Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést
 • Kedden a 444 jelentekezett egy nagyobb riporttal, amelyben sorra vették a nekik névtelenül nyilatkozó ellenzéki politikusok és háttéremberek, kampányszakemberek meglátásait.
 • A derűsnek nem igazán nevezhető írás szerint egyre többen gondolják úgy, az ellenzék kampánya nemhogy kifulladt, de az ellenzék gyakorlatilag eltűnt.
 • A portálnak megszólalók vagy egymást, vagy a jelöltet, Márki-Zay Pétert okolják, akit egy makacs és önfejű embernek tartanak, akit nem lehet lebeszélni arról, amit a fejébe vesz.
 • Érdekesség, hogy hétfőn a 24 is közölt egy riportot az ellenzék messiásáról, és abban sem azt domborították ki, hogy a jelölt mennyire kompromisszumkész lenne.
 • Egyelőre azonban csak a Momentum fújja a kürtöket, az új elnök, az EP-képviselő Donáth Anna a Telexnek adott interjújában nyíltan bírálta is Márki-Zayt.
 • A BENNFENTES információi szerint bonyolítja a helyzetet, hogy a Városháza-ügy kipattanása és szerencsétlen félrekezelése a mélybe taszította Karácsony megítélését, immár a budapesti baloldali választók között is.
 • Az sem tesz jót a baloldal közös kampánynak, hogy a legfontosabb ellenzéki hatalmi centrumra ezernyi szem szegeződik jelenleg a "jutalékok" miatt.
 • Egy városházi ügyekben jártas forrás a helyzetet úgy írta le a BENNFENTES-nek, hogy "Karácsony az a béna kacsa, aki körül éhes cápák úszkálnak, de a kacsának nincs már ereje arrébb úszni a ragadozók elől."

A legoptimistább ellenzékiek is egyetértenek azzal, hogy az előválasztás óta nem volt semmilyen érdemi megmozdulása az Orbán Viktor leváltására készülő oldalnak. Felvetésünket, miszerint “eltűnt az ellenzék,” senki sem vitatta az általunk megkérdezett számos politikus és háttérember közül - írja a 444.

Október 23-án a sokkal jobban, hetekkel korábban megszervezett Békemenet létszámában messze lenyomta az ellenzéki ünnepséget, és ezzel az ellenzéki nekibuzdulás lendületet vesztette. Azóta igazán erős kísérletet sem láttunk arra, hogy új életet verjenek belé - fogalmaz a lap, majd a következőket is hozzáteszi: Egy, a helyzetet kritikusan szemlélő parlamenti képviselő azt mondta, hogy szerinte már nem is a győzelemre készülnek a pártok, hanem csak a saját pozícióikat akarják bebiztosítani, és ezért megint az egymás elleni küzdelem határozza meg az erőfeszítéseket, mint 2017 december elején. A legtöbb érintett e feltételezést határozottan visszautasította.

A 444 szerint a minimálisan megvalósított politikai akciókat sem sikerült egységesen végigvinni: Márki-Zay sorosozós kampányát ugyanis egyszerűen bojkottálták a mögötte álló pártok, nem értenek ugyanis azzal egyet, és hiába ellenkeztek az ellenzéki pártok, Márki-Zay a makacssága miatt nem engedett ötletéből.

