Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést
  • Kedden a 444 jelentekezett egy nagyobb riporttal, amelyben sorra vették a nekik névtelenül nyilatkozó ellenzéki politikusok és háttéremberek, kampányszakemberek meglátásait.
  • A derűsnek nem igazán nevezhető írás szerint egyre többen gondolják úgy, az ellenzék kampánya nemhogy kifulladt, de az ellenzék gyakorlatilag eltűnt.
  • A portálnak megszólalók vagy egymást, vagy a jelöltet, Márki-Zay Pétert okolják, akit egy makacs és önfejű embernek tartanak, akit nem lehet lebeszélni arról, amit a fejébe vesz.
  • Érdekesség, hogy hétfőn a 24 is közölt egy riportot az ellenzék messiásáról, és abban sem azt domborították ki, hogy a jelölt mennyire kompromisszumkész lenne.
  • Egyelőre azonban csak a Momentum fújja a kürtöket, az új elnök, az EP-képviselő Donáth Anna a Telexnek adott interjújában nyíltan bírálta is Márki-Zayt.
  • A BENNFENTES információi szerint bonyolítja a helyzetet, hogy a Városháza-ügy kipattanása és szerencsétlen félrekezelése a mélybe taszította Karácsony megítélését, immár a budapesti baloldali választók között is.
  • Az sem tesz jót a baloldal közös kampánynak, hogy a legfontosabb ellenzéki hatalmi centrumra ezernyi szem szegeződik jelenleg a "jutalékok" miatt.
  • Egy városházi ügyekben jártas forrás a helyzetet úgy írta le a BENNFENTES-nek, hogy "Karácsony az a béna kacsa, aki körül éhes cápák úszkálnak, de a kacsának nincs már ereje arrébb úszni a ragadozók elől."

A legoptimistább ellenzékiek is egyetértenek azzal, hogy az előválasztás óta nem volt semmilyen érdemi megmozdulása az Orbán Viktor leváltására készülő oldalnak. Felvetésünket, miszerint “eltűnt az ellenzék,” senki sem vitatta az általunk megkérdezett számos politikus és háttérember közül - írja a 444.

Október 23-án a sokkal jobban, hetekkel korábban megszervezett Békemenet létszámában messze lenyomta az ellenzéki ünnepséget, és ezzel az ellenzéki nekibuzdulás lendületet vesztette. Azóta igazán erős kísérletet sem láttunk arra, hogy új életet verjenek belé - fogalmaz a lap, majd a következőket is hozzáteszi: Egy, a helyzetet kritikusan szemlélő parlamenti képviselő azt mondta, hogy szerinte már nem is a győzelemre készülnek a pártok, hanem csak a saját pozícióikat akarják bebiztosítani, és ezért megint az egymás elleni küzdelem határozza meg az erőfeszítéseket, mint 2017 december elején. A legtöbb érintett e feltételezést határozottan visszautasította.

A 444 szerint a minimálisan megvalósított politikai akciókat sem sikerült egységesen végigvinni: Márki-Zay sorosozós kampányát ugyanis egyszerűen bojkottálták a mögötte álló pártok, nem értenek ugyanis azzal egyet, és hiába ellenkeztek az ellenzéki pártok, Márki-Zay a makacssága miatt nem engedett ötletéből.

A 444 úgy tudja, pont a röszkei eset miatt találta ki Karácsony stábja, hogy a Karmelita kolostornál rögtönzött politikai performansz keretében egy közös kiállással demonstrálja az ellenzék egységét. Csakhogy a performansz annyira szerencsétlenül kínosra sikeredett, hogy egyes ellenzéki képviselők inkább kiálltak a tolongásból, és messziről nézték Karácsonyék szerencsétlenkedését. Így tett Csárdi Antal, de mások is, többen azt a taktikát választották, hogy egyszerűen elbújtak a kamerák elől mások háta mögé, hogy inkább ne is látszanak.



A BENNFENTES forrása szerint ennek oka az, hogy "Karácsony már nem hoz, hanem visz", vagyis a Főpolgármester annyira meggyengült a budapesti dugóhelyzet, a látványos alkalmatlanság, és az egyre inkább ráégő Városháza-ügy miatt, hogy már az ellenzéki képviselők sem akarnak vele közösen mutatkozni. Ennek hátterében pedig az áll, hogy bár a baloldali közvélemény-kutató intézetek nem igazán publikálnak nyilvános adatokat, belső mérések azért készülnek. Ugyan csak egy szűk kör részére, de ezek általában "továbbszivárognak", ahogyan a BENNFENTES forrása fogalmazott.
Ezekben pedig az áll, hogy Karácsony még a visszalépése-visszaléptetése óta is látványosan veszíti a támogatóit, már Budapesten is, ez pedig sok körzetben, főként a külvárosokban megfordíthatja a billegő eredményt.
Arról nem is beszélve, hogy a Városháza lefagyott az Anonymus-videók után, amiket mindenki tágra nyílt fülekkel hallgatott: "most mindenki azt tippelgeti a politikai vezetés tagjaitól kezdve az ügyintézőkig, hogy ki, mennyi jutalékot kapott" - mondta egy, a helyzetet jól ismerő forrás, majd hozzátette: "ráadásul mindenki azonnal kombinálni kezd, hogy valaki vajon miért nyom ennyire egy ügyet, milyen érdekeltsége lehet benne, mennyit kaphat vissza belőle, és egy csomó emberünknek most esett le, hogy a politikához ugyanúgy pénz, pénz, és pénz kell, mint a háborúhoz, jól mondta a '90-es évek elején Simicska, de hogy így repkedjenek a fejünk fölött a százmilliók, erre senki sem számított korábban."

