölte a vagyonkezelő vezetője.

A terveket ismertetve kifejtette, hogy a városrészen egy tavat szeretnének létesíteni, és azt is megemlítette, hogy a Mocsárosdűlő területe majdnem akkora, mint a Városliget. A beszélgetésben elhangzottak alapján úgy tűnik, mintha a felek az elkészült látványterveket vagy egy térképet nézegetnének, a vagyonkezelő vezetője pedig bemutatja, hogy hol lennének az irodák, hol a lakóházak és hol van a vasútállomás. Barts kiemelte, "a terület árazása folyamatban van". A barter – Itt nagy valószínűséggel azt fogom képviselni, hogy ne pénzért adjuk el az ingatlanokat, hanem épületet kérjünk érte – mondta a vagyonkezelő vezetője tárgyalópartnereinek, hozzátéve, hogy a területen 1100 lakást lehet felhúzni, és "mondjuk" 150 lakást kérne cserébe.

– Ütemekben csináljuk, ha az első 200 lakásra van építési engedély, akkor építsd fel, és adjál érte 25 lakást. Ha az teljesen kóser, akkor mehetünk tovább a következő ütemre – ecsetelte Barts megjegyezve, hogy akkor nem eladta az ezüstöt, hanem beváltotta. A befektetők képviselője ekkor meg is jegyezte, hogy "ez egy ilyen bárter (sic!) konstrukció". A szövegrészletből az ugyanakkor nem derült ki, hogy a fővárosi önkormányzat milyen célból kérne felépített lakásokat a telkekért cserébe. Bartsot arról is kérdezték, hogy mikor tervezi nyélbe ütni az üzletet.

Arra a közbevetésre, hogy ez megtörténhet-e még az idén, a vagyonkezelő vezetője közölte: – Nem. Azért az nem jó, hogy ha az ember mind a négy lányát egyszerre akarja kiházasítani, mert túl nagy a kínálat és kevés a kereslet. Hozzátette: a projekthez szükséges mennyiségű pénzzel kevesen rendelkeznek a magyar piacon. Egyezség a DK-s polgármesterrel A következő beszélgetésrészletben az egyik tárgyaló fél felvetette, hogy a III. kerület nem szeretne több lakást a területen. Erre Berki Zsolt, az úgynevezett jutalékos rendszer kulcsszereplője közbeszólt: "Szeretni fog."

Barts pedig úgy fogalmazott: "Itt egymás kezébe csaptunk."

Kifejtette: a III. kerület ugyan nem szeretne több lakást, mert azzal kommunális fejlesztés jár, iparűzésiadó-bevétel viszont nem. Ugyanakkor sietett megjegyezni, hogy tekintettel arra, hogy ez egy parkos, Városliget-jellegű rész, egy vegyes funkciójú terület, "itt a Kiss Lacival megvan a deal, hogy itt lehet lakás". A vagyonkezelő vezetője egyértelműen arra utalt, hogy Kiss László, a kerület DK-s polgármestere már rábólintott a beépítésre.

Erre egyébként nem csak a hangfelvétel szolgáltat közvetett bizonyítékot: Bús Balázs, a kerület korábbi fideszes polgármestere idén tavasszal javasolta DK-s utódjának, Kiss Lászlónak és a helyi képviselő-testületnek, hogy a Mocsárosdűlő titokban beépíteni szándékozott részét is minősítsék át zöldterületre, ám javaslatát meglepő gyorsasággal söpörték le az asztalról.

A vagyonkezelő vezetője az egyeztetésen végül ismertette partnereivel a főbb számokat, mint mondta, ha az úgynevezett "A" változattal számolnak, akkor 344 ezer négyzetméternyi új, többszintes ingatlan épülhet a területen.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-02-04 | 13:43
BINGÓ! A BENNFENTES megírta, hogy hazudozni fog az ellenzék, erre úgy is tettek