A 444 úgy tudja, pont a röszkei eset miatt találta ki Karácsony stábja, hogy a Karmelita kolostornál rögtönzött politikai performansz keretében egy közös kiállással demonstrálja az ellenzék egységét. Csakhogy a performansz annyira szerencsétlenül kínosra sikeredett, hogy egyes ellenzéki képviselők inkább kiálltak a tolongásból, és messziről nézték Karácsonyék szerencsétlenkedését. Így tett Csárdi Antal, de mások is, többen azt a taktikát választották, hogy egyszerűen elbújtak a kamerák elől mások háta mögé, hogy inkább ne is látszanak.A BENNFENTES forrása szerint ennek oka az, hogy "Karácsony már nem hoz, hanem visz", vagyis a Főpolgármester annyira meggyengült a budapesti dugóhelyzet, a látványos alkalmatlanság, és az egyre inkább ráégő Városháza-ügy miatt, hogy már az ellenzéki képviselők sem akarnak vele közösen mutatkozni. Ennek hátterében pedig az áll, hogy bár a baloldali közvélemény-kutató intézetek nem igazán publikálnak nyilvános adatokat, belső mérések azért készülnek. Ugyan csak egy szűk kör részére, de ezek általában "továbbszivárognak", ahogyan a BENNFENTES forrása fogalmazott.
Ezekben pedig az áll, hogy Karácsony még a visszalépése-visszaléptetése óta is látványosan veszíti a támogatóit, már Budapesten is, ez pedig sok körzetben, főként a külvárosokban megfordíthatja a billegő eredményt.
Arról nem is beszélve, hogy a Városháza lefagyott az Anonymus-videók után, amiket mindenki tágra nyílt fülekkel hallgatott: "most mindenki azt tippelgeti a politikai vezetés tagjaitól kezdve az ügyintézőkig, hogy ki, mennyi jutalékot kapott" - mondta egy, a helyzetet jól ismerő forrás, majd hozzátette: "ráadásul mindenki azonnal kombinálni kezd, hogy valaki vajon miért nyom ennyire egy ügyet, milyen érdekeltsége lehet benne, mennyit kaphat vissza belőle, és egy csomó emberünknek most esett le, hogy a politikához ugyanúgy pénz, pénz, és pénz kell, mint a háborúhoz, jól mondta a '90-es évek elején Simicska, de hogy így repkedjenek a fejünk fölött a százmilliók, erre senki sem számított korábban."

Állítólag Karácsony sem, és a Főpolgármestert ugyan zavarja, ahogyan a feje felett a "cápák" az ügyeket a hangfelvételek szerint leplezetlenül intézik, de nem tud mit tenni, nem tud közbeavatkozi.

"Sajnos semmi ereje nincsen ahhoz, hogy bármit tegyen: megy ki mögüle a választói támogatás, a karaktere pedig közismerten gyenge ahhoz, hogy a sarkára álljon. Így eltűri, hogy neki a mosolygás a szerepe, meg a dacolás a kormánnyal, de ennyi feladat van rábízva, ugyanaz történik vele, mint zuglói polgármestersége idején: csak névleg volt ő az első ember" - mondta a helyzetet kritikusan értékelő városházi forrás.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-09-19 | 11:29
Folytatódik a harc: Hadházy egy Tóth Csabához köthető ingatlanügylet dokumentumait hozta nyilvánosságra

Folytatódik a harc: Hadházy egy Tóth Csabához köthető ingatlanügylet dokumentumait hozta nyilvánosságra

 • Korábban Tóth is biztosította arról Hadházyt, hogy "mindenkinek lehetnek sötét foltok a múltjában."
Sztori 2021-12-08 | 12:31
Két informatív videó arról, miért van az EU nyugati felén energiakrízis

Két informatív videó arról, miért van az EU nyugati felén energiakrízis

 • A Századvég szakértői a Kontextus podcastben és az M5 közszolgálati csatorna Ez itt a kérdés műsorában fejtették ki az EU-t sújtó energiakrízis részleteit.
 • Elhibázott zöld forradalom, a megújuló energiatermelés fetisizálása és a buta atompánik kellettek ahhoz, hogy az EU nyugati felét masszív áremelkedés és energiakrízis érje el.
 • A dolog érdekessége, hogy a hazai baloldali ellenzék ugyanazokat a hibákat követné el idehaza is, amelyektől Nyugat-Európa jelenleg szenved.