Állítólag Karácsony sem, és a Főpolgármestert ugyan zavarja, ahogyan a feje felett a "cápák" az ügyeket a hangfelvételek szerint leplezetlenül intézik, de nem tud mit tenni, nem tud közbeavatkozi.

"Sajnos semmi ereje nincsen ahhoz, hogy bármit tegyen: megy ki mögüle a választói támogatás, a karaktere pedig közismerten gyenge ahhoz, hogy a sarkára álljon. Így eltűri, hogy neki a mosolygás a szerepe, meg a dacolás a kormánnyal, de ennyi feladat van rábízva, ugyanaz történik vele, mint zuglói polgármestersége idején: csak névleg volt ő az első ember" - mondta a helyzetet kritikusan értékelő városházi forrás.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2024-02-07 | 11:06
BILD: hiába a hatalmas gazdatüntetések, a német Zöldek tovább erőltetik a húsadót

BILD: hiába a hatalmas gazdatüntetések, a német Zöldek tovább erőltetik a húsadót

  • Az országot megbénítja a tiltakozáshullám, de a zöldek tovább erőltetik a húsadót.
Sztori 2023-01-08 | 15:18
Az FBI adott fülest a vesztfáliai iráni terroristáról

Az FBI adott fülest a vesztfáliai iráni terroristáról

  • A gyanú szerint ricinből és cianidból akart vegyi bombát előállítani az iráni iszlamista.
Sztori 2023-04-20 | 11:49
NATO-tisztek: teljes "ukrán generációk" veszhetnek el a katonai taktika miatt

NATO-tisztek: teljes "ukrán generációk" veszhetnek el a katonai taktika miatt

  • Egy kanadai televízió megszerzett egy "Fehér Könyvet", amit három, az utóbbi 9 hónapot Ukrajnában töltő, magasrangú NATO-tiszt készített az ukrajnai katonai helyzetről.
  • Mivel kiképzőtisztekről van szó, arról írnak a dokumentumban, hogy hiába a NATO segítsége, az ukrán parancsnokság még szovjet-típusú vezetés.
  • Ez koordinálatlan hadműveletek sorát és ebből kifolyólag rettenetes emberveszteségeket jelent a szerzők szerint.
Sztori 2024-06-27 | 11:48
Egyetlen napra kiesett az országok közötti áramkereskedelem, az eredmény: 900 forintos áramár Németországban

Egyetlen napra kiesett az országok közötti áramkereskedelem, az eredmény: 900 forintos áramár Németországban

  • Június 26-án Franciaországban 3 euró alatt volt egy MWh áram ára, addig Németországban 492 euró, vagyis közel 200 ezer forint.
  • A legnagyobb hiány idején 900 forintba került a fogyasztóknak egy kilowattóra áram.
  • Vagyis Németországban külső import nélkül aranyáron van az áram.
Sztori 2021-11-02 | 15:43
Luxus 46 hektáron: a Bige-birtok a nyíregyháziak által kedvelt Sóstó közepén terül el

Luxus 46 hektáron: a Bige-birtok a nyíregyháziak által kedvelt Sóstó közepén terül el

  • Saját vadaspark, tórendszer, helikopter-leszállópálya és teniszpálya is tartozik a körbekerített, quados őrök által ellenőrzött birtokhoz.
  • A baloldali vörösbáró mostanában azzal került be a hírekbe, hogy megüzente az ellenzéknek a nyilvánosságban: hajlandó a kampányukat fizetni és bármiben támogatni őket.
  • Ez nem lehet független attól, hogy az ügyészség milliárdos hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel gyanúsította meg, és a Gazdasági Versenyhivatal 11 milliárdos bírságot szabott ki rá kartellezés miatt.
  • Míg a többi érintett cég hajlandó volt együttműködni a GVH-val, a Bigéhez tartozó vállalkozások nem.
  • Minden jel arra mutat, a milliárdos baloldali vörösbáró, aki Horn Gyula kormányzása idején különböző privatizációs trükkökkel szerezte meg a vagyonát, politikai védelmet akar az ellenzéktől, és cserébe fizet, mint a katonatiszt.
Sztori 2021-06-03 | 18:37
BLOOMBERG: Túl a kétmilliárd beadott koronavírus-vakcinán

BLOOMBERG: Túl a kétmilliárd beadott koronavírus-vakcinán

  • A történelem legnagyobb oltási kampánya zajlik. A Bloomberg által gyűjtött adatok szerint 176 országban több mint 2 milliárd koronavírus elleni vakcinát adtak eddig be.
  • A legutóbbi napokban nagyjából 35,8 millió adagot naponta.
Sztori 2021-05-31 | 11:51
A panaszkodás ingyen van, a haverok kifizetésére pedig ott van a közpénz - milliós jutalmakat osztogatnak a csókosoknak a baloldali önkormányzatok

A panaszkodás ingyen van, a haverok kifizetésére pedig ott van a közpénz - milliós jutalmakat osztogatnak a csókosoknak a baloldali önkormányzatok

  • Alighogy bevett néhány kulcsvárost és kerületet a baloldal 2019-ben, azonnal elindult, hogy nincs pénz semmire, mert a kormány elvette.
  • Az adatradar.hu összeállításából kiderül, hogy a csókosok jutalmára azért csak jut valahogy.