BINGÓ! A BENNFENTES megírta, hogy hazudozni fog az ellenzék, erre úgy is tettek

  • Pénteken délelőtt a BENFENTES megírta, hogy a baloldali ellenzék csúnya hazudozásba kezd pénteken 12 órától.
  • Így is lett.
  • Azt hazudták, hogy a Fidesz a román, szélsőséges AUR-ral parolázott Madridban.
  • Már a sajtótájékoztató előtt megírtuk, hogy ebből egy szó sem igaz.
  • Az AUR elnöke meghívót sem kapott a rendezvényre, amin az elnök hívatlanul megjelent, majd onnan a biztonságiak kidobták.
  • Ráhívták a spanyol csendőrséget, és a szélsőséges román begyűjtött egy 3000 eurós bírságot is.
  • Ma Gyöngyösi a Jobbikból kiállt, és komoly pofával belehazudta a kamerákba, hogy az AUR a Fidesz új szövetségese, miközben ez tényszerűen nem igaz.
  • Így lehet elhinni egyetlen szavukat is.
Botrány 2022-03-11 | 15:10
A főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt

A főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt

  • A nyomozó főügyészség pénteken kutatást és lefoglalást végzett Tóth Csabát érintően, majd gyanúsítottként hallgatta ki a szocialista országgyűlési képviselőt - közölte a főügyészség.
Botrány 2021-10-14 | 16:05
Bemondásra megy: a Kontra újságírói két előválasztási sátornál is szavazhattak azonosítás nélkül

Bemondásra megy: a Kontra újságírói két előválasztási sátornál is szavazhattak azonosítás nélkül

  • A Kontra újságírói könnyedén kijátszották a sátraknál az azonosítást.
  • Két különböző helyszínen is le tudtak szavazni fals adatok bemondásával.
Botrány 2021-07-16 | 11:30
Karácsony a dugókkal nem bír leszámolni, ezért toporzékolva hazudozik tovább

Karácsony a dugókkal nem bír leszámolni, ezért toporzékolva hazudozik tovább

  • Miután a miniszterelnök bejelentette, hogy augusztus 1-től elérhető a 3. oltás, Karácsonynak 2 órába telt reagálni kedvenc munkahelyén, a Facebookon.
  • Továbbra is hazudozik a védettségről, és toporzékolva követelőzik.
Botrány 2022-02-09 | 09:42
Ez nem a vád, ez az ítélet: aktívan beavatkozik Brüsszel a magyar választási kampányba

Ez nem a vád, ez az ítélet: aktívan beavatkozik Brüsszel a magyar választási kampányba

  • Brüsszel minden áron hatalomra akarja juttatni az ellenzéket, és ezért bármire képes.
  • Jogtalanul visszatartják a Helyreállítási Alap Magyarországnak járó forrásait és bírósági ítéletettel büntetnék Magyarországot.
  • Az Európai Unió Bíróságát egyébként a Soros-hálózat tartja a markában, a vezető bírók mind Soros György lekötelezettjei.
Botrány 2021-11-11 | 12:23
Hónapokig hazudozott az ellenzék az orosz vakcináról, erre kiderült, hogy az az egyik legjobb

Hónapokig hazudozott az ellenzék az orosz vakcináról, erre kiderült, hogy az az egyik legjobb

  • Az ellenzék 2020-ban és 2021 elején azt állította, a Szputnyik-V vakcina "emberkísérlet", és ha azt valaki beadatja, akkor lebénul a karja.
  • Azzal a természetességgel hazudoztak, ahogyan mindenről szoktak. De ez a hazudozás azért volt végtelenül aljas, mert emberéleteket veszélyeztetett.
  • Vagyis az ellenzék akkor is inkább a hazudozó hergelés eszközéhez nyúlt, ha életveszélyben voltak a magyarok.
  • Az orosz egészségügyi miniszter most elárulta, hogy a magyar fél kiemelkedő hatékonyságról árulkodó adatokat küldött Oroszországba a Szputnyik-V vakcináról.
  • A miniszter elmondta, hogy a több mint egymillió orosz vakcinával oltott magyar között most sem haladja meg a 3-4 százalékot a fertőzöttek aránya, és mindössze 0,4 százalékuk lett súlyosabban beteg.
  • És a halálesetek is extrémen ritkák, mondta az orosz tárcavezető.