Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést
  • Kedden a 444 jelentekezett egy nagyobb riporttal, amelyben sorra vették a nekik névtelenül nyilatkozó ellenzéki politikusok és háttéremberek, kampányszakemberek meglátásait.
  • A derűsnek nem igazán nevezhető írás szerint egyre többen gondolják úgy, az ellenzék kampánya nemhogy kifulladt, de az ellenzék gyakorlatilag eltűnt.
  • A portálnak megszólalók vagy egymást, vagy a jelöltet, Márki-Zay Pétert okolják, akit egy makacs és önfejű embernek tartanak, akit nem lehet lebeszélni arról, amit a fejébe vesz.
  • Érdekesség, hogy hétfőn a 24 is közölt egy riportot az ellenzék messiásáról, és abban sem azt domborították ki, hogy a jelölt mennyire kompromisszumkész lenne.
  • Egyelőre azonban csak a Momentum fújja a kürtöket, az új elnök, az EP-képviselő Donáth Anna a Telexnek adott interjújában nyíltan bírálta is Márki-Zayt.
  • A BENNFENTES információi szerint bonyolítja a helyzetet, hogy a Városháza-ügy kipattanása és szerencsétlen félrekezelése a mélybe taszította Karácsony megítélését, immár a budapesti baloldali választók között is.
  • Az sem tesz jót a baloldal közös kampánynak, hogy a legfontosabb ellenzéki hatalmi centrumra ezernyi szem szegeződik jelenleg a "jutalékok" miatt.
  • Egy városházi ügyekben jártas forrás a helyzetet úgy írta le a BENNFENTES-nek, hogy "Karácsony az a béna kacsa, aki körül éhes cápák úszkálnak, de a kacsának nincs már ereje arrébb úszni a ragadozók elől."

A legoptimistább ellenzékiek is egyetértenek azzal, hogy az előválasztás óta nem volt semmilyen érdemi megmozdulása az Orbán Viktor leváltására készülő oldalnak. Felvetésünket, miszerint “eltűnt az ellenzék,” senki sem vitatta az általunk megkérdezett számos politikus és háttérember közül - írja a 444.

Október 23-án a sokkal jobban, hetekkel korábban megszervezett Békemenet létszámában messze lenyomta az ellenzéki ünnepséget, és ezzel az ellenzéki nekibuzdulás lendületet vesztette. Azóta igazán erős kísérletet sem láttunk arra, hogy új életet verjenek belé - fogalmaz a lap, majd a következőket is hozzáteszi: Egy, a helyzetet kritikusan szemlélő parlamenti képviselő azt mondta, hogy szerinte már nem is a győzelemre készülnek a pártok, hanem csak a saját pozícióikat akarják bebiztosítani, és ezért megint az egymás elleni küzdelem határozza meg az erőfeszítéseket, mint 2017 december elején. A legtöbb érintett e feltételezést határozottan visszautasította.

A 444 szerint a minimálisan megvalósított politikai akciókat sem sikerült egységesen végigvinni: Márki-Zay sorosozós kampányát ugyanis egyszerűen bojkottálták a mögötte álló pártok, nem értenek ugyanis azzal egyet, és hiába ellenkeztek az ellenzéki pártok, Márki-Zay a makacssága miatt nem engedett ötletéből.

A 444 úgy tudja, pont a röszkei eset miatt találta ki Karácsony stábja, hogy a Karmelita kolostornál rögtönzött politikai performansz keretében egy közös kiállással demonstrálja az ellenzék egységét. Csakhogy a performansz annyira szerencsétlenül kínosra sikeredett, hogy egyes ellenzéki képviselők inkább kiálltak a tolongásból, és messziről nézték Karácsonyék szerencsétlenkedését. Így tett Csárdi Antal, de mások is, többen azt a taktikát választották, hogy egyszerűen elbújtak a kamerák elől mások háta mögé, hogy inkább ne is látszanak.