 

 

 

Sztori 2021-11-29 | 17:13
Karácsony belehülyült a paranoiába: szerinte a titkosszolgálat "figyeli" a buszsávokat

Karácsony belehülyült a paranoiába: szerinte a titkosszolgálat "figyeli" a buszsávokat

 • Vagy csak azért hazudik, hogy egy aktuális botrányra húzhassa rá, ahogy menti az irháját.
Sztori 2021-12-13 | 12:23
Prominens baloldali alkotmányjogászok: Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff

Prominens baloldali alkotmányjogászok: Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff

 • Egyre többen utasítják el Márki-Zay fantazmagóriáit az Alaptörvény egyszerű többséggel történő érvénytelenítéséről.
 • Korábban Schiffer András ügyvéd is így nyilatkozott, de a HVG-nek most két másik baloldali alkotmányjogász is azt mondta, a radikális lépés káoszt és erőszakot hozna magával.
 • Majtényi László azt mondta, bemondásra nem lehet Polt Pétert vagy az alkotmánybírókat eltávolítani.
 • Szerinte Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff.
Sztori 2021-07-15 | 18:14
Megérkeztek a brüsszeli klímatervek: a gatyánk is rámegy, ha ezt bevezetik

Megérkeztek a brüsszeli klímatervek: a gatyánk is rámegy, ha ezt bevezetik

 • Német mintára sarcolná meg a háztartásokat és az embereket a brüsszeli Bizottság, pont úgy, ahogyan karácsony is belengette korábban.
 • Márpedig Németországban jelenleg a CO2-adó része a 111 Ft/kwh árú áramárnak, az üzemanyagoknak, és július 1-től az otthonok fűtésére használt gáznk vagy tüzelőolajnak is.
 • Minden egyes német jelenleg olyan 200-250 ezer forintos klímaadót- és járulékot kénytelen fizetni évente.
 • A Századvég közzétett állásfoglalásában elutasítja a brüsszeli terveket, és azt is megírták, miért.
 • Szerencsére a magyar kormány is józan és realista, így Gulyás Gergely bejelentette, a kormány nem támogatja ezt a brüsszeli elképzelést.
Sztori 2021-09-20 | 15:50
A történelem legmerészebb megfigyelési akciójának belső története: az FBI An0m csalija, amellyel lefülelték a globális bűnözés legtetejét

A történelem legmerészebb megfigyelési akciójának belső története: az FBI An0m csalija, amellyel lefülelték a globális bűnözés legtetejét

 • A brit Guardian részletes és izgalmas sztorit tár olvasói elé: hogyan palizta be az FBI egy általuk fejlesztett titkosítot telefonnal a világ bűnözői elitjét.
 • A telefon valóban titkosított volt, de minden egyes üzenet az ausztrál rendőrségnél landolt, ám az FBI egy vádalkuért cserébe az üzenetek dekódolását lehetővé tevő kulcsokkal rendelkezett.
 • Magyar szál is van a sztoriban: egy rendkívül konspirált, profi magyar kokaincsempész banda is az An0m miatt bukott meg.
 • Ők szerb nagykereskedelmi partnereik ajánlására használták titkos kapcsolattartásra az FBI-os telefont.
 • Olyan nagy szereplőknek számítottak a hazai kokainpiacon és kábítószerkereskedelemben, hogy kiiktatásuk "ellátási zavarokat" okozott.
Sztori 2021-06-03 | 18:37
BLOOMBERG: Túl a kétmilliárd beadott koronavírus-vakcinán

BLOOMBERG: Túl a kétmilliárd beadott koronavírus-vakcinán

 • A történelem legnagyobb oltási kampánya zajlik. A Bloomberg által gyűjtött adatok szerint 176 országban több mint 2 milliárd koronavírus elleni vakcinát adtak eddig be.
 • A legutóbbi napokban nagyjából 35,8 millió adagot naponta.
Sztori 2021-09-16 | 11:20
Ferenc pápa szerint a házasság csak egy férfi és egy nő közt jöhet létre

Ferenc pápa szerint a házasság csak egy férfi és egy nő közt jöhet létre

 • Ezt a mondatot keveset fogja idézni a balos propagandamédia.