Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést
 • Kedden a 444 jelentekezett egy nagyobb riporttal, amelyben sorra vették a nekik névtelenül nyilatkozó ellenzéki politikusok és háttéremberek, kampányszakemberek meglátásait.
 • A derűsnek nem igazán nevezhető írás szerint egyre többen gondolják úgy, az ellenzék kampánya nemhogy kifulladt, de az ellenzék gyakorlatilag eltűnt.
 • A portálnak megszólalók vagy egymást, vagy a jelöltet, Márki-Zay Pétert okolják, akit egy makacs és önfejű embernek tartanak, akit nem lehet lebeszélni arról, amit a fejébe vesz.
 • Érdekesség, hogy hétfőn a 24 is közölt egy riportot az ellenzék messiásáról, és abban sem azt domborították ki, hogy a jelölt mennyire kompromisszumkész lenne.
 • Egyelőre azonban csak a Momentum fújja a kürtöket, az új elnök, az EP-képviselő Donáth Anna a Telexnek adott interjújában nyíltan bírálta is Márki-Zayt.
 • A BENNFENTES információi szerint bonyolítja a helyzetet, hogy a Városháza-ügy kipattanása és szerencsétlen félrekezelése a mélybe taszította Karácsony megítélését, immár a budapesti baloldali választók között is.
 • Az sem tesz jót a baloldal közös kampánynak, hogy a legfontosabb ellenzéki hatalmi centrumra ezernyi szem szegeződik jelenleg a "jutalékok" miatt.
 • Egy városházi ügyekben jártas forrás a helyzetet úgy írta le a BENNFENTES-nek, hogy "Karácsony az a béna kacsa, aki körül éhes cápák úszkálnak, de a kacsának nincs már ereje arrébb úszni a ragadozók elől."

A legoptimistább ellenzékiek is egyetértenek azzal, hogy az előválasztás óta nem volt semmilyen érdemi megmozdulása az Orbán Viktor leváltására készülő oldalnak. Felvetésünket, miszerint “eltűnt az ellenzék,” senki sem vitatta az általunk megkérdezett számos politikus és háttérember közül - írja a 444.

Október 23-án a sokkal jobban, hetekkel korábban megszervezett Békemenet létszámában messze lenyomta az ellenzéki ünnepséget, és ezzel az ellenzéki nekibuzdulás lendületet vesztette. Azóta igazán erős kísérletet sem láttunk arra, hogy új életet verjenek belé - fogalmaz a lap, majd a következőket is hozzáteszi: Egy, a helyzetet kritikusan szemlélő parlamenti képviselő azt mondta, hogy szerinte már nem is a győzelemre készülnek a pártok, hanem csak a saját pozícióikat akarják bebiztosítani, és ezért megint az egymás elleni küzdelem határozza meg az erőfeszítéseket, mint 2017 december elején. A legtöbb érintett e feltételezést határozottan visszautasította.

A 444 szerint a minimálisan megvalósított politikai akciókat sem sikerült egységesen végigvinni: Márki-Zay sorosozós kampányát ugyanis egyszerűen bojkottálták a mögötte álló pártok, nem értenek ugyanis azzal egyet, és hiába ellenkeztek az ellenzéki pártok, Márki-Zay a makacssága miatt nem engedett ötletéből.

A 444 úgy tudja, pont a röszkei eset miatt találta ki Karácsony stábja, hogy a Karmelita kolostornál rögtönzött politikai performansz keretében egy közös kiállással demonstrálja az ellenzék egységét. Csakhogy a performansz annyira szerencsétlenül kínosra sikeredett, hogy egyes ellenzéki képviselők inkább kiálltak a tolongásból, és messziről nézték Karácsonyék szerencsétlenkedését. Így tett Csárdi Antal, de mások is, többen azt a taktikát választották, hogy egyszerűen elbújtak a kamerák elől mások háta mögé, hogy inkább ne is látszanak.A BENNFENTES forrása szerint ennek oka az, hogy "Karácsony már nem hoz, hanem visz", vagyis a Főpolgármester annyira meggyengült a budapesti dugóhelyzet, a látványos alkalmatlanság, és az egyre inkább ráégő Városháza-ügy miatt, hogy már az ellenzéki képviselők sem akarnak vele közösen mutatkozni. Ennek hátterében pedig az áll, hogy bár a baloldali közvélemény-kutató intézetek nem igazán publikálnak nyilvános adatokat, belső mérések azért készülnek. Ugyan csak egy szűk kör részére, de ezek általában "továbbszivárognak", ahogyan a BENNFENTES forrása fogalmazott.
Ezekben pedig az áll, hogy Karácsony még a visszalépése-visszaléptetése óta is látványosan veszíti a támogatóit, már Budapesten is, ez pedig sok körzetben, főként a külvárosokban megfordíthatja a billegő eredményt.
Arról nem is beszélve, hogy a Városháza lefagyott az Anonymus-videók után, amiket mindenki tágra nyílt fülekkel hallgatott: "most mindenki azt tippelgeti a politikai vezetés tagjaitól kezdve az ügyintézőkig, hogy ki, mennyi jutalékot kapott" - mondta egy, a helyzetet jól ismerő forrás, majd hozzátette: "ráadásul mindenki azonnal kombinálni kezd, hogy valaki vajon miért nyom ennyire egy ügyet, milyen érdekeltsége lehet benne, mennyit kaphat vissza belőle, és egy csomó emberünknek most esett le, hogy a politikához ugyanúgy pénz, pénz, és pénz kell, mint a háborúhoz, jól mondta a '90-es évek elején Simicska, de hogy így repkedjenek a fejünk fölött a százmilliók, erre senki sem számított korábban."