A BENNFENTES forrása szerint ennek oka az, hogy "Karácsony már nem hoz, hanem visz", vagyis a Főpolgármester annyira meggyengült a budapesti dugóhelyzet, a látványos alkalmatlanság, és az egyre inkább ráégő Városháza-ügy miatt, hogy már az ellenzéki képviselők sem akarnak vele közösen mutatkozni. Ennek hátterében pedig az áll, hogy bár a baloldali közvélemény-kutató intézetek nem igazán publikálnak nyilvános adatokat, belső mérések azért készülnek. Ugyan csak egy szűk kör részére, de ezek általában "továbbszivárognak", ahogyan a BENNFENTES forrása fogalmazott.
Ezekben pedig az áll, hogy Karácsony még a visszalépése-visszaléptetése óta is látványosan veszíti a támogatóit, már Budapesten is, ez pedig sok körzetben, főként a külvárosokban megfordíthatja a billegő eredményt.
Arról nem is beszélve, hogy a Városháza lefagyott az Anonymus-videók után, amiket mindenki tágra nyílt fülekkel hallgatott: "most mindenki azt tippelgeti a politikai vezetés tagjaitól kezdve az ügyintézőkig, hogy ki, mennyi jutalékot kapott" - mondta egy, a helyzetet jól ismerő forrás, majd hozzátette: "ráadásul mindenki azonnal kombinálni kezd, hogy valaki vajon miért nyom ennyire egy ügyet, milyen érdekeltsége lehet benne, mennyit kaphat vissza belőle, és egy csomó emberünknek most esett le, hogy a politikához ugyanúgy pénz, pénz, és pénz kell, mint a háborúhoz, jól mondta a '90-es évek elején Simicska, de hogy így repkedjenek a fejünk fölött a százmilliók, erre senki sem számított korábban."

Állítólag Karácsony sem, és a Főpolgármestert ugyan zavarja, ahogyan a feje felett a "cápák" az ügyeket a hangfelvételek szerint leplezetlenül intézik, de nem tud mit tenni, nem tud közbeavatkozi.

"Sajnos semmi ereje nincsen ahhoz, hogy bármit tegyen: megy ki mögüle a választói támogatás, a karaktere pedig közismerten gyenge ahhoz, hogy a sarkára álljon. Így eltűri, hogy neki a mosolygás a szerepe, meg a dacolás a kormánnyal, de ennyi feladat van rábízva, ugyanaz történik vele, mint zuglói polgármestersége idején: csak névleg volt ő az első ember" - mondta a helyzetet kritikusan értékelő városházi forrás.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-06-29 | 18:06
Gyorshír: a hollandok után de Boer is letérdelt

Gyorshír: a hollandok után de Boer is letérdelt

  • Frank de Boer már nem a holland válogatott edzője, mert elváltak útjaik - jelentették be egy hivatalos közleményben.
Sztori 2023-01-18 | 17:48
Davos "a képmutatás mesterkurzusa": a világ gazdasági "elitje" tavaly 350 000 autó CO2-kibocsátását hozta össze egyetlen hét alatt

Davos "a képmutatás mesterkurzusa": a világ gazdasági "elitje" tavaly 350 000 autó CO2-kibocsátását hozta össze egyetlen hét alatt

  • Ezek a számok 2022-re vonatkoznak, akkor 1040 magángép hozta össze ezt a CO2-kibocsátást a GreenPeace tanulmánya szerint.
  • Ugyanazok, akik a belsőégésű motorok betiultását követelik, és eltörölnék a rövidtávú járatokat, gyakorlatilag mind magángépekkel érkeztek Davosba.
Sztori 2022-01-11 | 13:15
Gyurcsány magához ölelte a rejtélyes vagyonnal rendelkező Mártha Imrét

Gyurcsány magához ölelte a rejtélyes vagyonnal rendelkező Mártha Imrét

  • Gyurcsány mindig mesterien üzeni meg embereinek: védelmet barátom csak tőlem remélhetsz.
  • Korábban ugyanezt tette a miniszterelnök-jelöltségbe csúfosan belebukó, és a Főváros élén megrendült Karácsonnyal is.
  • Szinte természetes politikai gengszterizmus, hogy egyfajta fővárosi keresztapaként Gyurcsány ezt csinálja Budapesten.
  • Neki van a legnagyobb és legszervezettebb pártja, és a legtöbb szavazója a városban.
  • Két MSZP-s kerületi polgármester DK-ba történő átállításával pedig a Fővárosi Közgyűlésben is Gyurcsánynak van a legnagyobb szava.
  • A Demokratikus Koalíció elnöke minden, neki alárendelt emberrel megcsókoltatja a pecsétgyűrűt, amikor azok bajba kerülnek.
  • Mint egy igazi keresztapa.
Sztori 2023-03-05 | 13:46
A Magyarországon is kavaró Samantha Power, az USAID vezetője elismerte, hogy az USA háborúban áll Oroszországgal, "de az ukránok vannak a fronton"

A Magyarországon is kavaró Samantha Power, az USAID vezetője elismerte, hogy az USA háborúban áll Oroszországgal, "de az ukránok vannak a fronton"

  • Power nemrégiben Magyarországon járt David Pressman amerikai nagykövet meghívására.
  • Pressman és Power további támogatásokat jelentett be az eddig is bőségesen lefizetett dollármédiának és "civil" szervezeteknek.
  • Mérvadó amerikai republikánusok bírálják Powert és Pressmant, hogy egy, az Egyesült Államokkal azonos szövetségesi rendszerhez tartozó államban tevékenykedik az USAID, nem pedig egy fejlődő országban.
  • Szerintük az USAID-pénzek ilyen típusú felhasználása - amelyek egyébként adófizetői források -, csak arra jó, hogy Soros György magyarországi NGO-szervezeteinél landoljanak.
  • Gavin Wax, a New York-i Fiatal Republikánusok elnöke szerint Powerék célja egy színes forradalom kirobbantása és finanszírozása Magyarországon.
Sztori 2021-09-14 | 17:36
Az AB elé viszi a klímatörvényt az ellenzék

Az AB elé viszi a klímatörvényt az ellenzék

  • Hatalmas érzéke van az ellenzéknek a klímaügyekhez is.
  • Azon a napon erőltetik a sötétzöld őrültet, amikor kiderült: a nálunk jóval gazdagabb Németország 2021 első félévében annyi szenet égetett el, mint eddig még soha.
  • Az ellenzék megint meg akarja váltani a világot, ahelyett, hogy szembenézne a ténnyel: nem Magyarország, és nem is Európa a legnagyobb szennyező a világon, sőt.
  • Persze érthető, hiszen mindenki tudja, miben sántikálnak: zöld adókat, CO2-adókat akarnak bevezetni, és német hóbort alapján be akarják tiltani a belsőégésű motorokat.
  • Arról nem ejtenek egyetlen szót sem, hogy a tisztán elektromos járműveknek milyen hatalmas ökolábnyoma van, és sem a szélenergia, sem a naperőművek nem jelentenek 100%-os megoldást.
Sztori 2022-11-03 | 13:44
Az emberek negyede a hitelkártyáját használja élelmiszervásárláshoz - megélhetési válság a briteknél

Az emberek negyede a hitelkártyáját használja élelmiszervásárláshoz - megélhetési válság a briteknél

  • Egész Európában bajt okoznak a szankciók és az áremelkedések.
Sztori 2023-02-14 | 11:27
Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz

Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz

  • Sahra Wagenknecht, a baloldali Oskar Lafontaine házastársa, a Die Linke korábbi parlamenti képviselője, és Alice Schwarzer, nőjogi aktivista jegyzik a petíciót.
  • Jelenleg már 406 ezer felett jár a számláló.
Sztori 2022-12-05 | 11:33
Macron: ez a háború jelen pillanatában gyilkos az iparunk számára

Macron: ez a háború jelen pillanatában gyilkos az iparunk számára

  • "Mi nagyon is együtt harcolunk ebben a háborúban ugyanazokért az elvekért. De ennek a háborúnak az ára nem ugyanaz az Atlanti-óceán két oldalán. És ezt nagyon is tudatosítaniuk kell."