Állítólag Karácsony sem, és a Főpolgármestert ugyan zavarja, ahogyan a feje felett a "cápák" az ügyeket a hangfelvételek szerint leplezetlenül intézik, de nem tud mit tenni, nem tud közbeavatkozi.

"Sajnos semmi ereje nincsen ahhoz, hogy bármit tegyen: megy ki mögüle a választói támogatás, a karaktere pedig közismerten gyenge ahhoz, hogy a sarkára álljon. Így eltűri, hogy neki a mosolygás a szerepe, meg a dacolás a kormánnyal, de ennyi feladat van rábízva, ugyanaz történik vele, mint zuglói polgármestersége idején: csak névleg volt ő az első ember" - mondta a helyzetet kritikusan értékelő városházi forrás.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-10-29 | 10:49
Hónapos csúszásban az M3-as metró kivitelezése

Hónapos csúszásban az M3-as metró kivitelezése

 • A hiperpasszív Karácsonynak valahogy semmi sem sikerül.
 • Ha nem sikerül tartani a terveket, tízmilliárdoktól eshet el a Főváros.
Sztori 2021-12-01 | 10:25
Dominaharc a Jobbikban? A Bors Jakab élettársáról ír, akinek a jobbikosok szerint túl nagy a hatalma a pártban

Dominaharc a Jobbikban? A Bors Jakab élettársáról ír, akinek a jobbikosok szerint túl nagy a hatalma a pártban

 • A lapnak névtelenül megszólaló jobbikosok szerint az egész pártot maga alá gyűrte Jakab kabinetfőnöke, akit Főtitkárnőnek neveznek a háta mögött.
 • Minden út hozzá vezet, és csak rajta keresztül lehet eljutni Jakabhoz, a párt elnökéhez.
 • Sok jobbikosnak a hölgy stílusa sem tetszik.
Sztori 2021-05-10 | 11:51
Míg az egykori szlovák kormányfők értik, a szlovák liberálisok nem értik Orbán Közép-Európa vízióját

Míg az egykori szlovák kormányfők értik, a szlovák liberálisok nem értik Orbán Közép-Európa vízióját

 • A ma7.sk körbekérdezte a szlovák exkormányfőket Orbán nagyinterjújáról, ami a BENNFENTES.NET portálon is megjelent.
 • Négyből három volt szlovák miniszterelnök érti az orbáni közép-európai víziót, döntő részük egyet is ért a megállapításokkal.
 • A szlovák véleményelit derékhadát adó liberálisok azonban nem értik a magyar kormányfő szavait, és tartalmi vita helyett csak minősítik az elhangzottakat.
 • Mindez megint azt igazolja, a modern liberálisok nem vitatkozni akarnak, hanem a saját véleményüket és világlátásukat abszolutizálják: erejük nem a gondolat erejében rejlik, hanem abban, hogy sokan, nagy elérésű médiafelületeken mondják teljesen ugyanazt.
Sztori 2021-06-27 | 12:34
Junge Freiheit: Szolidaritás Magyarországgal!

Junge Freiheit: Szolidaritás Magyarországgal!

 • A szivárványos diktatúra kötelezettségénél vannak józanabb hangok is a német sajtóban.
 • Voltak-e hasonló javaslatok arra vonatkozóan, hogy a stadionokat homoszexualitásra utaló nyilatkozatokkal díszítsék a Törökország vagy az arab államok elleni mérkőzések alkalmával? - teszi fel a kérdést  véleménycikk írója.
Sztori 2021-05-14 | 16:17
Vadászat egy jegygyűrűben élő sügérre - a januárban, úszás közben elhagyott jegygyűrűt egy sügéren keresi Norfolk-sziget népe

Vadászat egy jegygyűrűben élő sügérre - a januárban, úszás közben elhagyott jegygyűrűt egy sügéren keresi Norfolk-sziget népe

 • Suzie Quintal férje, Nathan januárban veszítette el jegygyűrűjét a Norfolk-szigeten.
 • Egy helyi búvár, Susan Prior megtalálta a jegygyűrűt egy hal teste köré ragadva.
 • A helyiek a szigeten most megpróbálják megtalálni a halat, hogy eltávolíthassák a halról jegygyűrűt.
 • Quintal asszony szerint a gyűrű akkor került le a férjének ujjáról, amikor egy nap úszni ment.
Sztori 2021-12-01 | 12:58
Újabb rossz hír Karácsonynak: Európában jelentősen nő az atomenergiát pártolók aránya

Újabb rossz hír Karácsonynak: Európában jelentősen nő az atomenergiát pártolók aránya

 • Európában négyszeresére emelkedett az áramár, lehet, hogy nem volt olyan jó ötlet lekapcsolgatni a német atomerőműveket.
Sztori 2021-07-24 | 13:44
Az Európai Gyógyszerügynökség figyelmeztetést adott ki a Janssen vakcinájának ritka mellékhatásáról

Az Európai Gyógyszerügynökség figyelmeztetést adott ki a Janssen vakcinájának ritka mellékhatásáról

 • A Guillain-Barré-szindróma (GBS) "fokozott kockázatára" figyelmeztetett az amerikai FDA, most az EMA is követi a példáját.
 • Az EMA biztonsági bizottsága világszerte 108 bejelentett esetet vizsgált (június 30-ig), amelyek közül egy halálos kimenetelű volt.
 • Az esetek az oltóanyagból kapott 21 millió vakcinaadagból álló csoportból származnak.
 • Az AstraZeneca oltóanyagának termékismertetőjét is kibővítették a GBS kockázatával - közölte az EMA.